82701 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa Muzeu 'Constantin Brâncuși' [Hobița]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.10.2017
DE
Avatar Zoazore
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Braila-Bucuresti
înscris/ă în 17.06.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
11 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Toamna acasă la Brâncuși


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

La invitația unor prieteni nu pot răspunde decât PREZENT! Mai ales că prietenii sunt dintre cei mai buni, că invitația presupunea o excursie de neratat și-o dublă sărbătoare: Nina Safta cea frumoasă și toamna cea bogată. vezi impresii

Nu se putea să nu onorăm așa ceva, așa că vineri, 13 octombrie, pe la 8 și ceva am pornit pe drumul Gorjului, care-i lung (313 km), da-i mai lung al dorului (de ducă, de frumos, de prieteni). L-am făcut în cam 5 ore, cu o scurtă pauză de poze.

Am ajuns, bucuria revederii, pupici, cazare, masa de seară în care mi-a luat o mulțime de timp să dovedesc UN papanaș (sunt imenși și buuuniii, mmmm), am făcut planul de bătaie pe-a doua zi.

Noi am zis Hobița și Cheile Sohodolului, ei au zis Băile Herculane, urmând să ne-ntâlnim seara, s-o pupăm pe Nina.

După un somn bun și odihnitor (cred că putea trece și tancul T-34 și n-am fi auzit), a doua zi am purces la drum. Cap-compas: Hobița.

La doar 3 km de Pensiunea La Moară, ne aștepta un sat de oameni gospodari, curat, luminat de un soare auriu, cald și blând.

De la drumul principal se face o uliță asfaltată la stănga spre Casa – muzeu ”Constantin Brâncuși”. Până-n casă e o parcare generoasă, gratuită. Așa curățenie n-am mai văzut de mult.

Ajungem la muzeu, pășim în curtea largă și, sincer, eu am avut emoții. Pe dreapta, un bloc de marmură roșie ne indică locul vechii case (căși, cum se spune-n zonă).

Curtea este largă, generoasă, curte de oameni cuprinși, gospodari. În sânga, între vișini, e o fantână, apoi băncuțe din trunchiuri de copac pentru odihnă, la umbră de duzi, pruni, printre flori. Acum mai era doar un trandafir roz, ca un omagiu adus toamnei.

În pridvor ne aștepta custodele, o doamnă foarte binevoitoare, gata să dea explicații, să ajute. Intrarea costă trei lei, iar taxa de fotografiere-15 lei. Doamna, noi fiind singurii vizitatori, ne-a spus că putem fotografia gratis. Noi i-am dat 5 lei. Nici ca ea, nici ca noi.

Ne-a văzut interesați și ne-a mai povestit și ea câte ceva.

Casa nu e cea originală, aceea fiind deja distrusă. Aceasta e o reconstituire

ro.wikipedia.org/wiki/Cas ... C3%A2ncu%C8%99i

muzeugorj.ro/muzee-si-cas ... tantin-brancusi

Din pridvor am intrat în prima cameră, cea de locuit, în care sunt mobile și obiecte necesare somnului: lavița (laița) cu lăicer, războiul de țesut, lada de zestre, o sobă un scaun și multe fotografii ale sculptorului în diferite faze ale vieții.

Ușile chenăruite cu sculpturi în lemn, ca funia și dintele de lup, au praguri foarte înalte. ”Să nu iasă căldura și copiii” ne spune doamna. Cam greu pentru picioarele mai... suferind, ca ale mele.

Trecem în cunie, sau bucătărie, unde se află vatra, în jurul căreia sunt adunate obiecte specifice gătitului, mâncatului, dar și alte obiecte. Multe specifice tâmplăriei. Și-un opaiț, sursa de iluminat in anii aceea. Tot aici este și mica măsuță cu trei picioare și scăunelele pe care se strângea familia la masă.

Ultima este celarul, sau cămara, singura care n-are tavan drept și de unde se poate urca în pod. E un fel de magazie-atelier-depozit.

In curte se mai află camera cazanului de țuică și crama. Aici se preluca boasca și se fabrica țuica. Tot aici găsim și buduroaie pentru albine, dar și alte obiecte ceramice sau din lemn, o tivgă pentru păstrat apa.

Tot în curte este pătulul, în care se păstra porumbul și sub care stăteau găinile.

Pe peretele casei, spre pătul, se află ”mașina de spălat” sau pârlău. Un trunchi de copac liber la ambele capete, în care, ne explică doamna, se pinea un strat generos de paie, apoi un rând de rufe, un strat de cenușă, iar rufe și tot așa cam trei sferturi din înălțimea trunchiului. Se turna apoi apă clocotită, se amesteca bine și se lăsa cam 3-4 ore. Apoi se scoteau rufele, se băteau cu maiul, se limpezeau și... gata! Dura cam o zi operația asta. Asta ne-a povestit-o doamna.

Pârlău: dexonline.ro/definitie/p%C3%A2rl%C4%83u.

Tot în dexonline găsim și maiul:

mai (unealtă): Unealtă în formă de ciocan, de obicei de lemn, folosită în dulgherie și rotărie; unealtă de diverse forme, uneori acționată mecanic, folosită la îndesarea betoanelor, terasamentelor etc. Unealtă de lemn de forma unei lopeți cu coada scurtă, cu care se bat uneori rufele când se spală; bătător, bătătoare.

Lopățică cu care se bate pânza (când se înălbește) sau (când se spală); mai.

Pe peretele cramei este un știubei, adică tot un trunchi, folosit la stâns roiurile, care apoi se mută-n buduroaie.

Emoționant și frumos, iar vremea a fost perfectă. Când am plecat noi, sosise un grup de străini. Doamna custode era tare fericită. Și noi. Brâncuși este ROMÂN.

Web, dacă se poate să ilustrăm articolul cu vocea privighetorii Maria Tănase care, într-un moment al vieții, i-a fost muză și iubită lui Constantin Brâncuși:

https://www.youtube.com/watch?v=1GlrisGG0XU

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Zoazore in 17.10.2017 21:49:48

Validat / Publicat: 18.10.17 00:34:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 887


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47900 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Safta Radu
[18.10.17 05:41:21]
» mesaj pers

   Frumos review! Imi place cum ai povestit ceea ce ai vazut acolo. In 2011 am fost si eu la Casa Muzeu , ,Constantin Brancusi'', dar nu prea se-nghesuia lumea sa viziteze, dovada ca nu stim sa ne pretuim si mai ales sa ne promovam valorile. Cel putin asa mi s-a parut mie, poate gresesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[18.10.17 07:31:08]
» mesaj pers

   Zanica mea ma bucur ca ti-a tihnit si ti-a placut in Oltenia si astept Cheile Sohodorului.

   Te-am votat ar fi culmea sa nu votez Oltenia si o zana asa de petrecareata.

   Imi place ca @Safta Radu se plimba foarte des prin Oltenia de sub munte si acum ti-a dat si tie microbul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[18.10.17 07:42:40]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Nu, nu gresesti! Cand am ajuns noi, tocmai pleca o familie, noi am vizitat singuri si cand am plecat noi, a venit un microbuz. Pacat ca nu se-nghesuie lumea! Sunt locuri frumoase si lucruri interesante pe care noi le lasam sa treaca. Bine ca le pretuiesc strainii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.10.17 07:57:31]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Frumoasă plimbare ați făcut! Astept articolul despre Cheile Sohodolului, un loc care mi-a fost foarte drag pe vremea când era sălbatic.

   Casa părintească Brâncuși, am vizitat-o fiind în trecere prin zonă, este departe de ce a fost casa reală a familiei și tu știi asta chiar dacă ghida n-a amintit. Din păcate statul a cumpărat și expune o casă ce arată o altă stare materială și chiar culturală dacă pot spune așa, a părinților lui. Privighetoarea, da, l-a iubit mult cu toate că și-a luat de la sculptor ceva vânătăi. Dar asta e viața omului simplu, opera artistului, talentul lui este cu totul altceva.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[18.10.17 08:50:17]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Pai cu-asa companie si pe-o asa vreme nici n-avea ce sa nu-mi placa.

   In plus, peisajele si culorile toamnei aproape ca m-au lasat fara cuvinte.

   Asa ca, Pitic, n-am avut ce carcoti! Superba zona, frumosi oameni!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[18.10.17 08:54:25]
» mesaj pers

   @elviramvio: Ba da, ghida (impropriu spus ghida) ne-a spus istoria. Am regasit-o-n linkurile de le-am pus in articol.

   Cheile m-au fascinat. Trebuie sa-mi aleg cu grija cuvintele, desi nu cred c-am sa pot sa va redau ce-am simtit eu.

   Sper ca in seara asta sau maine sa le pornesc! Doar privind pozele pic in visare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[18.10.17 09:43:52]
» mesaj pers

   @Zoazore: Un loc frumos de vizitat, scăldat în culorile toamnei - felicitări. Ei bine, noi am lăsat Casa memorială „Constantin Brâncuși” de la Hobița pentru altă vizită în zonă, dar m-am bucurat de fotografiile postate.

   Nu-i așa că țăranul român a găsit soluții ingenioase pentru rezolvarea tuturor problemelor și treburilor casnice? Principii preluate, în mare parte, de tehnica modernă. Multe din obiectele care apar în imagini le-am văzut și eu de-a lungul anilor la bunici și alți vecini de la țară. Problema e că în ultimii 10-15 ani satul românesc s-a „modernizat” masiv. O fi bine, o fi rău?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[18.10.17 10:23:55]
» mesaj pers

   @tata123: Da, taranul roman e inventiv. Sistemul Yale este, de fapt, inventie romaneasca. La fel da si imbinarea "coada de randunica", fara cuie.

   E si bine ca se modernizeaza, ca-si cresc confortul si-si usureaza viata, dar e si rau, ca se pierd traditiile. Si asta-i mare pacat.

   Vezi, d-aia n-am ajuns la Ponoare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[18.10.17 11:38:17]
» mesaj pers

   @Zoazore: Draga mea Zozo, dragă! Citindu-ți rândurile și văzând pozele m-a apucat nostalgia după anii copilăriei. Mama era din Gorj, în casa copilăriei (în București, nu la Gorj), am avut, din zestrea mamei, multe din obiectele pozate de tine. Am recunoscut scoarțele oltenești, cu care mama acoperea nu numai patul, dar și pereții, maramele, iile, obiectele din cunie, printre care copăița în care mama frământa aluatul pentru cozonaci, măsuța cu trei picioare și micile scăunele, la care noi fetele, copii fiind, mâncam.

   Rar mergeam la bunica, tot mici fiind. Mi-am amintit, văzând ulcioarele pozate de tine, că mergeam și noi să le umplem și, Doamne! , ce bună și ce rece se păstra apa în ele. Aveau pe mânerul tubular un mic orificiu prin care se putea bea apa direct din ulcior, fără cană! Ce vremuri, de mult apuse!!!...

   Te felicit pentru articol și pentru că mi-ai adus un zâmbet!

   Am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[18.10.17 11:59:32]
» mesaj pers

   @doinafil: Multumesc mult, Doina, si pentru vizita, si pentru vot.

   Uite, de-asta mi-e drag sa scriu: pentru amintiri, pentru prieteni, pentru ecourile voastre cu adaugiri...

   Daca ti-am inflorit un zambet, daca ti-am incoltit o lacrima, inseamna ca am ajuns, macar putin, la inima ta. Si, poate, si-a altora.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[18.10.17 15:40:03]
» mesaj pers

   @Zoazore: Și eu aștept Cheile Sohodolului, un loc care mi s-a părut ireal și în care speram să mai ajung până acum.

   Îmi place toamna din pozele tale și casa țărănească. De curând chiar am avut și eu o chemare și m-am dus să-i cer mamei zestrea pe care am refuzat-o la tinerețe. Și mi le-a dat. Mi-am umplut șifonierul de macate și ștergare, ca cele de prin pozele tale, 14,15,16... Ce-o fi însemnând asta? Ne cheamă din ce în ce mai mult satul...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[18.10.17 15:46:07]
» mesaj pers

   @Aurici: Da, parca si eu am simtit asta!

   Cum ziceam mai sus, imi trebuie niste vorbe speciale sa zugravesc Cheile alea! Ai dreptate: par ireale! dar le-oi scoate eu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[18.10.17 16:08:10]
» mesaj pers

   @Zoazore: Să va fie de bine plimbarea!

   Casa asta n-o văzui, noroc cu tine, m-ai luminat :)

   Cum naiba oprea pragul trecerea copiilor? Că mă chinui “să văd” și nu înțeleg. Copiii sunt de neoprit, nu cred că-i putea ține ceva în loc :)

   Și bunicii mei aveau celar, chiar că era pe post de “de toate”, îți prindeai urechile acolo, era o ordine înțeleasă numai de ei :)

   Mmm, mi-e pofta de vin și de murături, ale bunicii, nu ale mele:(

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[18.10.17 20:54:11]
» mesaj pers

   @krisstinna:

Cum naiba oprea pragul trecerea copiilor? Că mă chinui “să văd” și nu înțeleg

   În P08 și-n P43 se zăresc o idee pragurile. Mie-mi venea pragul aproape de jumatea țurloiului, cam o schioapă de la gleznă. Copiii fiind mici, nu prea aveau putere să treacă acele praguri. Vorbim aici de cei ce încă nu mergeau bine în picioare.

   Ce bine că ai astfel de amintiri...

   Mulțumesc pentru urări, vizită și vot! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[23.10.17 19:05:00]
» mesaj pers

   @Zoazore: In sfarsit am ajuns si eu aici si nu am putut decat sa ma bucur de acesta articol. In urma cu multi, multi ani stiu ca am trecut si eu pe aici cu sora mamei insa amintirile sunt ascunse bine de tot.

   Astfel de locuri mi se par minunate mai ales ca ne aduc aminte de originile noastre. Este un loc unde as vrea sa ajung cu familia mea tocmai pentru bucuria de a vedea viata asa cum era ea inainte.

   @Krisstinna: Sa stii ca apropo de pragul despre care povesteste Zozo, la fel ni s-a spus si noua la muzeul tarancii, la intrarea in camera exista un prag suficient de inalt si pe care copiii sub trei ani nu puteau sa il treaca si in felul acesta parintii puteau sa-si lase copiii singuri in casa.

   Felicitari Zozo pentru articol, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[23.10.17 19:12:49]
» mesaj pers

   @mishu: Bine-ai face să ajungi acolo! Nu știu cum să descriu senzația pe care-am avut-o! Ceva de genul: oamenii au plecat la biserică (era Sf. Paraschiva, 14 oct) și noi, în urma lor, le vizitam casa!

   Totul acolo, ca și la muzeul țărăncii, părea viu și funcțional Parcă aștepta mâna stăpânului să pornească munca.

   Bine întreținute, curate și cam la locurile lor obișnuite.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[23.10.17 19:15:05]
» mesaj pers

   @Zoazore: Totol =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[23.10.17 19:17:11]
» mesaj pers

   @mishu: Mo-totol, Mișuloca! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[26.11.17 11:52:36]
» mesaj pers

   Mi-ai uns sufletul și mi-ai încălzit privirea cu oalele alea agățate pe pereți. Eu sunt mare amatoare de vechituri ale satului. Am strâns de pe unde am avut ocazia, doar vechi să fie.

   Brâncuși a fost un miracol, numai dacă ținem cont de locul de unde a plecat!

   Am recunoscut o parte din sculele și fierăria expusă: cântarul tirizie rupt, cântare cu greutatea la un capăt și cârlig la celălalt capăt (aveam în copilărie), apoi niște scărițe pentru urcat pe cal, nu mai zic de războiul de țesut, chit că o fi donație. Iar macaturile... o lumină divină!

   Am citit cu mare interes și votez cu mare bucurie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[26.11.17 21:31:03]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Tare mă bucur dacă un articol scris de mine stârnește și măcar un ecou în inima cititorului. Și mie-mi place lumea veche a satului.

   Îți mulțumesc mult pentru vizită, vot și aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[11.02.18 09:47:47]
» mesaj pers

   Fataaa, intai de toate daca erai si tu o gospodina inspirata adunai rufele de pe sfoara ca acum uite ce bine prindeau, unde pui ca nici nu este estetic asa sa le usuce in vazul lumii

   Doi, o garmada ulcele si strachini pline de praf... daca ne oferim sa le spalam ni le dau acasa vreo 2--3 zile???

   le aducem gigea... parol.

   Frumos, constat inca o data ca avem o tara minunata, eu am vazut 2 case memorial doar...

   Vacante multe si faine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[11.02.18 10:40:26]
» mesaj pers

   @roth: Fatăăă, alea nu-s pe frânghie! Ăla-i... dresingul lor! Acolo se țineau hainele ”de sus” sau ”de grindă”, adică hainele ” de bune”, ”de plăcintă”, hainele de sărbătoare.

   Blidele erai curate, doar că păreau nespălate, fiindcă multe erau nesmăltuite. Și multe erau noi!

   Ți le dădeau acasă, dar... pe bani! Nu mulți, dar bani!

   Mulțumesc pentru vizită și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[51] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Drumul spre Hobița. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912611">Şterge vot</a></div><span id="v9912611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Drumul spre Hobița.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Din parcare spre Casa-muzeu Brâncuși. Culorile toamnei. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912613">Şterge vot</a></div><span id="v9912613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Din parcare spre Casa-muzeu Brâncuși. Culorile toamnei.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Privind peste gard, în curtea ”vecinului”. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912621">Şterge vot</a></div><span id="v9912621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Privind peste gard, în curtea ”vecinului”.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Plăcuța din lemn ne spune c-am ajuns. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912624">Şterge vot</a></div><span id="v9912624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Plăcuța din lemn ne spune c-am ajuns.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] Poftiți în curte, bucuroși de oaspeți! -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912628">Şterge vot</a></div><span id="v9912628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Poftiți în curte, bucuroși de oaspeți!
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Blocul de marmură indică locul casei originale. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912631">Şterge vot</a></div><span id="v9912631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Blocul de marmură indică locul casei originale.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Fântâna dintre vișini. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912633">Şterge vot</a></div><span id="v9912633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Fântâna dintre vișini.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Urcăm pe prispă, în pridvor. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912634">Şterge vot</a></div><span id="v9912634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Urcăm pe prispă, în pridvor.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Biletele de intrare. Față. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912636">Şterge vot</a></div><span id="v9912636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Biletele de intrare. Față.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Biletele de intrare. Verso. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912637">Şterge vot</a></div><span id="v9912637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Biletele de intrare. Verso.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Războiul de țesut, furca, și alte obiecte casnice. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912638">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912638"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912638">Şterge vot</a></div><span id="v9912638" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912638)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912638Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912638MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Războiul de țesut, furca, și alte obiecte casnice.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Fotografiile sculptorului. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912640">Şterge vot</a></div><span id="v9912640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Fotografiile sculptorului.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] Alte fotografii. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912642">Şterge vot</a></div><span id="v9912642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] Alte fotografii.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] Laița, sau patul. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912643">Şterge vot</a></div><span id="v9912643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Laița, sau patul.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] ”Șifonierul”, sau ”grinda”, unde se păstrau ”sus” hainele ”bune”, de sărbătoare. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912644">Şterge vot</a></div><span id="v9912644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] ”Șifonierul”, sau ”grinda”, unde se păstrau ”sus” hainele ”bune”, de sărbătoare.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] Colț de cameră (dormitorul sau camera de locuit) cu patul, perne și hainele ”de grindă” -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912646">Şterge vot</a></div><span id="v9912646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] Colț de cameră (dormitorul sau camera de locuit) cu patul, perne și hainele ”de grindă”
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] Prin cameră -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912647">Şterge vot</a></div><span id="v9912647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Prin cameră
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [OCT-2017] Lada de zestre -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912649">Şterge vot</a></div><span id="v9912649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Lada de zestre
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [OCT-2017] Cunia sau bucătăria. Diverse obiecte. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912650">Şterge vot</a></div><span id="v9912650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] Cunia sau bucătăria. Diverse obiecte.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] Obiecte de gătit și mâncat, în jurul vetrei, în cunie. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912651">Şterge vot</a></div><span id="v9912651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] Obiecte de gătit și mâncat, în jurul vetrei, în cunie.
foto Zoazore [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] Obiecte și unelte diverse din cunie -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912652">Şterge vot</a></div><span id="v9912652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Obiecte și unelte diverse din cunie
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2017] Plosca, foarfeci... -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912653">Şterge vot</a></div><span id="v9912653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2017] Plosca, foarfeci...
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2017] De prin cunie -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912654">Şterge vot</a></div><span id="v9912654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2017] De prin cunie
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2017] Bucătăria open-space are și zona de sufragerie. Aici se înghesuia familia să mănânce/ -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912656">Şterge vot</a></div><span id="v9912656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2017] Bucătăria open-space are și zona de sufragerie. Aici se înghesuia familia să mănânce/
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2017] Diverse vase din cunie -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912657">Şterge vot</a></div><span id="v9912657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2017] Diverse vase din cunie
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [OCT-2017] Vase de băut. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912658">Şterge vot</a></div><span id="v9912658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [OCT-2017] Vase de băut.
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [OCT-2017] Vase pe poliță -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912659">Şterge vot</a></div><span id="v9912659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [OCT-2017] Vase pe poliță
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [OCT-2017] Opaiț. De obicei cu seu. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912660">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912660"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912660">Şterge vot</a></div><span id="v9912660" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912660)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912660Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912660MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [OCT-2017] Opaiț. De obicei cu seu.
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [OCT-2017] Flori pe prispă. Mușcate. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912661">Şterge vot</a></div><span id="v9912661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [OCT-2017] Flori pe prispă. Mușcate.
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [OCT-2017] Intrăm în celar. Observați ușa sculptată cu soare. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912662">Şterge vot</a></div><span id="v9912662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [OCT-2017] Intrăm în celar. Observați ușa sculptată cu soare.
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [OCT-2017] Laiță sau băncuță pe prispă. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912663">Şterge vot</a></div><span id="v9912663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [OCT-2017] Laiță sau băncuță pe prispă.
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [OCT-2017] Prin celar sau cămară. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912664">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912664"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912664">Şterge vot</a></div><span id="v9912664" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912664)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912664Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912664MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [OCT-2017] Prin celar sau cămară.
foto Zoazore [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[51] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.15575003624 sec