82499 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin insula Evia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.10.2017
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O zi în sudul Eviei: orășelele Karystos și Marmari


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

De la început, am vrut să dedicăm o zi sudului extrem al insulei, cu ale sale orășele cochete Karystos și Marmari, fiindcă tot nu reușisem să găsesc cazare convenabilă în această parte a insulei, din punctul de vedere al bugetului alocat. În ciuda faptulului că distanța dintre Paralia Kymi, locul nostru de cazare, și Karystos era de 96 km pe un drum nu tocmai ușor, ne-am gândit că o excursie de-o zi ar fi nimerită să vedem cum arată și Evia de sud.

Am plecat, așadar dis-de-dimineață cu destinația Karystos introdusă în GPS și în două-trei ore am ajuns, după ce ne-am oprit de multe ori fermecați de drumul spectaculos, în special, pe ultimii 30 km când, fiind construit la 600-700 m față de nivelul mării, oferă privelişti superbe asupra golfului Eviei de sud și asupra continentului ce se poate zări cu ușurință. În Evul Mediu, această porțiune era denumită Drumul Vulturilor (Dromos ton Aeton) , tocmai pentru faptul că se ridică la o înățime considerabilă și are un grad de dificultate sporit în a-l parcurge. Am plecat din Kymi având Marea Egee pe stânga, am mers vremelnic prin interiorul insulei, ca, mai apoi, șoseaua să ne poarte ba cu marea pe stânga, ba cu golful Evian (Eubeei) pe dreapta, până în Karystos.

Karystos, este situat într-un golf amplu, la poalele munților Ochi, în sudul extrem și ascuțit al insulei dacă aruncăm o privire pe hartă, și, în același timp, cel mai important orășel din zonă, atât ca mărime, cât și ca însemnătate economică. De fapt, e un port modest, cu o localitate ce numără cam 5.000 de locuitori, aflat cam în dreptul Atenei, de care o desparte, evident, golful Eviei de sud, numit în această zonă golful Pentalion. Însă, în același timp, e un loc fermecător ce atrage foarte mulți turiști, majoritatea de pe continent, fiind cunoscut faptul că aici e fieful atenienilor ce, fie au case de vacanță, fie vin să dea o fugă găsindu-și cazare în hoteluri și pensiuni. Aceștia traversează cu feriboturile pornind din Rafina, din apropierea Atenei și ajung în Marmari sau Karystos în maximum jumătate de oră.

Cu privire la istoria locului, în antichitate ar fi existat așezarea Carystus, din care astăzi n-a prea rămas mare lucru, poate doar nişte coloane de marmură prăbuşite. E un lucru de notorietate, faptul că zona este foarte bogată în marmură verde, existând încă din cele mai vechi timpuri numeroase cariere de exploatare, iar Marmari era renumit pentru existența unui templu dedicat lui Apollo construit exclusiv din această marmură verde.

Actualul Karystos nu este foarte vechi, are origini relativ moderne, fiind construit abia după Războiul de Independență (1821-1829) al Greciei. Primului rege al Greciei moderne, Otto, i-a plăcut atât de mult acest loc, încât l-a redenumit după propriul său nume, Othonoupolis. A făcut din vechea urbe un oraș gândit ca o capitală mai mică, invitând un arhitect bavarez care să creeze un plan urbanistic grandios, cu străzi lungi și largi, mărginite de vile. Dar, la puțină vreme după încheierea acestui prim pas, Otto nu a mai fost rege, iar Karystos-ul și-a recuperat numele și și-a păstrat străzile așa cum erau.

Ce am văzut/făcut în Karystos

Nu sunt foarte multe puncte de interes în oraș, dar nouă ne-a făcut mare plăcere plimbarea prin Karystos, după ce am lăsat mașina în siguranță într-o parcare aproape de centru. Am început cu faleza și portul de ambarcațiuni mici, foarte pitorești, de altfel, până am zărit fortăreața Bourtzi, de lângă plajă. Veche și cu un trecut încercat, Bourtzi datează de pe la anul 1350, fiind ridicată în scop de apărare de către veneţieni. Nu era deschisă, dar am citit că astăzi găzduiește expoziții de artă de tot felul, după ce a fost restaurată recent. Ne-am învârtit pe lângă ea, am pozat-o din toate unghiurile.

Un pic mai încolo am dat de Centrul Cultural Yokaleion cu bibliotecă, o secție de arheologie unde se păstrează colecții de obiecte antice și un muzeu cu o locomotivă veche în fața sa, după care ne-am îndreptat către primărie despre a cărei clădire, citisem eu că merită atenție. Până la primărie, situată undeva sus, în capătul unor scări nu tocmai ușor de parcurs, de-o parte a pieței centrale ne-a mai atras atenția biserica Agios Nikolaous, foarte frumoasă atât pe-afară, cât și pe dinăuntru.

Primăria datează din acea perioadă când regele Otto ar fi vrut un alt fel de Karystos și este opera unei familii întregi de constructori și arhitecți pe numele lor Kotsikas. Are coloane de marmură la intrare și o frumoasă grădină interioară, iar edificiul în ansamblu, are o poziție centrală remarcabilă, dominantă către mare.

Dar, cel mai important obiectiv turistic, îl constituie masiva fortăreață medievală Castello Rosso, care se ridică deasupra Karystosului modern de pe locul acropolisului antic. Situată la doi kilometri de oraș, lângă satul Myloi, cetatea Castello Rosso, sau Kokkinokastro în greacă, fost ridicată în anul 1030 de către bizantini, ieșind în evidență cu a sa piatră de culoare roșiatică din care sunt făcute zidurile sale. Se pare că această fortăreaţă a fost, la un moment dat, loc de refugiu pentru împăratul latin al Constantinopolului, Baldwin, acela care are un turn care-i poartă numele în cetatea Tsarevets din Veliko Târnovo unde a murit.

Am urcat cu mașina pe un drum strâmt, prea strâmt și dificil, denumit de soțul meu „de căruț de butelii”, dând de o parcare generoasă în preajma castelului. Acolo sus, nici țipenie de om, nu casă de bilete, doar un panou mare scris numai în greacă despre reabilitarea sa cu bani europeni, știți genul care se găsește și pe la noi. Dacă ar fi fost după mine, era cât pe-aici să renunț crezând că nu se vizitează, însă soțul meu a insistat și a găsit în gardul din fier forjat yala neîncuiată și un afiș cu „Vă rugăm, nu lăsați poarta neîncuiată”, așa că ne-am lansat în curte. Într-adevăr, s-au refăcut aleile de acces, o parte însemnată a zidurilor, s-au amenajat scări metalice și de lemn, rampe pentru un acces mai bun al vizitatorilor. Însă, ar mai fi de făcut multe. Cetatea, în sine, este destul de mare și-ți ia ceva timp s-o străbați prin toate ungherele și pe toate laturile, doar că trebuie multă atenție atunci când pășești pe pietre, unele parcă nesigure.

De acolo, de sus, priveliștea asupra Karystosului și chiar către muntele Ochi este uimitoare și a reprezentat cea mai bună răsplată pentru efortul de a ne fi cățărat, la propriu și la figurat, pe ziduri. Sus de tot, în interior se află o mică bisericuță cu hramul Sfântului Profet Ilie (Profitis Ilias) ce nu era deschisă, de fapt în acest interval nu ne-am întâlnit cu nimeni, cu excepția momentului când am revenit la parcare și am dat cu ochii de un cuplu ce venise pe o motocicletă.

Odată repuși la drum, ne-am îndreptat către Marmari, ce de-al doilea orășel vizat de noi, pe drumul care, oricum, ne ducea către casă. Pe drum, ne-am oprit iarăși la ședințe foto căci poziția soarelui modificându-se, lumina devenise mai bună pentru fotografii, așa că nu ne puteam abține.

Portul Marmari

Încă de la început, am observat, fără prea mare efort, că Marmari este o localitate mult mai mică în comparație cu Karystos, însă, la fel, se bucură de o amplasare excelentă într-un golf larg, presărat cu plaje frumoase. De asemenea, are conexiune cu continentul prin linie de ferry. Când am ajuns noi în port, unul enorm se pregătea să plece.

Mie mi s-a părut o idee mai frumușel și mai cochet, poate chiar ușor mai fițos decât Karystos. Deși nu deține obiective de vizitat, portul și faleza cu multe taverne și clădiri mai vechi reprezintă cele mai pitorești puncte de interes ale orășelului. A fost o reală încântare să luăm la picior principala arteră cu ochii pe o parte spre clădiri cu magazine, taverne, iar pe cealaltă spre terase, mare şi ambarcaţiunile din port. Am prins și o nuntă la biserica din centru, o biserică arătoasă cu hramul Agios Georgios, dat fiind că eram într-o zi de duminică.

În trecut, un port obișnuit de pescari, s-a transformat repede în ultimele decenii într-o stațiune înfloritoare, cu un pic peste 1.000 de locuitori, datorită acelorași atenieni care au împânzit dealurile din jur cu casele și vilele lor elegante, de vacanță. În antichitate, a existat și aici o așezare cu tradiție, după cum ne spune numele, în extracția și exploatarea de marmură. După ce am luat la pas faleza, fiind trecut de orele prânzului ni se făcuse foame de-a binelea. Ne-am oprit la una dintre tavernele din port, îmbiaţi de bunătăţile ce le vedeam pe mese la clienţi. Dar, s-a dovedit o tavernă scumpă unde am plătit cel mai mult pentru o masă obişnuită de prânz.

Cu burţile puse la cale, ochii şi minţile încărcate de imagini de vis, un pic mai obosiţi după o zi solicitantă, ne-am repus şi noi la drum spre Kymi, baza vacanţei din Evia centrală şi sudică.

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 06.10.2017 06:28:23

Validat / Publicat: 06.10.17 11:12:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 3911

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster39
[06.10.17 11:09:33]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 11:31:54]
» mesaj pers

   @webmaster39: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianaglogo
[06.10.17 11:43:59]
» mesaj pers

   @irinad: Inca un pas spre vacanta viitoare in Evia, facut prin citirea acestui articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 13:13:40]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Mă bucur că sunt din ce în ce mai convingătoare în privința Eviei. Eu chiar am vrut să stăm în cea de-a doua parte a vacanței în sud, în Karystos sau Marmari, dar toate cazările începeau de la 60 euro/noapte însă bugetul nostru nu permitea.

   Voi încerca să mai arăt și alte aspecte ale insulei în alte articole care, de asemenea, sper să o aducă în atenția iubitorilor de Grecia pentru că merită cu adevărat. Dar voi întrerupe puțin, veți vedea de ce.

   Mulțumesc mult pentru ecou, aprecieri, vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[06.10.17 13:14:47]
» mesaj pers

   Dar ce frumos! Mi-a plăcut foarte mult atât articolul cât şi pozele. Parcă mă şi văd plimbându-mă pe acolo, pe faleză sau urcând treptele spre castel. Aş fi cu siguranţă în mediul meu. Nu degeaba ne potrivim aşa de bine la "simţiri". Este o zonă foarte frumoasă, eu am văzut-o din avion acum mai bine când ne-am dus în Samos, cerul era perfect senin, iar avionul parcă desena onduleuri deasupra Eviei până să ajungem la Atena. Sper să văd aceste locuri şi de la sol, într-o vacanţă în viitorul apropiat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianaglogo
[06.10.17 14:18:39]
» mesaj pers

   @irinad: Da, la noi e stabilit, in sept. 2018 vom fi in Evia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 14:34:19]
» mesaj pers

   @maryka: Sunt sigură că și ție ți s-ar potrivi o excursie în sud, la Karystos sau Marmari.

   Se pot face multe și pe acolo, se pot face drumeții pe muntele Ochi unde se pot vizita așa-numitele ”dragospite”, niște case de piatră, vechi de milenii, construite de dragoni, chipurile. Acestea se găsesc numai în sudul Eviei, sper să pot scrie și despre acestea, sunt considerate lucruri care n-au fost făcute de oameni.

   Este clar, Grecia ne-a cucerit iremediabil!

   Mulțumesc mult că ai trecut pe la mine și îți doresc să mergi și în Evia!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 14:36:55]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Știu și mă bucur, până atunci sper să vă conving că ați ales bine! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 17:03:38]
» mesaj pers

   @irinad: Excelent! M-am zgâriat pe ochi că n-am alocat Eviei mai multe zile, ca să ajung și în sudul insulei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.10.17 17:21:44]
» mesaj pers

   @irinad: Nici nu pot sa comentez... ba da, ca prea ma mananca limba, ai pus niste poze de parca ar fi reclama la zona si am mai spus eu, in situatii din acestea m-as teleporta in momentul urmator.

   Ati avut ce vedea in acea zi astfel incat si noi avem ce citi acum (si din cate vezi chiar ai starnit invidii =)) ).

   Felicitari pentru alegerea facuta, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 18:24:30]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Ştii cum se spune: "nu e timpul trecut", aşa că pe viitor, cine ştie, poate din Atena sau din împrejurimile sale poţi ajunge în sudul Eviei. Este foarte frumos şi acolo, mult diferit faţă de nord, dar merită cu prisosinţă o vizită acolo.

   Mie îmi pare rău că nu am explorat zona mai amănunţit, de pildă nu am ajuns la Nea Styra, o staţiune sofisticată în ziua de azi. Dar nu poţi să stai să stai numai pe drumuri, aşa că începi să selectezi ce crezi că e mai important.

   Mulţumesc de vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[06.10.17 18:56:25]
» mesaj pers

   @irinad: Frumos, ca de obicei:*

   Mai ca-mi vine sa plec iar in vacanța! Frumoase și pozele, broscuța e minunată :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 19:04:12]
» mesaj pers

   @mishu: Îmi pare bine că pozele mele îţi sunt pe plac, peisajele îţi taie respiraţia, într-adevăr. Din acest punct de vedere, Evia cu ale sale imagini munte-mare sunt minunate, dacă stau să mă gândesc mai bine acestea dau farmecul multor zone din Grecia.

   Nu fii invidioasă, poate fi aşa de uşor pentru tine să ajungi acolo, ai ajuns tu în China, darămite în Elada care e doar la o aruncătură de băţ, e o bagatelă de ajuns. Dar, nu te presez, vei merge când vrei tu, când vei avea chemare!

   Mulţumesc de vizită şi cuvinte frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 19:11:51]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mă flatezi şi ştii că-mi place să-mi spui că am făcut poze frumoase, chiar dacă nu e întotdeauna aşa. Îmi place să fac fotografii, însă trebuie să-mi cumpăr aparatură mai bună.

   Broscuţa e "mărită" cu zoom-ul. Am găsit-o în mijlocul drumului, chitită să-l traverseze, am ajutat-o şi noi puţin, bucuroşi că nu am rănit-o. După cum vezi, nu se speriase deloc şi arăta binişor.

   Mă bucur mult că ai ai venit la mine în vizită şi ştii că nu exagerez cu nimic! O seară minunată!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- adrianaglogo
[06.10.17 21:12:47]
» mesaj pers

   @irinad: Sunt deja convinsa, azi am avut un pic de timp si am citit mai mult despre Evia. Nu regret alegera facuta. Si mai adaugam doua nopti pt Atena, pe care nu am vazut- o

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.10.17 21:20:36]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Bună idee, super!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [19.11.18 14:29:27]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[47] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Imagine de pe 'Drumul Vulturilor' -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908905">Şterge vot</a></div><span id="v9908905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Imagine de pe "Drumul Vulturilor"
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Se văd bine şi insulele din golful Evian (Eubeei) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908906">Şterge vot</a></div><span id="v9908906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Se văd bine şi insulele din golful Evian (Eubeei)
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Mormane de marmură verde peste tot -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908907">Şterge vot</a></div><span id="v9908907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Mormane de marmură verde peste tot
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Portul Karystos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908908">Şterge vot</a></div><span id="v9908908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Portul Karystos
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2017] Fortăreața Bourtzi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908909">Şterge vot</a></div><span id="v9908909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Fortăreața Bourtzi
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Karystos de sus -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908910">Şterge vot</a></div><span id="v9908910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Karystos de sus
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2017] Karystos văzut de la Castello Rosso -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908911">Şterge vot</a></div><span id="v9908911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Karystos văzut de la Castello Rosso
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Ancora din portul Karystos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908912">Şterge vot</a></div><span id="v9908912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Ancora din portul Karystos
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Castello Rosso cocoţat pe coline -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908913">Şterge vot</a></div><span id="v9908913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Castello Rosso cocoţat pe coline
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Fortăreaţa Bortzi şi portul din Karystos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908914">Şterge vot</a></div><span id="v9908914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Fortăreaţa Bortzi şi portul din Karystos
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] O barcă simbol în portul Karystos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908915">Şterge vot</a></div><span id="v9908915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] O barcă simbol în portul Karystos
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Un pescăruş în pauză -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908916">Şterge vot</a></div><span id="v9908916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Un pescăruş în pauză
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Castello Rosso şi scara de acces spre acesta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908917">Şterge vot</a></div><span id="v9908917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Castello Rosso şi scara de acces spre acesta
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Intrarea în Castello Rosso -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908918">Şterge vot</a></div><span id="v9908918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Intrarea în Castello Rosso
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Pe pietre la Castello Rosso -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908919">Şterge vot</a></div><span id="v9908919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Pe pietre la Castello Rosso
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Bisericuța cu hramul Sfântului Profet Ilie (Profitis Ilias), cel mai înalt punct din Castello Rosso -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908920">Şterge vot</a></div><span id="v9908920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Bisericuța cu hramul Sfântului Profet Ilie (Profitis Ilias), cel mai înalt punct din Castello Rosso
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] O privire către muntele Ochi de la Castello Rosso -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908921">Şterge vot</a></div><span id="v9908921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] O privire către muntele Ochi de la Castello Rosso
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Marmari văzut de sus, de pe Drumul Vulturilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908922">Şterge vot</a></div><span id="v9908922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Marmari văzut de sus, de pe Drumul Vulturilor
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Vase mici şi ferry în portul Marmari -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908923">Şterge vot</a></div><span id="v9908923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Vase mici şi ferry în portul Marmari
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Marmari, statuia vulturului din centrul localităţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908924">Şterge vot</a></div><span id="v9908924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Marmari, statuia vulturului din centrul localităţii
foto irinad [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Nuntă la biserica Agios Georgios din centrul Marmari -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av908925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv908925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=908925">Şterge vot</a></div><span id="v9908925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(908925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f908925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e908925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Nuntă la biserica Agios Georgios din centrul Marmari
foto irinad [06.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[47] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.267993927002 sec