76578 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Wales

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.03.2017
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
25 lire
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Strâmtoarea Menai şi împrejurimile


Urmare de aici

Când am studiat prima dată harta globului pământesc, am fost surprins de faptul că ” planeta albastră” este încunjurată într-o proporţie covârşitoare de ape. I-am identificat oceanele, fluviile mari, câteva din mările mai importante şi de-a lungul timpului am visat să le văd în realitate. Rând pe rând visele mi s-au îndeplinit şi anul trecut am mai bifat unul: o strâmtoare interesantă la Marea Irlandei, cu o mulţime de locuri frumoase de jur împrejur.

Strâmtoarea Menai desparte Insula Anglesey de Ţara Galilor în parte de nord -vest şi este una dintre cele mai periculoase din punct de vedere navigabil din cauza vânturilor ce suflă aici puternic, cu precădere în perioada anotimpului rece ( vezi aici). Furioasa strâmtoare a făcut multe victime de-a lungul timpului şi o curiozitate din istoria ei mi-a atras atenţia:

Nemuritorul Hugh Williams

În 1660 o corabie se scufundă în Strâmtoarea Menai. Din cele 81 de persoane aflate la bord scapă una cu numele de Hugh Williams

În 1767 o a doua corabie se scufundă aici, singurul supravieţuitor numindu-se Hugh Williams.

În 1820 o altă corabie se scufundă şi din 25 de persoane scapă cel cu numele de Hugh Williams

În 1940 o mină nemţească scufundă o navă de pasageri şi scapă două persoane, un om şi nepotul său, ambii numindu-se Hugh Williams

În prezent strâmtoarea nu mai este aşa de periculoasă, pentru că s-au construit peste ea două poduri cu folosinţă pietonală şi rutieră. Primul, cel din partea de nord, se numeşte Menai Bridge, este un pod suspendat cu lanţuri, cam în genul celui de la Budapesta (Széchenyi lánchíd), şi mult timp a fost cunoscut ca cel mai mare şi mai faimos pod suspendat din Europa.

Construit la începutul secolului XIX a fost întreţinut şi modernizat tot timpul, vechile lanţuri din fier forjat au fost înlocuite la jumătatea secolului XX cu altele din oţel. Podul suspendat Menai mai este cunoscut şi pentru faptul că se leagănă ca un hamac când intensitatea vântului este foarte mare.

Al doilea pod se află puţin mai în sud, se numeşte Britannia şi este o construcţie cu structură din beton ancorată la partea superioară cu cabluri solide de oţel. Podul asigură o bună legătură dintre Ţara Galilor şi Insula Anglesey pe A55.

Pe ambele maluri ale strâmtorii Menai sunt numeroase oraşe şi localităţi, în care se află castele, construcţii vechi, tradiţionale, străzi pitoreşti, faleze cu terase, arbori, inclusiv exotici, restaurante şi numeroase locuri de petrecere a timpului liber. Din unele se poate admira marea, iar din altele se pot admira Munţii Snowdonia. Am vizitat câteva din acestea şi am rămas cu amintiri de neuitat.

Primul oraş vizitat a fost Bangor, un centru unversitar cunoscut, aflat pe malul estic al strâmtorii, vis-a-vis de Insula Anglesey. Iniţial am ales oraşul pentru unele cumpărături, însă am descoperit pe parcurs câteva atracţii turistice interesante.

În Bangor se află o stradă comercială High Street, cea mai lungă din Ţara Galilor, o catredală interesantă, una din cele mai vechi din UK, numeroase clădiri vechi şi un castel cu o grădină plină de flori şi vegetaţie. Ca mai toate oraşele cu deschidere la mare Bangor-ul are un dig înţesat cu terase şi restaurente, dar şi o faleză pentru promenadă.

Al doilea obiectiv turistic vizitat de noi, pe malul estic al strâmtorii, a fost Caernarfon, un oraş medieval înconjurat de un zid imens. Principala atracţie a oraşului o reprezintă Castelul Caernarfon, o altă fortificaţie impunătoare din cele patru mari construite de Eduard I al Angliei după cucerirea Ţării Galilor. Castelul (construit la sfârşitul secolului XIII) şi zidul oraşului sunt parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Castelul este construit pe un mic deal mărginit în sud -vest de un golf, iar în nord-vest de Strâmtoarea Menai. Golful adăposteşte un mic port, iar în estul castelului se află Piaţa Castelului, o zonă foarte frumoasă cu magazine, terase şi restaurante. În partea de est a pieţii se află o frumoasă biserică neo-romanică şi o stradă comercială cu hanuri, case tradiţionale vechi, puburi şi hoteluri.

Castelul Caernarfon mai este cunoscut şi pentru faptul că aici s-a născut Eduard al II-lea. Şi tot aici a avut loc investitura prin care Charles Philip Arthur George  a devenit Charles Prinţ de Wales.

Din Caernarfon am plecat spre insula Anglesey şi după ce am trecut peste podul Britannia am ajuns în satul cu al doilea cel mai lung nume din lume, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (prescurtat Llanfairpwll). Aici am vizitat Monumentul Amiralului Nelson şi o parte din centrul localităţii, apoi ne-am îndreptat spre partea nord-estică a insulei pentru vizitarea unui oraş aflat pe malul de vest Strâmtorii Menai.

Beaumaris (Biwmares) este un oraş pitoresc foarte frumos cu case tradiţionale, străzi cochete, magazine, cafenele, terase puburi şi restaurante. Pe lângă cele două biserici, Sfânta Maria şi Sf. Nicolaie , în oraş se află un alt castel fortăreaţă construit în secolul XIII, Beaumaris Castle. Neterminat în totalitate castelul are două porţi de intrare, 16 turnuri şi este înconjurat de un şanţ cu apă. Acesta a fost al treilea castel vizitat de mine din cele patru construite de Eduard I.

Cele patru castele, Conwy, Caernarfon, Beaumaris şi Harlech au fost construite pentru controlul asupra Ţării Galilor. Ele înconjoară marginile de coastă ale Parcului Naţional Snowdonia şi erau denumite de rege ”cercul de neclintit”. Le-am vizitat pe primele trei, pe ultimul l-am ratat fiind mai în interiorul parcului.

Un loc aparte în oraşul Beaumaris se află la malul mării (Strâmtoarea Menai). Aici se află un platou mare cu o faleză împrejur, unde ne-am petrecut o mare parte din timp acompaniaţi de stoluri de pescăruşi îndrăzneţi. În stânga platoului avem Marea Irlandei, iar în fundal se văd destul de bine culmile muntelui Snowdonia şi oraşele din nordul ţării. Aici mi-a încolţit ideea de a urca pe cel mai înalt vârf al acestui munte, idee ce s-a concretizat a doua zi.

Oraşul Beaumaris a fost ultimul obiectiv vizitat la Strâmtoarea Menai într-o zi de septembrie. La întoarcere am ales un alt traseu mult diferit faţă de primul. Un traseu foarte frumos pe malul vestic al strâmtorii şi o bună parte printr-o pădure cu copaci umbroşi.

Traversarea strâmtorii am făcut-o pe celălalt pod, suspendatul Menai, mai mic, dar mai frumos decât Britannia. Bine că nu a bătut vântul prea tare! :)

Vacanţe cât mai frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 03.03.2017 21:34:21

Validat / Publicat: 03.03.17 23:47:07


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE.
VIZUALIZĂRI: 1586


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72700 PMA (din 56 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[04.03.17 00:04:23]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Fain. Doar ca am chemat Smurdul dupa ce m-am uitat la poze si am citit ce scrie in poza 12 mi-am inodat limba. Am sa te rog sa ne spui la Slanic numele satului, dar fara pauze... Cred ca numele ala singur merita inca 900 puncte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[04.03.17 01:48:22]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[04.03.17 14:17:28]
» mesaj pers

   @elviramvio:

Am sa te rog sa ne spui la Slanic numele satului, dar fara pauze...
Dacă o să mă întrebi după ce consum ceva "spirtoase", o să-l spun fără pauze! =))

   Mulţam pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.03.17 14:23:02]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Eu chiar cu spirtoase sigur nu te voi putea corecta... daca mananci o litera!! Sa ne vedem cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.03.17 14:50:50]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumos cu adevarat, cat despre acea poza P12 eu am crezut ca a trecut vreun copil si s-a jucat la taste si a fost pusa poza asa =)).

Din Caernarfon am plecat spre insula Anglesey şi după ce am trecut peste podul Britannia am ajuns în satul cu al doilea cel mai lung nume din lume, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysilio gogogoch (prescurtat Llanfairpwll).
se pare ca este cel mai lung nume din Europa si inseamna conform celor citite
Numele orasului nu inseamna altceva decat „Biserica Sf. Maria din mica padurice de aluni din apropierea torentului rapid de langa capela St. Tysilio din pestera rosie„.
N-as fi zis nici in 1000 de ani, insa sa-i credem pe cuvant.

   Minunat articolul iar pozele superbe asa incat nu-mi ramane decat sa spun: Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[06.03.17 15:08:52]
» mesaj pers

   @mishu: Poza 12 este făcută din goana maşinii. După atâta umblat ne era tare foame şi ne grăbeam spre hotel. :)

   Mulţumesc pentru vizită şi... traducerea numelui satului Llanfairpwllgwyn... !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[09.03.17 11:39:13]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumoase peisaje (naturale și istorice) în Țara Galilor. Mulțumim pentru impresii și fotografii.

   Impresionantă și bine păstrată e fortăreața Caernarfon. Imagini aeriene deosebite privind Beaumaris am găsit aici: webbaviation.co.uk/galler ... lesey/beaumaris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[09.03.17 15:00:28]
» mesaj pers

   @tata123: Mulţi sunt de părere că fortăreaţa Caernarfon este cea mai impozantă din cele patru construite în timpul regelui Eduard I, cuceritorul Ţării Galilor.

   Forma turnurilor şi decorarea pereţilor cu gresie şi calacar au fost inspirate din arhitectura celebrului oraş al Imperiului Roman de Răsărit Constantinopol (astăzi Istanbul).

   Mulţumesc pentru vizită şi pentru imaginile din Beaumaris!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[23.04.17 01:28:03]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Spectaculoasa destinatie si captivanta relatare, multumim pentru informatii si impresiile impartasite, ca si pentru frumoasele poze insotitoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[23.04.17 15:04:02]
» mesaj pers

   @calatorul: Şi eu mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838112">Şterge vot</a></div><span id="v9838112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Golful de lângă castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838113">Şterge vot</a></div><span id="v9838113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Golful de lângă castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Piaţa Castelului din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838114">Şterge vot</a></div><span id="v9838114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Piaţa Castelului din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] Statuia lui Lloyd George, prim-ministrul Marii Britanii în primul Război Mondial din Piaţa Castelului în oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838115">Şterge vot</a></div><span id="v9838115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] Statuia lui Lloyd George, prim-ministrul Marii Britanii în primul Război Mondial din Piaţa Castelului în oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Biserică din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838116">Şterge vot</a></div><span id="v9838116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Biserică din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Biserică în Piaţa Castelului din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838117">Şterge vot</a></div><span id="v9838117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Biserică în Piaţa Castelului din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Muzeul Regal din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838118">Şterge vot</a></div><span id="v9838118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Muzeul Regal din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Turnuri de apărare la Castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838119">Şterge vot</a></div><span id="v9838119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Turnuri de apărare la Castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Golful de la Castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838120">Şterge vot</a></div><span id="v9838120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Golful de la Castelul Caernarfon din oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Strâmtoarea Menai lângă oraşul Caernarfon, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838121">Şterge vot</a></div><span id="v9838121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Strâmtoarea Menai lângă oraşul Caernarfon, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Podul Britannia de peste Strâmtoarea Menai, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838122">Şterge vot</a></div><span id="v9838122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Podul Britannia de peste Strâmtoarea Menai, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] În satul Llanfairpwllgwyngyll-gogerychwyrndrobwllllanty-siliogogogoch din insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838123">Şterge vot</a></div><span id="v9838123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] În satul Llanfairpwllgwyngyll-gogerychwyrndrobwllllanty-siliogogogoch din insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] În drum spre oraşul Beaumaris din insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838125">Şterge vot</a></div><span id="v9838125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] În drum spre oraşul Beaumaris din insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Faleza oraşului Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838127">Şterge vot</a></div><span id="v9838127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Faleza oraşului Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Digul oraşului Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838130">Şterge vot</a></div><span id="v9838130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Digul oraşului Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Clădire în oraşul Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838132">Şterge vot</a></div><span id="v9838132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Clădire în oraşul Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Clădire în oraşul Beaumaris de pe insula Beaumaris, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838133">Şterge vot</a></div><span id="v9838133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Clădire în oraşul Beaumaris de pe insula Beaumaris, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Castelul Beaumaris în oraşul Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838135">Şterge vot</a></div><span id="v9838135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Castelul Beaumaris în oraşul Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] În centrul oraşului Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838138">Şterge vot</a></div><span id="v9838138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] În centrul oraşului Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Podul Menai ce traversează Strâmtoarea Menai, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838140">Şterge vot</a></div><span id="v9838140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Podul Menai ce traversează Strâmtoarea Menai, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Un hotel gen castel aproape de oraşul Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838143">Şterge vot</a></div><span id="v9838143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Un hotel gen castel aproape de oraşul Beaumaris de pe insula Anglesey, Ţara Galilor.
foto traian.leuca [03.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2016] -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 03.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838146">Şterge vot</a></div><span id="v9838146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2016]
foto traian.leuca [03.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.224161863327 sec