86867 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă orașul și prefectura Nara

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.07.2018
DE
Avatar Tesaria
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 22.12.17
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cu bufnițele la cafenea


Să mă duc? Să nu mă duc? Sigur sunt chinuite, de ce să plătesc să văd niște bufnițe ținute în condiții rele? Poate nu-i așa, îmi zic tot eu, încercând să mă conving să merg la Cafeneaua cu bufnițe din centrul Narei. Dar poate nu sunt ținute în condiții așa de rele, spun tot eu încercând să-mi șterg din minte imaginile cu animalele ținute în spații foarte mici din Ueno Zoo din Tokyo. Până la urmă, încercarea moarte n-are, așa că am decis să văd cu ochii mei cum sunt ținute bufnițele, recunosc, mai mult din curiozitatea de a le vedea, și nu din motive etice.

Bufnițele, sau fukuro în japoneză, sunt printre cele mai iubite animale ale Japoniei, deoarece numele lor este omonim cu norocul. Se zice că sunt animale cu noroc, ce te protejează de necazuri și-ți aduc numai bucurii în viață. Cafenelele cu bufnițe sunt destul de frecvente în marile orașe de aici, fiind populare în special pentru turiști curioși ca și mine.

Owl Cafe Watawata este lângă gara Kintetsu, pe bulevardul mare care vine dinspre gara JR., se observă ușor, mai ales că la intrare este un loc pentru pozat și o foaie cu instrucțiuni. Practic, plătești 1300 de yeni ca adult (cam 12$) sau 800 de yeni pentru un copil și ai voie să stai o oră. La intrare a venit o doamnă imediat, mi-a arătat un tonomat de bilete, care practic avea mai multe opțiuni de băuturi - cafele, ceaiuri. Aleși băutura dorită, dai cei 1300 de yeni și primești un bilețel dublu. Jumătate se duce la recepție, unde există mai multe cronometre ce monitorează ora. Doamnele de acolo vorbesc bine engleza, chiar foarte bine și mi-au explicat regulile: din cele 12 animăluțe există două bufnițe pe care nu am voie să le ating pentru că nu reacționează bine, când le mângâi trebuie să folosesc un deget, ușor, pe capul lor.

După ce m-am așezat la masă am primit o soluție cu care să mă spal pe mâini și imediat o cafea, destul de proastă la gust, dar n-am venit pentru băuturi, nu? Ah, și să nu uit, două bombonele din partea casei. Apoi m-am îndreptat imediat către bufnițe.

Majoritatea dormeau, mă rog, erau semi-adormite. Cafeneaua este micuță, cozy, are cam 10-14 locuri. Când am ajuns la orele prânzului mai erau două cupluri, iar până am plecat se umpluseră rapid toate scaunele.

Bufnițele erau ținute de piciorușe de suporturi, unele erau mici, cât palma, altele erau de-a dreptul imense, cea mai mare avea însă doar 2 ani și era foarte activă, se tot mișca și se plimba pe unde putea. Ren se numea și a fost favorita mea. Lângă fiecare bufniță existau plăcuțe bilingve cu descrierea ei, nume, proveniență, vârstă, sex (de multe ori era trecut necunoscut) și câteva detalii despre fiecare. Una dintre ele avea trecut la „curent obsession” acting like a model :)

În spatele bufniței albe, identică cu cea din Harry Potter, era un poster cu celebra școală de magie, un detaliu ce mi-a plăcut. Când trecuse cam jumătate din timp o doamnă a venit și mi-a spus să-mi aleg o bufniță pentru a face poză cu ea. Am ales-o pe Ren, cea mare, dat fiindcă era activă și parcă dornică de ceva activitate. Am primit o mănușă de care îngrijitoarea a legat lanțul bufniței și cheezu! Zaâmbiți, vă rog!

La plecare, am observat că mulți se ridicau pur și simplu. Citind însă review-urile de pe tripadvisor, am știut că la plecare primești un mic suvenir, așa că mi-am făcut loc încetișor spre ușă și le-am mulțumit gazdelor. Deși erau ocupate cu așezarea noilor clienți, una dintre ele mi-a spus să aștept puțin, ceea ce am și făcut. Mi-a dat un zar de pluș pentru care, dacă-l aruncam pe cifra 1, primeam un cadou. L-am învârtit, a căzut și cifra era... 5! Dar s-a transformat rapid în 1, căci doamna l-a împins ușor cu mâna. We have a winner! mi-a spus dumneai cu zâmbetul pe buze, arătându-mi două boluri din care puteam alege un lucru: fie un o brățară de ață cu un charm în formă de bufniță, fie o mapă cu respectivele animăluțe.

Cât despre condiții... nu știu ce să zic. Erau bilețele care indicau să nu mângâi o pasăre dacă doarme, iar doamnele de acolo îți atrăgeau atenția dacă foloseai mai mult de un deget pentru mângâiat. Totuși, spațiul „alocat” fiecărei bufnițe mi s-a părut cam mic... în special Ren, cea mai activă, care tot alerga pe loc pentru că nu-i ajungea lanțul de picioare. În rest, curațenia foarte mare, doamnele de acolo strângeau imediat mizeriile. În spate, aproape de bucătărie, erau mai mulți papagali ce voiau și ei atenție :)

Nu sunt specialistă în bufnițe, dar este vizibil că locul lor nu este în cafenele, oricât de mult ne-ar plăcea nouă, oamenilor, să ne punem poze pe facebook cu o bufniță pe mână. Totuși, ele sunt o opțiune populară în Japonia, în special datorită cererii mari pentru astfel de animale „norocoase”. Ciclul lor de veghe este dat peste cap, interacțiunea cu oamenii nu este activitatea lor favorită, iar dieta lor cu șoricei este înlocuită cu... sinceră să fiu, nu știu, însă mă îndoiesc că aveau șoareci puși la „cămară” pentru a le hrăni.

Să recomand, să nu recomand Cafenelele cu bufnițe... mi-ar plăcea să zic că nu le recomand, dar adevărul e că reprezintă o experiență inedită, altfel, pe care nu o regret (în totalitate)...

---
Impresii încărcate de Tesaria in 03.07.2018 12:31:20

Validat / Publicat: 03.07.18 13:30:52

VIZUALIZĂRI: 463


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Tesaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16200 PMA (din 18 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[03.07.18 13:05:15]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă orașul și prefectura Nara, NARA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Japonia - primul contact]

   Sper că am identificat corect unitatea descrisă... E vorba despre Owl Cafe Watawata, Hashimoto-tyou 26-3 Tokiwa-biru 2F, din prefectura Nara - e corect?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[03.07.18 13:06:48]
» mesaj pers

   @webmasterX: da, așa e

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[03.07.18 20:08:56]
» mesaj pers

   @Tesaria: Articolul mi-a plăcut tare mult, restul... am rețineri ca și tine, e cam dureros când le privești legate.

   Ce drăgălașe sunt!

   Dar oare ele mai zboară? Când? Cum? De ce nu ai întrebat cu ce sunt hrănite?

   Of...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[04.07.18 02:04:56]
» mesaj pers

   @krisstinna: nu (prea) mai zboara, nici sa se miste prea mult nu le-am vazut din pacate... erau filmulete cu ele mancand soricei, scanai codul QR si-ti aparea un video, dar n-ai de unde sa stii ce se intampla cu adevarat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[04.07.18 08:35:35]
» mesaj pers

   @Tesaria: Excelent articolul, Doamne! câte mai afli despre lumea aceasta mare!

   Mi-a plăcut și reviewul cu Uji. Am fost și eu acolo și mi-a dat senzația de ceva patriarhal, ceva liniștit dar și deosebit...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[04.07.18 09:26:48]
» mesaj pers

   @mprofeanu: ma bucur sa aud ca v-a placut! Uji m-a fermecat si pe mine, e o gura de aer bine venita

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[04.07.18 20:37:14]
» mesaj pers

   Imi plac bufnițele, păsări înțelepte aducătoare de noroc în multe culturi, nu și la noi. Am văzut o expoziție de bufnițe în Praga, în aer liber, într-o zi de iarnă. Erau superbe! Stăteau nemișcate, dând impresia că nu sunt vii, doar ochii le trădau starea. Dar o cafenea cu bufnițe este ceva rar, ele sunt acolo doar niște mascote, cred că au uitat să mai fie păsări !

    Felicitări pentru excursiile făcute și impresiile postate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Tesaria
[05.07.18 01:48:52]
» mesaj pers

   @Rodel: multumesc frumos de apreciere! Ma bucur ca v-au placut impresiile

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.07.18 16:32:50]
» mesaj pers

   @Tesaria: Da, ai dreptate, dar si eu as merge acoo, iar mangaierea mea ar fi nu ca o curiozitate, ci as incerca sa cred ca iau acest fapt ca pe o mangaiere a sufletului lor.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[11.07.18 03:43:49]
» mesaj pers

   @mishu: multumesc! Cred ca tuturor ne-ar fi greu sa nu le mangaiem putin...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[11.07.18 22:53:00]
» mesaj pers

   @Tesaria:

   Interesant articolul. Bufniţele îmi plac foarte mult, mi-aş fi dorit una care să stea de bună voie în curtea mea deşi sunt conştientă că era o problemă, ele sunt carnivore şi trebuia să-i asigur hrana zilnic. Am avut un pui căzut în curte şi după două zile l-am eliberat căci nu era rănit, putea zbura.

   Eu n-aş putea să merg într-o astfel de cafenea, chiar sunt păsări chinuite şi din cât ştiu despre viaţa lor, nu trăiesc mult în captivitate.

   Am aflat un lucru nou despre obiceiurile japoneze, mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Tesaria
[12.07.18 02:07:06]
» mesaj pers

   @elviramvio: si eu am aflat un lucru nou cu comentariul tau, multumesc asemenea! Cred ca daca toti oamenii ar gandi ca dvs, animalele s-ar putea intoarce in natura...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Bujie
[16.07.18 00:44:24]
» mesaj pers

   Indiferent de sentimentele generate, articolul este absolut inedit! Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[16.07.18 02:46:39]
» mesaj pers

   @Bujie: multumesc frumos de apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980665">Şterge vot</a></div><span id="v9980665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018]
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] Cafea&dulciurele -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980666">Şterge vot</a></div><span id="v9980666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018] Cafea&dulciurele
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2018] Cred că voia puțină atenție de la cea de lângă... -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980667">Şterge vot</a></div><span id="v9980667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] Cred că voia puțină atenție de la cea de lângă...
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2018] Ghiciți care este intrusul de plastic! -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980668">Şterge vot</a></div><span id="v9980668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] Ghiciți care este intrusul de plastic!
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] Somnoroasele de la intrare -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980669">Şterge vot</a></div><span id="v9980669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] Somnoroasele de la intrare
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] Bufnița pe care nu puteai să o atingi -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980670">Şterge vot</a></div><span id="v9980670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Bufnița pe care nu puteai să o atingi
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980671">Şterge vot</a></div><span id="v9980671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018]
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUL-2018] Baby owl -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980672">Şterge vot</a></div><span id="v9980672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] Baby owl
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUL-2018] La intrare, privea spre geam -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980673">Şterge vot</a></div><span id="v9980673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] La intrare, privea spre geam
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] Ren, cea mai activă -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980674">Şterge vot</a></div><span id="v9980674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] Ren, cea mai activă
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] Despre Ren -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980675">Şterge vot</a></div><span id="v9980675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] Despre Ren
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUL-2018] Papagalii din spate -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980676">Şterge vot</a></div><span id="v9980676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] Papagalii din spate
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] Cineva-i supărat... -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980677">Şterge vot</a></div><span id="v9980677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] Cineva-i supărat...
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] Avea chef de chiuit -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980678">Şterge vot</a></div><span id="v9980678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] Avea chef de chiuit
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2018] Despre Luna -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 03.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980679">Şterge vot</a></div><span id="v9980679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2018] Despre Luna
foto Tesaria [03.07.18]
# [50 PMA, fara bonus]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115011930466 sec