77031 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Giethoorn și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.04.2017
DE
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Sint Jansklooster, sat olandez sub vraja unui milion de dalii, aproape de Giethoorn


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

De Florii vă invit să călătoriți cu mine într-un sat olandez obișnuit, aflat sub vraja daliilor, e în top trei olandez doar pentru o zi … săriți dacă vreți direct la poze, experiența mea turistică din august trecut este chiar unică.

Personal sunt fermecată dintotdeauna de satele mici și pitorești, cu puțini locuitori si cu poteci mai putin bătătorite … vara trecută soarta m-a recompensat cu o nouă aventură turistică mai aprofundată în Parcul National Werriben –Wieden din provincia nord -estică Overissjel, unde am vizitat trei localităti noi, total diferite, la o aruncătură de băț de vestitul Giethoorn. (vezi impresii.)

Despre parcul national Werriben -Wieiden ,aflat la 120 km de Amsterdam, am mai vorbit... intenția mea era să ajung la Centrul de Wieden din Sint Jansklooster pentru a merge cu un Ecowaterline pe canale, cu familionul, combinând eventual o plimbare cu barca prin rezervație, cu drumeția.

Aveam chef de vizionat păsări de apă prin vegetația bogată, centrul se află pe o stradă pitorească cu căsuțe, însă socoteala de acasă a fost total răsturnată de un eveniment neprogramat, picat fericit din cer, direct în poala mea norocoasă.

Am ridicat deja în slăvi mirificul Belt Schutsloot asezat pe ape, fără strazi, botezându-l micul Giethoorn, el este aruncat de mama natură în mijlocul rezervației naturale cu trestii, canale, lacuri și păsări. (vezi impresii).

Astăzi ne învârtim tot aproape de Veneția olandeză, mai la sud, ocolind armatele turistice de asiatici, germani și olandezi... mergem cu mașina la necunoscutul Sint Jansklooster la 10 km distantă.

Satul are o voce scăzută și moderată în timpul anului, dar el ridică tonul și devine extrem de colorat și vesel în august, cu ocazia evenimentului Blomencorso, o paradă exclusivă a florilor... atunci el se îmbracă într-un milion de dalii.

Ceasul istoriei

Sint Janklooster e lăsat parcă disprețuitor în spatele vedetei turistice Giethoorn, e un sătuc vechi, mai medieval, unde ceasul istoric a bătut puternic în 1399.

El poartă numele unei vechi mânăstiri fondată de Johannes van Ommen, un orb care a poposit în sat cu un grup de călugări pentru a ridica edificiul religios.

Această veche mânăstire și satul a fost distrusă în timpul asediului de la Steenwijk în timpul războiului de 80 de ani, în secolul 16.

Localitatea înflorește în secolul 19 și abia după cel de-al doilea război mondial se construiesc șosele, biserici, satul cu cinci cătune are 1000 de case, 2000 de locuitori și două Monumente nationale .

El este înconjurat la vest de superbul Belt Schutsloot și la nord e mărginit de cel mai mare lac olandez, Beulakerwijde , parte a rezervației Wieden, obiectiv natural protejat.

Satul este cam ferecat, e o comunitate mai închisă și mai izolată, e traversat doar de câteva străzi, cartea lui de vizită este Moara morarilor de la 1857 și Turnul de apă care a intrat în peisaj doar în 1932, aceste două obiective sunt declarate monumente naționale.

Turnul de apă nu mai este folosit, el cântă solitar pe o câmpie ca un monolit, fiind transformat de niște arhitecți într-un turn de observație, trebuie însă să urci pe o scară spiralată la cucurigu, cam 45 de metri să ai o panoramă cu rezervația Wieden... evident că m-am lăsat păgubașă.

In jurul orei 14 pe un soare arzător am ajuns aproape de centrul satului, după ce am parcat mașina la periferie.

Am trecut pe lângă casele cuminți cu grădini aproape perfecte, admirând un aranjament haios de clompeni, adică saboti olandezi, aruncați ordonat pe mai multe trepte, din nebunia proprietarului.

Admir pe traseu o curte cu o grămadă de sticle colorate aranjate artistic... văd în fine reclama publicitară cu evenimentul anului și plătim la o poartă improvizată intrarea, destul de piperată, 7.50 euro de persoană.

Satul torcea de bucurie, casele tipic olandeze erau decorate cu stegulețe și era orgolios foc, fiind invadat de sute de olandezi din regiune, posibil și turiști din Giethoorn, dacă erau la curent cu evenimentul floral.

Bunici, copii, părinți... toate generațiile și-au dat mâna, venind de acasă cu scăunele, tribuna centrală amenajată chiar pe centru era neîncăpătoare pentru atâta puhoi de lume, un bilet la lojă costa 4 euro...

Stiați că cea mai mare paradă a florilor din lume e la Zundert, satul din Brabant unde s-a nascut Van Gogh?

Nu am ajuns încă acolo, sărbătoarea era în septembrie, ea seamănă mult cu Blomencorso organizat la Sint Janksloster, la o scară mai redusă.

Caut o poziție strategică de-a lungul străzii principale, poporul olandez era îngrămădit pe scaune și în picioare, pe o parte și pe alta... cam 2000 de gură cască... în spatele meu era un dâmb plin de copii, carul televiziunii era la o distanță de 10 metri, dacă vă spun că seara ne-am regăsit în multime, pe ecranul televiziunii locale, nu o să mă credeți, eu fiind mai moțată, am sărit un pic linia permisă, să prind pe Napoleon și pe Hanibal în prim plan.

Blomencorso e un mod de viată, nu doar un eveniment temporar

Pasiunea și dragostea pentru daliile mitice, ce devin reginele acestui sat asigură succesul garantat al acestei manifestări populare în aer liber, este meritul absolut colectiv al locuitorilor, este un lucru normal.

Parada daliilor este pregătită cu aproape un an înainte de eveniment, ea a fost inaugurată în Sint Jansklooster în 1968, fiind una din cele mai impresionante din Olanda.

Vizitatorii își croiesc drum prin parcul național Werribben –Wieden să ajungă aici, pentru a admira carele alegorice din dalii, ce defilează aproape 3 ore prin fața satului, primind aplauze, la scenă deschisă.

Parada daliilor unește generațiile, concurența celor 12 care alegorice e arbitrată de un juriu specializat.

Cu 6 luni înainte de luna august, satul pregătește șantierul de constructie și designerii crează modele noi... ele sunt gigantice și capătă treptat formă... am vizionat la televiziunea locală un film documentar despre acest eveniment, a doua zi.

Daliile sunt cultivate special pentru acest eveniment, cadrele folosite sunt din fier, carton și spumă.

Ele își frâng capul delicat pe carele alegorice, fiind fixate de sute de voluntari, cu două zile înainte, în stare proaspătă... febra pregătirilor este de nedescris, se lucrează non stop, mai ales în noaptea premergătoare evenimentului, cumnatul meu olandez a participat ca voluntar la o astfel de ediție.

Fiecare dalie e aplicată cu un cuișor pe suprafața desenului... e muncă nu glumă, grupurile concurente poartă nume ciudate, de exemplu... After Nero, Alliance, Forza, Fun Fun, Olympia, Symbolic, The Next.

Experiența unică, senzorială -moștenirea culturală a unor popoare prin limbajul florilor

In timpul defilării lente, cu multe opriri pe traseu, carele alegorice multicolorate ce poartă nume sugestive își mai scutură petalele pe străzi... grupuri de copii și voluntari adună delicatele flori în găletușe, artistii implicați în teatrul stradal sunt omeniți cu apă datorită căldurii... erau 28 de grade, noroc fantastic pentru satul vedetă.

Câștigătorul paradei cu 12 care alegorice a fost grupul Olimpia OLIMPIA cu tema

Hannibal ... în fața mea trec doi elefanți uriași mov confecționați din 350 000 de flori de dalii... citesc numărul de dalii pe pliantul primit în olandeză.

Soldații ce trag de elefanți trec cu greu prin fața tribunei, în acorduri muzicale puternice... tema abordată ne face să retrăim momente ale istoriei... tabloul floral uriaș ne transmite prin limbajul florilor dificultătile marșului lui Hannibal prin Alpi, coloana de soldați se deplasează într-o lume de gheață, marele om ordonă oamenilor să se oprească... sunt două zile de odihnă, carul se opreste 10 minute chiar în nasul meu și trag poze după poze, cu covoarele florale mov din care sunt confectionați elefantii, îi prind capul, fundul, trompele și tot ce se poate, cu aparatul ridicat deasupra, că sunt la înghesuială mare.

Salut și pe Geppetto și apreciez mărimea nasului lui Pinocchio... este o mașină interesantă, au fost aplicate 180 000 de dalii, proaspete, portocalii, tabloul e foarte optimist.

Robinetul creativității curge mai departe neobosit cu statuia colosală a generalului

Napoleon , el are cam 10 metri înălțime, mă apropii și trag poze cu haina roșie împărătească, o adevărată operă de artă.

Un grup de soldați se joacă de-a războiul și întorc baionetele printr-o perdea de fum, un copil lângă mine începe să plângă:

,,Nu râde nene, că a început razboiul, mama… vreau acasă ’.

Ajung și în Brazilia cu carul alegoric numit Favela , sunt deja teleportată în mahalaua braziliană.

Favela sugerează un concept ce se referă la cele două fețe ale mahalalei braziliene, sărăcia pe de o parte și speranța copiilor de a deveni fotbaliști sau dansatori. Am visat 15 minute că sunt în Rio de Janeiro și dansez în ritmurile festivalului.

In mașina cu flori oamenii locuiesc împreună în aceeași casă, spală rufe, le pun la întins și stau de vorbă...

Grupul Fun Fun mă amuză cu un design special ce radiază puterea unui motor Porsche ,,alt grup scoate la vedere un Trompetist venit din istorie, pe două roți roșii uriașe, împodobite cu dalii puternice.

Penultimul car care –mi rupe gura are câtiva metri și simbolizează... Vantul , trei bărbați îmbrăcați în negru împing la greu niște bare metalice... vad niste colaci uriasi ce se invart prin aer.

Salut pe final pe Lady Spring , simbolul primăverii, e îmbrăcată grațios în roz și mov, are în cap o coroană imensă de dalii și niște ochi uriași, e tare grațioasă și iradiază frumusețea anotimpului... vă ofer un buchet mare de poze, selectia va fi extrem de grea.

Dacă ajungeți la Giethoorn în august, nu ratați Parada Florilor, e un joc între competiție și solidaritate între olandezi, datorită popularizării prin televiziune și ziare, micul sat și Blomencorso se află în top 3 olandez...

Va rog atasati un clip video muzical .

https://www.youtube.com /watch?v=cXox0Kt9J0g

Blomencorso -Sint Jansklooster ,19 august 2016 ,televiziunea din Meppel

---
Impresii încărcate de mireille in 09.04.2017 15:38:06

Validat / Publicat: 09.04.17 20:08:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
VIZUALIZĂRI: 1013

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  69500 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[09.04.17 20:08:39]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[09.04.17 20:15:51]
» mesaj pers

   @mireille: Start vot pentru un articol atat de pitoresc. Daca nu ai fi spus ca florile stau la baza acelor care alegorice nu mi-ar fi venit sa cred, insa in pozele mai detaliate se vedeau florile foarte clar. E atat de frumos sa prinzi astfel de evenimente si mai ales in locuri ca acesta, cu putini locuitori, cu case frumoase parca facute din turta dulce.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[09.04.17 20:32:17]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[09.04.17 20:34:27]
» mesaj pers

   @mireille: Excelent acest review prin ineditul lui! Ce noroc să vezi așa o minunăție de culori și de aranjamente florale! Deosebite și pozele!

   Câte sunt de văzut...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[09.04.17 20:40:22]
» mesaj pers

   @mireille: Superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[09.04.17 21:15:30]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[09.04.17 21:19:35]
» mesaj pers

   @tata123... te invit sa urmaresti filmuletul video... merci mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina53
[09.04.17 21:48:08]
» mesaj pers

   @mireille: Felicitări pentru un review atât de captivant cu care ne-ai încântat și de data aceasta! Este impresionantă munca depusă de toți acei artiști, realizând capodopere admirabile. Am urmărit mai multe video clipuri înfățișând acest eveniment, mi-a plăcut și spectacolul final, pe înserat, cu retragerea carelor alegorice iluminate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Rodel
[09.04.17 22:28:50]
» mesaj pers

   Și review-ul, și pozele, totul o încântare! Nu cred că voi ajunge prea curând în Olanda, dar acum, după ce am citit impresiile tale, simt că pentru câteva minute AmFostAcolo și eu și am admirat alături de tine Parada Florilor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[10.04.17 00:03:10]
» mesaj pers

   Superbe poze, superb articol, excelentă alegerea zilei de Florii pentru postare. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[10.04.17 16:12:47]
» mesaj pers

   @Carmen Ion&all: multumesc tuturor pentru lectura... am considerat ca e un articol potrivit de ziua florilor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[45] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Harta cu provincia estica Overisjjel si locatia satului Sint Jansklooster, la sud de Giethoorn. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845855">Şterge vot</a></div><span id="v9845855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Harta cu provincia estica Overisjjel si locatia satului Sint Jansklooster, la sud de Giethoorn.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Case tipic olandeze in satul daliilor... Sint Jansklooster -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845857">Şterge vot</a></div><span id="v9845857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Case tipic olandeze in satul daliilor... Sint Jansklooster
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Salut primii saboti olandezi, aranjati artistic -proprietate privata -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845859">Şterge vot</a></div><span id="v9845859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Salut primii saboti olandezi, aranjati artistic -proprietate privata
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P06 [AUG-2016] Micul general Napoleon -are 10 metri inaltime si e impodobit cu 250 000 de dalii proaspete. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845860">Şterge vot</a></div><span id="v9845860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Micul general Napoleon -are 10 metri inaltime si e impodobit cu 250 000 de dalii proaspete.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Premiul I -Hannibal... mars prin istorie, elefantii au castigat parada... au fost folosite 350 000 de dalii. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845861">Şterge vot</a></div><span id="v9845861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Premiul I -Hannibal... mars prin istorie, elefantii au castigat parada... au fost folosite 350 000 de dalii.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Dalii portocalii si galbene -Dromatique -grupul Forza -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845864">Şterge vot</a></div><span id="v9845864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Dalii portocalii si galbene -Dromatique -grupul Forza
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Nene, a inceput razboiul? vreau acasa... se aude glasul unui pusti. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845865">Şterge vot</a></div><span id="v9845865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Nene, a inceput razboiul? vreau acasa... se aude glasul unui pusti.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Lady Spring... gratie si culori luminoase. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845868">Şterge vot</a></div><span id="v9845868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Lady Spring... gratie si culori luminoase.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Lady Spring -detaliu de aproape, simt mirosul florilor. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845869">Şterge vot</a></div><span id="v9845869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Lady Spring -detaliu de aproape, simt mirosul florilor.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Haina lui Napoleon vazuta din spate -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845870">Şterge vot</a></div><span id="v9845870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Haina lui Napoleon vazuta din spate
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Grup floral Alianta -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845871">Şterge vot</a></div><span id="v9845871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Grup floral Alianta
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Favela -mahalaua braziliana -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845872">Şterge vot</a></div><span id="v9845872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Favela -mahalaua braziliana
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Parada daliilor - grup floral, detaliu -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845873">Şterge vot</a></div><span id="v9845873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Parada daliilor - grup floral, detaliu
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Tema carului -Vantul -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845874">Şterge vot</a></div><span id="v9845874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Tema carului -Vantul
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2016] Trompetistul... grupul Deurgoan -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845876">Şterge vot</a></div><span id="v9845876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Trompetistul... grupul Deurgoan
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2016] Sint Jansklooster -parada floriloe e pregatita efectiv cu 6 luni inainte, prim munca satenilor. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845877">Şterge vot</a></div><span id="v9845877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] Sint Jansklooster -parada floriloe e pregatita efectiv cu 6 luni inainte, prim munca satenilor.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P25 [AUG-2016] Geppeto -detaliu din spatele carului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845880">Şterge vot</a></div><span id="v9845880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Geppeto -detaliu din spatele carului.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P26 [AUG-2016] Soldatii lui Hannibal in actiune. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845882">Şterge vot</a></div><span id="v9845882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2016] Soldatii lui Hannibal in actiune.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P27 [AUG-2016] Detaliu cu al doilea elefant -studiez florile de dalii mov. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845883">Şterge vot</a></div><span id="v9845883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2016] Detaliu cu al doilea elefant -studiez florile de dalii mov.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P28 [AUG-2016] Nu am avut parte de scaun... muream de cald si de picioare. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845886">Şterge vot</a></div><span id="v9845886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2016] Nu am avut parte de scaun... muream de cald si de picioare.
foto mireille [09.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P29 [AUG-2016] A inceput razboiul... pasnic -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845888">Şterge vot</a></div><span id="v9845888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2016] A inceput razboiul... pasnic
foto mireille [09.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2016] Napoleon si calul -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845890">Şterge vot</a></div><span id="v9845890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2016] Napoleon si calul
foto mireille [09.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2016] Napoleon -detaliu -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845892">Şterge vot</a></div><span id="v9845892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2016] Napoleon -detaliu
foto mireille [09.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2016] Napoleon -detaliu floral -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845893">Şterge vot</a></div><span id="v9845893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2016] Napoleon -detaliu floral
foto mireille [09.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [AUG-2016] Detaliu dintr-un car al carui nume l-am uitat. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845895">Şterge vot</a></div><span id="v9845895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [AUG-2016] Detaliu dintr-un car al carui nume l-am uitat.
foto mireille [09.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [AUG-2016] Detaliu floral -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 09.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845896">Şterge vot</a></div><span id="v9845896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [AUG-2016] Detaliu floral
foto mireille [09.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[45] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.256217002869 sec