84341 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Xian

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.01.2018
DE
Avatar Lila Mo
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 25.03.16
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Călător în China și mai clasică II


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Pagoda Gâștei Sălbatice Mari a fost construită în 1648, în sudul orașului și a fost dedicată mamei celui de-al doilea împărat Zong. Aici se păstrau scripturile budiste aduse de călugării din India.

Ca orice templu, e organizată într-un parc. După ce se trece de poarta de intrare, prima dată se remarcă cele două turnuri, al tobei și al clopotului, esențiale pentru organizarea călugărilor budiști. Clopotul dădea deșteptarea la 6.30, iar toba răpăia stingerea la ora 21. Similar cu garnizoanele noastre militare, dar ai noștri au goarne!

Pagoda se înalță pe cinci nivele, austeră, ca un fel de coloană a infinitului profilată pe cerul chinezesc.

Capodopera locației e o frescă de jad cu ilustrații din istoria budistă, de dimensiuni impresionante, păzită cu sfințenie de gardieni care interziceau fotografiatul. Români fiind, am reușit să încălcăm regulile.

Acasă, privind imaginile, am realizat că e o Capelă Sixtină budistă și, dacă nu cunoști religia lor, nu înțelegi nimic. Dar poți admira arta, detaliile, culorile, minuțiozitatea realizării și să te bucuri de frumos!

Cel mai important e că, deși mulți budiști fac pelerinaj în acest loc, se permite vizitarea lui de oricine își dorește. Dacă te impresionează sau nu, e fix problemă personală!

La fel e și programul care a urmat.

Suntem programați să luăm cina într-o sală de spectacole. Seamănă cu un cabaret franțuzesc, dar de dimensiuni mai mari.

Savurăm găluștele minuțios împachetate în funcție de umplutura servită. Rață, pui, pește, porc. O adevărată artă! După vreo opt feluri, deja nu mai pot, deși mai urmează...

La final de masă se oferă un spectacol autentic.

Sătulă de găluște, spectacole impuse și program prestabilit, îl anunț pe Steve, ghidul, că suntem câțiva care dorim un pic de libertate. Nu e prea bucuros, dar îl asigur că ne putem purta de grijă și ne vom întoarce la timp.

Așa a început cea mai frumoasă seară pe care am petrecut-o în China.

Spectacolul străzii din Xi'An întrece orice spectacol de sală închisă!

Se gătește pe stradă în tarabe improvizate, iar mâncarea e delicioasă! Deși eram după cină, nu rezistăm tentației! E cu totul altceva față de ce primeam noi. E adevărata bucătărie chinezească. Mă simt ca Antony Bourdain colindând pe străzi.

În jurul zidului vechi, localnicii, la ceas de seară se adună pentru activități specifice și relaxante.

Un bărbat cu șapcă, tricou roz și pantaloni galbeni cântă dezinvolt în fața unui auditoriu aleator. Când îi fac poze mă remarcă și îmi face semn să mă apropiu, poate pentru că eram singura turistă caucaziană... Mă panichez și fug. Vis-a-vis sunt dansuri tradiționale de femei îmbrăcate în pantaloni negri și bluză roșie.

Sub poarta veche un frizer tunde nonșalant un client pe un scaun improvizat.

Ceva mai încolo, într-o locație destinată aproape exclusiv bărbaților, se joacă mahjong pe bani. Omul de ordine se remarcă prin cămașa albastră cu banderolă roșie pe braț.

Ne plimbăm pe străduțele din jurul zidului vechi. Sunt destul de animate și e plin de locații cu terase, baruri și restaurante. Tentația să te așezi e destul de mare, dar suntem în criză de timp și vrem să vedem cât mai mult. Și am văzut.

Lăsarea serii aprinde sute de luminițe în toată zona. Și tot orașul dansează! Adunați în grupuri mai mari sau mai mici, chinezi sau musulmani, cu muzică live sau din boxe, toți par a avea un singur scop. Să se relaxeze. Spectatori sau dansatori.

Suntem singurii turiști europeni, dar suntem asimilați printre admiratori fără priviri curioase.

Orașul are un ritm infernal de muncă ziua, iar seara o descătușare de energie frumoasă! Superb!

Ticăie ceasul pentru ora de regrupare și ne grăbim să ne alăturăm grupului rămas la spectacolul de sală. Frumos și acela, din câte mi s-a povestit.

Abia așteptam ziua următoare, să mai descopăr comori.

Începem cu istorie. Muzeul provinciei Shaanxi.

Steve se ceartă cu autoritățile pentru accesul grupului pe o poartă directă, fără să mai trecem prin magazinul de suvenire. Asistăm la o altercație cu jandarmii, deloc plăcută, dar ghidul nostru are câștig de cauză și putem intra în muzeu.

Muzeul în sine are adunate artefacte de la perioada preistorică, de acum 1,150,000 ani, până în secolul XXI. Sunt expuse cranii, vase, monede, statuete... și tot ce există restaurat de-a lungul timpului. Remarcabili erau studenții care își făceau tema conștiincioși printre vizitatori, cu caiete de notițe și cu o determinare demnă de invidiat.

Pentru cei ca noi, agnostici, a fost un pic prea mare. Dar vrând- nevrând, am acumulat istorie și foarte multe poze.

Ieșim din secole trecute și ne reintegrăm în prezent.

Prezentul înseamnă prânz și foame. De data aceasta suntem programați să luăm masa în restaurantul unui hotel grandios, de lux chinezesc, impecabil de curat și bogat ornamentat. Hostese drăguțe, îmbrăcate în chimonouri lungi și elegante, ne îndrumă binevoitor spre etajul unde suntem singurii oaspeți. Pașii ni se afundă în covorul moale, scaunele sunt comod tapițate în aceeași culoare, iar candelabrele opulente luminează mesele aranjate impecabil. Dar grija pentru europeni ne lasă fără savoarea bucatelor tradiționale, iar sarea e inexistentă. Păcat.

Urmează Cartierul Musulman.

De fapt, ceea ce vizităm noi e doar o stradă aglomerată unde mâncarea specifică e ridicată la rang de artă. Și spectacol. În dughenele înghesuite, fiecare își etalează unicitatea bucatelor prin prepararea lor sub ochii trecătorilor, unii veseli și bucuroși când faci poze, alții obosiți de la prea mult. O femeie se învăluie total în giulgiul ei și se ascunde după tejheaua de semințe pe care le vindea, să scape de europenii nesuferiți. Cel care vindea sucuri preparate într-o presă rudimentară, butona absorbit pe un telefon mobil modern. Un băiat tânăr, îmbrăcat complet in alb și cu bonetă, se luptă, transpirat, cu melasa albă din care se fac toate dulciurile.

Alții asudă prăjind frigărui. În wokuri gigantice sunt pregătite alte bunătăți din care nu știu dacă vreau să gust... Oricum, agitația e maximă, chiar dacă plouă mărunt!

Strada e un conglomerat de nevoi primare.

Apariția unui convoi funeral simplu și tăcut, a completat imaginea.

Apoi au urmat cerșetorii. La ei, la noi, oriunde. Dar acolo există o problemă, pentru că, deși le-ai dat ceva, nu te mai recunosc în secunda următoare și se întorc insistenți!

Ne-a salvat autocarul care a venit după noi să ne ducă la aeroport pentru următoarea destinație: Shanghai

---
Impresii încărcate de Lila Mo in 30.01.2018 14:38:26

Validat / Publicat: 30.01.18 16:26:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
VIZUALIZĂRI: 956


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Lila Mo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  17100 PMA (din 19 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster13
[31.01.18 09:10:46]
» mesaj pers

   Coloana sonoră ataşată se poate şterge sau schimba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[01.03.18 22:38:35]
» mesaj pers

   @Lila Mo: Minunat ca de obicei si astept sa citesc despre Shanghai (nu stiu daca l-ai pus deja insa va sta cuminte la rand pana ajung la el).

   Felicitari, votat cu mare drag si imi pare rau ca nu am putut da SB-ul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lila Mo
[02.03.18 14:56:47]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc și pentru acest ecou.

   Despre Shanghai nu am postat pentru că s-a scris mult și bine, iar interesul e minor.

   Si nu-ți fă probleme pentru SB, știi că nu vânez puncte.

   Te pup

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2016] Pagoda Gâștei Sălbatice Mari -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941275">Şterge vot</a></div><span id="v9941275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2016] Pagoda Gâștei Sălbatice Mari
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2016] Turnul Tobei -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941276">Şterge vot</a></div><span id="v9941276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2016] Turnul Tobei
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [MAY-2016] Un pavilion din curtea Pagodie -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941277">Şterge vot</a></div><span id="v9941277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2016] Un pavilion din curtea Pagodie
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2016] E chiar impresionant -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941278">Şterge vot</a></div><span id="v9941278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2016] E chiar impresionant
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2016] Altarele lui Budha -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941279">Şterge vot</a></div><span id="v9941279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2016] Altarele lui Budha
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2016] Detaliu din fresca de jad -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941280">Şterge vot</a></div><span id="v9941280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2016] Detaliu din fresca de jad
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2016] Un alt loc de rugăciune în parcul pagodei -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941281">Şterge vot</a></div><span id="v9941281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2016] Un alt loc de rugăciune în parcul pagodei
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2016] Tarabe cu mâncare pe stradă -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941282">Şterge vot</a></div><span id="v9941282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2016] Tarabe cu mâncare pe stradă
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2016] Zidul ce delimitează orașul vechi -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941283">Şterge vot</a></div><span id="v9941283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2016] Zidul ce delimitează orașul vechi
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2016] Santul de aparare -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941284">Şterge vot</a></div><span id="v9941284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2016] Santul de aparare
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2016] Una din porțile de intrare în orașul vechi -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941285">Şterge vot</a></div><span id="v9941285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2016] Una din porțile de intrare în orașul vechi
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2016] Cântărețul dezinvolt -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941286">Şterge vot</a></div><span id="v9941286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2016] Cântărețul dezinvolt
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2016] Sub poarta de intrare, activități normale pentru ei -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941287">Şterge vot</a></div><span id="v9941287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2016] Sub poarta de intrare, activități normale pentru ei
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2016] Dansuri tradiționale -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941288">Şterge vot</a></div><span id="v9941288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2016] Dansuri tradiționale
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2016] Mahjong organizat -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941289">Şterge vot</a></div><span id="v9941289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2016] Mahjong organizat
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2016] Lăsarea serii in Xi’An -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941290">Şterge vot</a></div><span id="v9941290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2016] Lăsarea serii in Xi’An
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2016] În inima orașului -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941291">Şterge vot</a></div><span id="v9941291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2016] În inima orașului
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2016] Recepția hotelului unde am servit prânzul -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941292">Şterge vot</a></div><span id="v9941292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2016] Recepția hotelului unde am servit prânzul
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2016] Sala de mese -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941293">Şterge vot</a></div><span id="v9941293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2016] Sala de mese
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [MAY-2016] Traficul divers -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941294">Şterge vot</a></div><span id="v9941294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2016] Traficul divers
foto Lila Mo [30.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [MAY-2016] Cartierul musulman -- foto by <b>Lila Mo</b> [uploaded 30.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av941295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941295">Şterge vot</a></div><span id="v9941295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2016] Cartierul musulman
foto Lila Mo [30.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111078023911 sec