78238 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Eforie Nord

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.06.2017
DE
Avatar danaeldreny
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Pantelimon [IF]
înscris/ă în 10.02.16
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1
+ COPII: 2 -- varsta: 4, 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biserica Nașterea Maicii Domnului – Eforie Nord


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Biserica Nașterea Maicii Domnului din Eforie Nord se află pe Bulevardul Republicii la numarul 55, în centrul orășelului.

Am găsit-o într-o zi friguroasă de aprilie. Am trecut de bazar mergând spre bulevard și am observant-o înainte să traversez.

O biserică inspiră intotdeauna o stare de relaxare. Mi-am dorit să mă apropii, să-mi focusez atentia pe locaș și să văd ce e prin preajmă.

Este o biserică nouă, de cult ortodox. Hramul bisericii este pe 8 septembrie.

E împrejmuită cu un gard din bare de fier și are o curte frumoasă, îngrijită, cu alei, cu ceva floricele – multe lalele (galbene) că e sezon – și diverse construcții secundare în curte.

De la poartă pană la intrarea în biserica aleea este scurtă, biserica fiind aproape de intrare, de trotuar și cu curtea dezvoltată mai mult stânga – dreapta.

Pe dreapta se află o bancă verde, o mică gradiniță cu trandafiri ce nu au înflorit încă și o mică construcție termopan pentru aprins lumânări. Aici biserica propune excursii pentru drept-credincioși, aflam detalii studiind afișele de pe pereții interiori ai micii încăperi.

Pe stânga curtea-i ceva mai amplă, tot gradiniță cu trandafiri, ceva braduț, dar și lalele înflorite frumoase, bănci, alei, imaginea Mântuitorului pe cruce într-un ansamblu frumos îngrijit, un foișor pătrat din bârne de lemn, o construcție mai micuță spre gardul din stânga și două locașuri mai mici pentru aprins lumânări, tot lângă gardul din stânga.

În dreapta bisericii se află restaurantul Benida și în stânga o clădire de locuit.

Biserica este foarte frumoasă, nouă, ingrijită. Are două turnuri frontale, ca doi piloni de sprijin, cumva fac asocierea cu cele doua fresce de pe peretele din fată reprezentand Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, reprezentati în mozaic, reprezentări donate de către ctitorul bisericii Leica Florentin, așa cum rezultă din mozaicul reprezentând pe Sfantul Arhanghel Gavriil.

Aflam că privitor la calitatea de ctitor al acestei biserici au fost ceva controverse însă Sfântul Arhanghel Gavriil este la locul lui pe peretele frontal al bisericii împreună cu informarea din dreapta jos a mozaicului.

Trebuie să recunosc, biserica este extraordinar de frumoasă însă mi-aș fi dorit să nu aflu toate detaliile pe care le-am aflat despre această biserică, facând minime săpături pe net.

Și când mă gândesc încă – eu m-am dus și am filmat slujba acolo cu inconștiență fără să am habar că stau pe un butoi de pulbere (dar pentru că nu suntem cenzurati avem dreptul) – actualitățile mă panicheaza – nu știu însă de-aș fi reacționat altfel avand informațiile de acum în zorii descoperirii orașului Eforie Nord – să am eu anii de-altadată și minea de acum :D

De curând am citit aici un review despre un lăcaș de cult original unde BOR nu stăpânește, la Biserica Nasterea Maicii Domnului de la Eforie Nord nu este aceeași situatie însă ctitoria nu a fost lipsită de peripeții controversate. Te duci într-un loc la nimereala și nu știi peste ce dai.

Dar mai bine să revenim la cele sfinte.

Deasupra intrării, spre stradă, o alta pictură murală prezintă scene biblice.

Ușa este din lemn masiv, trei trepte acoperite cu mochetă verde la intrare, o terăsucă mică în fața intrării, ferestre patrățele de-a stânga și de-a dreapta.

În hol, plante refreșante, aghiazmă mică, aghiasmă mică, nu știu de ce două, în fine, or fi rosturi… se bea nemâncat!

Apoi sala principală, frumoasă, de mărime medie, cu picturi murale frumoase, se vede că-s noi. Ornamentarea interioară impresionează.

Am gasit biserica joi după-amiază și era inchis. Doar am admirat de afară. Vineri după-amiază doar treceam pe acolo, cu grabă însă am auzit slujba în difuzoare și am gâdit că nu mă costă mult o vizită – pay me a visit! Nici n-a costat. Mi-a placut să particip la slujbă, preotul nu s-a supărat că l-am filmat și tocmai când mă pregăteam să ies că mă grăbeam ne-a invitat la mir. N-am putut să refuz. Am luat mir (cu Luca-n brațe).

Această biserică, desi de cult ortodox, are bănci pe care stai când asculti slujba, la fel ca în bisericile catolice, pentru că așa a dorit ctitorul însă între timp acestea au devenit mărul discordiei și mult scandal pentru asta. Mie mi-au plăcut – dacă nu prea am obsesii…

Biserica Nasterea Maicii Domnului de la Eforie Nord se prezintă destul de activă pe fb astfel că aflăm – recent au mai plecat dintre noi câteva personalitați locale.

Timpul curge (cu repeziciune aș putea spune) și evenimentele se succed fără oprire, orice-am face… spre cugetare – te provoacă…

AmFostAcolo la câteva zile după Pastele Blajinilor, așa cum informează pagina bisericii: https://www.facebook.com/parohiaeforienord2/ - o pagină bogată în informații, ce ne anunță despre evenimentele religioase din Eforie Nord:

“ ✝️ Luni 24 aprilie - "Paștile blajinilor" - orele 6-13 - Parastase și colivi în cimitir. ”

Ierom. Petru Pruteanu ne explica ce este Pastele Blajinilor:

“Ce este „Paştile blajinilor”?

“Hristos a înviat! Văzând sau auzind diverse ştiri şi comentarii pe internet despre „Paştele blajinilor”, mi-a fost dat să aud idei mai mult sau mai puţin trăsnite cu privire la această zi; păcat că unele chiar de la clerici ai Bisericii Ortodoxe. Cea mai şocantă dintre ele a fost la Radio Moldova unde „o tanti prezentatoare” a zis că această zi (parafrazez): este închinată „spiritelor celor morţi”, care „în această zi se întorc pe pământ” şi se bucură alături de cei veniţi la cimitire să-i cinstească.

De aceea cred că este util să amintim puţin istoria şi însemnătatea acestei zile. Ea nu este chiar atât de simplă cum cred unii, dar nici foarte complicată încât să nu fie reţinută chiar de fiecare creştin.

În vechime, mai ales prin părţile noastre, exista obiceiul ca chiar în ziua de Paşti, la întoarcerea de la Biserică, creştinii să treacă pe la cimitir (mai ales că multe cimitire sunt chiar în preajma sfântului locaş) şi îi salutau pe cei adormiţi cu acelaşi salut „Hristos a înviat”. În legătură cu acest obicei se cunosc şi diferite semne minunate, cum a fost de exemplu în Lavra Peşterilor din Kiev, când un călugăr a intrat în peşterile unde sunt aşezate moaştele cuvioşilor adormiţi, şi la salutul „Hristos a înviat! ”, cei adormiţi au răspuns toţi odată: „Adevărat că a înviat”. Deci Învierea ne adună pe toţi şi, practic, distruge zidul dintre cei vii şi adormiţi.

Apare însă întrebarea, de unde acest „Paşte al blajinilor” şi de ce este sărbătorit el anume acum?

În primul rând trebuie să explicăm termenii. «Пасха блаженных», numită la ruşi mai des «Радоница», a dat în româneşte numele de „Paştele blajinilor” care s-ar putea traduce cu „Paştile celor fericiţi” sau mai simplu – „Paştile celor adormiţi”. E acelaşi Paşti, dar extins şi sărbătorit în două locuri: în casele noastre, când masa este pentru cei vii; şi în cimitire, la morminte, când masa şi darurile sunt servite în cinstea celor adormiţi.

Dacă e să abordăm problema doar din punct de vedere spiritual, acest „Paşti al blajinilor” poate fi sărbătorit odată cu Paştele propriu-zis sau imediat după acesta. Dar întrucât creştinii nu doresc doar să servească o masă sau să facă milostenie în cinstea celor adormiţi, ci să facă şi rugăciuni de pomenire pentru ei – ceea ce e foarte bine şi recomandabil, a fost nevoie ca „Paştile blajinilor ” să fie mutat cu o sătămână mai târziu. Tipicul bisericesc interzice pomenirea morţilor în toată Săptămâna Luminată, inclusiv în Duminica Tomii, prima de după Paşti. De aceea, a fost obligatoriu ca această zi de pomenire a morţilor să fie mutată cel mai devreme posibil – şi această zi este luni, în săptămâna care urmează după Săptămâna Luminată.

Acest „Paşte al blajinilor” e ţinut doar în Biserica Rusă şi în puţine regiuni în Moldova din dreapta Prutului. Restul ortodocşilor îi pomenesc pe adormiţi în celalte zile prevăzute în calendar pentru astfel de pomeniri. Deci, putem spune, „Paştele blajinilor” e un obicei local.

Iată în câteva cuvinte originea acestei sărbători. Este o sărbătoare de bucurie pentru Hristos cel Înviat. Este o afirmare a credinţei şi nădejdii noastre în învierea morţilor. Este şi o zi de pomenire a celor adormiţi, dar una plină de optimism şi bucurie, pentru că prin Îniverea lui Hristos, moartea nu mai este un sfârşit fatal, ci doar o trecere spre viaţa veşnică alături de Hristos şi de toţi sfinţii şi drepţii care au bine-plăcut Lui. ”

Sursa

http://www.ortodoxia. md/2015/04/ce-este-qpatile-blajinilorq/

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de danaeldreny in 12.06.2017 22:44:38

Validat / Publicat: 13.06.17 08:53:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3260


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (danaeldreny); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  21 PMA (din 21 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de danaeldreny? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[13.06.17 08:52:38]
» mesaj pers

   Articol catalogat de echipa de moderare ca fragmentare excesivă, nejustificată - se publică hors-concours, fără PMA STD (se poate vota, însă doar simbolic)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.06.17 09:45:40]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Se vede ca biserica este noua, picturile au acea culoare puternica pentru ca in timp ea sa se estompeze si dupa cum se vede in poze existau si enoriasi la slujba.

   Eu de obicei evit fotografierea in timpul slujbelor pentru a nu deranja atat preotul cat si enoriasii.

   Mai am cateva zile si ajung si eu la Eforie, astept sa vad orasul la 10 ani de cand nu am mai stat acolo (chiar daca hotelul va fi ok).

   Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- Radu Tudoran
[13.06.17 10:11:21]
» mesaj pers

   Am vizitat biserica cu aproape 15 ani inainte, pe cand era noua. Am recunoscut-o mai mult cand ai amintit de banci precum in bisericile din vest. Atunci am aflat ca donatorul a cerut amplasarea bancilor. Lucru pe care l-am apreciat foarte mult.

   Calatorii frumoase pe mai departe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[13.06.17 11:15:27]
» mesaj pers

   @mishu: Sărumâna,

   Vacanță minunată și la Eforie și oriunde!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[13.06.17 11:21:16]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Mulțumesc, asemenea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[13.06.17 14:31:24]
» mesaj pers

   @danaeldreny:

   Interesanta taina blajinilor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[13.06.17 15:03:17]
» mesaj pers

   @elviramvio: M-a impresionat :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[25.06.17 12:03:31]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   ===

   Pe viitor te rog să-mi dai un PM și să-mi spui că ai trimis filme. Acel cont îl verific doar în urma unor ''avertizări''!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[25.06.17 19:38:13]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864053">Şterge vot</a></div><span id="v9864053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864054">Şterge vot</a></div><span id="v9864054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864056">Şterge vot</a></div><span id="v9864056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864057">Şterge vot</a></div><span id="v9864057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864059">Şterge vot</a></div><span id="v9864059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864060">Şterge vot</a></div><span id="v9864060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864062">Şterge vot</a></div><span id="v9864062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864064">Şterge vot</a></div><span id="v9864064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864066">Şterge vot</a></div><span id="v9864066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864068">Şterge vot</a></div><span id="v9864068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864070">Şterge vot</a></div><span id="v9864070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864072">Şterge vot</a></div><span id="v9864072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864073">Şterge vot</a></div><span id="v9864073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864074">Şterge vot</a></div><span id="v9864074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864075">Şterge vot</a></div><span id="v9864075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864076">Şterge vot</a></div><span id="v9864076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864077">Şterge vot</a></div><span id="v9864077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864078">Şterge vot</a></div><span id="v9864078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864079">Şterge vot</a></div><span id="v9864079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864080">Şterge vot</a></div><span id="v9864080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55 -- foto by <b>danaeldreny</b> [uploaded 12.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864081">Şterge vot</a></div><span id="v9864081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Biserica Nașterea Maicii Domnului, Eforie Nord, Bulevardul Republicii, nr. 55
foto danaeldreny [12.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.245692014694 sec