87401 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumul spre/dinspre Grecia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.07.2018
DE
Avatar dalumian
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.01.10
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
TIP: COLEGI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cu masina in Grecia - Modificări aduse Codului Rutier


Data: 17.07.2018

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă cu privire la modificările aduse de Noul Cod Rutier elen, privind sancțiunile și aplicarea acestora în cazul nerespectării prevederilor legale.

MODIFICĂRI ADUSE CODULUI RUTIER AL REPUBLICII ELENE

1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

3. Conducerea autovehiculului de către o persoană având ο concentrație de alcool de:

- 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;

- 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;

- peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

Conducătorii auto care recidivează în termen de 2 ani și care sunt depistaţi având o concentrație de alcool în sânge de peste 1,10 g/l sunt sancționați cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani, cu închisoare de cel puțin 6 luni, amendă de 2.000 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

4. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

5. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

6. Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecţie” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

7. Efectuarea de manevre periculoase se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 30 de zile, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

8. Staționarea - parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

9. Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

10. Utilizarea pentru deplasare a benzii de urgență, indiferent de durată, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

11. Circulaţia constantă a camioanelor grele și a autobuzelor pe banda din stânga sau utilizarea acestei benzi pentru depăşiri care surprind șoferii care circulă de drept pe această bandă se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

12. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

13. Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.

---
Impresii încărcate de dalumian in 18.07.2018 11:44:33

Validat / Publicat: 18.07.18 13:16:00


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 2251

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (dalumian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  25 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[18.07.18 13:14:54]
» mesaj pers

   Textul de mai sus nu poate fi considerat un ”review” - este asimilat unui articol de tip ”AVERTIZĂRI” (fără PMA STD, se poate vota doar cu +1/-1PMA)

   Va fi publicat însă în rubrica actuală, ”Drumul spre Grecia”, fiind în opinia mea mai util aici decât în rubrica generică.

   ====

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumul spre/dinspre Grecia, diverse zone # - # EXC. & CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dalumian
[18.07.18 16:21:37]
» mesaj pers

   @webmaster26: E foarte bine.

   Important e sa ajunga la cei interesati.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[18.07.18 19:05:18]
» mesaj pers

   @dalumian: Este foarte util ceea ce ati scris. Trebuie mai multa atenție in timpul calatoriei din Grecia.

   Mulțumim

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[18.07.18 21:55:55]
» mesaj pers

   @dalumian: E bine de stiut, un articol binevenit

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.07.18 22:24:18]
» mesaj pers

   @dalumian:

   Este un articol util.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[19.07.18 01:44:56]
» mesaj pers

   Din fericire... repet... fericire, aceste reguli sunt... sau prin similarități de la țară la țară, universal valabile.

   Oricum, respect aceste reguli de peste 25 de ani.

   Nu înțeleg însă, de ce elenii s-au aliniat abia acum la aceste reguli.

   Ține de bun simț să știi că nu îți poți arunca chiloții pe geam, pentru a ajunge pe parbrizul celui din spatele tău.

   Evident, exagerez... dar... nu se poate fără coerciție.

   Să-ți vină'n nas un muc de țigare din mașina ce derulează dinaintea ta, nu cred ca duce la plăceri... sau un idiot intră în tine când ai și copiii în mașină.

   În fine...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[19.07.18 07:49:33]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo:

   Când am scris ecoul aseară, am vrut să zic "pe când şi la noi aşa lege? " dar drept să spun nu eram gata să primesc roşiile unora 😂

   Legea este la fel de dură şi în alte ţări. În Croaţia ne-a spus una din gazde că putem parca pe trotuar dacă acesta este suficient de lat dar obligatoriu să lăsăm un spaţiu de 1.5 m de la zid spre stradă pentru pietoni. Altfel amenda e mare, plus ridicarea auto. În Lisabona acum câţiva ani poliţia nu făcea faţă maşinilor parcate pe trotuar, amenzile legale erau micuţe şi nu impresionau aşa că au externalizat afacerea şi cine nu cunoaşte legea, vai buzunarul şi timpul lui.

   În Grecia am parcat şi în parcrea poliţiei dar fix în programul afişat de ei ca permis, e drept că scria în greacă dar n-a fost un impediment cu aplicaţiile de traducere de pe mobil. Până acum în Grecia n-am avut probleme dar nici nu le-am căutat în mod special. În Metsovo de exemplu, deşi localnicii ne-au spus că putem lăsa maşina aiurea -parcarea era ocupată cu autocare - nu am îndrăznit, am găsit soluţii.

   Cred că grecii au făcut bine cu aşa o lege, sper să facă precum bulgarii şi să o aplice fără părtinire (acum doi ani la Veliko Târnovo bulgarii nu pridideau să ridice maşini, 80% bulgăreşti). Dacă şi la noi legiuitorii ar fi amabili 🤣 cu alegătorii care le dau voturi, s-ar putea circula civilizat atât pietonii cât şi şoferii. Şi spun asta pentru că aproape zilnic circul prin partea centrală a capitalei noastre.

   Şi dacă vi se pare ciudată legea, vreau să vă spun că la nivel european s-a pus deja problema unei limitări controlate a turismului de masă care a ajuns să distrugă natura dar şi obiective turistice din oraşe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- dalumian
[19.07.18 08:18:20]
» mesaj pers

   Bunul simt este relativ.

   Asa cum spunea @elviramvio, fara masuri de constrângere nu se va face nimic.

   Nicio tara model nu a ajuns asa prin "bunul simt" ci in primul rand prin masuri coercitive care au dus la disciplinarea locuitorilor.

   Exceptând poate limita de viteza, majoritatea cred ca respectam deja noule reguli de circulație.

   Altfel, drumuri liniște tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[19.07.18 08:24:24]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo:

   Am luat nişte resturi de măr şi şerveţele în parbriz, în Thasos, de la o maşină de români ce rula în faţa noastră. A trebuit să oprim, şerveţelul era ud şi se lipise de parbriz chiar pe partea şoferului! Cam aşa am păţit şi de curând la noi în ţară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[19.07.18 14:10:52]
» mesaj pers

   Foarte bună această lege (oricum respectam tot ce scrie acolo oriunde în lumea asta, inclusiv în România), important e să se și aplice. Că lege există și la noi, există și amenzi nu foarte ieftine, dar se aplică? A intrat deja la noi în vigoare legea că dacă te prinde poliția cu ITP-ul expirat îți ia plăcuțele cu numerele. Ați auzit să se fi întâmplat cuiva? A arătat la TV măcar un caz de exemplu? Eu n-am văzut. Și circulă niște rable de mașini pe șoselele noastre ...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Nasshu
[19.07.18 14:22:00]
» mesaj pers

   Părerea mea este că acele fapte erau oricum sancționate și în trecut și de fapt modificările se referă doar la sancțiuni.

   Personal nu mi se pare ok să se suspende permisul/ridice numerele de înmatriculare lucru care duce la îngrădirea / îngreunarea deplasării către țara de domiciuliu.

   De exemplu în Austria suspendarea permisului pentru cetățenii străini nerezidenți este înlocuită cu interdicția de a mai conduce o mașină pe teritoriul Austriei x luni (depinde de gravitatea faptei). Așa ar fi normal și în Grecia, plătești amenda și în locul suspendarii/inmatricularii = interdicție...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [14.10.19 19:30:54]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.095715045929 sec