85236 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă orașul și prefectura Nara

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.04.2018
DE
Avatar Tesaria
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 22.12.17
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
3000 yeni o zi
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Capitala căprioarelor


Cine a pus vreodată piciorul în Japonia știe deja că această țară înseamnă multe - de la macaci îmbăiați printre zăpadă, zgârie nori ca Tokyo Skytree, amintirea trecutului din Atomic Bomb Dome, până la celebrele temple, pagode și altare ce se întâlnesc la tot pasul.

ならと言えば、シカです。Nara to ieba, shika desu. Sau Nara înseamnă căprioare. Și pe bună dreptate, căci cu greu ai putea să nu dai nas în nas cu ele!

Primul popas este la Kofukuji, pagoda cu 5 etaje ce face parte din cele 7 Great Temples are orașului Nara. Intrarea este gratis și păzită de blândele animale. Pornind de la Kofukuji poți arunca o privire asupra lacului Sarusawa unde toamna are loc festivalul Uneme, care amintește de o curtezană înecată în acest loc după ce s-a îndrăgostit de împărat.

Drumul o ia agale spre celebrul Todaiji, locașul de cult unde, pentru 500 de yeni, îl vezi pe Daibutsu sau Marele Buddha, mai pe românește. Cea mai mare statuie de bronz al lui Buddha Vairocana. Impunătoare și veche de sute de ani, statuia se întrevede printre fum de bețișoare și capete de turiști. Și, desigur, printre zecile de căprioare ce sălășluiesc și pleacă ușor capul, în speranța unui shika senbei - biscuițel special pentru ele.

Spre finalul drumului care-l înconjoară pe Buddha se află un stâlp înalt, cu o gaură prin care mulți trecători încearcă să treacă. Acea gaură are aceeași dimensiune cu nara statuii și, conform zicerilor, vei avea viață plină de fericire dacă vei reuși să treci.

(Pont: pe burtă nu merge dacă ați depășit vârsta de 14 ani, însă pe lateral și cu puțin tras de mâini reușesc și cei până în 60 de kilograme).

După părerea mea însă, Kasuga Taisha (Kasuga Grand Shrine) este locul de neratat din Nara. Nu doar în interiorul zonelor familiei fondatoare Fujiwara, ci și în grădina Manyo și, să nu uităm, în zona dimprejur - lanternele donate de sute de oameni marchează Kasuga Primeval Forest, site UNESCO. Pădurea zeilor, unde căprioare mult mai sălbatice decât cele din oraș își fac veacul.

Aproape de Kasuga se află pavilionul Ukimido. Aici este locul perfect pentru înflorirea cireșilor sau înroșirea arțarilor. În fiecare weekend sunt diverse cupluri ce au un photo shooting, așa că șansele de a vedea o îmbrăcăminte tradițională sau modernă de nuntă nu sunt mici. Puteți savura și o gustare sau chiar prânzul aici sau, de ce nu, să închiriați o barcă pentru 900 de yeni, timp de 30 de minute.

Nara înseamnă și multe alte temple mai mici - după Kasuga, apropiate sunt Yakushiji, Byakugoji. Înseamnă și rămășițele vechii capitale - Heijokyo, aflat la 25 de minute de Kintetsu Nara, dar și Horyuji - cea mai veche construcție de lemn din lume, aflat la 20 de minute distanță față de gară.

Pentru călătorii cu bugetul în minte: masa se poate lua foarte ieftin la Kintetsu, cum ieși din gara urci până la etajul 2 unde dai de Saizeria - un restaurant italienesc cu reproduceri frumoase și mâncare ieftină. Un fel de mâncare nu depășește 500-700 de yeni, iar pentru alți 200 de yeni puteți avea bar nelimitat. Aproximativ 10 dolari, masă și băuturi.

O altă opțiune de masă light ar fi un bento - fie niște tonkatsu (șnițel japonez) cu orez, fie sushi la maxim 500 de yeni. Locul magic se numește Paket (sala de pranze) și este un supermarket aflat pe a doua stradă principală de la gară. Găsiți acolo și opțiuni pentru dulciuri tradiționale la prețuri modice și orice altceva aparținând bucătăriei locale. Băncuțe sunt la gară, lângă fânâni, dar împrejmuiesc și lacul Sarusawa.

În concluzie - Nara este opțiunea mult iubită pentru o excursie de o zi în Kansai. Atenție la căprioare - devin insistente când vă văd cu mâncare.

Hanabi sau despre când muntele a ars

Yamayaki 山焼き înseamnă, mot a mot, arderea muntelui și descrie perfect ce se întâmplă la finalul lunii ianuarie în orașul Nara. Cele trei sanctuare spirituale - Kofukuji, Todaiji și Kasuga - depun eforturi colective pentru realizarea unui foc de artificii grandios (hanabi, cuvântul pentru artificii, înseamnă literal floare de foc). Mai apoi, din puncte clar stabilite iarba ia foc și, până să te lămurești, aproape tot vârful muntelui este cuprins de flăcări.

Originea acestui este necunoscută - se vorbește despre un conflict vechi între temple, despre încercări de a alungi porcii mistreți, însă nu se știe cu certitudine cum a început totul.

Înainte de focul de artificii este o procesiune care pornește de la templul Kasuga și face o oprire la altarul Mizuya pentru a aprinde torțele ce vor fi ulterior folosite.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Tesaria in 03.04.2018 14:35:09

Validat / Publicat: 03.04.18 16:52:46


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în JAPONIA
VIZUALIZĂRI: 441


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Tesaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  11000 PMA (din 9 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[03.04.18 16:41:45]
» mesaj pers

   Bun, interesant review de debut

   @Tesaria: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.04.18 17:11:04]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[03.04.18 19:38:37]
» mesaj pers

   @Tesaria: Citit cu mare plăcere acest review cu date turistice importante, punctuale și de actualitate! Felicitări! Aștept continuarea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[04.04.18 07:34:49]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mă bucur să aud asta! Vor urma multe impresii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Intrarea în Kasuga Taisha, văzută venind dinspre pădure.  -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956003">Şterge vot</a></div><span id="v9956003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Intrarea în Kasuga Taisha, văzută venind dinspre pădure.
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Pavilionul Ukimido -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956004">Şterge vot</a></div><span id="v9956004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Pavilionul Ukimido
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Pădurea Kasugăi -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956005">Şterge vot</a></div><span id="v9956005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Pădurea Kasugăi
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Locul de purificare de dinainte de Kasuga -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956006">Şterge vot</a></div><span id="v9956006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Locul de purificare de dinainte de Kasuga
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] În drum spre Todaiji -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956007">Şterge vot</a></div><span id="v9956007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] În drum spre Todaiji
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Cerbi -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956008">Şterge vot</a></div><span id="v9956008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Cerbi
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2017] Todaiji -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av956009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv956009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=956009">Şterge vot</a></div><span id="v9956009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(956009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f956009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e956009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Todaiji
foto Tesaria [03.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0926811695099 sec