77595 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lubeck și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.05.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul baroc de la Eutin și grădinile iluministe ale ducelui


Urmare de aici

Eram curioasă să sparg porțile castelului Eutin de pe malurile lacului așezat chiar în mijlocul unor grădini imense minunate și să aud vocea aristocratică a acestuia care cântă în surdină de 800 de ani.

Castelul inițial ridicat în sec. 12 de episcopul de Lubeck a fost transformat în 1586 devenind pe lujerul timpului reședinta de vară a ducilor de Oldenburg, care trăiesc clipele lor de glorie sub domnia ducelui Christian August, bunicul Ecaterinei cea Mare a Rusiei și Frederick August I în secolele 18 și 19.

Din 1871 Marele Ducat de Oldenburg era unul din cele 25 de state federale ale Imperiului german.

După primul razboi mondial în 1918 Ducele Friederick August renuntă la tron si în 1937 statul liber Oldenburg devine parte a statului Schlesswig –Holstein.

Castelul va fi locuit pâna în secolul 20, interiorul lui este intact și din 1967 el este monument național protejat, vă invit la o călătorie scurtă prin sălile castelului istoric si pe final în gradinile moșiei, într-o plimbare mai ciudată.

Am bătut surâzând cu ciocănelul în domnul portofel, de unde am extras elegant 6 euro taxa de intrare, nu înainte de a traversa un pod peste un șanț cu apă puturoasă, pictat cu nuferi și păzit de două capete de câini, ce semănau cu niște maimuțe. :))

Pe stânga, lângă poarta de intrare dinspre oraș e figura lui Roland de Eutin , un simbol al puterii judiciare și al drepturilor cetățenilor, originalul statuii e pus în holul castelului.

Portretul Ecaterinei cea Mare a Rusiei în ultimii ei ani de domnie, cu ordinal rusesc al Sf Andrei (1795) atârnă pe un perete al castelului german.

Mi-a căzut în cap cartea de istorie … ce caută țarina la Eutin? … începe iar să bată vântul istoriei puternic prin capul meu nu prea luminat, până mă prinde repede la o cafea vârtejul lecturii rapide a unor pliante bogate în engleză …

Prințesa Sophia Fredericke, viitoarea țarină a Rusiei a vizitat Eutinul de mai multe ori în vizită la bunicii ei. Ea îl va întâlni aici pe viitorul ei sot, Peter Ulrich de Holstein-Gottorf pentru prima dată, la vărsta când el avea doar 10 ani.

Castelul baroc Eutin

Debarcăm veseli în curtea interioară a castelului, unde un grup de domnițe în rochii de prințese gângureau amoros cu iubiții, înainte de a intra în biserica veche pentru o nuntă… viața la castel își urmează cursul.

In această biserică cu o orgă veche de la 1693 a fost botezat și compozitorul orașului Carla Maria von Weber.

Mă învăluie culoarea caldă, ușor roșiatică a fațadelor în stil italian mediteranean … observ patru uși de intrare, un cadran solar deasupra unui portal (1616) marchează intrarea spre Sala Mare.

In mijlocul curții pietruite susură o fântănă cu aer Italian, considerată o mică minune din secolul15.

Aripa sudică - Etajul I

Pe latura de sud și sud vest erau la ambele etaje camerele Printilor Episcopi si ale familiei ducale, aici se ajunge urcând pe o scară largă, ni se dau niște papuci uriași din pâslă în picioare și ne umflăm de râs, ne împiedicam tot timpul. :))

Intru în holul Tischbein, care poartă numele pictorului de la curtea Eutin cunoscut sub numele de Goethe –Tischbein și încep explorarea castelului.

Camera Ludwig Philip Strack , verișorul pictorului era odinioară camera de audiențe, admir un tablou cu o natură moartă pictată de Ecaterina cea Mare în timp ce Printul Frederick aluneca pe vremuri cu mare grație pe podeaua lustruită, încercând să salveze un angajat, care plonjase pe parchet, spre deliciul audienței. :))

Salonul rosu unde plonjez in papuci era folosit ca living –room al duceselor, pereții sunt acoperiți cu mătase roșie si patru portrete de familie mă privesc curios de pe pereți… personajele în cauză sunt ducele Adolf Friederick, viitor moștenitor la tronul Suediei și soția sa Printesa Ulrike de Schlesswig –Holstein –Gottorf a Prusiei … mă omoară numele astea lungi…:((.

Pe alți pereți mă închin în fața părinților țarinei Ecaterina cea Mare –ducele Cristian August și Johanna Elisabeth de Anhalt-Zerbs, fiica prințului episcop Christian de Eutin …

Defilarea continuă în Camera Europei care a fost dormitorul ducesei... ea își trage numele dintr-o pictură pe plafon numită Răpirea Europei.

Zăbovesc mai mult în zona Muzeului cu un panou informativ din sticlă cu informatii despre epoca iluminismului si puterea absolută a printilor episcopi germani.

Un popas scurt la bucătăria ducesei pentru a ne potoli foamea o aduce în prim plan pe prințesa Ecaterina, care venea să pregătească o ,,supă de lapte’’, sala e acoperită cu plăci ceramice de Delft … nu scap de olandezi nici în Germania.

Aripa de est conține la etaj apartamentele musafirilor pentru familia regală, intrăm în

Salonul galben folosit ca living–room de toți oaspeți.

Alături sunt două camera cu tapiserii realizate într-un atelier din Versailles în 1750… un pat oficial din stejar placat este amplasat în sala de oaspeți, el a fost cumpărat special pentru vizita anunțată a regelui Frederich II al Prusiei, care nu a mai onorat gazdele.

Urmează un scurt răgaz în Sala Gottorf care traduce cel mai bine atmosfera existentă pe vremea marilor duci.

Seara familia ducală își primea musafirii în sala Gottorf în acorduri muzicale … mai multe picturi sunt îngrămădite după moda vremii pe un perete, mă uit nedumerită la arborele de familie al cuplului ducal, Christian August II și soția sa Albertina, viitorii bunici ai Ecaterinei.

Fiul lor Ducele Friederick August va deveni primul duce de Oldenburg, iar celalalt fiu, ducele Peter Friederick Ludwig va fi cel mai iubit reprezentant al iluminismului german de la Eutin.

Acest tată al Eutinului a adus la curtea lui o armată de artiști și intelectuali, lui îi datorează orașul titlul de Eutin, micul Weimar.

Inainte de a trece în sufragerie trecem prin sala cu tapete cu arome florale pe pereti Sufrageria deține o colectie de piese valoroase de porțelan, o masă rotundă e decorată cu o ghirlandă de flori proaspete.

Cea mai mare sală e Marele Hol folosit pentru dineuri formale sau concerte, m-am strecurat printre mesele unde două doamne aranjau mesele pentru nunta din castel, aflată în desfăsurare.

In următoarea sală Ecaterina ne privește dintr-un tablou, ea nu va mai reveni niciodată la Eutin după căsătoria ei cu Petru.

La capătul vizitei mă opresc într-un hol unde admir trei modele de bărci din sec 18, de origine rusească.

In ansamblu castelul conține mobile din secolele 18 și 19 și cea mai mare colectie de portrete din Germania de nord …. mergem afară să ne aerisim capetele mai luminate acum.

Parcul castelului datează din secolul 14, după ce Eutinul devenise reședința permanentă a episcopilor de Lubeck.

Până în secolul 18 existau aici mai multe grădini de relaxare, care vor fi reunite în 1716 pentru a forma o gradină barocă după modelul francez de la Versailles.

Schlossgarten - grădinile iluministe ale palatului

Un pod împodobit cu vase florale ne conduce spre grădinile și parcul castelului... e destulă lume turistică pe moșie în grădinile revitalizate ale castelului, deschise publicului în 2015.

Originile grădinăritului în Eutin ne aruncă în Evul Mediu, este posibil ca prima grădină a palatului să fi fost proiectată ca un hortus medicus împrejmuită cu ziduri, de către un episcop în sec. 14 care era și doctor.

Sub prințul episcop Christian August, grădina barocă creată de un pictor peisagist în 1743 se întindea din latura nordică a vechii grădini de relaxare, în paralel cu Marele Lac Eutin.

Ducele Friederich Ludwig, ultimul duce de Oldenburg reproiectează grădina și îi aduce mari schimbări la sfărsitul sec. 18 pornind de la fosta grădină barocă, ideea îi curge prin cap în urma unei călătorii în Anglia.

Ideile iluminismului în grădina ducelui Peter Ludwig, tatăl Eutinului

Peter Ludwig va realiza o Gradina monument cu peisaje englezești, poduri, temple un bulevard cu tei, un întreg sistem de poteci cu indicatoare simbolizând perioade ale anului dar și concepte filozofice ale a iluminismului german, angajând cei mai talentați grădinari ai orasului pentru designul acesteia.

Această grădină este o operă de artă ce are la bază concepte masonice misterioase... ea evocă peisagistic diferite stări de spirit și gândire, traseul ei reflectă un mod simbolic de viață și de călătorie a vieții... ducele dorea sa iși educe supusii si pe mine, că-mi pune la treabă cumnatul ce-mi traduce din germană niște foldere.

Plimbarea filozofală pe traseul grădinilor debutează cu Lindenalle , un fel de bulevard cu tei inclus în parcul peisagistic, pe malurile lacului Eutin, vechi de 200 de ani... chiar mi-a plăcut intrarea romantică... acest gang filozofal, plantat cu tei în 1778, pare că țăsneste din apă și ai senzația că treci pe sub un templu cu ochii sus pe coroanele copacilor.

Gangul natural se deschide la nordul lacului Eutin si la sud e statuia Florei, care simbolizează modul de viață... apa, raiul și pământul -arată originile omului, linia dreaptă pe care trebuie să o urmărim.

Trecem pe lângă Pavilionul Lacului ce simbolizează austeritatea în viața privită ca o lungă călătorie.

Sunt derutată pe lângă tot felul de indicatoare, sunt într-o pădurice cam confuză mă uit la harta primită și în final ajungem în grădina cu plante medicinale.

Inapoi la natură - sloganul actualei grădini

In spatele gradinii de stat se află Oranjeria istorică din epoca barocă realizată în 1772, reinaugurată în 2011 și grădina cu plante medicinale si legume care ocupa odată 17 ha... aici era bucătăria naturala a palatului care furniza produse proaspete locatarilor încă din 1790.

Ce am văzut eu în această mică grădină revitalizată în secolul 20 din initiativa unei fundații locale ecologice? ... germanii căscau gura la niste plante medicinale, cum sunt și la noi... erau curioși și isi puneau nasul în functiune... gata, gata să ii muște albinele ce nu mai pridideau cu treaba.

100 de vizitatori stăteau cuminți pe scăunele și urmăreau în direct o demonstratie practică de lectii de gătit, ca pe vremea bunicii, cu plante și legume din gradină, pe baza unor rețete vechi... eu și sorela ne gândeam că s-ar face coadă la degustare dacă le pregăteam o oală cu sarmale.:((

Grădina cu legume seculară e proiectată ca parte a conceptului total de gradină iluministă.

Părăsim zona și intrăm confuz, după tot felul de răscruci și indicatoare în zona rurală ce marchează începutul dezvoltării noastre culturale, după mintea domnului duce... suntem departe de grădinile de relaxare.

In cadrul expozitiei grădinilor din 2016, eveniment marcant în viata Eutinului am călătorit prin fostele grajduri, transformate în expozitii florale, cu bonsai, azalee și orhidee sub motto-ul ,,Viață și experiență. ’’

Evident eram ruptă de picioare și am renunțat să vizitez cele 5 zone ale parcurilor gradină pe apă și pămant.

Am revenit în zona castelului aflată în centrul scenei naturale și am aruncat o ultimă privire grădinii ca întreg... toată distractia palat și grădini a costat 16 euro... bye bye Germania.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mireille in 14.05.2017 08:12:45

Validat / Publicat: 14.05.17 09:15:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
VIZUALIZĂRI: 838


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47450 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mireille? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Carmen Ion
[14.05.17 10:47:58]
» mesaj pers

   @mireille: Palatul ca palatul, dar grădinile... a, ce idee să transpui idei filozofice în amenajarea unui spațiu verde, și ce splendoare! Numai pentru ele, și tot merita Eutinul o vizită.

   Amuzantă P21, unde remarcăm interesul turiștilor pentru amușinarea ierburilor :)

   Cât despre oala cu sarmale, ale cărei miresme gâdilă nările, naște curiozități și riscă să creeze dependență, fii sigură că dacă-ți propui să uimești asistența, vei da lovitura cu ea!

   Să-ți spun o poveste (adevărată): cumnații mei au locuit 8 ani în Praga, din care primii doi sau trei într-un bloc ca toate blocurile, cu vecini cehi.

   De Crăciun, cumnata mea s-a apucat să facă sarmale. Bineînțeles că mirosul s-a propagat pe scară și s-a trezit, rând pe rând, la ușă cu trei vecine, dornice să afle proveniența lui. Când a terminat cu gătitul, cumnata mea le-a invitat pe cele trei doamne și le-a servit cu câte o porție de sarmale cu mămăliguță (mălaiul îl luase, prevăzătoare, de acasă din România). Doamnele au fost încântate și au cerut imediat rețeta, dar când cumnata a ajuns cu explicațiile la faza cu împachetatul cărnii în foile de varză, au declarat la unison că este mult prea complicată treaba și nu se înhamă ele la așa ceva!!!

   Ceea ce nu le-a împiedicat, bineînțeles, să mai solicite o porție :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2400 PMA1 (din 8 voturi)]
- mireille
[14.05.17 11:29:56]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: merci Carmen... m-ai amuzat grozav cu povestea cehă, e cam la fel și în Olanda. Sora mea care trăiește acolo de 20 de ani i-a inițiat pe olandezi în arta culinară românească, cumpără varză de la un turc, opărește frunzele și turbează... carnea tocată o ia de la un măcelar dintr-un sat la 20 de km și de Crăciun când vin neamurile olandeze de rang unu, aproape 15 persoane sunt servite evident cu sarmale... nu mai rămâne una, pentru mămăligă cumpără mălai din Germania, de la un Kaufland... sinceră să fiu nu au nici un gust, sper să nu citească ecoul. Germanii drăguții erau curioși foc adulmecând mirosul plantelor medicinale, pt fiecare era un panou mic explicativ în germană... unele buruieni nu le-am recunoscut nici eu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2700 PMA1 (din 9 voturi)]
- mishu
[14.05.17 11:43:36]
» mesaj pers

   @mireille: O lectura cat s poate de placuta, te transpune intr-o alta atmosfera prin bogatia de informatii culese cu multa migala si prezentate noua cu atat de multa daruire. Iar pozele, adevarate tablouri.

   Cat despre sarmale, m-au amuzat cele doua ecouri, al tau si al lui Carmen si sunt convinsa ca orinude ne-am afla adta este ceea ce starnesc sarmalele 😉.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mireille
[26.05.17 07:00:12]
» mesaj pers

   @mishu: multumesc pentru comentariu si lectura, cu oarece intarziere...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Castelul baroc Eutin în nordul Germaniei... vocea lui aristocratică cântă de 800 de ani -fosta resedință a ducilor de Oldenburg. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854707">Şterge vot</a></div><span id="v9854707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Castelul baroc Eutin în nordul Germaniei... vocea lui aristocratică cântă de 800 de ani -fosta resedință a ducilor de Oldenburg.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Castelul Eutin a avut epoca lui de glorie in secolele 18 si 19 sub domnia ducelui Christian August, bunicul Ecaterinei cea Mare a Rusiei. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854708">Şterge vot</a></div><span id="v9854708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Castelul Eutin a avut epoca lui de glorie in secolele 18 si 19 sub domnia ducelui Christian August, bunicul Ecaterinei cea Mare a Rusiei.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Gradinile palatului sunt o operă de artă peisagistică care evoc diferite stări de spirit și un mod de viată în conceptia tatălui Eutinului, ducele Peter Ludwig. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854709">Şterge vot</a></div><span id="v9854709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Gradinile palatului sunt o operă de artă peisagistică care evoc diferite stări de spirit și un mod de viată în conceptia tatălui Eutinului, ducele Peter Ludwig.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2016] Curtea interioară a palatului are fațade cu aer italian -de aici pornesc patru intrări în castel. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854711">Şterge vot</a></div><span id="v9854711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Curtea interioară a palatului are fațade cu aer italian -de aici pornesc patru intrări în castel.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Detaliu din vechea grădină cu plante medicinale a palatului, revitalizată pentru vizitatori. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854712">Şterge vot</a></div><span id="v9854712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Detaliu din vechea grădină cu plante medicinale a palatului, revitalizată pentru vizitatori.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Holul cel mare din interiorul palatului -o nuntă era în toi, sala era închiriată. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854713">Şterge vot</a></div><span id="v9854713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Holul cel mare din interiorul palatului -o nuntă era în toi, sala era închiriată.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] -Detaliu din grădinile palatului... traseul lor este marcat de indicatoare. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854714">Şterge vot</a></div><span id="v9854714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] -Detaliu din grădinile palatului... traseul lor este marcat de indicatoare.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Gradina palatului a fost realizată după ideile ducelui Peter, tatăl Eutinului, avand la bază concepte masonice. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854715">Şterge vot</a></div><span id="v9854715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Gradina palatului a fost realizată după ideile ducelui Peter, tatăl Eutinului, avand la bază concepte masonice.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Aleea cu tei bătrâni marchează intrarea în parcul grădină, ea se află pe malurile lacului Eutin, e un gang filozofal ce simbolizează linia dreaptă a vieții. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854716">Şterge vot</a></div><span id="v9854716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Aleea cu tei bătrâni marchează intrarea în parcul grădină, ea se află pe malurile lacului Eutin, e un gang filozofal ce simbolizează linia dreaptă a vieții.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Sala Gottorf - cu picturi pe pereti ce ilustrează arborele de familie al cuplului ducal german, Christian August II. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854717">Şterge vot</a></div><span id="v9854717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Sala Gottorf - cu picturi pe pereti ce ilustrează arborele de familie al cuplului ducal german, Christian August II.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Salonul galben folosit ca living room pentru oaspeți. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854718">Şterge vot</a></div><span id="v9854718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Salonul galben folosit ca living room pentru oaspeți.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Detaliu din gradina cu plante. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854719">Şterge vot</a></div><span id="v9854719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Detaliu din gradina cu plante.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Zona rurală a grădinilor ce se desfășoară pe cinci zone. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854720">Şterge vot</a></div><span id="v9854720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Zona rurală a grădinilor ce se desfășoară pe cinci zone.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Rapirea Europei din sala Europei. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854721">Şterge vot</a></div><span id="v9854721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Rapirea Europei din sala Europei.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Pavilion interior din cadrul expozitiei amenajat în fostele grajduri. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854722">Şterge vot</a></div><span id="v9854722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Pavilion interior din cadrul expozitiei amenajat în fostele grajduri.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Aranjamente în zona rurală a castelului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854723">Şterge vot</a></div><span id="v9854723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Aranjamente în zona rurală a castelului.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Mirosind plantele în zona rurală... -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854724">Şterge vot</a></div><span id="v9854724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Mirosind plantele în zona rurală...
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Interior palat -tablou ilustrativ explicativ -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854725">Şterge vot</a></div><span id="v9854725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Interior palat -tablou ilustrativ explicativ
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Dormitor ducal în culori roz -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854726">Şterge vot</a></div><span id="v9854726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Dormitor ducal în culori roz
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Printre viespi mirosim plantele. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854727">Şterge vot</a></div><span id="v9854727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Printre viespi mirosim plantele.
foto mireille [14.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2016] -latura a castelului înconjurat de santuri de apă. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854728">Şterge vot</a></div><span id="v9854728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] -latura a castelului înconjurat de santuri de apă.
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] Latura din spate a castelului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854729">Şterge vot</a></div><span id="v9854729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] Latura din spate a castelului.
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] Zona rurală -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854730">Şterge vot</a></div><span id="v9854730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016] Zona rurală
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2016] Interior pavilion în zona de expozitie rurală. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854731">Şterge vot</a></div><span id="v9854731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Interior pavilion în zona de expozitie rurală.
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2016] Harta cu mosiile castelului si zona verde -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854732">Şterge vot</a></div><span id="v9854732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2016] Harta cu mosiile castelului si zona verde
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2016] Detaliu din salile palatului ducal. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854733">Şterge vot</a></div><span id="v9854733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2016] Detaliu din salile palatului ducal.
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2016] Interior palat. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 14.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854734">Şterge vot</a></div><span id="v9854734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2016] Interior palat.
foto mireille [14.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.231891870499 sec