#E#D
85594 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserici în Ravenna

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.04.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
160 euro/pers/4 nopți
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • San Vitale, ”vinul cel bun” al Ravennei


  ”Orice om, la masă, pune întâi vinul cel bun... ” așa scrie în Noul Testament, la Nunta din Cana!

  De ce aș face altfel!

  După ce am văzut de trei ori orașul Ravenna și citisem cu timp în urmă că acesta ”ascunde” cele mai bine conservate mozaicuri bizantine și unica prezentare a figurii împărătesei Teodora, am concluzionat că Basilica San Vitale e ”vinul cel bun” între multele obiective din oraș, care posedă astfel de comori.

  San Vitale este perla orașului Ravenna.

  Vă spune un om care a fost de trei ori. Se ajunge foarte ușor... http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=82957&d=descopera-ravenna--ravenna... este un oraș lejer, elegant, cu mult rafinament și ușor de parcurs, pentru că nu e aglomerat. Un singur impediment există: Prea multe de vizitat! Prea multe la care nu poți renunța, care trag de tine, precum vinul care amețește, evident, pentru cine trage la măsea! În trei cuvinte, prea mult UNESCO!

  Dar să revin la... vinul cel bun!

  Nu că era Teodora frumoasă și Justinian bărbat bine a rămas biserica o bijuterie, ci pentru că au lucrat la ea unii din cei mai buni meșteri mozaicari aduși din Grecia. Pentru că s-au întrecut pe sine și pentru că orașul a fost ferit de distrugeri. Pentru că a fost slab populat și pentru că este, să zic așa, puțin ”ocolit” de turiști. Nu are aeroport, nu are plajă, nu e o destinație de vacanță, nu are delfinariu și nici ”roată a la Prater”.

  La fiecare din vizitele făcute la Ravenna, am lăsat San Vitale la urmă, precum un ”desert”. Dar acum o voi trata precum ”vinul cel bun”, adică la început și apoi încă cinci-șase obiective cu mozaicuri de valoare, în alte reviewuri. Așa, pentru că, AmFostAcolo!

  Construcția bisericii a fost începută de episcopul Ecclesius în 527, când Ravenna era sub dominația ostrogoților și terminată în 547 în timpul Exarhatului din Ravenna (adică Imperiul Bizantin își exercita puterea prin intermediul unui Exharh, un fel de Episcop).

  Arhitectul bisericii rămâne necunoscut. Stilul e însă amestecat, roman și bizantin. Construcția în sine, cu stâlpi, pilaștri, arcade și bolți nu-și are rostul aici, pentru că, oricum astea sunt elemente total eclipsate de faimoasele mozaicuri din absida centrală.

  Totuși, trebuie spus, Biserica are un plan octogonal, cu un spațiu central în jurul căruia sunt opt abside etajate din care numai una, cea centrală este renumită pentru mozaicurile sale. Pentru renovarea sa, s-a intervenit de mai multe ori, iar cupola a fost pictată prin sec. al XVII-lea. Biserica are importanță și datorită faptului că este cea mai mare biserică din timpul împăratului Justinian, care s-a păstrat intactă până în ziua de azi.

  Așa cum am spus, numai absida centrală aste complet acoperită de mii și mii de pietricele ce alcătuiesc fantasticele desene, figuri, chenare, peisaje și scene din Vechiul Testament. Suprafața lor este mare, mozaicurile se întind pe două nivele, atât pe pereții laterali, cât și pe două bolți și strălucesc în nuanțe predominant de verde, albastru și auriu.

  Dar cele mai atractive sunt cele două panouri aflate stânga și dreapta absidei, ce înfățișează suitele Împăratului Justinian și a soției sale, Teodora.

  Justinian a fost un mare legiuitor și unul din cei mai puternici împărați bizantini. El este mozaicat pe latura stângă, în mantie regească de culoare violet, cu aură și coroană pe cap, pe brațe ține un platou cu pâinea liturgică, înfățișat ca fiind conducătorul imperiului, dar și al bisericii. Din suita sa fac parte Episcopul de Ravenna, consilieri și garda personală.

  Pe latura dreaptă, suita Împărătesei Teodora. Veșmântul său este bogat, la fel și al doamnelor sale de onoare, are coroană pe cap și multe bijuterii. Despre Teodora, istoricul Procopie spune că era o femeie frumoasă, cu fața ovală, ochi mari, negri, inteligentă, abilă și cu o mare voință de a conduce. A fost canonizată și sărbătorită pe 14 noiembrie. Și tot istoria ne spune că inițial a fost dansatoare de circ, fiica unui îngrijitor de urși, apoi actriță, dar și prostituată. Justinian, moștenitor al tronului, apoi împărat, după căsătoria cu ea, o face asociată la guvernare. Și tot Procopie spune că ea a susținut drepturile femeilor divorțate, a celor căsătorite, a prostituatelor și a legiferat pedeapsa cu moartea pentru viol. A murit de cancer la sân înainte de a împlini vârsta de 50 ani, cu 20 ani înaintea lui Justinian. Trupul neînsuflețit a fost depus în Biserica Sf. Apostoli din Constantinopol, una din splendidele biserici ctitorită de ei (din care provine și superba Pala d'Oro de la San Marco, Veneția). Mozaicul din San Vitale a fost finalizat la un an de la moartea sa. Probabil este și motivul pentru care, restul absidelor au rămas nemozaicate.

  Absida centrală, este mărginită de restul bisericii printr-un arc de boltă, mozaicat cu medalioanele celor 12 apostoli, decorată abundent în verde, albastru și auriu. Pereții laterali sunt prevăzuți cu câte doi stâlpi ce fac legătura cu absidele învecinate, deasupra cărora sunt prezentate scene din Vechiul Testament. În partea superioară, acești pereți despărțitori se unesc într-o superbă boltă împărțită în patru secțiuni, fiecare având câte un înger în haină albă, toți patru susțin un medalion central cu Mielului lui Dumnezeu pe fundalul unui cer înstelat. De remarcat modelele diferite ale celor patru secțiuni, melanjul culorilor, lumina și strălucirea acestora.

  A doua boltă, a absidei propriu zisă, mai joasă ca prima, este mărginită de doi pereți pe care se află suitele împărătești și prezintă un mozaic central cu Hristos așezat pe sfera lumii, flancat de San Vitale care primește o coroană de martir (acesta a fost un ostaș roman din părțile Ravennei, pe mormântul căruia se crede că s-a ridicat Biserica), doi îngeri și episcopul Ecclesius, cel care a fondat biserica. Sub această boltă și între suitele împărătești se află un spațiu gol cu tronul împărătesc și un frumos mozaic pe paviment.

  Ca unul care a fost de trei ori la Ravenna, recomand mai întâi, a admira și a fotografia (este liber, permis, are dezlegare) mozaicurile de paviment. Sunt de o limpezime și o varietate fantastică! Fâșiile care pornesc din fața fiecărei abside și care se întâlnesc în zona centrală, nu sunt două la fel, în ce privește modelul. Fiecare din cele opt abside are în față câte un mozaic în formă de evantai, sau coadă de păun, după care, în continuare, modelul diferă de la una la alta, inclusiv chenarele. Fără a ridica ochii la bogăția de culori în tonuri calde a mozaicurilor lucrate în aur din absida centrală, aceste minunății de pe paviment, trebuie admirate și fotografiate, bucată cu bucată. Aceasta este faza de degustarea ”vinului cel bun”!

  După care, atenție, ridici ochii!!... Rămâi fascinat, uluit, amețit și apoi îmbătat de ”vinul cel bun”!

  Mulțumesc!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 28.04.2018 06:57:40

  Validat / Publicat: 28.04.18 08:43:00


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: alte țări
  • Alte destinații turistice prin care a fost: numai Europa
  VIZUALIZĂRI: 994


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39700 PMA (din 29 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [28.04.18 08:42:04]
  » mesaj pers

     Excelentă recomandarea

     Mutat în rubrica "Biserici în Ravenna, RAVENNA" (nou-creată pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [28.04.18 09:17:14]
  » mesaj pers

     @webmasterX: Mulțumesc! Ați servit din ”vinul cel bun”.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [28.04.18 10:47:45]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Se pare că dau „start vot”!

     Foarte frumoasă (și) această biserică a Ravenei! Și mie îmi plac tare mult mozaicurile, fie că ele creează tablouri cu temă religioasă sau tablouri de altă natură! Acestea, religioase, mai vechi (sau mai noi) sunt mai elaborate, mai bine conturate - datorită pietricelelor tăiate cât mai mic - și parcă mai viu colorate.

     Ele, mozaicurile, față de picturile murale au avantajul că nu se degradează în timp, că sunt aproape indestructibile!

     Despre pavimente, ce să mai spun! Dovadă a avantajului mozaicului, a duranței lui în timp, este că și acum, după atâta amar de vreme, pașii nu l-au degradat!

     Felicitări, am votat pentru că mi-a plăcut, deopotrivă, și articolul și pozele!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [28.04.18 11:15:00]
  » mesaj pers

     @doinafil: Mulțumes mult! Nu a fost ușor să scriu despre aceste mozaicuri, dar mai ales despre biserica în sine.

     Adevărul e, că atunci când ești în fața lor, aproape că nu mai știi nimic. S-au strecurat și ceva greșeli, informațiile fiind uneori puțin diferite.

     Dar tot ce contează, este puternica impresie pe care o lasă.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - webmaster
  [03.05.18 17:08:26]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [04.05.18 07:47:56]
  » mesaj pers

     @webmaster: Mulțumesc pentru apreciere!

     Anul 2018 este declarat Anul European al Patrimoniului Cultural.

     Tot 2018 este și Anul Centenar. Felicitări pentru Alba Iulia!

     Saitul AFA, prin ușerii săi, nu promovează suficient acest lucru. Mai degrabă cârnații, decât frumoasele valori culturale românești, precum siturile istorice, mănăstirile, obiceiurile, tradițiile și câte alte.

     Saitul d-vs dispune totuși de multe resurse care l-ar putea, cred, dacă ați încerca, include în forma digitală de patrimoniu, cu ocazia acestei manifestări, mai ales că sloganul său este: ”Patrimoniul nostru, la confluența dintre trecut și viitor”. Numai Tata123 și câți alții, ai scobit și-au scos la iveală niște locuri uitate, despre care nici Comisia de Patrimoniu cred, habar nu au.

     Consultați ”2018 Anul European al Patrimoniului Cultural” și vă veți convinge.

     Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [21] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2017] Exteriorul Bisericii San Vitale, Ravenna -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961728">Şterge vot</a></div><span id="v9961728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2017] Exteriorul Bisericii San Vitale, Ravenna
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2017] Intrarea în Biserică. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961729">Şterge vot</a></div><span id="v9961729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2017] Intrarea în Biserică.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2017] SAn Vitale, Ravenna. Mozaic de paviment. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961730">Şterge vot</a></div><span id="v9961730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2017] SAn Vitale, Ravenna. Mozaic de paviment.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [OCT-2017] San Vitale, mozaic de paviment. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961731">Şterge vot</a></div><span id="v9961731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2017] San Vitale, mozaic de paviment.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2017] San Vitale, mozaic de paviment. Nu sunt două la fel! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961732">Şterge vot</a></div><span id="v9961732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2017] San Vitale, mozaic de paviment. Nu sunt două la fel!
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2017] San Vitale. Mozaic în formă de coadă de păun. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961733">Şterge vot</a></div><span id="v9961733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2017] San Vitale. Mozaic în formă de coadă de păun.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2017] Turla Bisericii San Vitale din Ravenna și o parte din absidele alăturate -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961734">Şterge vot</a></div><span id="v9961734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2017] Turla Bisericii San Vitale din Ravenna și o parte din absidele alăturate
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2017] SAn Vitale. Absida centrală. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961735">Şterge vot</a></div><span id="v9961735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2017] SAn Vitale. Absida centrală.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2017] San Vitale, absida centrală. Panoul cu împăratul Justinian. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961736">Şterge vot</a></div><span id="v9961736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2017] San Vitale, absida centrală. Panoul cu împăratul Justinian.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2017] Splendide mozaicuri în absida Bisericii San Vitale, Ravenna. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961737">Şterge vot</a></div><span id="v9961737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2017] Splendide mozaicuri în absida Bisericii San Vitale, Ravenna.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2017] Latura stângă a absidei cu imagini din Vechiul Testament. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961738">Şterge vot</a></div><span id="v9961738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2017] Latura stângă a absidei cu imagini din Vechiul Testament.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2017] San Vitale. Latura stângă a absidei. Mozaic cu ”Sacrificiul lui Isac” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961739">Şterge vot</a></div><span id="v9961739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2017] San Vitale. Latura stângă a absidei. Mozaic cu ”Sacrificiul lui Isac”
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2017] San Vitale. Latura dreaptă a absidei cu imagini din Vechiul Testament. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961740">Şterge vot</a></div><span id="v9961740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2017] San Vitale. Latura dreaptă a absidei cu imagini din Vechiul Testament.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2017] San Vitale. Latura dreaptă a absidei. Mozaic cu imagine din Vechiul Testament. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961741">Şterge vot</a></div><span id="v9961741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2017] San Vitale. Latura dreaptă a absidei. Mozaic cu imagine din Vechiul Testament.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2017] San Vitale. Cupola absidei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961742">Şterge vot</a></div><span id="v9961742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2017] San Vitale. Cupola absidei.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2017] San Vitale. Suita Împăratului Justinian. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961743">Şterge vot</a></div><span id="v9961743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2017] San Vitale. Suita Împăratului Justinian.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2017] San Vitale. Suite Împărătesei Teodora. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961744">Şterge vot</a></div><span id="v9961744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2017] San Vitale. Suite Împărătesei Teodora.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2017] San Vitale. Absida centrală. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961745">Şterge vot</a></div><span id="v9961745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2017] San Vitale. Absida centrală.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2017] San Vitale Se văd cele două cupole. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961746">Şterge vot</a></div><span id="v9961746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2017] San Vitale Se văd cele două cupole.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2017] San Vitale. Arc de boltă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961747">Şterge vot</a></div><span id="v9961747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2017] San Vitale. Arc de boltă.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [OCT-2017] San Vitale. Suita împărătesei Teodora. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961749">Şterge vot</a></div><span id="v9961749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [OCT-2017] San Vitale. Suita împărătesei Teodora.
  foto mihaelavoicu [28.04.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.111742973328 sec