77876 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Caserta

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.05.2017
DE
Avatar Aurici
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 19.04.13
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
Intrare 12 EUR/persoana
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Palatul Regal din Caserta - Micul/Marele Versailles al Italiei


  De ce mic, de ce mare? Păi, Micul Versailles pentru că așa a fost gândit de Carol al VII lea de Bourbon, care și-a dorit o reședință pentru regii de Bourbon ai Siciliei și Napoli, la fel de strălucitoare ca și Versailles-ul și i-a comandat faimosului arhitect Luigi Vanvitelli să-i construiască o replică a acestuia. În mare parte i-a ieșit pentru că le-am văzut pe amândouă și pot să fac o comparație, numai că într-adevăr Palatul Regal din Caserta este mult mai mic decât Versailles-ul din Franța, ceea ce justifică denumirea de Micul Versailles al Italiei. Marele, i se potrivește și mai bine pentru că se spune că Reggia di Caserta ar fi cel mai mare palat al Italiei și eu nu am văzut atât de multe palate în Italia ca să fac o comparație bună, dar pot să spun că mare este, abia îl cuprinzi cu privirea.

  Ca să vă faceți o idee despre mărimea palatului, vă spun și eu dintr-un pliant doar datele tehnice mai importante și anume că este de formă dreptunghiulară, are aproape 250 de metri lungime, 4 curți interioare, 34 scări de acces, 1200 de camere, 200 de săli, cinci niveluri la suprafață și unul subteran și a fost construit timp de 40 de ani începând de la jumătatea anilor 1700. Grădinile palatului au 120 de hectare și se întind de la palat până la cascada Diana care are o cădere de 76 de m, iar distanță de la palat la cascadă este de aprox 3km. Demn de reținut este și faptul că este inclus pe lista mondială a patrimoniului UNESCO încă din 1997.

  Caserta, localitatea unde regele Carol al VII lea a hotărât să se construiască palatul, departe de mare ca să nu fie atacat ușor, este un orășel mic, care se află la vreo 40 de km nord de Napoli și în afară de palat se mai poate lăuda cu un apeduct construit de același arhitect Vanvitelli și o catedrală, dar atracția principală rămâne Palatul Regal.

  Cum am ajuns noi să vedem Palatul de la Caserta? Amicul nostru plimbăreț ne-a sugerat să nu-l ratăm nicicum dacă ajungem la Napoli. Acuma, noi nu ne mai puteam respecta lista pentru Napoli având așa puțin timp la dispoziție, așa că am tot tăiat, dar ne-am și liniștit în momentul în care am decis că ne vom întoarce neapărat pentru că au rămas unele lucruri nefăcute după care îmi pare rău, rău. Acestea fiind clare a trebuit să luăm totuși o decizie importantă și să alegem din două obiective pe care țineam neapărat să le vedem doar unul, pentru că timpul nu ne-ar fi ajuns pentru amândouă. În cele două zile pline pe care le-am avut la dispoziție voiam să trecem și prin oraș, pe la cât mai multe biserici, măcar un castel, măcar o pizza, o baba...

  Cele două obiective mari pe care țineam musai să le vedem și între care aveam de ales, pentru că am ajuns la concluzia că nu le puteam face pe amândouă, erau Muzeul Național de Arheologie din Napoli și Palatul Regal de la Caserta. În urma unor dezbateri furtunoase (pentru că eram 6), am ajuns până la urmă la concluzia că ne-ar plăcea mult să mergem la Palat, în special la grădinile lui. Dar, pentru că văzusem Pompei-ul, eram conștienți că Muzeul de Arheologie ne-ar fi completat și ne-ar fi desăvârșit vizita pe care o făcusem acolo. Însă, eu, dacă am de ales între natură și interior, aleg natura în general și cum am drept de veto în gașca noastră, am ales natura și de data asta, așa că a fost să fie palatul cu grădinile lui. Dar am rămas cu regretul că n-am ajuns la Muzeul de Arheologie și ăsta va fi principalul motiv pentru care voi mai alege o dată Napoli.

  Decizia fiind luată, a doua zi ne-am sculat de dimineață, imediat am ajuns la stația de metrou Dante de unde ne-am cumpărat un bilet combinat metrou + tren până la Caserta pe care am dat 3,60 EUR de persoană și în scurt timp (după 4 stații de metrou) eram la Stazzione Centrale Garibaldi ca să luăm trenul. N-ați uitat de biletele combinate și că procedând așa biletele sunt mai ieftine și eviți statul la mai multe cozi, fie ele și de două persoane. Trenurile pentru Caserta circulă din jumătate în jumătate de oră dar sunt mai puturoase decât celelalte. Cele de la Napoli la Sorrento am zis că sunt mai nasoale decât cele din Puglia, dar sunt curate și îți faci treaba cu ele. Pentru Caserta am mers în direcția opusă și ne-am mișcat cam lent. Pe distanța de 40 de km, trenul a făcut aproape o oră. A mers, a stat, iar a mers... ne-am mișcat cam încet.

  Din gara de la Caserta ajungi foarte ușor la palat pentru că îl ai în fața ochilor imediat cum ieși din gară și traversezi șoseaua. Până la palat treci prin parcul din față, care la data vizitei noastre nu arăta nicidecum așa cum arată în pozele de pe net. Era doar iarbă crescută și netunsă, niște bălării, gard viu netuns, fără ronduri de flori așa cum arată pozele, în principiu nimic nu era la locul lui, dar erau o mulțime de oameni care trebăluiau pe acolo. În schimb după ce am intrat în grădinile palatului alta a fost treaba.

  Intrarea la palat a costat 12 EUR de persoană iar noi am ales să începem cu grădinile pentru că ele au fost motivul pentru care am ales palatul, urmând ca ulterior să intrăm și în interior în funcție de cât ne mai țineau picioarele, având în vedere că urma să mergem prin grădini 3 km la dus, drum pe care trebuia să ne și întoarcem, pentru că palatul are o singură intrare/ieșire. Până la urmă ne-au ținut picioarele și am văzut tot palatul chiar dacă pe repede-înainte, pentru că nici nu ai cum altfel. Este un traseu care nu-ți permite să te întorci, așa că o dată intrat mergi până la capăt.

  Am văzut la intrare că puteam să închiriem biciclete, 3 EUR pentru o oră sau 14 EUR pentru o zi și erau biciclete de toate felurile simple, de 2 persoane, de familie, erau și calești dar nici n-am mai întrebat de preț pentru că mi-am imaginat că este destul de scump și oricum voiam să mergem pe jos ca să ne abatem cum și cât voiam.

  Grădinile încep cu o alee destul de largă, perpendiculară pe clădirea palatului care începe chiar de la ușa de acces către ele și se termină aproape 3 km mai departe la Fântâna Dianei, piesa de rezistență a grădinilor. Parcul are 120 de ha și pe tot drumul întâlnești cascade, fântâni, statui, bazine cu pești, copaci și multă verdeață de jur împrejur și totul devine din ce în ce mai frumos pe măsură ce înaintezi pe această alee.

  Să nu uit de microbuz, ca mijloc de transport prin grădini. Există un microbuz care face curse regulate de la palat până în capăt la Fântâna Dianei. Trebuie să mai știți că Palatul de la Caserta este un mic Versailles dar nu este atât de întortocheat ca el. Dacă te poziționezi în oricare din capetele aleii centrale vezi tot drumul pe care îl ai de făcut. Deci microbuzul costă 2,5 EUR pe sens și trece regulat, cred că la 15-20 minute. Vă recomand să vă duceți pe jos pentru că tot peisajul cu cascade, fântâni... este în trepte și o să-l vedeți bine la dus. Dacă vă întoarceți pe jos ar trebui să întoarceți tot timpul capul să vedeți peisajul, ceea ce n-are nici un sens. Deci, neapărat la dus pe jos iar la întors eu vă recomand să luați microbuzul și așa am făcut și noi pentru că nu are nici un rost să vă mai rupeți picioarele venind absolut pe același drum.

  Revenind la grădini ele sunt împățite în 3 secțiuni. Prima este mai mult cu natură. Aleea centrală este încadrată și pe o parte și pe alta de pajiști cu gazon foarte bine întreținut, plin de floricele albe, iar puțin mai departe sunt copaci imenși printre care sunt tot felul de statui. Ne-am apropiat și noi de un astfel de grup ca să vedem mai de aproape.

  Cam de la sectiunea a doua începe terasarea și încep fântânile și cascadele dar și bazinele cu niște pești imenși. Pe tot parcursul plimbării vezi în capăt cascada artificială care alimentează toate aceste cascade și fântâni de pe traseu, care pe măsură ce te apropii de capăt devine și mai spectaculos, cum vă spuneam.

  De aici și până în capăt sunt patru fântâni inspirate din legende și fiecare este decorată cu statui care simbolizează personaje mitologice. Fiecare fântână are în dreptul ei un panou informativ cu legenda și construcția ei și vă recomand să nu le ocoliți pentru că sunt povești interesante. Eu spicuiesc pentru voi cât pot de puțin pentru că aș vrea să vă las plăcerea de a descoperi singuri amănuntele.

  Prima fântână este a lui Aeolus, zeul vântului, și din statuile care simbolizează diverse personaje mitologice lipsește chiar a lui, pentru că fântâna aceasta nu a fost finalizată. Mergând mai departe, trecând pe lângă bazine cu pești, am ajuns la a doua fântână, Fântâna lui Ceres, zeița agriculturii și a roadelor pământului. În jurul fântânilor sunt grupuri statuare reprezentând diferite scene din mitologie. A treia fântână este Fântâna lui Venus și a lui Adonis și reprezintă o scenă de dragoste, iar cea mai frumoasă este cea de la capătul drumului, la 3 km de palat, care alimentează toate celelalte cascade și fântâni pe lângă care am trecut. De-o parte și de alta a cursului de apă care se scurge sunt două grupuri statuare, unul reprezintă Fântâna Dianei, zeița vânătorii și a lunii, urmărită de Actaeon (celălalt grup statuar) pe când se scălda goală cu nimfele ei. De aici avem o frumoasă priveliște asupra palatului și a drumului pe care am venit.

  În capăt de tot, în dreapta Cascadei Diana ar fi a treia secțiune a grădinilor, reprezentată de Grădinile Englezești, adăugate ulterior acestui parc, care se vizitează după un program și au la intrare un plan foarte bine făcut pe care îl poți consulta. Se închide la 18, dar accesul se face până la ora 17, lucru pe care ni l-a spus un paznic care se afla la intrare. Tot el ne-a recomandat ce să nu ratăm în grădini și ne-a avertizat că nu trebuie să găsim o ieșire spre palat, având în vedere că grădinile englezești se desfășurau din capătul parcului spre palat, pentru că nu este altă cale de a ne întoarce decât cea pe care am venit.

  Am intrat în grădinile englezești și ne-am pierdut pe pajiști cu copaci seculari, am dat de un teatru în aer liber, un templu italian, apoi am ajuns la Baia lui Venus, unde este o statuie a zeiței și aici ne-a fascinat locul cu vegetație multă de parcă eram într-o junglă. Am dat apoi de un canal și un mic lac cu nuferi, am trecut peste un pod, am făcut poze multe și am ajuns într-un fel de peșteră cu stâlpi și coloane (vă zic din planul de la intrare că este Criptoportico, eu n-aș fi știut asta) iar între ele erau statui descoperite la Pompei (Pompeii) și Ercolano (Herculaneum), orașele antice acoperite de lava Vezuviului.

  Mi-ar fi plăcut să stau mai mult în grădinile astea, adevărată oază, cu plante, flori, copaci, să mă așez pe una din pajiști și să stau așa, să nu mă gândesc la nimic. Neapărat să intrați și în grădinile englezești, o să fiți foarte încântați. Am ieșit după mai bine de o oră și am găsit un microbuz în stație, care este chiar acolo între Fântâna Diana și grădinile englezești, pe care l-am luat până la palat, pentru 2,5 EUR de persoană.

  Odihniți un pic pentru că am stat jos în microbuz, am intrat în palat pe niște scări de marmură, grandioase, care aveau de o parte și de alta lei, care simbolizează puterea regală. În capătul scării este statuia lui Hercule, iar odată ajunși la etajul 1 am urmat traseul indicat și ne-am bucurat ochii așa cum nici nu ne așteptam.

  N-aș vrea să fac acum, uitându-mă pe planul palatului, o înșiruire tehnică de camere, cu denumiri și stiluri de construcție, pentru că nu mă pricep și cred că fiecare caută detalii în funcție de personalitate, așa că tot ce pot să fac este să vă îndemn să vizitați acest palat și să dezvoltați la fața locului după preferințele voastre.

  Ceea ce mi-a atras mie atenția a fost opulența dar și bunul gust care răzbat din toate sălile palatului. Într-o ordine care poate să nu fie chiar cea de pe teren o să fac și eu o înșiruire simplă a unor camere prin care am trecut.

  Mi-a plăcut Capela Palatină care a fost inspirată de Capela de la Versailles, unde totul era din marmură. Sala Tronului, principala atracție a palatului, este precedată de 5 anticamere, care au început mai simplu, devenind din ce în ce mai bogate, mai frumos ilustrate, mai elegante, până am ajuns la vestita sală a tronului.

  Cele 5 anticamere prin care am trecut au fost Sala Halebardierilor, Sala Gărzilor de Corp, Sala lui Alexandru (Macedon), Sala lui Marte, zeul războiului, unde se aduna nobilimea regatului și evident decorată cu basoreliefuri reprezentând scene de luptă, unde era un candelabru imens și Sala Zeiței Astraea, zeița justiției, unde erau primiți ambasadorii și alte personalități de stat.

  Apoi am ajuns în SalaTronului, cea mai frumoasă sală din tot palatul. Opulență, rafinament, eleganță, bun gust... ce să zic... toate se întâlnesc aici. Sala Tronului are 40 de m, pe tavan sunt scene de încoronare, dar tronul este foarte mic în comparație cu ce vezi în sală. Deasupra lui stă Zeița Nike, Zeița Victoriei din mitologia greacă.

  După sălile oficiale urmează apartamentele private, săli de consiliu, dormitoarele regale, cu paturi cu baldachin, saloane între apartamente, dormitoarele copiilor, camere de baie, am mai văzut patru încăperi care simbolizau anotimpurile, decorate în culori caracteristice fiecărui sezon, foarte, foarte frumoase acestea, apartamentele regale decorate cu mobilier original, candelabre, vase chinezești, tapiserii pe pereți, portretele regilor, ale reginelor, ale copiilor lor, a urmat Pinacoteca cu mai multe săli unde am văzut tablouri reprezentând portrete, porturi, vestimentații, nu uit nici Biblioteca și chiar un glob pământesc cu împărțirea lumii de la acea dată și nu în ultimul rând alegoria din sticlă de la ieșire, foarte frumos realizată, care este o reprezentare a vieții la palat cuprinzând toate păturile sociale.

  Merită o vizită mai pe îndelete la acest palat. Iubitorii de astfel de obiective trebuie să-și rezerve o zi pentru palat și grădini. Noi ne-am grăbit, așa cum facem întotdeauna, ca să mai vedem și altceva în ziua aceea, așa că la ora 14 luam trenul înapoi către Napoli.

  N-am nici o îndoială că o să vă placă ce vedeți în poze și că o să adăugați Palatul Regal din Caserta în planurile voastre viitoare.

  ---
  Impresii încărcate de Aurici in 31.05.2017 16:10:07

  Validat / Publicat: 31.05.17 22:25:06


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 2411

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  57200 PMA (din 43 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Aurici? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [31.05.17 22:24:46]
  » mesaj pers

     Excelentă recomandarea

     Mutat în rubrica "Descoperă Caserta, CASERTA" (nou-creată pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [31.05.17 22:25:53]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

      — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     --

     Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [31.05.17 23:11:12]
  » mesaj pers

     @webmaster: Multumesc web, noapte buna.

     Si minivacanta placuta si voua!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Jimmy1
  [01.06.17 18:21:09]
  » mesaj pers

     Excepționale si pozele. Despre crapii koi știam că, dacă stau in bazine interioare, își pierd culoarea roșie, se albesc. Ca să mă lămuresc, m-am dus la Wiki. N-am citit asta, dar am văzut că sunt de toate culorile, chiar pătați. Și încă ceva: lăsați în natură, revin la culoarea cenușie în câteva generații.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [06.06.17 17:56:24]
  » mesaj pers

     @Jimmy1: Mulțumesc pentru ecou și lămuriri, habar nu aveam de specia asta de pești.

     Numai bine, călătorii frumoase!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [08.06.17 10:46:59]
  » mesaj pers

     @Aurici: Nu as vrea sa devina un cliseu, dar si acest articol este minunat la fel ca celelalte. Informatii utile privind deplasarea (asa ca l-am marcat la favorite) dar si informatii sa le zicem tehnice dar si artistice.

     Totul este tentatnt si binenteles ca daca voi ajunge pe acolo nu voi rata o vizita.

     Poze minunate completeaza cele descrise atat de frumos.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Aurici
  [08.06.17 15:45:48]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc, draga mea, pentru ecou. Dacă ajungi în zonă, merită o vizită. O să-ți placă, garantat!

     Te pup cu mare drag:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [55] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Reggia di Caserta - cel mai mare palat al Italiei. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859393">Şterge vot</a></div><span id="v9859393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Reggia di Caserta - cel mai mare palat al Italiei.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Palatul de la Caserta - incepem cu vizitarea gradinilor. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859394">Şterge vot</a></div><span id="v9859394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Palatul de la Caserta - incepem cu vizitarea gradinilor.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] La intrare in gradini sunt pajisti marginite de copaci intre care sunt statui. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859395">Şterge vot</a></div><span id="v9859395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] La intrare in gradini sunt pajisti marginite de copaci intre care sunt statui.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] O privire spre palat din sectiunea unde incepeau fantanile. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859396">Şterge vot</a></div><span id="v9859396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] O privire spre palat din sectiunea unde incepeau fantanile.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Gradinile Palatului din Caserta - Primul grup statuar. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859397">Şterge vot</a></div><span id="v9859397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Gradinile Palatului din Caserta - Primul grup statuar.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Fantana lui Aeolus, zeul vantului. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859398">Şterge vot</a></div><span id="v9859398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Fantana lui Aeolus, zeul vantului.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Fantana lui Aeolus, mai aproape. Dintre statui lipseste chiar a lui, pentru ca aceasta fantana nu a fost finalizata. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859399">Şterge vot</a></div><span id="v9859399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Fantana lui Aeolus, mai aproape. Dintre statui lipseste chiar a lui, pentru ca aceasta fantana nu a fost finalizata.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Bazine si fantani terasate pana in departare unde se vede punctul acela alb. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859400">Şterge vot</a></div><span id="v9859400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Bazine si fantani terasate pana in departare unde se vede punctul acela alb.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Pesti in toate bazinele. Nu ne-am prins ce este pata aceea alba. O boala sau asa este modelul de peste?!? -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859401">Şterge vot</a></div><span id="v9859401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Pesti in toate bazinele. Nu ne-am prins ce este pata aceea alba. O boala sau asa este modelul de peste?!?
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Fantana lui Ceres. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859402">Şterge vot</a></div><span id="v9859402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Fantana lui Ceres.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Fantana lui Venus si a lui Adonis - cu scene de dragoste... -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859403">Şterge vot</a></div><span id="v9859403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Fantana lui Venus si a lui Adonis - cu scene de dragoste...
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Fantana Dianei si a lui Actaeon. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859404">Şterge vot</a></div><span id="v9859404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Fantana Dianei si a lui Actaeon.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Fantana Dianei, grupul statuar ce o infatiseaza pe zeita alaturi de nimfele ei. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859405">Şterge vot</a></div><span id="v9859405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Fantana Dianei, grupul statuar ce o infatiseaza pe zeita alaturi de nimfele ei.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Vedere spre palat de la Fantana Diana. Observati de unde trebuie sa veniti. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859406">Şterge vot</a></div><span id="v9859406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Vedere spre palat de la Fantana Diana. Observati de unde trebuie sa veniti.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Gradinile englezesti cu pomi seculari. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859407">Şterge vot</a></div><span id="v9859407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Gradinile englezesti cu pomi seculari.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Cascada in Gradinile Englezesti. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859408">Şterge vot</a></div><span id="v9859408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Cascada in Gradinile Englezesti.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Peisaj extraordinar de frumos in Gradinile Englezesti. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859409">Şterge vot</a></div><span id="v9859409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Peisaj extraordinar de frumos in Gradinile Englezesti.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] Baia lui Venus in Gradinile Englezesti. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859410">Şterge vot</a></div><span id="v9859410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Baia lui Venus in Gradinile Englezesti.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Baia lui Venus din Gradinile Englezesti cu statuia zeitei. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859411">Şterge vot</a></div><span id="v9859411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Baia lui Venus din Gradinile Englezesti cu statuia zeitei.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Plimbare prin Gradinile Englezesti. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859412">Şterge vot</a></div><span id="v9859412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Plimbare prin Gradinile Englezesti.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Podul peste un canal si foarte aproape un lac cu nuferi. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859413">Şterge vot</a></div><span id="v9859413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Podul peste un canal si foarte aproape un lac cu nuferi.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [APR-2017] Gradinile Englezesti, Palatul Caserta. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859414">Şterge vot</a></div><span id="v9859414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2017] Gradinile Englezesti, Palatul Caserta.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [APR-2017] Gradinile Englezesti, spre Baia lui Venus. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859415">Şterge vot</a></div><span id="v9859415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2017] Gradinile Englezesti, spre Baia lui Venus.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [APR-2017] Criptoportico din Gradinile Englezesti cu statui descoperite la Pompei si Ercolano. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859417">Şterge vot</a></div><span id="v9859417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [APR-2017] Criptoportico din Gradinile Englezesti cu statui descoperite la Pompei si Ercolano.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [APR-2017] Intrarea principala in Palatul din Caserta. Scarile monumentale strajuite de lei. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859418">Şterge vot</a></div><span id="v9859418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [APR-2017] Intrarea principala in Palatul din Caserta. Scarile monumentale strajuite de lei.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [APR-2017] Spre urmatorul nivel pe alte scari grandioase. -- foto by <b>Aurici</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859419">Şterge vot</a></div><span id="v9859419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [APR-2017] Spre urmatorul nivel pe alte scari grandioase.
  foto Aurici [31.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [55] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.379789113998 sec