ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.04.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 07.02.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Descopera minunatiile Buzaului

TIPĂREȘTE

Dupa o saptamana obositoare, pentru un weekend prelungit de trei zile, am ales Vulcanii noroiosi, Barajul Siriu si imprejurimile o destinatie mult mai putin aglomerata, o zona in care noi mai fusesem cu cateva luni in urma, insa cei din grup nu.

Din Bucuresti, iesirea spre Buzau se face prin Colentina – Voluntari, avand o distanta 110 km pana la prima destinatie – Vulcanii noroiosi. Se ajunge la vulcani pe drumul DN 10 de la Buzau spre Brasov. La km 18 (satul Satuc) se face dreapta spre Berca si Vulcanii noroiosi. E destul de bine semnalizat traseul, asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca ratati obiectivele.

Noi am fost doar la vulcanii mici, sau Paclele Mici. Odata ce am ajuns aici, in zona vulcanilor noroiosi, esti surprins de o senzatie neobisnuita. Ai impresia ca esti un pamantean aflat pe o alta planeta. Cand e innorat, platoul arid cu milioane de crapaturi si torenti adanci separati de creste te fac sa crezi ca ai ajuns pe luna. Interesant peisajul, pacat ca nu este un ghid in zona si nici material informatic (cel putin vara trecuta nu era, nu mai stiu acum) Se plateste 4 RON intrarea la vulcani, si e interzis fumatul, datorita gazelor emanate de acestia. Nu am rezistat si de curiozitate am incercat „lava” cu degetul. Ciudata senzatia de rece pe o zi calduroasa.

La 50 metri de Vulcani se afla pensiunea cu acelasi nume, unde ne-am oprit pentru ceva racoritor. Pensiunea are cateva camere pentru cazare si un restaurant unde se poate servi masa sau te poti racori cu un suc pentru soferi sau o bere rece pentru pasageri.

Pana la Magura, ne-am propus sa ajungem si la Sarata Monteoru, asa ca ne-am intors pe drumul spre Buzau si am luat-o prin localitatea Vernesti. Am facut un ocol de vreo 40 km, dar a meritat. Sarata Monteoru, o statiune linistita, cam prost la capitolul curatenie (nimic nou pungile de plastic si pet-urile). Sunt cateva chestii de vazut – cele mai interesante ni s-au parut mina de petrol si schitul. Am urcat cu masina drumul pana la mina de petrol, unde am stat de vorba cu unul dintre cei care lucrau sus la intretinere lift. Mina este unica de acest gen, in functiune, din Europa. In galeriile aflate la peste 250 m adancime, coboara echipe de cate 8 muncitori, care lucreaza la instalatiile cu care se extrage titeiul. Nu-mi pot imagina cum e sa lucrezi la adancimea aceea, fara lumina (doar cea data de niste lanterne pe frunte), intr-un miros intepator de gaz. Stau la adancimea aceea cate 40 minute dupa care, cel de sus, de la lift ii aduce la suprafata si alta echipa coboara in adanc. Sunt cate trei echipe pe zi care fac “sportul asta”. Nu vreti sa stiti pentru ce salarii mizerabile.

Din Sarata-Monteoru am plecat spre Manastirea Ciolanu si Tabara de sculptura de la Magura. Sculpturile de la Tabara Magura pot fi fotografiate cat si cum vrei. Sunt pe o pajiste superba, pe care unii conationali nu ezitasera sa-si intinda gratarele (noroc cu jandarmii din zona ca erau la datorie, altfel vreuna dintre sculpturi ar fi servit pe post de masa). Manastirea este deosebit de frumoasa, noi am ajuns insa pe o vreme innorata si nu am stat de foarte multe fotografii.

In periplul nostru, urmatorul punct pe care vroiam sa-l vedem era localitatea Colti, Muzeul Chilimbarului si Alunis. La 10 km de DN 10 Buzau – Brasov este aceasta localitate, pana la care drumul este un calvar, plin de gropi. Muzeul Chilimbarului este deschis pana la ora 17 in fiecare zi din saptamana si sambata pana la ora. 14. Oricum nu prea e mare lucru de vazut, sunt cateva obiecte de chihlimbar, o bucata de chihlimbar cu un rest de frunza. Doamna responsabila cu muzeul ne spune ca pe peretele de munte, care se ridica in fata muzeului se pot vedea straturile subtiri din care oamenii scoteau si inca mai scot chihlimbar. Interesanta istoria locului, taxa de fotografie – 20 ron. Drept pentru care nu facem poze, mi se pare cam aiurea sa dau atatia bani pentru doua-trei exponate. Pret intrare – 4 ron. Un mic magazinas la intrarea in comuna de unde se pot achizitiona suveniruri din chihlimbar sau imitatie.

La 6 km de Colti se afla asezarile rupestre de la Alunis, dar ca sa ajungi acolo am plecat dimineata din Colti. 4 km se pot face cu masina, pana la biserica din piatra, iar ultimii doi doar pe jos, pe un teren abrupt – urcusul dureaza 45 min, coborarea mai mult pe sezut.

Ghid al zonei va poate fi domnul Nica – proprietarul unei pensiuni cu acelasi nume, din localitate cat si sotia acestuia, care se ocupa de muzeu.

Fiind in zona nu puteam rata Barajul de la Siriu, asa ca ne-am intors in DN10 Buzau – Brasov, si in sensul de mers spre Brasov, dupa Nehoiu, un orasel cam prapadit, am oprit la iesirea din localitate, pe marginea barajului pentru a imortaliza peisajul superb al lacului si muntilor Siriu.

Pentru cei care pot zabovi in zona mai mult de doua - trei zile, nu trebuie sa ratati cascada Pruncea si Lacul Vulturilor. Este necesar un ghid, informatii de la localnici eventual, indicatoare lipsesc cu desavarsire.

Drumul de intoarcere a fost Brasov – Bucuresti, un calvar de aglomerat, comparativ cu toate zonele pe unde umblasem noi.

Se poate innopta in Sarata Monteoru, la Hanul cu Tei (acolo am ramas prima noapte- conditii foarte bune de cazare, preturi rezonabile, asezare la marginea unei paduri, restaurant cu meniu diversificat, foarte bun vinul la carafa). Oricum Sarata Monteoru e plina de pensiuni. Atentie la preturi insa, unele sunt cam mari pentru zona.

A doua noapte am ramas la Pensiunea Nica, in localitatea Colti. Conditii bune, oameni primitori.


[fb]
---
Trimis de zangela69 in 15.04.10 14:32:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU. A mai fost în/la: in toata tara
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3476 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zangela69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Sarata Monteoru vazuta de sus d langa Mina de Petrol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

gushpi
[15.04.10 15:25:27]
»

o prezentare utila a unei zone prea putin umblata de turisti!

referitor la indicatoare: NU VA MAI OBOSITI! folositi cu incredere localnicii (lipsa indicatoarelor arata nivelul la care este RO in "grila" turismului mondial)

multumesc!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.04.10 15:32:21]
»

ar mai fi de mentionat gasca de copii de tigani care incearca sa opreasca masinile aproape de a ajunge la Vulcanii noroiosi, intr-o portiune de drum mai accidentat. am reusit pana acum sa-i evit, dar am trecut mereu cu teama pe-acolo...

utile si interesante informatiile; nu le stiam pe toate. si, cum aveam oricum de gand sa revin prin zona (ca la ultima vizita "piticul" nostru n-a fost ascultator si a luat-o de capul ei pe-acolo aterizand direct cu fundu-n noroi de a trebuit s-o stergem urgent spre casa, temperatura exterioara fiind destul de scazuta. mai trist a fost pana am reusit sa scoatem hainele de pe ea s-o putem baga in masina)...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[15.04.10 15:35:42]
»

mutat in sectiunea "Buzau" a site-ului

zangela69AUTOR REVIEW
[15.04.10 15:58:05]
»

un pic mai tz, spre seara, voi posta si cateva fotografii, pentru a fi mai convingator

gushpi
[15.04.10 15:59:59]
»

mi se rupe sufletul pt acei copii! sunt expresia dezgustului conducatorilor nostri pt tara asta... fi-miu mi-a spus sa opresc, am impartit doua pachete de biscuiti si vreo trei iaurturi, iar cand sa inchidem geamul un baiat ne intreaba: - nenea, painea aia (era pe bancheta) o aruncati?! (normal ca le-am dat-o; sa fi vazut cum disparea in burtica lor...)

si acum am un nod in gat...

frica nu mi-a fost niciodata de ei, mai frica mi-e de "casa poporului"!!!

zena*
[15.04.10 16:14:32]
»

Frumoasa descriere pentru acea zona pe care turismul nostru nu stie sa o valorifice, iar in ce priveste lipsa indicatoarelor asta e regula la noi in tara.

luci_matache*
[15.04.10 16:48:23]
»

Foarte frumoasa si utila descrierea ta. Te punctez si eu pt ca meriti pe deplin. Si eu am fost la vulcanii noroiosi demult, in copilarie, dar de atunci n-am mai ajuns acolo.

biancuta
[15.04.10 17:21:04]
»

Si eu te punctez, ai o descriere utila. In plus, vulcanii noroiosi imi par interesanti. Eu inca nu am reusit sa ajung la ei. Votul cu nr. 7.

ileanaxperta*
[15.04.10 18:54:54]
»

Am fost la Vulcanii Noroiosi in cea mai frumoasa tabara a adolescentei mele. De fapt la Poiana Sarata, si am vizitat atunci si Sarata Monteoru, cu strandul si Manastirea Ciolanul ca de altfel, si tabara de sculptura de la Magura. Este o zona de vis a tarii noastre intr-adevar prea putin mediatizata. Te votez si eu pt. impresiile tale.

zangela69AUTOR REVIEW
[15.04.10 19:45:37]
»

asa cum am promis am incarcat si fotografii, sper sa convinga pe cei care nu au ajuns in zona ca trebuie sa o faca cat mai curand

magdalena
[15.06.10 14:28:26]
»

Excelente impresiile tale, mai ales prin prisma faptului ca am inceput sa explorez zona si mi-am trasat niste obiective.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, domidoc, gushpi, ileanaxperta*, luci_matache*, magdalena, zangela69, zena*
Alte impresii din această RUBRICĂPeriplu prin frumuseţile Buzăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054288148880005 sec
    ecranul dvs: 1 x 1