78176 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Merită văzut în Kashan și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.06.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Alte obiective deosebite de văzut în Kashan


Urmare de aici

După vizitarea caselor istorice din Kashan am continuat cu alte obiective turistice. Le voi scrie în ordinea grupării lor, neținând cont de ziua când am fost acolo. Astfel având bilet combinat cu două case istorice am vizitat Baia Sultan Amir Ahmad, orar: 9-18.

Această baie se numește așa după numele lui Immamzadeh Sultan Amir Ahmad, al cărui mausoleu și a cărui moschee se află situată în apropiere. Am trecut pe lângă ea, nu am avut voie să o vizităm, fiind vineri. Pe o suprafață de aproximativ 1100 metri pătrați, această baie reprezintă un exemplu unic al băii iraniene privind arhitectura și decorațiunile. Această baie publică a fost construită în timpul epocii Safavid (1510-1736) și renovată pentru prima dată în epoca Qajar (1789-1925). Se intră în prima baie, cea rece, numită și Sarbineh, Sala de gimnastică, o sală mare octogonală, care are o piscină tot octogonală în mijloc, separată de 8 stâlpi din zona de ședere exterioară. Este deosebit decorată, prin însăși arhitectura ei, cu plafoane boltite, cu mozaicuri și picturi rafinate, cu ceramică turcoaz, aurie. Aceasta nu este principala zonă de baie, ci mai degrabă zona de socializare, de relaxare, de tratamente medicale tradiționale, tratamente cosmetice, de întâlnire, de bârfă și chiar de rugăciune.

Se merge apoi la Garmkhaneh, Sala de baie caldă construită pe patru stâlpi și care de jur împrejur are alte camere mai mici. Interesant este modul cum se face trecerea de la baia rece la cea caldă, prin coridoare decorate cu plăci colorate, cu multiple curbe pentru a minimiza schimbul de căldură și umiditate între cele două zone. Baia este construită sub nivelul solului pentru a păstra căldura internă. Podeaua din marmură a băii este întotdeauna caldă datorită trecerii fumului și căldurii prin canalele subterane. Mai există și vestiare, toalete, rezervor și două fântâni.

Acoperișul băii este unul dintre cele mai frumoase acoperișuri din Iran. Are mai multe cupole, fiecare cupă este acoperită cu un geam convex care blochează vederea spre interior, oferind suficientă lumină pentru diferite părți ale băii. După ce se vizitează baia în interior se merge pe acoperiș pentru poze și plimbare. Recomand să căutați acoperișul Casei Borujerdi care se poate vedea de aici și bineînțeles poza. Noi am ratat acest lucru, am aflat mai apoi... În această zonă sunt câteva magazine cu suveniruri cu prețuri bune, negociabil totul...

Am plecat din zona caselor istorice pe același drum pe care am venit și tot pe indicatoare am vizitat un alt obiectiv important, Moscheea Agha Bozorg. Aceasta se află foarte aproape de cazarea din Kashan, practic am văzut-o și ziua dar și noaptea când este deosebită. Intrarea este liberă.

Este o moschee istorică în Kashan care a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Este o moschee pe două nivele, unică, are un design simetric specific arhitecturii islamice cu două mari iwanuri, unul în fața mihrabului care are și o cupolă și două minarete și celălalt lângă intrare. Are o curte în mijloc cu grădină cu copaci și o fântână. Curtea găzduiește o școală coranică la subsol. Astăzi nu se mai țin slujbe aici. Am vizitat și am plecat de aici spre Piața Kamal ol Molk, aflată la 300-400 m pentru a vizita bazarul.

Bazarul Kashan orar 9:30 – 20:30, este închis vinerea și este un vechi bazar care a fost renovat în perioada Safavid. Noi am fost acolo mai puțin pentru cumpărături și mai mult pentru a vedea zona numită Timcheh-ye Amin od-Dowleh (1863) aflată în partea dreaptă a bazarului care are o cupolă deosebită, cu lumină naturală, exemplu de arhitectură persană, realizată de cunoscutul architect Ustad Ali Maryam cel care a proiectat și Casa Tabatabaei (1840) și Casa Borujerdi (1857). Se merge destul de mult prin bazar, se trece pe lângă intrarea la o moschee, se ia spre stânga și se ajunge la această zona frumoasă din bazar, este aici și o ceainărie.

Am cumpărat și ulei de trandafiri, doar eram în Kashan, aflat în recipiente mai mari. Îți alegeai sticla și conținutul era apoi umplut. Existau și alte tipuri de uleuiri din flori diverse. Am negociat dar nu prea mult pentru că nu ni s-a părut prea scump, era și ora închiderii și tânărul a acceptat mai ușor prețul propus de noi. În bazar sunt de toate, aici este cel mai bine să cumperi.

Următorul obiectiv pe care l-am vizitat a fost Fin Garden, o grădină istorică persană de 2,3 hectare, cea mai veche, din anul 1590. Ea împreună cu alte opt grădini persane din Iran se află în patrimoniul universal UNESCO. A fost prima văzută, apoi am mai văzut alte trei în Yazd, Shiraz și Isfahan despre care sper să mai scriu. Puteam să realizez un review despre aceste deosebite și istorice grădini însă am hotărât să le descriu separat în cadrul orașului din care fac parte.

Această grădină se află la circa 10 km de cazarea din Kashan și am luat un taxi aflat vizavi care ne-a costat 100.000 riali. Șoferul știa engleza și am discutat cu el ca a doua zi să ne ducă la Stația de Tren, am fixat și ora, fiind foarte punctual.

Grădina se vizitează zilnic între orele 9-18:30, cost 200.000 riali de persoană pentru străini și 30.000 riali pentru iranieni. Fiind prima grădină vizitată nu mi-am imaginat-o așa. Nu se putea vedea în interior fiind protejată de un zid înconjurător înalt care avea și turnuri, dând impresia unei cetăți. Nu am primit niciun pliant, în interior era un plan al grădinii pe care l-am fotografiat și l-am citit. Fiecare obiectiv mai important are panou explicativ ajutând foarte mult la cunoașterea grădinii. Erau și grupuri de străini, cred că primiseră explicații, se plimbau separat.

Intrarea se face prin partea de nord, este ca un portal format din două nivele, primul nivel are vestibul de intrare, zona de pază și un coridor, cel de-al doilea are o mansardă mare, frumoasă cu ferestre și tavane pictate.

În interior totul este deosebit: pasaje și canale cu apă, longitudinale și transversale, cu zeci de guri pentru țâșnirea apei, piscine, bătrâni chiparoși, flori și verdeață, camere și chioșcuri din perioade istorice diferite. Astfel se trece de Pasajul Principal, de Piscina Principală și se ajunge la Pavilionul Safavid, o clădire de formă pătrată, pe două nivele, cu iwanuri și terase acoperite din care privești cum apa curge repede prin canale.

Tot pe zona mediană a grădinii se ajunge la Piscina Lungă cu 12 jeturi și apoi la Haz e Joosh, un bazin mai mic cu un design ingineresc unic cu 160 de orificii din care jumătate sunt ieșiri pentru apa care se îndreaptă spre piscina lungă și nu numai, iar celelalte sunt intrări, este un fel de circuit permanent al apei.

Se vizitează apoi Shahneshin, un șir de camere, cu nișe, cu legături între ele și cu o cameră mare cu ferestre deosebite în culori cu efect liniștitor, alb, verde, albastru și cu efect optic de mărire. De asemenea efectul de culori de roșu și albastru perturbă vederea insectelor. Acest lucru, efectul culorilor a fost publicat în cărțile de psihologie mult mai târziu. Persanii le știau...

În dreptul Haz e Joosh, în partea stângă mergând pe lângă un canal periferic de apă se vizitează un alt obiectiv deosebit Pavilionul Qajar (Qajarid shotor galou) construit de Sahul Qajar Fath Ali. Este o structură de forma unei platforme acoperite cu o cupolă pătratică și care are în interior un bazin din care apa curge peste tot și care face legătura cu sursa de apă principală a grădinii aflate în partea de sud a ei.

Interiorul este frumos decorat cu picturi, sunt cele mai deosebite. Nu am pozat prea multe, eram la început și am pus accentul pe partea exterioră a grădinii...

Am mai vizitat apoi mergând spre partea finală a grădinii, spre sud, Piscina Femeilor, Zona cu Multă Apă, de neratat pentru a înțelege cum este distribuită apa. Este locul de cădere a apei în grădină care vine de la izvorul lui Soleymanieh (primăvara lui Solomon), izvor aflat de mii de ani pe un deal din apropiere. Se vede și se aude apa, debitul și viteza mare a ei, construcție veche persană ce nu are nevoie de pompe. Apoi o parte din apa de la izvor curge și intră în Qajarid shotor galou și este îndreptată către Safavid shotor galou printr-un canal subteran diagonal. Am vizitat apoi Casa Mazhar, o ceainărie și un loc de odihnă binevenit dar nu pentru noi pentru că nu mai aveai loc așa de aglomerat era, fiind vineri.

Ne-am întors și am vizitat apoi pe latura extremă estică a grădinii Marea Baie și Mica Baie cu legătură între ele. Aici a fost omorât în anul 1864 Amir Kabir cancelarul Shahului Nasser ol Din și printr-o dioramă și prin panouri este prezentat acest lucru. El a fost exilat împreună cu 200 soldați la Fin Garden și a fost omorât când se afla cu maseurul în baie printr-un complot pus la cale de dușmanii lui iranieni în cârdășie cu britanicii dar și cu o soție favorită a shahului. Trupul i-a fost aruncat și îngropat într-un cimitir din Kashan, dar după câteva luni, datorită eforturilor soției sale, trupul său a fost transferat la Karbala și îngropat într-o cameră cu vedere spre curtea sfântă a celui de al treilea Imam șiit, Husayn Ibn Ali.

Pe latura vestică a grădinii se află Muzeul Național Kashan o clădire patrulateră cu două nivele (un subsol și un parter înconjurat de pridvoruri formate din trei laturi) care era închis. Am mai vizitat aleile, ne-am odihnit pe bancă, am mai pozat și după circa două ore am părasit cu părere de rău această minunată grădină.

Ne-am plimbat apoi pe Bulevardul Amir Kabir, am vizitat alte centre de prelucrare a apei de trandafiri, erau destule, produsele pentru iranieni erau mult mai ieftine decât pentru străini, a fost mai bine în bazar. Am văzut și câteva restaurante, erau destule și ne-am întors cu taxiul la hotel plătind același preț ca la sosire.

În drumul nostru la circa 2 km se afla un alt obiectiv deosebit de vizitat, Sialk Ziggurat, considerat a fi cel mai vechi zigurat din lume, datând din mileniul 3 î. Hr. pe care nu l-am vizitat, aveam timp, era după-amiaza, ne-am prioritizat obiectivele de această dată și după cost.

Acestea au fost obiectivele văzute în Kashan și în împrejurimi, am încercat să le văd pe cele mai importante și le recomand cu plăcere celor care vor să cunoască o altă parte a acestei mari și minunate lumi, o mică parte din inima persană….

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 10.06.2017 19:47:30

Validat / Publicat: 11.06.17 00:03:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ŢĂRILE GOLFULUI PERSIC.
VIZUALIZĂRI: 807

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- krisstinna
[11.06.17 09:16:56]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Totul mi se pare interesant, pozele sunt superbe.

   Săracii tineri... trebuie să se pitească pentru o amărâtă de poză.

   Ai umblat cu eșarfa pe cap tot timpul? Mă bucur să te văd, sincer mă bucur!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[11.06.17 11:42:05]
» mesaj pers

   WoW!!!

   Ce frumuseți! Am rămas fără cuvinte!

   Pot în schimb să îți mulțumesc pentru împărtășirea experienței într-o frumoasă poveste și ilustrarea ei cu minunatele fotografii!

   Mulți dintre noi nu vom ajunge în acele locuri.

   FELICITĂRI!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[11.06.17 18:55:57]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou! :*

   Am fost bucuroasă că am reușit destul de discret să-i prind în poză pe cei doi tineri. M-am făcut că pozez în altă parte.

   Am mai încercat și altă dată, nu am reușit, fata punându-și rapid eșarfa când vedea că pozez.

   Da, eșarfa am purtat-o mereu. Este incomod, dar te înveți, îți intră în obișnuință. Nu mi s-a părut ceva deosebit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[11.06.17 19:05:10]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Iranul este o țară frumoasă, fără să sară în ochi, pe care o descoperi încetul cu încetul. Este abordabilă, cu deschidere din ce în ce mai mare și se poate ajunge fără probleme acolo.

   Excursii cât mai multe frumoase și diversificate! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[11.06.17 23:35:21]
» mesaj pers

   Baia "Sultan Amir" parcă n-ar fi baie! Arată ca un castel. Este f. f. frumoasă.

   La fel de frumoasă este şi Moscheea Agha Bozorg.

   Felicitări, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[12.06.17 09:18:48]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

   Baia Sultan Amir este deosebită și în interior dar și pe exterior mă refer la acoperiș. Am mai văzut o altă baie în Shiraz, baia Vakil dar nu avea așa acoperișul.

   Aici acest lucru este specific pentru Kashan de aceea are aspectul unui castel după cum ai observat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[12.06.17 09:57:01]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Din nou frumoase mozaicuri și faianțe colorate! Mulțumim pentru aceste prezentări detaliate (la fel ca și în articolul anterior dedicat caselor istorice) - pe Internet sunt puține informații concentrate într-un singur loc. Am observat că aceste puncte de atracție din Kashan se află prin câteva programe ale unor agenții de turism.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[12.06.17 11:30:44]
» mesaj pers

   @mprofeanu: La fel de frumoasa si fermecatoare destinatia. Am citit cu mare placere tot ce ai scris despre aceasta destinatie si mi se pare deosebit. A fost o vacanta pe cinste, plina de lucruri noi iar pentru mine recunosc cinstit mi s-a parut extraordinar.

   Nu pot decat sa te felicit si sa-ti acord cu mare drag votul meu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[12.06.17 11:56:13]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru vot!

    Ai dreptate Kashan este un loc de popas pentru turiștii ce vin în Iran, turul clasic. Se vizitează mai mult casele istorice și Fin Garden. Am avut noroc aici pentru că fiecare obiectiv este descris foarte bine și în engleză. Le-am pozat și apoi am scris detailat ce am văzut. Nu am găsit în surse aceste informații.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mprofeanu
[12.06.17 12:02:36]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou!

   Ai dreptate a fost o vacanță frumoasă, inedită și voi încerca să scriu despre ea. Am multe restanțe, am mai promis și altă dată că voi scrie tot ce am văzut în alte excursii dar nu am reușit.

   Despre Iran voi scrie tot.

   Mi-am propus să trag mai tare pentru că în toamnă voi merge în altă parte și vor fi alte amintiri de povestit...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[56] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Intrarea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863030">Şterge vot</a></div><span id="v9863030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Intrarea
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece, cu opt coloane, deosebită -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863031">Şterge vot</a></div><span id="v9863031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece, cu opt coloane, deosebită
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863033">Şterge vot</a></div><span id="v9863033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece superb decorată -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863034">Şterge vot</a></div><span id="v9863034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece superb decorată
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece, stucatură și pictură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863036">Şterge vot</a></div><span id="v9863036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece, stucatură și pictură
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece, detaliu -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863038">Şterge vot</a></div><span id="v9863038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia rece, detaliu
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Coridor de trecere între baia rece și baia caldă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863039">Şterge vot</a></div><span id="v9863039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Coridor de trecere între baia rece și baia caldă
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia caldă cu patru coloane -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863041">Şterge vot</a></div><span id="v9863041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Baia caldă cu patru coloane
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, vestiar cu tineri iranieni, selfi fără eșarfă! -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863042">Şterge vot</a></div><span id="v9863042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, vestiar cu tineri iranieni, selfi fără eșarfă!
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Cupolă, detaliu -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863044">Şterge vot</a></div><span id="v9863044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Cupolă, detaliu
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Cupola cu luminator -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863046">Şterge vot</a></div><span id="v9863046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Cupola cu luminator
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Turiști “la plimbare” pe acoperiș -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863047">Şterge vot</a></div><span id="v9863047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Turiști “la plimbare” pe acoperiș
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Acoperișul, detaliu -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863049">Şterge vot</a></div><span id="v9863049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Acoperișul, detaliu
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Acoperișul, Am Fost Acolo... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863050">Şterge vot</a></div><span id="v9863050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, Acoperișul, Am Fost Acolo...
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Kashan, Parcarea cu autocare văzută de pe acoperișul Băii Sultan Amir Ahmad și o parte din Ameri House -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863051">Şterge vot</a></div><span id="v9863051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Kashan, Parcarea cu autocare văzută de pe acoperișul Băii Sultan Amir Ahmad și o parte din Ameri House
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Kashan, Stație de taxi și indicatoare lângă cazare, în plan îndepărtat Moscheea Agha Bozorg -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863052">Şterge vot</a></div><span id="v9863052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Kashan, Stație de taxi și indicatoare lângă cazare, în plan îndepărtat Moscheea Agha Bozorg
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Intrarea, detaliu -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863053">Şterge vot</a></div><span id="v9863053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Intrarea, detaliu
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg văzută ziua -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863054">Şterge vot</a></div><span id="v9863054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg văzută ziua
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Vedere generală, noaptea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863055">Şterge vot</a></div><span id="v9863055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Vedere generală, noaptea
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Cupola și minaretele în lumina reflectoarelor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863056">Şterge vot</a></div><span id="v9863056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Cupola și minaretele în lumina reflectoarelor
foto mprofeanu [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Cupola văzută în interior -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av863057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv863057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=863057">Şterge vot</a></div><span id="v9863057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(863057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f863057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e863057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Kashan, Moscheea Agha Bozorg, Cupola văzută în interior
foto mprofeanu [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[56] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.243431091309 sec