78582 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sfaturi utile pentru vacanța în Amsterdam

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.06.2017
DE
Avatar BOGDAN DSN
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 20.03.08
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 5 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sfaturi utile pentru transportul în regiunea Amsterdam


Urmare de aici

În rândurile următoare voi încerca să fiu de ajutor celor care ajung în zona Amsterdam și vor încerca să găsească cea mai convenabilă variantă de transport. Eu am găsit pe AFA, foarte puține informații, așa că am fost nevoit să studiez intens această problemă, pentru că realmente este greu de ales dintre multiplele variante de bilete. Transportul în comun este extrem de bine pus la punct, iar toate acestea au și un preț pe măsură. Călătoriile sunt scumpe și veți economisi mulți bani indiferent de tichetul ales.

Ca o primă sugestie, în măsura în care este posibil, încercați să vă găsiți o cazare situată în apropierea unei gări, pentru a avea un acces facil la mijloacele de transport. În Amsterdam sunt vreo 7 gări - Centraal, Zuid, Amstel, Bijlmer, Sloterdijk, RAI, Lelylaan, deci aveți de unde alege. Apoi stabiliți-vă obiectivele pe care doriți să le vedeți și astfel veți ști ce card/tichet de transport să alegeți.

A. Cei care doresc să se plimbe doar în Amsterdam (tramvai, metro, bus și ferry) trebuie să știe ca toate aceste linii sunt operate de GVB, iar mijloacele de transport sunt vopsite în culorile alb și albastru. Puteți achiziționa 3 tipuri de tichete și le voi prezenta pe rând.

1. Amsterdam Travel Ticket valabil pe 1,2 sau 3 zile cu prețuri de 16,21,26 euro. Aici aveți inclus transport nelimitat în Amsterdam, dar și transportul la/de la aeroport ori cu bus 197 (Airport Express) ori cu trenul până la orice gară.

2. GVD day or multi-day ticket - aveți călătorii nelimitate pe toate mijloacele GVB. Perioada de valabilitate - de la 1 zi (de fapt 24 ore) până la 7 zile (168 ore). Pentru 1 zi tichetul costă 7,5 euro, 2 zile = 12,5 euro, iar pentru 7 zile = 34 euro. Toate variantele de preț - https://en. gvb. nl/gvb-dag-meerdagenkaart

Mai multe detalii, inclusiv punctele de vânzare - en.gvb.nl/ontdek-amsterda ... -meerdagenkaart

3. I amsterdam City Card - pe lângă călătorii nelimitate pe mijloacele GVB, aveți și intrări gratuite la diferite muzee. Valabilitate - 24,48,72,96 ore cu prețuri de 57,67,77,87 euro.

iamsterdam.com/en/i-am/i- ... erdam-city-card

Funcție de ceea ce v-ați propus să vedeți va trebui să alegeți una din cele 3 variante de mai sus. Le găsiți centralizat aici - en.gvb.nl/tickets

Saitul oficial al companiei GVB - en.gvb.nl

B. Pentru cei care doresc să vadă și obiective situate în regiunea Amsterdam sunt disponibile alte variante de carduri de transport. Acestea se numesc Amsterdam&Region Travel Ticket și sunt valabile de la 1 la 3 zile (consecutive), iar perioada începe la data primei validări în orice mijloc de transport. De exemplu dacă optați pentru 3 zile, să zicem marți - joi, biletul poate fi folosit de la ora 0 a zilei de marți până vineri dimineață la ora 4 (aveți transport de noapte). Acest card este valabil pe toate mijloacele de transport din cadrul companiilor GVB, Connexxion, EBS, pe linia 858 a companiei Arriva la/de la Keukenhof (pe perioada cât aceasta este deschisă), dar și pe trenurile NS din regiunea Amsterdam - deci transportul la și de la aeroport este asigurat. Noi am optat pentru acest tip de tichet, pe care l-am cumpărat din aeroport de la ghișeele NS, unde se vând și bilete de tren.

Prețurile variază de la 18,5 euro pentru 1 zi până la 33,5 euro pentru 3 zile. Prin călătoriile efectuate, după 2 zile noi ne-am scos banii - Toate detaliile, inclusiv o hartă a regiunii Amsterdam unde este valabil acest tip de tichet veți găsi aici - amsterdam.com/en/visiting ... vel-ticket/1244

C. O ultimă variantă se adresează celor care doresc să facă o călătorie mai lungă (deci și mai scumpă) spre o destinație mai îndepărtată din Olanda - recomand acest tichet pentru excursia la Giethoorn (am scris aici). Holland Travel Ticket este disponibil în 2 variante și costă 39 sau 59 euro. Diferența de preț provine din faptul că cel de 39 euro este valabil de luni până vineri în afara orelor de vârf (până la ora 6.30 și după ora 9) și oricând sâmbătă sau duminică. Practic puteți călători oriunde în Olanda cu orice mijloc de transport, în ziua aleasă. Se cumpără din orice gară de la ghișee sau de la automatele NS (culori - galben cu albastru). Alte info aici

ns.nl/producten/en/alleen ... d-travel-ticket

Câteva precizări foarte importante:

-Indiferent de tichetul/cardul de transport ales, acesta trebuie validat la urcare, dar și la coborâre. Dacă vă urcați de 5 ori într-o zi în autobuze/tramvaie/metrou le veți valida de 10 ori. Aparatele sunt situate lângă ușile de acces (tramvai, autobuz) și la intrarea și ieșirea de pe peroanele gărilor/stațiilor de metrou.

-Din martie 2017 nu se mai pot achiziționa cu bani bilete din autobuzele de zi sau de noapte. Urmează în curând și tramvaiele - încă se mai pot lua din tramvaie bilete cu cash, dar nu se primesc bancnote mai mari de 20 euro. Toate acestea fac parte din strategia ,,fără cash” gândită de edilii orașului. Puteți citi mai multe detalii aici - en.gvb.nl/reizen/cashloos-ov

-În stațiile situate în afara orașului sau seara când sunt mai puțini călători, trebuie să faceți cu mâna șoferului ca să oprească în stație, altfel…... va trebui să așteptați următorul autobuz. Dacă sunteți în autobuz va trebui să apăsați pe buton și astfel atenționați șoferul să oprească la prima. Autobuzele pot fi mai libere și dacă nu apăsați, șoferul nu va opri (asta dacă și din stație nu face nimeni cu mâna sau nu este cineva).

Autobuzele au bandă specială, uneori comună cu linia de tramvai, dar și semafoare dedicate, care ,,se fac verde ,,foarte repede pentru a favoriza transportul în comun. Toate stațiile au orarul afișat pentru liniile care opresc acolo. Fiecare stație de autobuz de la periferia sau din afara Amsterdamului, are amenajată o parcare pentru biciclete - omul vine cu bicicleta, o lasă în stație apoi ia autobuzul. În preajma gărilor și a clădirilor de birouri, parcările de biciclete au sute de locuri (poate chiar peste o mie).

În toate mijloacele de transport aveți info cu traseul acelei linii, dar și panouri electronice cu ce stație urmează. Se anunță și în difuzoare numele stației, dar cu limba olandeză va fi greu, dacă o să vă bazați doar pe anunțuri, așa că nu strică o planificare metodică. Pentru a vă face ,,viața mai ușoară ,,puteți să vă calculați traseele, timpul necesar, orarul și costul călătoriei, cu această aplicație - 9292.nl/en. O descărcați în telefon și vă salvați rutele alese - eu am folosit la maxim această aplicație în cele 6 zile petrecute în Olanda.

Închei aici sperând că aceste informații vor fi utile celor care intenționează să ajungă în Olanda și în special în Amsterdam.

Drumuri bune tuturor!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de BOGDAN DSN in 27.06.2017 19:34:56

Validat / Publicat: 27.06.17 20:15:12


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în BENELUX
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2911

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33050 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[27.06.17 20:14:50]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în Amsterdam, AMSTERDAM" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[27.06.17 22:14:44]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[27.06.17 23:32:27]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: interesant și de ținut minte pentru o viitoare posibilă călătorie în Amsterdam

   Dar eu n-am înțeles ceva: pentru o singură zi costă 39 € si pentru 3 zile costă 33€? Ceva îmi dă cu virgulă;

   Mulțumesc pentru articol, votat cu drag :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[28.06.17 07:12:02]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN:

   Foarte util articolul tau. Problema bancnotelor mari este cam peste tot la fel, ba la cele foarte mari se uita si suspect la tine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[28.06.17 15:07:00]
» mesaj pers

   @diana2015:

    Sărut mâna. Sunt Mihai 18.

    Îți pot răspunde eu pentru că am stat 5 zile în Amsterdam. Mai întâi precizez că eu păstrez în plicuri pentru fiecare excursie, acte, bonuri de cumpărare, tichet de îmbarcare, vauchere, travel ticket, etc. Când scriu aceste rânduri am în față Travel ticket și răspunsul este următorul

    - Travel ticket pentru 4 zile pe toate mijloacele de transport costă 20,50 euro

    - același fel de ticket, pentru o zi costă 7,50 euro

    Aceste tickete de călătorie se pot cumpăra de la aparatele din stații. Cine nu știe să apese pe butoane, la solicitare, cu amabilitate te ajută localnicii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mihai18
[28.06.17 15:24:29]
» mesaj pers

   Pt. @Bogdan DSN.

    Foarte util revierwul și clar explicat.

    Pentru că și eu am fost acolo, mai pot adăuga următoarele

    - bine ai scris . Ticketul de călătorie se compostează și la coborâre din mijlocul de transport. Mai completez eu. Se poate întâmpla să omiți și atunci ticketul de blochează. Pentru că nu este expirat ca nr. de zile, el poate fi deblocat numai la Centaal Station

    - în cazul călătoriilor cu tramvaiul am observat „o regulă a locului”. Urcarea se face prin ușile față-spate și coborârea prin ușa din mijloc, pentru a se fluidiza urcarea-coborîrea.

    - călătorii frauduloși nu au șanse pentru că sunt controale dese făcute de o echipă din 3 persoane (2 bărbați și o femeie) în uniforme cu inscripția GVB, cu centră la mijloc pe care sunt prinse, un spray iritant și o pereche de cătușe. Da. Am scris bine, cătușe. Să văd și să nu cred cum probabil nici voi s-ar putea să nu mă credeți. De aceea, atunci și discret am luat imagini video și cu transfocarea cătușelor. Păstrez imaginile și pentru cine insistă, le pun la dispoziție.

    Elviramvio are dreptate. Bancnotele cu valoare mai mare de 20 euro, se primesc mai greu sau faci cumpărături peste jumătate din valoarea bancnotei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- BOGDAN DSN
[28.06.17 18:51:25]
» mesaj pers

   @diana2015: Tichetul de 39 euro (Holland Travel Ticket) este valabil 1 zi în toată Olanda (în afara orelor de vârf), pe toate mijloacele de transport.

   Cel de 33,5 euro (Amsterdam & Region Travel Ticket) este valabil 3 zile pentru transport doar în regiunea Amsterdam. În linkul din articol (punctul B) se poate găsi o hartă a acestei regiuni - este un pdf care trebuie descărcat).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- BOGDAN DSN
[28.06.17 19:00:12]
» mesaj pers

   @Mihai18: Mulțumesc pentru completări. Tichetele și prețurile menționate de tine sunt valabile doar pe liniile companiei GVB. Pot fi folosite pentru deplasarea doar în Amsterdam.

   La autobuze urcarea se face doar pe ușa din față, iar șoferul se uită dacă sunt validate tichetele de transport. Se coboară pe ușa din mijloc si din spate (la autobuzele care au 3 uși).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[07.07.17 17:35:06]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: Un articol excelent si de care am sa ma folosesc in mod sigur daca voi ajunge pe acolo.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- martinita
[25.04.18 13:33:25]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: salut

   as dori sa stiu cum este mai convenabil sa iau bilete daca vreau pe parcursul a 3 zile sa merg la keukenhof, giethorne, Rotterdam. multumesc

   adresa mea de email este *****

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster87
[25.04.18 13:41:37]
» mesaj pers

   @martinita:

   

    Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

    Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

    Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- BOGDAN DSN
[27.04.18 17:27:01]
» mesaj pers

   @martinita: Depinde in ce zonă vei avea cazarea.

   Pt Giethoorn si Rotterdam este ok sa iei Holland Travel Ticket (cel de 39 euro)... ai transport inclus oriunde în Olanda în acea zi.

   Pt Keukenhof poți merge fără să cumpri pass sau abonament - doar cu bilete cumpărate la fața locului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Tramvaiele alb-albastru ale companiei GVB și autobuzul companiei Connexxion -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868965">Şterge vot</a></div><span id="v9868965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Tramvaiele alb-albastru ale companiei GVB și autobuzul companiei Connexxion
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Gara Centraal din Amsterdam - multe tramvaie au aici capătul de linie -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868966">Şterge vot</a></div><span id="v9868966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Gara Centraal din Amsterdam - multe tramvaie au aici capătul de linie
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Amsterdam Region Travel Ticket valabil 3 zile de la prima validare -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868967">Şterge vot</a></div><span id="v9868967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Amsterdam Region Travel Ticket valabil 3 zile de la prima validare
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Tichet valabil 1 zi pe toate mijloacele de transport din Olanda -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868968">Şterge vot</a></div><span id="v9868968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Tichet valabil 1 zi pe toate mijloacele de transport din Olanda
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Tren intercity al companiei NS -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868969">Şterge vot</a></div><span id="v9868969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Tren intercity al companiei NS
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Linia 9 de tramvai - compania GVB -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868970">Şterge vot</a></div><span id="v9868970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Linia 9 de tramvai - compania GVB
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Multe stații de tramvai au alături și o parcare pentru biciclete -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av868971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv868971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=868971">Şterge vot</a></div><span id="v9868971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(868971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f868971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e868971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Multe stații de tramvai au alături și o parcare pentru biciclete
foto BOGDAN DSN [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.140275001526 sec