82223 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Wales

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.09.2017
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
58 lire sterline
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Cu mocăniţa pe vârfuri alpine


Urmare de aici

Ultima zi a vizitei noastre în pitorescul şi sălbaticul ţinut nordic din Ţara Galezilor am rezervat-o unui sat de munte, Llanberis, aflat în Parcul Naţional Snowdonia, aproape de Strâmtoarea Menai şi oraşul Bangor. A fost cea mai frumoasă zi din toată plimbarea noastră în această parte a Europei, mai puţin frecventată de turiştii români.

Llanberis este, aşa cum arătam mai sus, un sat de munte liniştit şi curat, care oferă turiştilor câteva puncte de atracţie deosebit de interesante. O zi este prea puţin ca să le vizitezi pe toate. Nici noi nu am reuşit, am trecut în fugă pe la câteva, apoi am urcat pe munte cu mocăniţa. Iată pe scurt ce obiective turistice am găsit noi în acest frumos şi liniştit sat galez:

Padarn Country Park

Primul contact cu satul Llanberis a fost într-o parcare situată în acest frumos parc. Este format dintr-o pădure de stejar rară şi veche, în apropierea căreia se află două lacuri, un muzeu şi un fost castel, acum în stare de ruină. Este un loc pentru plimbări în aer liber şi locul de plecare pentru numeroase drumeţii montane.

Llyn Padarn

Este unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Țara Galilor. Este un lac glaciar cu o lungime de aproximativ 3 km. Pe malul lui se pot practica diverse activități recreative, în special în timpul verii.  Acestea includ canotaj, plimbări cu barca (vaporaşul) și pescuit.

La capătul estic al lacului este punctul de plecare al aşa zisului Llanberis Lake Railway, o cale ferată îngustă care pe distanţa a 4 km oferă imagini frumoase asupra lacului şi a muntelui din apropiere. Traseul este străbătut în aproximativ 60 de minute cu locomotive cu abur sau diesel.

 Llyn Peris 

Al doilea lac din Llanberis este ceva mai mic şi formează un rezervor de avarie pentru hidrocentrala din Dinorwig ). Llyn Peris este numit după Sfântul Peris , un sfânt creștin timpuriu, puțin cunoscut.  Lacul este flancat de o parte de muntele Elidir Fawr și fosta carieră de ardezie din Dinorwig .

Castelul Dolbadarn

Pe malul lacului Peris se află această fortificaţie construită de prinţesa galeză Llywelyn cel Mare, la inceputul secolului al XIII-lea. A fost folosit ca mijloc de apărare împotriva englezilor, simbol al puterii și autorității prinţesei, iar în ultimul timp ca un conac care a căzut în ruină. Este vizibil din centrul satului.

Biserica Saint Peris datează din secolul al XIV-lea.  Este o biserică catolică foarte frumoasă, înconjurată de flori şi multă verdeaţă. Altarul este flancat de stauete aurite, iar vitrallile impresionează prin mărime şi culori. Biserica poartă hramul St. Peris, sfântul care a dat şi numele lacului din apropiere.

Muzeul de ardezie

Se află pe malul stâng al lacului Padarn. Aici sunt reamenajate atelierele care au deservit carierei de ardezie, Vivian, de la poalele muntelui. Cariera a fost închisă în 1969, din motive economice, iar site-ul a fost deschis în 1972 ca muzeu. Cariera este vizibilă din oricare parte a satului Llanberis.

Llanberis railway station (Staţia de cale ferată Llanberis)

Este cel mai vizitat punct de atracţie din satul Llanberis. Este aşa de aglomerat, vara, încât rezervarea pentru urcarea pe munte cu mocăniţa trebuie făcută cu cel puţin două zile înainte. Noi am avut noroc că am fost în septembrie, dar şi aşa abia am prins cursa de la 15:30 (şi am fost acolo la orele 9:00).

Llanberis railway station este este o cale ferată îngustă  cu cremalieră care măsoară aproximativ 8 km. Transportul turiştilor se face cu un vagon simplu fie cu locomotive cu aburi,  fie cu locomotive diesel .

Este singura cale ferată cu cremalieră din UK și, după mai bine de 100 de ani de funcționare, rămâne o atracție turistică populară, transportând anual peste 130.000 de pasageri.  Pleacă de la 108 metri din Llanberis şi ajunge la 1065 de metri într-o staţie prevăzută cu un mic restaurant.

A fost deschisă în aprilie 1896 şi chiar atunci a a vut loc primul accident mortal (şi ultimul) din istoria mocăniţei galeze. :( Din cauza greutăţii vagonului locomotiva a luat viteză şi a sărit de pe şine. Un călător panicat a sărit din vagonul-căruţă, s-a lovit la cap şi a decedat. Ulterior sistemul a fost schimbat, cu ajutorul unei firme din Elveţia, şi acum se poate străbate traseul fără nicio temere.

 Accesul în staţia de plecare a mocăniţei este destul de uşor, un indicator te conduce într-o parcare la 100 de metri de Llanberis railway station. În zona staţiei sunt canapele în aer liber, chioşcuri cu produse fast food, un centru de informaţii turistice şi un mic cinematograf în care se prezintă filme documentare legate de zonă.

Trenurile pleacă la un interval de 30 de minute în sezon, iar în restul timpului în funcţie de gradul de ocupare al trenului. Biletele pot fi rezervate fie online, fie pe telefon, fie la chioşcul din staţie. Nu sunt deloc ieftine (29 euro adult, 26 euro seniori şi 17 euro copii), dar merită.

Traseul este magnific, imaginile panoramice asupra lacului Padarn, asupra văilor şi asupra munţilor din jur te lasă fără glas. Traseul, mărginit de padocuri cu sute de oi, are mai multe halte unde mocăniţa opreşte, dar fără ca turiştii să poată coborî.

Prima este Staţia Waterfall, locul unde se află o frumoasă cascadă şi unde odinioară trenul se oprea pentru vizitare. Un accident stupid a făcut ca staţia să rămână deschisă doar pentru angajaţii căii ferate.

A doua staţie unde trenul s-a oprit (fără să se deschidă uşile vagonului) a fost la Hebron. Aici am făcut poze, am admirat izvoraşele, lacurile şi, din nou, mulţimea de oi căţărate pe crestel muntelui.

La jumătatea distanței  am făcut o nouă oprire pe o staţie de cale ferată lăturalnică, pentru a face loc trenului care venea de sus. Este un fel de triaj, în care trenurile îşi dau prioritate, mai ales în perioadele aglomerate.

De aici a urmat cea mai mai abruptă parte a traseului, cu o spectaculoasă trecere printre stânci, apoi am ajuns la cea mai înaltă cotă a urcării noastre cu mocăniţa, 1065 de metri. Aici se află staţia, iar până la cel mai înalt vârf al muntelui Snowdon (Eryri în galeză) am mai urcat pe nişte scări încă 20 de metri.

Imaginile panoramice de pe acest vărf, spre strâmtoarea Menai şi Marea Irlandei, sunt greu de descris în cuvinte, las pozele să mă completeze.

Nu pot să închei fără să relatez o întâmplare petrecută în timp ce coboram de pe vârful Snowdon; făceam nişte poze cu numeroasele lacuri din zonă, când am observat că acestea din albastre au început să devină albe.

Pe neaşteptate a început să bată vântul,muntele s-a acoperit de o ceaţă densă, iar temperatura a scăzut brusc şi se făcu dintr-o dată întuneric. :( Ştiam de astfel de fenomene care se petrec pe munte, dar nu la 1000 de metri altitudine... Am fugit repede în staţia de refugiu (restaurant, cafenea) şi când să mergem spre mocăniţă ... surpriză ...ceaţa a dispărut ca prin farmec, iar soarele ne-a însoţit până în staţia de plecare.

D-ale muntelui!

Vacanţe cât mai frumoase!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 22.09.2017 19:05:29

Validat / Publicat: 22.09.17 20:49:45


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE.
VIZUALIZĂRI: 1458

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  74800 PMA (din 56 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[22.09.17 21:16:27]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Inca o poveste frumoasa, felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[23.09.17 10:20:25]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc pentru apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[23.09.17 10:43:59]
» mesaj pers

   Ca de obicei, nenea Traian!

   No comment.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[23.09.17 11:04:06]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[23.09.17 11:32:09]
» mesaj pers

   @traian. leuca: O zonă deosebită din Țara Galilor, o excursie frumoasă, de actualitate, pusă în evidență de frumoase și inedite poze!

   Prin acest review mai citesc și eu despre atâtea zone minunate ale Terrei!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[23.09.17 12:01:59]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo: Cum să nu te simţi bine, când primeşti aprecieri de la un monstru sacru al site-ului Am Fost Acolo.ro?

   @ mprofeanu: Mă bucur că v-au plăcut impresiile mele de călătorie din locuri mai puţin frecventate de turiştii din Europa continentală.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[23.09.17 14:53:25]
» mesaj pers

   La multitudinea de informații și review-uri ești deja o emblemă a Amfostacolo.ro

   Cu respect!

   Bravos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[25.09.17 09:19:04]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumoase locuri! Interesantă și călătoria cu trenulețul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[25.09.17 17:32:08]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Superb.

   Am ratat articolul la momentul publicării și când am văzut că este vorba despre o plimbare cu mocanita în țara Galilor am zis că trebuie să văd cum este.

   Tare mult mi-a plăcut, trenuletul, traseul, peisajul și oitele.

   Noi suntem mari amatori de plimbare cu mocanita. Deocamdată doar pe la noi prin țară ne-am plimbat.

   Felicitări pentru plimbare și pentru articol.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- traian.leuca
[25.09.17 18:42:33]
» mesaj pers

   @tata123, @ ANILU : Este o încântare să urci cu trenuleţul la 1000 de metre printre izvoraşe, lacuri şi văi alpine.

   Am mai mers cu trenuleţul prin Austria şi prin ţară (ultima oară săptămâna trecută la Covasna), dar cu acesta din Ţara Galezilor a fost super.

   Vă mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Biserica St. Peris din satul Llanberis, Parcul Naţional Snowdonia, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903933">Şterge vot</a></div><span id="v9903933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Biserica St. Peris din satul Llanberis, Parcul Naţional Snowdonia, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Lacul Padarn din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903934">Şterge vot</a></div><span id="v9903934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Lacul Padarn din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Traseul mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional Snowdonia,Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903935">Şterge vot</a></div><span id="v9903935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Traseul mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional Snowdonia,Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]P05 [SEP-2016] Mocăniţa din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales (poză luată de pe un site turistic). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av903937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903937">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Mocăniţa din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales (poză luată de pe un site turistic).
foto traian.leuca [22.09.17] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2016] Mocăniţa în staţia de plecare din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903938">Şterge vot</a></div><span id="v9903938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Mocăniţa în staţia de plecare din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Lacul Padarn văzut prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903939">Şterge vot</a></div><span id="v9903939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Lacul Padarn văzut prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Oiţe pe traseul mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903940">Şterge vot</a></div><span id="v9903940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Oiţe pe traseul mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Imagini montane văzute prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903941">Şterge vot</a></div><span id="v9903941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Imagini montane văzute prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Imagini montane văzute prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903942">Şterge vot</a></div><span id="v9903942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Imagini montane văzute prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Lac văzut prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903943">Şterge vot</a></div><span id="v9903943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Lac văzut prin fereastra vagonului mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] Aici este cam la jumătate din traseul mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903944">Şterge vot</a></div><span id="v9903944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] Aici este cam la jumătate din traseul mocăniţei din satul Llanberis, Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Marea Irlandei văzută de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903945">Şterge vot</a></div><span id="v9903945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Marea Irlandei văzută de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Marea Irlandei văzută de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903946">Şterge vot</a></div><span id="v9903946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Marea Irlandei văzută de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Un lac văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903947">Şterge vot</a></div><span id="v9903947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Un lac văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903948">Şterge vot</a></div><span id="v9903948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Oaie neagră sau oaie căpiată? Am vrut să pun mâna pe ea şi era să mă prăvălească în prăpastie. Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903950">Şterge vot</a></div><span id="v9903950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Oaie neagră sau oaie căpiată? Am vrut să pun mâna pe ea şi era să mă prăvălească în prăpastie. Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Acesta este vârful Snowdon, cel mai înalt din UK. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903951">Şterge vot</a></div><span id="v9903951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Acesta este vârful Snowdon, cel mai înalt din UK.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Lângă staţia Eryri de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903952">Şterge vot</a></div><span id="v9903952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Lângă staţia Eryri de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903953">Şterge vot</a></div><span id="v9903953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903955">Şterge vot</a></div><span id="v9903955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903956">Şterge vot</a></div><span id="v9903956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903957">Şterge vot</a></div><span id="v9903957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2016] Alt lac glaciar văzut de pe vîrful Snowdon din Parcul Naţional, Wales.
foto traian.leuca [22.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.11824798584 sec