86308 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Tanzania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.06.2018
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Din nou spre Inima Neagră a Lumii


Când am luat pentru întâia oară drumul Africii, cu aproape patru ani în urmă, porneam cu prejudecata că în aceste țări aproape uitate de lume, de veacuri întregi, nici fantomele nu au mai progresat, că oamenii își rup spinările încercând să îmblânzească pământul și că tot continentul ascunde o lume în care frumusețea tronează o veșnicie pe un soclu de urâțenie.

Prima mea ședere în jungla Africii mi-a relevat faptul că zâmbetul tigrului nu are nimic liniștitor, că norii albaștri, tiviți cu negru, ce coboară dintr-un cer azuriu, până aproape de verdeața nesfârșită și plină de freamăt, desenată cu drumurile roșii-ruginii ce se preling printre copacii negri, goliți de frunze, te încântă și te fac să trăiești unul dintre acele momente în care istoria se oprește o clipă, pentru a-și schimba cursul.

Îmi amintesc de satele seculare fin Kenya,, bântuite de soarele dogorâtor ce le arunca mănunchiuri de umbre întortochiate, cu oameni aproape goi, cu pielea de pergament, lucitoare și întinsă peste pomeții lucioși ai maxilarului dar cu privirea limpede. Oameni care credeau din toată inima că lumea se sfârșește la câțiva kilometri de tribul lor, înconjurat cu garduri de spini.

Într-o zi de februarie, Aeroportul Ataturk geme de călători și triază din nou gânduri și dorințe spre alte porți ale destinului. De data asta, avionul spre Ad Es Salam, Tanzania, adună alte grupuri de turiști ce se îndreaptă spre ținuturile sălbatice, spre coastele Masivului Kilimanjaro, la poalele Cascadei Victoria, spre sălbaticul Arusha sau în vreun oraș de coastă, aproape de fermecătorul Zanzibar, centrul atenției turistice din ultimii ani.

O clasă de studenți japonezi, cu pelerine de iarnă, peste o îmbrăcăminte cam subțire, neobișnuit de înalți, se păstrează în grupul compact prin gestica și prin recuzita unei culturi ermetice; un alt grup de cehi gălăgioși discută aprins alături de alți confrați de germani, cu un aer bonom, toți puși pe plajă și distracție; micul grup tanzanian, cu șaluri cotropite de elefanți și feline din junglă, privește trimițând mesaje ce nu au nevoie de cuvinte; în sfârșit, un comando de britanici tineri și volubili gesticulează zgomotos, cu mișcări largi din brațele pline de brățări, care străbat aburii binefăcători de whisky ce învăluie atmosfera.

Zborul de aproape șapte ore, pe timp de noapte, este bine drămuit de Turkish Airlines, cu un personal amabil ce-ți ușurează somnul întrerupt doar de câteva mici turbulențe sau de servitul meselor.

Ajung în Ad Es Salam, un aeroport minuscul, desprins din arhiva timpului, unde nu ai nevoie de vize din țară, dar trebuie să fii pregătit pentru două cozi: una pentru viza în sine, cu o poză adecvată, și alta pentru identificarea hotelului la care te cazezi. Un agent simpatic te face să uiți de senzația instantanee de aruncare a hainelor, cu regretul că nu le-ai schimbat în avion, unde aerul condiționat te făcea și mai circumspect. Apoi, agentul simpatic îțí ia bagajul, te trece prin filtru din epoca de piatră și te duce la stația de taxi, unde îțí cere politicos un bacșiș de 50 de E, în speranța că va primi măcar 10 E.

Mai totul intră în normal când îți vezi numele scris pe o tăbliță-un obicei sănătos, mai ales în Africa, dintr-o mare de tăblițe și afișe cu nume de hoteluri și persoane, cu un șofer amabil ce te duce la un hotel. Un hotel care, așa cum deja învățasem, nu este de dorit să fie de 2 sau 3 stele într-un continent pentru care ai pielea tăbăcită de vaccinuri anti-holeră, anti-malarie, tablete și spray-uri anti-țânțari.

Hotelul Tanzanite Express, sună atrăgător după o noapte de drum și mă simt străbătut de un fior de plăcere când îi văd fațada modernă, cu un aer de prietenie și siguranță. Cei de la recepție, veseli, primitori și ofertanți, totul până când, ce să vezi? Am nimerit la un hotel cu același nume, dar nu și cel potrivit. Telefoane, taxiuri, bacșișuri și din nou la drum spre noua mea casă. De-ale Africii, îmi zic în gând, aproape dărâmat de somn și de griji. În sfârșit, ajung la un nou Tanzanite Expressl, puțin mai sobru dar tot cu patru stele, cu un personal la fel de amabil. Mă grăbesc să dau bacșișul de rigoare și primesc o cameră de unde se aud valurile Oceanului Indian.

La ora patru în zori, beau un ceai care adună toate aromele Africii, apoi mă scufund într-un somn lin în care călătoresc prin încăperi pline de covoare mozaicate, însoțit de rugăciunea imamului ce nu mă va părăsi în următoarele nouă zile africane.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 08.06.2018 16:20:23

Validat / Publicat: 08.06.18 19:29:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 787


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44700 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.06.18 19:27:56]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Tanzania, #CĂLĂTORII DIVERSE - TANZANIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

   --

Hotelul Tanzanite Express, sună atrăgător după o noapte de drum

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[08.06.18 19:51:14]
» mesaj pers

   @glcitizen: Foarte interesant și util acest review despre un loc atât de îndepărtat, necunoscut pentru mine, pe care îl voi vedea și îl voi cunoaște numai prin pozele și scrierile tale!

   Numai gândul de a face atâtea vaccinuri pentru a ajunge acolo mă sperie rău de tot, așa că mă voi mulțumi doar să citesc...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[08.06.18 20:56:32]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Multumesc. Ti am mai spus cred, nu zice niciodata nu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[08.06.18 21:56:17]
» mesaj pers

   Îmi plac mult scrierile, precum și trăirile, simțirile... Sunt cele mai importante! Mai ales într-un loc aparte, unde puțină lume poate ajunge, poate doar cu gândul... sau prin intermediul colegilor AFA. Aștept continuarea, interacțiunea cu oamenii, obiceiurile... pentru că pot spune că acolo e o altă lume... frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.06.18 22:02:49]
» mesaj pers

   @glcitizen: pozele par a fi din 02.11.2014 - sigur nu e o grșeală în data declarată a sejurului („FEB 2018”)?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[08.06.18 23:39:42]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Nu, in mod sigur. Am fost in februarie, anul asta. mai intii Tanzania, apoi in Zanzibar si in Mozambic. Nu sunt o persoana tehnica si e posibil ca aparatul meu sa nu fie cu datele la zi.

   Am un Cannon f bun.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[08.06.18 23:50:26]
» mesaj pers

   @maryka:

   Multumesc, Maryka. Da, au perceptii diferite, limbaj corporal diferit si un mod mai aparte de a vedea viata. Am trecut si prin momente mai critice. Au reactii imprevizibile la vederea omului alb, care, nu de mult ii vina pt tirgurile de sclavi din Zanzibar.

   Totusi, cred ca sunt mai fericiti decit noi, in simplitatea lor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[08.06.18 23:57:39]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Mulțumesc pentru răspuns, îmi face mare plăcere să ascult despre alte locuri, tradiţii și aspecte ale unei vieți total diferite de ceea ce trăim noi. Dacă par a fi fericiți în lumea lor simplă, e bine. Și noi ne complicăm uneori inutil viata crezând că astfel obținem fericirea absolută. 🙂 doar că puțini reușesc asta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[09.06.18 08:42:53]
» mesaj pers

   @glcitizen: Felicitări pentru articolul povestit frumos, cu mult talent!

   Nu spun nu dar nici da. Nu îmi doresc să merg în Africa unde oamenii trăiesc la un nivel la care nici să privesc nu pot!

   Dacă la toate acestea mai adăugăm vaccinurile și bolile de acolo, nici nu mai poate fi vorba de o urmă de dorință de a ajunge acolo.

   Am văzut că natura este minunată acolo. Prefer să o văd în fotografii și la televizor pentru că sunt foarte fricoasa, frica de o altă civilizație nedezvoltată, este mare.

   Oricum mă afectează personal sărăcia în care trăiesc copiii peste tot în lume.

   Aștept cu interes poveștile tale din locuri îndepărtate și interesante.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[09.06.18 09:54:30]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[09.06.18 10:21:11]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Multumesc. Ok, vom calatori impreuna virtual si promit sa te duc cit mai departe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[09.06.18 11:09:07]
» mesaj pers

   @glcitizen: Ce frumos! Abia aștept!

   MULȚUMESC!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[09.06.18 14:09:12]
» mesaj pers

   @webmasterX: Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[09.06.18 16:02:21]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Îmi doresc nespus să văd țara asta doar prin poveștile tale. Altfel nu mă descurc, mi-e teamă, sunt alergică la multe, nu suport căldura, deci fă-mi cât mai frumoase pauzele de lectură africană!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[09.06.18 19:11:51]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Multumesc pentru ecou. Sper sa-ti ofer bucuria de a cunoaste mai bine continentul oamenilor cu pielea de pergamut... dar pentru asta va trebui sa-ti faci cel putin un vaccin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- angy12
[09.06.18 21:33:44]
» mesaj pers

   Am început să citesc articolul cu mare interes și entuziasm. Tanzania este o destinație la care încă visez și tare mi-aș dori să aflu mult mai mult. Bănuiesc că va fi și o continuare, nu??

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[10.06.18 09:18:09]
» mesaj pers

   @angy12:

   Multumesc pentru ecou. Sigur ca va fi, de-abia am inceput. Mai urmeaza si Zanzibar, apoi, Mozambic...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[11] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Primele poze din fața Hotelului Tanzanite Express. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973147">Şterge vot</a></div><span id="v9973147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Primele poze din fața Hotelului Tanzanite Express.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] O clădire cu iz colonial portughez de pe artera principală. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973148">Şterge vot</a></div><span id="v9973148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] O clădire cu iz colonial portughez de pe artera principală.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Ipostazele străzii cu copii în prim-plan. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973149">Şterge vot</a></div><span id="v9973149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Ipostazele străzii cu copii în prim-plan.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Trei femei, trei naționalități, trei linii de modă. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973150">Şterge vot</a></div><span id="v9973150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Trei femei, trei naționalități, trei linii de modă.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Ora 2 p. m., o oră când toată lumea fuge la umbră. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973151">Şterge vot</a></div><span id="v9973151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Ora 2 p. m., o oră când toată lumea fuge la umbră.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Cetățeni din vechea capitală, Ad Ed Salaam. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973152">Şterge vot</a></div><span id="v9973152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Cetățeni din vechea capitală, Ad Ed Salaam.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Nucile de cocos, light motivul fiecărui colț de stradă. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973153">Şterge vot</a></div><span id="v9973153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Nucile de cocos, light motivul fiecărui colț de stradă.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Un bărbat... fructifer. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973154">Şterge vot</a></div><span id="v9973154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Un bărbat... fructifer.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] ... și o replică feminină. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973160">Şterge vot</a></div><span id="v9973160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] ... și o replică feminină.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Trei tineri cu treabă prin oraș. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973166">Şterge vot</a></div><span id="v9973166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Trei tineri cu treabă prin oraș.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Ipostaze reale de viață. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973168">Şterge vot</a></div><span id="v9973168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Ipostaze reale de viață.
foto glcitizen [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[11] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117824077606 sec