#E#D
85543 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ravenna

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.04.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 3 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
150 euro/pers/016 și 159 euro/pers/017
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Tomba di Dante, Ravenna


  Urmare de aici

  ”Adevărul este o lume exterioară, în care dacă intri, vei ieşi mult mai luminat”. Dante Alighieri, ”Divina comedie” (”Paradisul”)

  Cel ce poposește în Ravenna, cu buna intenție de a admira vestitele mozaicuri bizantine, nu va părăsi acest oraș, până nu-l va ”saluta” pe Dante Alighieri (n. 1265, Florența – d. 1321, Ravenna), poet și filozof, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu, autor al „Divinei Comedii”, capodoperă a literaturii universale.

  Ravenna, oraș mic, așezat pe coasta Adriaticii și încărcat de ”nestemate” UNESCO... vezi impresii..., adăpostește frumosul mausoleu închinat marelui poet.

  Străduța la capătul căreia se găsește Tomba di DAnte se formează din Piazza Garibaldi, aflată în centrul orașului. Se poate ajunge pe jos de la gară.

  Zona se numește Zona Dantescă, sau ”Zonă a tăcerii” și cuprinde: Via Dante Alighieri, Tomba di Dante, alături se află un spațiu verde înconjurat cu un superb gard metalic prevăzut cu medalioane, numit Quadrarco di Braccioforte, apoi curtea interioară a Mănăstirii Franciscane și a Muzeul Dantesc inaugurat în 1921 la inițiativa Mănăstirii din apropiere. Muzeul adăpostește donații cu ocazia ceremoniilor în onoarea poetului, sculpturi, documente și materiale din timpul vieții sale.

  Dante s-a născut la Florența, într-o familie din mica nobilime. Tatăl se ocupa cu negustoria și a murit pe când Dante avea 17 ani, iar mama a murit mai înainte. Cel mai semnificativ eveniment al tinereții, după cum singur spune, este întâlnirea cu Beatrice (nobila florentină din familia Portinari), pe care o vede în numai trei ocazii, fără să fi avut oportunitatea de a-i vorbi vreodată. Îndrăgostit de ea până la adorație, Beatrice devine simbolul angelic al grației divine, pe care o va cânta în „Divina Comedie”.

  Se cunoaște puțin despre educația primită, este foarte probabil să fi studiat la renumita Universitate din Bolognia.

  Se angajează în viața politică turbulentă din Florența și se afiliază „Guelfilor”, care se opuneau influenței papei. Din acest motiv, în 1304 începe un lung exil, întâi la Roma, apoi prin alte orașe, exil din care, nu se va mai întoarce niciodată la Florența. În 1316, conducerea orașului Florența îl invită să se întoarcă, dar în condițiile umilitoare ale unui infractor iertat. Dante respinge cu demnitate invitația, spunând că nu se va întoarce decât dacă i se va restabili în întregime onoarea.

  Este invitat însă la Ravenna de conducătorul orașului. Câțiva ani mai târziu moare de malarie, iar ravennezii i-au ridicat acest mausoleu, păzit cu strășnicie, deși florentinii i-au păstrat un loc special în biserica Santa Croce și speră să le fie înapoiat, dar ravennezii, nici nu vor să audă!

  Mormântul lui Dante a fost construit în 1782 în forma unui templu neoclasic, de fapt o încăpere pătrată acoperită cu o mică cupolă, pentru a adăposti rămășițele poetului, ce au fost ascunse de călugării franciscani, pentru a nu fi găsite de florentinii care le revendicau și care, prin orice mijloace încercau a le recupera. Pe frontispiciu, stă scris: Dantis Poetae Sepulcrum.

  Ușile metalice, cu o feronerie superbă, sunt deschise, intrarea este liberă, fotografiatul deasemenea. Există și un lanț protector pe timp de noapte, cu un lacăt special.

  Interiorul mausoleului a fost acoperit cu marmură policromă de Danemarca. Pe peretele din fața intrării se află un frumos basorelief cu portretul lui Dante, sculptat de Pietro Lombardo în 1483 care îl reprezintă gânditor, în fața unei cărți.

  O imensă candelă ce atârnă pe tavan, este alimentată cu ulei de măsline toscan, donat în fiecare an de orașul Florența la aniversarea morții poetului.

  Alături de mausoleul lui Dante, se află grădina Quadrarco di Braccioforte, foarte bine întreținută, unde sunt câteva sarcofage din secolul al V-lea și o movilă din pietre îmbrăcată în verdeață, locul unde rămășițele lui Dante au fost ascunse în timpul celui de-al doilea război mondial, ferite de distrugeri dar și de florentini.

  Încă din 1723, Ravenna a avut un teatru comunal care, în semn de respect pentru poet, a fost numit Teatro Dante Aligheri, aflat pe Via Angelo Mariani 2. Exteriorul său este în stil neo-clasic, are patru coloane ionice și un portic cu patru statui ce reprezintă muze. Sala de spectacole a fost construită în forma de potcoavă cu 118 loje și o capacitate de 830 de locuri. Există și un festival anual în lunile de vară ce prezintă o gamă largă din operele lui Alighieri.

  Mult ne-am rugat de cineva, măcar să vedem sala, dar fără succes.

  Mulțumesc!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 24.04.2018 06:27:31

  Validat / Publicat: 24.04.18 09:23:56


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: în Europa
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa
  VIZUALIZĂRI: 624


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27650 PMA (din 29 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [24.04.18 09:23:03]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Ravenna, RAVENNA" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2017] Ravenna. Zona Dantescă -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960750">Şterge vot</a></div><span id="v9960750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2017] Ravenna. Zona Dantescă
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2017] Tomba di Dante. Ravenna -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960751">Şterge vot</a></div><span id="v9960751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2017] Tomba di Dante. Ravenna
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2017] Tomba di Dante. Ravenna -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960752">Şterge vot</a></div><span id="v9960752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2017] Tomba di Dante. Ravenna
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [OCT-2017] Tomba di Dante. Ravenna -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960753">Şterge vot</a></div><span id="v9960753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2017] Tomba di Dante. Ravenna
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2017] Interior, Tomba di Dante. Ravenna. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960754">Şterge vot</a></div><span id="v9960754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2017] Interior, Tomba di Dante. Ravenna.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2017] Tomba di Dante. Candela alimentată cu ulei de măsline, de către florentini. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960755">Şterge vot</a></div><span id="v9960755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2017] Tomba di Dante. Candela alimentată cu ulei de măsline, de către florentini.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2017] Ușa de intrare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960756">Şterge vot</a></div><span id="v9960756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2017] Ușa de intrare.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2017] Sistem de închidere a lanțului de protecție. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960757">Şterge vot</a></div><span id="v9960757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2017] Sistem de închidere a lanțului de protecție.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2017] Împrejmuire metalică, Tomba di Dante. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960758">Şterge vot</a></div><span id="v9960758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2017] Împrejmuire metalică, Tomba di Dante.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2017] Gard metalic cu medalioane. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960759">Şterge vot</a></div><span id="v9960759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2017] Gard metalic cu medalioane.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2017] Mormanul de pietre din grădină -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960760">Şterge vot</a></div><span id="v9960760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2017] Mormanul de pietre din grădină
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2017] Placa indicatoare -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960761">Şterge vot</a></div><span id="v9960761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2017] Placa indicatoare
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2017] Medalion gard -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960762">Şterge vot</a></div><span id="v9960762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2017] Medalion gard
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [OCT-2017] Medalion gard -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960763">Şterge vot</a></div><span id="v9960763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2017] Medalion gard
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [OCT-2017] Medalion gard. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960764">Şterge vot</a></div><span id="v9960764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2017] Medalion gard.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [OCT-2017] Medalion gard. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960765">Şterge vot</a></div><span id="v9960765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2017] Medalion gard.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [OCT-2017] Sarcofag din grădină -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960766">Şterge vot</a></div><span id="v9960766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2017] Sarcofag din grădină
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2017] Fereastră Muzeul Dantesc. Ravenna -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960768">Şterge vot</a></div><span id="v9960768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2017] Fereastră Muzeul Dantesc. Ravenna
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2017] Ornament pe un sarcofag paleocreștin. Ravenna. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960769">Şterge vot</a></div><span id="v9960769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2017] Ornament pe un sarcofag paleocreștin. Ravenna.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2017] Curtea interioară a Muzeului Dantesc, Ravenna. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960771">Şterge vot</a></div><span id="v9960771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2017] Curtea interioară a Muzeului Dantesc, Ravenna.
  foto mihaelavoicu [24.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.101278066635 sec