79464 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cascada Pişoaia şi Dealul cu Melci

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.07.2017
DE
Avatar sunflower
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Alba Iulia
înscris/ă în 23.08.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2 -- varsta: 6 și 11 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Dealul cu Melci și Cascada Miresii - cuplul superb cu care Dumnezeu a binecuvântat Țara Moților


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Motto:
Deschideţi larg poarta, cărunţilor brazi,
Să vie-mpăratul măririi,
Să mângâie jalea nestinsului dor,
Să-mpace durerile firii...

(O. Goga, Dimineața)

Preambul sau cum să-ți convingi copiii să renunțe la telefoane/laptop/tabletă

Într-un weekend fierbinte, ultimul weekend al cireșarului, timpul zbaterii cotidiene și-a pierdut valoarea și a luat o pauză. Dar cei care n-au niciodată odihnă :) ,călătorii înnăscuți, au băut o cafea matinală și în minte încolțitu-le-a dorul de ducă... Unde? Aproape. Pe drumuri de munte, în locuri binecuvântate de Dumnezeu, în locuri în care România îți pare brusc o țară mai mult decât minunată, o țară în care merită să trăiești. În Munții Apuseni. Doream ca traseul să nu fie foarte lung și mai ales doream să petrecem câteva zile în care să putem renunța de bună voie la beneficiile începutului de secol XXI: telefon, laptop, tabletă. Trebuia sa găsesc o destinație inedită, astfel încât în momentul în care le voi spune copiilor mei: ”fără telefoane, etc. ” să fie atât de curioși, încât să accepte fără a cârti. Doar la simpla pronunțare a numelui: Cascada Pișoaia, doua perechi de ochi s-au făcut și mai mari și gurița s-a întins a râs, înspre urechi. Atunci am plusat: ”aaaa, știți, e pe acolo și un deal cu niște melci care au trăit pe fundul unei mări, în urmă cu vreo 50 de milioane de ani! ”. Ochii s-au făcut și mai mari și am înțeles că, de data acesta am câștigat ușor bătălia. :)

Am dat o căutare pe siteurile turistice, în ideea de a găsi o cazare convenabilă în zonă, dar, imediat mi-a sărit în ochi Pensiunea Perla Apusenilor – vezi impresii aici, care m-a cucerit în primul rând cu albastrul lefkadian al piscinei, am rezervat pe booking o camera triplă, deși zona în care ne propusesem să ajungem era cam la 25 km de pensiune. Dar tot răul spre bine. Localitatea Albac și împrejurimile este, după părerea mea, mult mai pitorească decât arealul despre care vă voi povesti în continuare. Dar fiecare loc are frumusețea lui...

Traseu

Deci să fie Cascada Miresei sau mai pitoresc spus, Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci. Din Alba Iulia am pornit pe DN75 pe ruta Zlatna – Câmpeni - Abrud. Este un drum acceptabil ca stare, fain tare prin peisajele care nasc zarvă mare în sufletele noastre. Pe parcurs reușim, undeva prin comuna Bucium, să facem o oprire, la liziera unei păduri, să întindem pătura și să desfășurăm bogăția unei mese câmpenești, de picnic, cu pâine de casă caldă cumpărată de la o brutărie din Zlatna, slănină, brânză, roșii și castraveți din gospodăria bunicilor. Memorabilă zi. Și curgerea ei leneșă și tihnită abia începuse... Natura prin frumusețea ei inegalabilă ne oferă stări de neuitat...

Dealul cu Melci

La podul din localitatea Mihoiești, drumul se bifurcă spre Albac și spre comuna Avram Iancu. Aici se îngemănează Arieșul Mare cu Arieșul mic... Doi frați vajnici, ce se caută și se contopesc cu putere... Cotim la stânga, spre Avram Iancu, calea Albacului o vom lua câteva ore mai târziu. După cca. 2 ore de când am plecat de acasă, am intrat în comuna Vidra, iar după aproximativ 20 de kilometri, în satul Nemești, pe partea dreapta ne-a apărut un panou informativ ”Dealul cu Melci”...

Emoționată, pentru că de mult timp îmi doream să-l văd și să-l pipăi, deoarece, în esență, melcul cu cochilia lui concentrică, reprezintă curgea sinuoasă a vieții noastre, am coborât din mașină. În spatele panoului informativ se ridică un dâmb de piatră, acoperit cu iarbă ce lasă din loc în loc vederii bucăți mai mari sau mai mici de gresie pe care pot fi observate, intuite mai ales urmele unor melci preistorici...

Potrivit panoului informativ aflat la fața locului, aceste cochilii datează de mai bine de 70 de milioane de ani, pe când tot ce e acum pământ era o mare caldă și bogată în viețuitoare, ale căror urme abia mai pot fi zărite astăzi... Marea Tethys...

Trebuie să recunosc că m-am așteptat să găsesc melci, mulți melci... am urcat delușorul, în spatele căruia e o cărăruie, decisă să urmez drumul cărării, priveam cu atenție, doar doar, voi găsi ceva mai palpabil, nu doar intuitiv.

În cale mi-a apărut un moșneag hâtru cu care am intrat imediat în vorbă și care mi-a spus că asta e tot, în sus nu mai sunt melci. ”Dar unde-s? ”- îl întreb contrariată, ”d-apăi, domnucă dragă, când eram eu așe, ca matale, erau atâția melci, de îi adunam de pe drum, dar o vinit unul, altul, i-au luat, i-au dus, dar vezi colea, mai sus, pe marginea șoselei, ca mai ie un deal, pe care îi găsi și mata câțiva”. ” - Mai găsesc și pe altundeva, căci uite, aici scrie că Dealul cu melci se întinde pe patru hectare? ” ” - Nu, asta-i tăt! ”. Bun atunci! I-am mulțumit, am coborât de pe potecă, am luat-o la pas pe marginea șoselei, cam 50-100 de metri pănă la peretele stâncos tapetat cu melci... aici sunt mai mulți, mai vizibili. Mi-a plăcut mult și intens locul, eram fericită, i-am căutat și i-am găsit... ”melc nătâng, melc nătâng! ”, le-am intonat poemul marinsorescian, dar niciunul n-a clintit, doar fruzele copacilor foșneau în vântul blând al muntelui... Am primit darul acesta, aici, și deodată mi-am simțit inima mai ușoară, viața mai luminoasă.

Am lăsat în urmă Dealul cu Melci, ne-am urcat în mașină și am urmat indicatorul spre Cascada Pișoaia. Cu surprindere ne-am dat seama că este foarte aproape, nu cred să fi mers mai mult de 200 de metri. Am parcat-o la marginea unei grădini, oarecum dinaintea Pensiunii Dealul cu Melci, despre care auzisem și unde am dorit să fac o rezervare în acel weekend, dar nu am mai găsit disponibilitate. Oricum pensiunea arată foarte plăcut.

Apoi, sub soarele leneș al miezului de zi, am pornit spre cascadă pe un drum de țară încărcat de atât de multă frumusețe, printre ierburi și floricele, de-mi era ciudă că nu sunt aparate foto care să rețină nu doar imaginile, ci și aroma ierbii și mai ales emoțiile simțite atunci când admiram acest tablou pe care nu este pictor capabil să-l transpună pe pânză în toată splendoarea lui. Viața frumoasă de la țară! Liniște! Doamne, am simțit că mi se dă din nou ocazia să experimetez ce înseamnă Raiul! Eram oaspeții vântului răcoros, care ne–a salutat bucuros de oaspeții. Singurii la ora aceea. După ce părăsim drumul pietruit, o luam pe o căruie, ce urcă pe firul râului Slatina, cel care este ” vinovat” de existența Cascadei Pișoaia.

În ciuda denumirii sale cu sonorități ușor hilare, căderea de apă e liniștită, ea știe, e oricum vedeta pădurii, din veșnicie poate, niciodată nu se retrage din prim-plan. Spectacolul apei în cădere, atrage privirile, pornește din vârful stâncii, având copaci de ambele părți, copaci ce-ți dau impresia că ar putea să cadă în fiecare moment, apoi apa taie muntele de o frumusețe stranie, colorat intens și închis, pe alocuri cu intrânduri în stâncă asemenea unor caverne înfricoșătoare, coborând nedefinit peste gleznele aspre de stâncă, de o frumusețe stranie, acoperite pe alocuri cu mușchi. La bază, căderea apei te răcorește, prin pudra de vapori a căror atingere te revigorează și te întinerește.

Cascada dă naștere altor căderi mai mici, dar spectaculoase de apă, ce se preling, asemenea voalului purtat în noaptea nunții de cele mai frumoase fete. Albul apei contrastând intens cu verdele aprins al mușchiului. Din păcate, aici, omul nu a sfințit locul, ba din contră. Într-unul dintre jgeaburile naturale de apă, cineva a aruncat câteva căpățâni de varză murată. Urât, din parte lui, urât și dezamăgitor. Apoi, există o cărăruie pe care poți urca până în vârful stâncii de unde se prăvălește perdeaua de apă, dar urcarea este destul de abruptă, așa că, a fost construită o balustradă din bârne, dar balustrada nu e sigură, bârnele fiind desprinse, nici nu ne-am dat seama, iar în momentul în care m-am sprijinit, am aluneacat.

Aș fi vrut să urcăm până în vârf, însă nu era sigur pentru copii, așa că ne-am limitat la a admira timp de minute bune, căderea principală și mai ales ”puii ei”, celelalte rostogoliri mai mici, a căror panoramă merită a fi savurată pe îndelete.

Ca un sfat practic, pe drumul spre cascadă și mai ales dacă veți dori să ajungeți în vârf, vă recomand încălțăminte adecvată.

 

Cam asta am văzut și simțit noi la Dealul cu Melci și Cascada Pișoaia, chiar daca nu a fost tocmai ceea ce ne așteptam, mai ales în cazul primului obiectiv, ne-a plăcut mult, pentru că eram cu copiii în mijlocul unei naturi primitoare și superbe; cu această ocazie am învâțat încă o dată că în turism nu contează așa de mult adevărul, fundamentală este povestea..

---
Impresii încărcate de sunflower in 21.07.2017 12:24:36

Validat / Publicat: 21.07.17 13:38:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1418


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47500 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[21.07.17 13:38:01]
» mesaj pers

   Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 74&ridAnt=79464

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[21.07.17 14:24:15]
» mesaj pers

   @webmasterX:imediat vin si fotografiile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[21.07.17 15:24:30]
» mesaj pers

   @webmasterX: Vă rog să atașați următoarea piesă: https://www.youtube.com/watch?v=KiYqceX6Ntw

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[21.07.17 16:39:50]
» mesaj pers

   @sunflower: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

   --

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- NAZARICA
[21.07.17 17:08:02]
» mesaj pers

   Articolul tau a trezit "zarva mare si-n sufletul meu"... Felicitari, zana a verii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[21.07.17 18:12:56]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[21.07.17 21:02:26]
» mesaj pers

   @sunflower: Felicitări pentru articol. Am vizitat prin 2014 cascada Pisoaia si Dealul cu melci si ne-a plăcut mult.

   Ati trecut prin orașul meu natal si ati cumpărat pâine, chiar e buna pâinea din Zlatna. De câte ori merg acasă cumpăr la întoarcere o pâine.

   O mică corectie, drumul național Alba Iulia -Zlatna - Abrud e DN 74, nu 75.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- sunflower
[21.07.17 23:00:09]
» mesaj pers

   @NAZARICA: va multumesc pentru cuvintele balsam! Mii de flori pentru dumneavoastra!

   @webmaster: sunt bucuroasă si onorată! Multumesc!

   @zlatna: multumesc pentru completare. Niciodata nu a fost orientarea punctul meu forte! Cat despre pâine... yamiii, yamii! Noi am nimerit-o caldă. 😗

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[22.07.17 00:03:44]
» mesaj pers

   @sunflower:

   Ar trebui ca preambulul acestui articol sau mesajul din el sa ajunga la toata lumea! este o solutie!

   Un artricol exceotional din locuri speciale. Sunt doua obiective turistice cu care ar trebui sa ne madrim si sa le promovam. Muntii APuseni au un farmec aparte si nu te saturi de ei vizitandu-i.

   Mi-au placut pozele, povata, motto-ul, clipul, tot, tot, tot.

   Abia ce am coborit de la munte si am urcat din nou cu voi!

   Va felicit si va apreciez!

    :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adrianbogdan
[22.07.17 11:51:30]
» mesaj pers

   Buna!

   Un astfel de deal cu melci exista si in Bucuresti, frumos este ca el este pozitionat pe peronul statiei de metrou Politehnica si putina lume stie ca are onoarea sa calce pe cochili de melci incrustati in piatra care dateaza de milioane de ani.

   Partea cu telefonul si alte cele, pe fimea nu am reusit sa renunte macar doua, trei ore intr-o zi de foarte multi ani, acum nu imi mai bat capul are 18 ani.

   Foarte faina plimbarea in natura.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- sunflower
[23.07.17 12:02:32]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Merci! Se observa usor cat de mult iubiti România, ca si noi, de altfel. Drumuri bune si sejururi de vis!

   @adrianbogdan:Nu stiam de crustaceele arhaice din București. Cand voi veni în capitala, am sa le caut. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[25.07.17 05:35:39]
» mesaj pers

   @sunflower: Excelent totul: descriere, poze, melodie.

   Felicitări pentru că încerci și reușești să elimini, chiar si pentru scurt timp, tehnologia care acaparează copiii chiar și in vacanțe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[28.09.17 14:41:02]
» mesaj pers

   @sunflower: Cred ca la varsta pe care o au baietii mei mai greu sa ii momesc cu ceva si sa-si lase telefoanele. Poate cu vreun parc de distractii :).

   Insa minunata alegere ati facut si se vede din poze ca flacaii sunt incantati.

   Este totusi varsta la care copiii ar trebui sa petreca mai mult timp in natura alaturi de parinti.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Dealul cu Melci, cochilii de melci vechi de milioane de ani -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878645">Şterge vot</a></div><span id="v9878645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Dealul cu Melci, cochilii de melci vechi de milioane de ani
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Aceeași melci pietrificați in părăiașul de la poalele dâmbului -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878647">Şterge vot</a></div><span id="v9878647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Aceeași melci pietrificați in părăiașul de la poalele dâmbului
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUN-2017] Dealul cu Melci si delicatele floricele -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878649">Şterge vot</a></div><span id="v9878649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Dealul cu Melci si delicatele floricele
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2017] Căutând melcii pe Dealul cu Melci -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878650">Şterge vot</a></div><span id="v9878650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Căutând melcii pe Dealul cu Melci
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Dealul cu Melci, urme... -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878651">Şterge vot</a></div><span id="v9878651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Dealul cu Melci, urme...
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Vechi și nou, mort și viu la Dealul cu Melci -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878653">Şterge vot</a></div><span id="v9878653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Vechi și nou, mort și viu la Dealul cu Melci
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Cascada Pișoaia - pe firul apei ce se scurge -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878654">Şterge vot</a></div><span id="v9878654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Cascada Pișoaia - pe firul apei ce se scurge
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Curgere... la poalele Cascadei Pișoaia -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878656">Şterge vot</a></div><span id="v9878656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Curgere... la poalele Cascadei Pișoaia
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Cascada Miresei... -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878657">Şterge vot</a></div><span id="v9878657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Cascada Miresei...
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Frumusețea unui colț de natură... liniște, veșnicie, viață -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878659">Şterge vot</a></div><span id="v9878659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Frumusețea unui colț de natură... liniște, veșnicie, viață
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Veșnicia unui colț de natură -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878660">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878660"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878660">Şterge vot</a></div><span id="v9878660" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878660)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878660Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878660MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Veșnicia unui colț de natură
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Pe drumuri de munte spre Cascada Miresei -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878661">Şterge vot</a></div><span id="v9878661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Pe drumuri de munte spre Cascada Miresei
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Cântecul neobosit al cascadei -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878663">Şterge vot</a></div><span id="v9878663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Cântecul neobosit al cascadei
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Cascada Pișoaia... când omul murdărește locul:( -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878664">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878664"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878664">Şterge vot</a></div><span id="v9878664" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878664)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878664Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878664MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Cascada Pișoaia... când omul murdărește locul:(
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Curgere la Cascada Pișoaia -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878666">Şterge vot</a></div><span id="v9878666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Curgere la Cascada Pișoaia
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Cascada Pișoaia - Vălul diafan al apelor -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878667">Şterge vot</a></div><span id="v9878667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Cascada Pișoaia - Vălul diafan al apelor
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Lumini și umbre și... răcorire instant :) -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878670">Şterge vot</a></div><span id="v9878670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Lumini și umbre și... răcorire instant :)
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Fericire în susur de cascadă -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878671">Şterge vot</a></div><span id="v9878671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Fericire în susur de cascadă
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Firide cu forme ușor înfiorătoare în peretele de stâncă -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878672">Şterge vot</a></div><span id="v9878672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Firide cu forme ușor înfiorătoare în peretele de stâncă
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2017] Cărarea înspre vârf, cu parapeții putreziți -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878674">Şterge vot</a></div><span id="v9878674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Cărarea înspre vârf, cu parapeții putreziți
foto sunflower [21.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [JUN-2017] Cascada Pișoaia -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 21.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878675">Şterge vot</a></div><span id="v9878675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] Cascada Pișoaia
foto sunflower [21.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122270822525 sec