SUS

75804 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Întâlnirea AFA.2017 - Hotel Dobru / Teleconstrucţia / Perla / Pufu, Slănic Moldova, 17-19 martie

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.01.2017
DE
--- M ---
DIN Timisoara
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: CHIBIȚ
DATE SEJUR
JAN-2017

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut


   

NOTĂ: ARTICOL OFFTOPIC

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)
 
TIPĂREȘTE [doar articolul] SAU [articol + ecouri]

[Slănic] Prolog: detalii, discuţii preliminare


În 2016 v-am ţinut un pic în suspans, amânând anunţul despre Întâlnirea anuală 2017, anunţată de regulă în decembrie. Adevărul e că un pic de suspans nu strică, câteodată - chiar dacă în cazul acesta a fost "involuntar" (întârzierea s-a datorat unor cauze şi motive evident subiective & personale).

Iniţial alesesem Valea Oltului. Am realizat însă destul de rapid că, din cauza "focusului" major, preţurile sunt mari iar hotelurile nu chiar atât de renovate precum aflasem ori speram. Iar eventuala co-interesare a hotelierilor - având în vederea posibila promovare de care beneficiau - era cvasinexistentă. E, într-un fel, normal - acolo unde *oricum* există cerere, în orice perioadă (cu atât mai mult unde această cerere este alimentată de gratuităţile sau semi-gratuităţile acordate de stat pentru anumite categorii sociale).

Atunci mi-am zis - hai să vedem ceva în zona Moldovei. Am vrut demult - "dintotdeauna" am fost tentat să scriu - să organizăm măcar una dintre întâlnirile anuale în Moldova. Dar distanţa cam mare, pentru majoritatea, m-a descurajat mereu. Cam greu să te hotărăşti să baţi atâta drum pentru doar două nopţi.

De data asta însă mi-am luat inima în dinţi şi m-am documentat (mai) serios, căutând ceva "cât de cât nu foarte îndepărtat". Şi-aşa am descoperit Slănic Moldova, una dintre cele mai "puţin depărtate" staţiuni moldovene. Mi-a atras atenţia Hotel Dobru, cu recomandări bune şi - cel mai important - recente şi venite din partea a cel puţin doi utilizatori "GOLD sau superior". (sdragos24 şi CATAAS). Ulterior, când discuţiile erau deja avansate / aproape de semnarea contractului, au mai apărut două review-uri " de bine" — cel al Monicăi_Pie şi, mai ales & *în special*, cel scris de crismis.

Nici nu se putea nimeri mai bine :) — crismis m-a "scutit" de un efort considerabil (şi de care mi-era, recunosc, "teamă") = acela de a prezenta un hotel pe care nu l-am văzut personal. Cristina, rămân deocamdată dator - îi găsi eu o modalitate prin care să mă "revanşez":-)

Vă invit să lecturaţi deci impresiile ei despre hotel Dobru pentru o descriere detaliată şi exhaustivă a hotelului şi a servicilor găsite de ea acolo. Vă previn însă să nu vă faceţi aşteptări nejustificat de mari — deşi nota generală şi recomandarea este foarte bună şi deşi singurele deficienţe semnalate (curăţenie) vor fi ţinute strict sub control (de către mine personal şi de directoarea hotelului), unitatea are totuşi doar 3 stele şi un preţ rezonabil. Dacă i-a plăcut Cristinei, nu poate garanta nimeni că vă va plăcea, automat, şi vouă! Cel mai bine: nu vă faceţi niciun fel de aşteptări - şi va fi bine! :)

Deşi hotelul are doar 3 stele, mai are un atu (avut în vedere atunci când l-am ales): oferă unele facilităţi specifice celor de 4 stele = acces la piscină, saună, jacuzzi, teren de tenis acoperit, sală de fitness. E adevărat, nu în interiorul hotelui, ci la Vila Telconstrucţia, aflate la o distanţă de aproximativ 500 metri.

În mod evident-logic mi-am mutat imediat apoi "focusul" pe Vila Teleconstrucţia. Aşa, privit / documentat de la Timişoara :-) - mi-au plăcut. Dacă ar fi avut un număr (mult) mai mare de camere, probabil îi alegeam doar pe ei. Cum au un nr mic de camere (aprox 20), am hotărât să rezerv şi acolo, în completarea celor 42 de camere de la Hotel Dobru.

Cam asta a fost "povestea alegerii". Trebuie menţionată şi importanţa altor două criterii: un preţ cât mai accesibil pentru cât mai mulţi şi disponibilitatea (deschiderea) arătată de administratorii acestor unităţi (cele 2 hoteluri aparţin aceluiaşi proprietar, dar sunt administrate - cred - separat).

Despre Hotel Dobru puteţi citi impresiile de pe AFA aici; saitul lor web este hoteldobru.ro/ro.

Teleconstrucţia: impresii pe AFA; sait web: hotelteleconstructia.ro.

Ok, hai să trecem la detaliile cu adevărat "serioase":

Preţul

Am obţinut unul dintre cele mai bune preţuri dintre cele negociate pentru Întâlnirile AFA

 • 500 lei camera dublă, 2 nopţi cazare cu demipensiune - Hotel Dobru
 • 550 lei camera dublă, 2 nopţi cazare cu demipensiune - Teleconstrucţia

Preţul include: - 2 nopţi cazare cu mic dejun - cina de vineri (2 variante de meniu, prezentate mai jos) - - cina "festivă" de sâmbătă (2 variante, prezentate mai jos) - acces la piscină, saună, jacuzzi, teren de tenis acoperit, sală de fitness

Hotel Dobru are doar camere duble (cu posibilitatea adăugării unui pat suplimentar = 30 lei / noapte)

Teleconstrucţia are un număr de 7 apartamente, al căror preţ e mai dificil de prezentat - depinde de nr de persoane care le vor ocupa. Pentru 4 persoane, de exemplu (2 adulţi + 2 copii), preţul este între 850 750 - 950 lei (sunt 2 sau 3 tipuri de apartamente; în cazul apartamentelor se plăteşte supliment mic dejun pentru copii sau pers suplimentare etc).

Preţul pentru apartamente (Teleconstrucţia) va fi comunicat *punctual*, funcţie de solicitările celor interesaţi.

Pat suplimentar în camera dublă (la ambele hoteluri este posibil): 30 lei noapte.

Masa

În primul rând, cinele vor fi servite la Hotel Dobru. Dacă nu de altceva, atunci să avem timp mai mult de socializare :) (vezi şi mai jos, programul)

Cina de vineri - se va alege (şi menţiona în lista de înscrieri una din variantele de mai jos.

 • Varianta V1 Ficăţei cu mămăliguţă şi mujdei; Pulpă de vită la tavă cu orez şi salată de murături; Cocktail de fructe; Pâine.
 • Varianta V7: Salată de vinete cu roşie; Pui Shanghai cu sos Tzatziki; Ruladă de ciocolată; Pâine.

Meniul include şi apă minerală plus apă plată, la fiecare masă.

Cina "festivă" de sâmbătă. Am scris "festivă" cu ghilimele din 2 motive. Primul e că niciodată nu am fost adeptul unor cine "ceremonioase" şi ultra-încărcate, (gen "nuntă"). La unele întâlniri (la primele) le-am propus pentru că... aşa era obiceiul, cred :-) . La Întâlnirile AFA mi-am dorit şi am sperat mereu o altfel de atmosferă - una relaxată, lejeră, fără "formalisme" - doar suntem *doar între noi*, "în familie", nu-i aşa? :)

Al doilea motiv pentru care "festivă" e între ghilimele este că nici de data asta nu am ales o variantă de meniu "complexă", gen "cină festivă". Am solicitat, informativ, preţuri pentru asemenea variante - preţul trecea de 100 de lei de persoană Fără băuturi!!! Bun, era super-ok din punct de vedere al conţinutului, chiar "de lux". Dar - tot din experienţa proprie - ştiu că destul de mulţi dintre noi (în frunte cu mine, lol) consumă doar o parte dintr-un astfel de "meniu festiv".

Astfel că am propus şi negociat două variante care se apropie de termenul "festiv", dar sunt mult mai accesibile ca preţ:

 • Aperitiv (este inclus în ambele variante, S2 şi S3, mai jos): tartina cu somon fume, ou de prepeliţă în cuib anchoa, frigăruie cu mozzarella şi roşii cherry, trandafir din salam de sibiu cu fructe confiate, jambon de Parma cu smochine, papucel cu gorgonzola, salată de pui cu ţelină, roşie, măsline, brădut castravete
 • Varianta S2: Portofel din cotlet de porc cu cartofi la ceaun şi ardei copti; Clătite cu dulceaţă; Pâine. Apă minerală şi plată.
 • Varianta S3: Rulouri pulpe pui cu ciuperci, cu piure si salata de varza murată; Inghetata; Pâine. Apă minerală şi plată.

[Nota]

Am primit asigurări ferme că porţiile vor fi consistente. Ştim însă cu toţii că e relativ - ce e "suficient" pentru mine poate fi prea puţin pentru altcineva sau poate prea mult pentru o a treia persoană :-).

Cine doreşte, poate comanda suplimentar (vineri & sâmbătă seara) din meniul a la carte al restaurantului Dobru.

Nu am inclus niciun fel de băuturi în meniuri (în afară de apă minerală şi plată); consider că e mai corect aşa - cine doreşte, le comandă la ospătar. Altfel, unii ar fi plătit (suplimentar) pentru ceva ce oricum nu ar fi consumat ori ar fi preferat altceva decât ceea ce era inclus etc.

Preţul pentru al treilea adult în cameră: cina de vineri = 40 lei; cina de sâmbătă = 60 lei.

Regimul copiiilor

1. La cazare nu se plăteşte nimic dacă dorm în pat cu părinţii.

Dacă se solicită pat suplimentar: 30 lei / noapte

2. La Masă

- mic dejun: sub 7 ani = gratuit; 7-12 ani = 10 lei / zi; peste 12 ani: 25 lei / zi

- cine: în cazul în care se comandă "cină pentru copii" - se vor pregăti meniuri pentru copii, similare variantelor comandate (fără aperitiv, însă, în seara de sâmbătă) - doar cantităţile vor fi mai mici, pentru care se va plăti 30 lei / seară. Se poate însă comanda şi meniul complet - în regim de al 3-lea adult (40 lei vineri; 60 lei sâmbătă)

Rezervări & plăţi

1. Vă puteţi înscrie pe lista - aici. Rog menţionaţi:

a. preferinţa pentru hotel (Dobru/Teleconstrucţia) şi tip cameră - dbl (twin / matrimonială) sau apartament

b. variantele de cină (V1/V7, S2/S3)

În alocarea camerelor voi ţine cont de preferinţele voastre, însă în ordinea statutului / locului ocupat în clasament.

AVANS

- trebuie să-l adunăm cât mai repede, am termen de plată (prin contract) "scurt".

- e posibil ca în alocarea camerelor să ţin cont şi de ordinea în care se plăteşte avansul

- este 200 lei pt cam dbl şi 300 lei pt apartamente

- trebuie plătit până cel târziu 10.02.2017 (l-am stabilit ca să acopere perioadele în care unii încasaţi salariul: eu trebuie să plătesc însă avansul simţitor mai repede; aş aprecia dacă aţi reuşi să-l plătiţi până la sfârşit de ianuarie cel târziu)

- se va plăti într-un contul afişat la final.

Diferenţa: se poate plăti până cel târziu 15.03.2017

Programul

Încă nu e stabilit în detaliu - dar îl schiţez mai jos

VINERI

- ora de check-in - de principiu, ora 12.00.

- dimineaţa sau în jurul prânzului vom premia unităţile de cazare merituoase din zonă;

- seara - cina începând cu ora 20.00.

În rest = socializare de voie :-)

SÂMBĂTĂ

- vizitarea zonei (urmează detalii; cel mai probabil va fi organizat ceva similar "circuitului turistic organizat" pe care l-am avut la Întâlnirea de la Cinciş)

- 19.00 premierea celor mai apreciaţi membri AFA / 2016 - urmată de cina festivă sau în timpul ei :)

Din păcate, deşi am insistat, se pare că nu vom avea anul acesta "foc de tabără" -- nu există loc adecvat pentru asta, mi-au spus cei de la hotel.

Avem, în schimb, formaţie muzicală în resturant hotel Dobru, cu program până la ora 23 (vineri) şi până când mă voi "înţelege" (financiar) cu ei :-) — sâmbătă.


Ok, pentru cei interesaţi, recapitulez mai jos datele "esenţiale"

- Lista de înscrieri - o găsiţi aici

- avans = 200 lei / cam dbl, 300 lei / apart - se plăteşte în contul de mai jos

RO27 BRDE 360SV 1594 9883 600 - BRD
Deschis pe numele meu - Cornel Bociort

ATENŢIE: este un cont nou-deschis, special şi "de unică folosinţă" = pentru *acestă* întâlnire; dacă aveţi internet banking (şi nu numai în acest caz) nu folosiţi alte eventuale conturi memorate în trecut;

- termen maxim plată avans: 10.02.2017 (rugămintea mea pentru cei hotărâţi: cine poate, plătiţi-l în ianuarie);

- la înscriere, indicaţi preferinţa pentru cameră şi hotel (Dobru / Teleconstrucţia), precum şi alegerile pentru cine (V1/V7, respectiv S2/S3). Rog fiţi cât mai concişi în completarea acelui câmp, însă - pentru a nu "lăbărţa" inutil tabelul.

[adăugat ulterior]: important: când plătiţi, solicitaţi celor de la bancă să includă, în câmpul Detalii USERNAME-ul vostru! (sau, dacă folosiţi internet banking sau ordine de plată clasice - scrieţi-l voi) ! Username = numele cu care v-aţi înscris pe sait.

====

Nota - regimul mesei „festive” de sâmbătă a fost modificat, odată cu schimbarea restaurantului unde aceasta va avea loc. Detalii, aici.

---
Impresii încărcate de Admin in 13.01.2017 01:09:43

Review-ul a fost validat (publicat pe site) in 13.01.17 / 11:49:33

VIZUALIZARI: 22802

Nu a fost singura vizită/vacanţa în zSTRATOSFERA.

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri
NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Admin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, eleganță, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
NB 1) Votați doar articolele RELEVANTE. NB 2) Eventualul vot este ANONIM. Din 18.12.2010, voturile sunt publice.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48 PMA (din 48 voturi) nota2
 
ECOURI STICKY: importante, "concluzii" etc
NOTĂ: ecourile STICKY sunt "extrase" şi afişate prioritar, la începutul şirului de ecouri; ele se regăsesc, totuşi, ŞI în succesiunea cronologică, "normală" a şirului de ecouri
 • [13-01-2017, 21:03] - by Admin
 • @all: IMPORTANT: după cum aţi observat, puteţi face orice schimbări în privinţa înscrierilor (până undeva la mijloc de martie, când modificările vor fi blocate) - să modificaţi nr de persoane, nr de camere, meniurile alese etc şamd.

  Dacă schimbaţi însă alegerea hotelului, am rugămintea să mă anunţaţi în vreun fel (scriind aici, prin PM etc) -- trebuie să vă recalculez "total de plată"

  Exemplu: aţi ales iniţial Dobru, apoi v-aţi hotărât pentru Teleconstrucţia. Sau invers. Preţul nu se recalculează automat, trebuie să-l modific eu.

  EDIT

 • [16-01-2017, 17:49] - by Yersinia pestis
 • De la început Cornel mi-a spus că opinează pentru Slănic Moldova și pentru accesul relativ ușor spre stațiune, acces ce se poate realiza atât auto cât și CFR.

  Pentru CFR, accesul spre Slănic Moldova se face din două direcții: de la Adjud și de la Siculeni (fostă Ciceu).

  Pentru cei care locuiesc în sudul țării, Craiova, Pitești, București, este recomandabil să ajungeți în București și, de aicea, spre Adjud, pe CF 500. Aveți avantajul că veți putea călători cu trenuri de mare viteză, mă rog, în măsura în care CFR știe ce este ”mare viteză”. Oricum, veți putea veni cu trenuri de rang superior, respectiv IR. În stația CF Adjud veți fi nevoiți să schimbați trenul, și veți circula pe relația CF 501, pe distanța Adjud- Saline hc.

  Saline hc este o haltă comercială, la cca 2 minute după Tg. Ocna, unde veți coborî. Imediat, în spatele clădirii haltei Saline, este stația de autobuz cu care veți merge până în Slănic.

  Orele la care trenurile pleacă din Adjud; atenție, numai cu trenuri ”Regio”, foste ”Personale”, spre Saline hc, sunt următoarele:

  R 5201 - 05,16

  R 5203 - 06,47

  IR 1541 - 08,23

  R 5205 - 13,00

  R 5207 - 15,16

  R 5209 - 17,55

  R 5203 - 20,48.

  Distanța Adjud- Saline hc se parcurge, în medie, cu trenul ”Regio”, de regulă, într-o oră și unsprezece minute, deci, de la ora plecării din Adjud adăugați 1 ora și 11 minute și aveți ora la care ajungeți în halta Saline.

  Rezumând, varianta prin București este utilă pentru cei care vin din sudul țării.

  Cei care locuiesc în zona Constanța, vor veni cu trenul, prin Buzău, tot la Adjud, la fel și cei din Iași, Suceava sau Galați.

  Pentru cei care vin din Ardeal, recomand varianta prin Siculeni, de unde veți veni cu trenul în Saline. Atenție, de această dată halta în cauză este înaintea stației CF Tîrgu Ocna!

  Trenurile și orele de plecare din Siculeni pentru Saline hc

  R 5202 - 04,20

  R 5214 - 07,26

  R 5204 - 12,12

  IR 1540 - 16,15

  R 5208 - 16,24

  R 5212 - 19,53.

  În medie, distanța se parcurge în cca două ore- două ore și jumătate, în funcție de opririle pe care trenul le are.

  Din Comănești, este un tren care pleacă spre Saline la ora 09,50, dar, ATENȚIE, trenul se formează în Comănești. Vi-l trec, totuși :R 5304, pleacă la ora 09,50!

  Ajunși în Saline hc, aveți autobuze la ore după cum urmează:

  05,05; 06,12; 07,00; 08,10; 09,30; 11,00; , 12,20; 14,20; 15,30; 16,45; 17,45; 19,10; 20,45,22,30.

  Stația este chiar în spatele clădirii stației, se găsește ușor.

  Cine vrea să vină pe auto, dinspre București, vine pe DN 2 (E85) până la Adjud, de unde intră pe DN 11 A Adjud-Onești și apoi, mai departe, pe DN 12 A, Onești - Tg. Ocna.

  La ieșirea din Tg. Ocna, este o intersecție de unde, la stânga, se merge spre Slănic Moldova, sunt indicatoare, drumul este curat și bun, bine semnalizat și cu polițiști civilizați.

  Cei care vin din ARDEAL: prin Brașov- Tg. Secuiesc- Pasul Brețcu - Onești - Tg. Ocna- Slănic Moldova, drum bun, curat, bine asfaltat, ușor dificil pe Pasul Brețcu.

  Se mai poate Brașov- Tg. Secuiesc- Ojdula- Pasul Mușat- Focșani- Mărășești- Adjud- Onești- Tg. Ocna- Slănic Moldova, drum frumos, foarte bun, dar greu pentru că sunt multe curbe, prin Pasul Mușat și apoi Lepșa- Vidra. Recomand Brașov- Onești, e pentru cei care nu știu zona!

  sau, prin Miercurea Ciuc- Comănești- Slănic Moldova, ori, prin Pasul Prislop, sau Tihuța, după caz, Vatra Dornei- Roman- Bacău- Adjud-Onești-Tg. Ocna- Slănic.

  Din Bacău se poate pe șoseaua Bacău- Onești-Tg. Ocna-Slănic, drum bine asfaltat, dar, pe o porțiune de vreo douăzeci de km, multe curbe.

  În fine, mai este o variantă, cu avionul până la Bacău și, de acolo, cu curse auto, regulate, până la Slănic, cu plecări din Bacău la orele 07,30; 12,30; și 16,00.

  Toate orele pe care vi le-am dat sunt luate de pe ”Mersul Trenurilor 2017” precum și de pe siteul”Slănic Moldova-Orar Autobuze”. Orice inadvertență nu-mi este imputabilă, nu mă-njurați de mamă ! De fapt, în lipsă, puteți să mă și bateți!

  Întrucât siteurile în cauză nu sunt secrete militare, cei care nu au încredere sau vor mai multe date, le pot accesa și singuri, chiar recomand!

  Cu multă plăcere!

  EDIT

 • [25-01-2017, 20:21] - by diana2015
 • @Admin: Și noi putem să luăm două persoane în mașină :D

  menționez și orașul București sau de pe traseu dacă e nevoie;)

  Să nu uit și de dată vineri dimineața pe la 7 sau 8 discutabil ;)

  EDIT

 • [26-01-2017, 08:33] - by ioana74
 • Am 2 locuri in masina plecare din Alba Iuliavineri dimineata.

  EDIT

 • [26-01-2017, 09:47] - by iulian68
 • @Admin: doua locuri (libere în maşină)

  - plecare de joi dimineata

  - din Bucuresti.

  EDIT

 • [26-01-2017, 12:31] - by traian.leuca
 • trei locuri [libere în maşină]

  cu plecare de vineri, din Ploieşti

  EDIT

 • [30-01-2017, 18:14] - by Admin
 • Ok, a sosit vremea să-mi fac timp să vă prezint update-uri importante

  1. Așa cum vă spuneam, mi-aș dori să nu refuzăm solicitări - nici măcar din partea unor "chibiți - pur-sânge" (cei care doar au privit de pe margine, până acum - doar beneficiind, cel mai probabil, de pe urma celor care s-au implicat din greu în oferirea de informații utile, fără ca ei să ajute, la rândul lor). Chibiții de azi POT evolua, mâine - după ce văd ce înseamnă cu adevărat AFA şi spiritul AFA:-)

  2. Am anunțat anterior că am găsit o soluție pentru "pragul" de maxim 120 de persoane (capacitatea restaurantului de la Dobru). Această soluție este de-acum "oficializată":

 • cina festivă de sâmbătă seara o vom avea într-un alt restaurant (capacitate 200 locuri) - la hotel Perla, 4* (nu e departe nici de Dobru, nici de Teleconstrucţia). Meniul este aproximativ același (va fi detaliat cel mai probabil mâine). Iar prețul este FIX același de până acum (nu se plătește nimic în plus)
 • În plus față de cele 43 de camere de la Dobru şi cele 20 (13 dbl + 7 apart) de la Teleconstrucția, am mai contractat:
  • 20 de camere la hotel Perla 4* (se poate suplimenta oricând, dacă e necesar) - preț 650 lei camera (2 adlt), 2 nopți cu MD și o singură cină = cea festivă, de sâmbătă (plus acces la piscină, saună Perla!)

  • Vila/Pensiunea Pufu 2*+ (integral) = 28 camere. Preț = 400 lei cam dbl (2 ad), 2 nopți cu MD (MD la Teleconstrucția! -- vila Pufu este f. f. aproape de Teleconstrucția) plus cina festivă de sâmbătă

  Dacă e cazul, suplimentăm "oricât" la Perla (dacă va fi cerere) și/sau putem "lua" o altă pensiune/vilă.
  Suntem însă limitați la 200 de persoane = capacitatea restaurantului.

-

În concluzie:

- cine dorește, își poate schimba preferința de cazare - în listă -- dacă dorește, eu știu, să se cazeze la Perla 4*! Sau, poate - dorește la Pufu.

- ne apropiem de acel "prag" de 200 de înscriși -- dar numărul "avansurilor" este totuși sub 3/4. Grăbiți-vă să plătiți avansul, ca să nu stârnim discuții aiurea (între înscriși).

- Voi confirma înscrieri chiar dacă se depășește pragul de 200 de înscriși DE PRINCIPIU; în plus, vor fi acceptate avansuri și dacă nr de avansuri plătite depășește (cu puțin) 200 - asta pentru pot să apară retrageri inerente - fortuite sau chiar forțate.

- Cam prin 10-15 februarie — îi voi suna personal pe fiecare dintre cei care au plătit avansul, în ordinea STATUTULUI (clasamentului general) și le voi aloca "definitiv" camera aleasă; dacă, în cel mai rău caz nu veți alege niciuna dintre variantele disponibile la acel moment, vi se va restitui avansul.

EDIT

 • [02-02-2017, 17:00] - by Admin
 • Informaţii despre regimul copiilor la Hotel Perla Slănic:

  # copii până în 7 ani ("6.99") = gratuit, atât cazarea (dacă nu se solicită pat suplimentar) cât şi micul dejun

  #copil peste 7 ani:

  - mic dejun: 25 lei / zi

  - pat suplimentar (Dacă se solicită): 75 lei / noapte

  ==

  Al treilea adult în cameră: nu este posibil, nu am rezervat astfel de camere. (O scriu doar informativ, nu am avut oricum astfeld e solicitări)

  EDIT

 • [03-02-2017, 11:17] - by Admin
 • IMPORTANT: Variante de meniu pentru cina "festivă" de sâmbătă s-au schimbat. (după cum ştiţi, am schimbat restaurantul -- cina va fi la Hotel Perla, 4*)

  AM PĂSTRAT acelaşi preţ şi aceeaşi "structură" - meniurile nu au putut fi însă păstrate chiar identice.

  NOILE variante sunt:

  • Varianta P1. Pulpa de vita ANGUS la tava cu risotto; Desert: placinta cu mere.

  • Varianta P2. Rulou pulpa pui cu ciuperci, piure cartofi, salata de varza alba. Desert: tiramisu.

  La ambele variante se adaugă:

  # Aperitiv rece = tartina cu somon fume, frigaruie cu mozzarella si rosii cherry, barcuta de andiva cu salata de pui, rulada din muschiulet Montana, papucel cu gorgonzola, prosciutto di Parma pe grisina, rosie, mix masline, castravete

  # pâine, apă minerală şi plată.

  -

  Rog toţi participanţii să schimbe, în tabel, variantele vechi (S1/S2) cu noile alegeri - P1/P2.

  Am modificat programul astfel încât schimbările în ALTE OPŢIUNI nu mai şterg "total de plată" (nu mai e necesară recalcularea; oricum preţul nu se schimbă).

  EDIT

 • [05-02-2017, 21:35] - by danielaluchi
 • Eu pot sa iau 2-3 persoane pe ruta Iasi, Tg. Frumos, Roman, Bacau, Tg. Ocna, Slanic

  EDIT

 • [06-02-2017, 19:04] - by theosandu
 • @Admin: Pot lua, in autoturism, 2 persoane pentru intilnirea AFA din 2017 pe traseul Cimpulung Muscel - Risnov - Oituz - Tg. Ocna - Slanic Moldova.

  (theosandu)

  EDIT

 • [06-02-2017, 22:07] - by bog68
 • Hop și eu!

  [by webmaster: pe scurt 3-4 locuri libere în maşină] - plecare din Bucureşti]

  Am în Loganprise două locuri ocupate: unu' de mine în fața covrigului, celălalt de Ioana în parbriz. Prin urmare, mai pot lua: o persoană lângă mine, două sau trei pe scămnia din spate (în funcție de diametrul persoanelor), un copchil în locul roții de rezervă (stând lejer în poziția fătului), peste el încă o persoană, și încă două persoane ancorate pe capotă. Hai că-mi făcui Loganu' precum rata de Ciolănești.

  Bagajele, ca să nu încurce în habitaclu, vor fi legate în șir indian de cârligul din spate.

  Traseul, are doi varianți:

  1. București-Buzău-Râmnicu Sărat-Focșani-Adjud-Onești-Târgu Ocna-Slănic Moldova

  2. București-Către Ploiești-Către Brașov-Târgu Secuiesc-Oituz-Târgu Ocna-Slănic Moldova

  Da' cu traseele mai vedem.

  Lume să fie și să iasă la ,,Ia-mă nene'. "

  EDIT

 • [13-02-2017, 21:24] - by icata24
 • Pe 17 plecam din Iasi spre Slanic, cu oprire in Roman maxim doua ore la mama soacra.

  Eu cu sotia in masina (Skoda), pot deci lua doritori.

  Ma pot si abate de la traseu ceva kilometri daca e cazul.

  EDIT

 • [16-02-2017, 18:56] - by Admin
 • IMPORTANT: Despre variantele ”Circuit turistic / Sâmbăta veselă”:/

  „Preliminare”:

  • Drumul dinSlănic Moldova până la Salina Tg. Ocna însumează vreo 30 de minute.
  • De la Tg. Ocna până la Valea Uzului sunt circa 20 de km, drum care se face în 25-30 de minute. Șoseaua este relativ bună, drumul spre baraj se poate face ușor.

  VARIANTA 1: »» Salină — baraj Valea Uzului — Măn. Măgura Ocnei. »» Durata 10:00 - 18:00.

  1. ora 10,00 plecarea din Slănic - Tg. Ocna, sosire 10,30.
  2. De la 10,30 pînă pe la 14,00 vizita în salină.
   Accesul în salină se face cu curse auto, speciale, din 20 în 20 de minute. Accesul se face după plata sumei de 20 de lei de persoană, între orele 07,00- 14,00,7 zile / 7.
  3. 14,30: plecare spre Valea Uzului - sosirea valea Uzului 15,00. Vizita la baraj, maximum o oră, deci, plecare spre Slănic la ora 16,00.
   „Acuma, mare lucru nu ai de văzut la acest baraj... ”
  4. La întoarcere se poate vizita Mănăstirea Măgura Ocnei, ceva între orele 16,30-17,30, după care, se continuă drumul spre Slănic, unde se ajunge la ora 18,00.

  VARIANTA 2: Salină — Măn. Măgura Ocnei. Durata 10:00 - 16:30/17:00/17:30.

  1. ora 10,00 plecarea din Slănic - Tg. Ocna, sosire 10,30.
  2. 10,30 — 15,00: vizita în salină.
  3. 15,30: plecare spre Mănăstirea Măgura Ocnei, ceva între orele 16,00-17,00, după care, se continuă drumul spre Slănic, unde se ajunge la ora 17,30.

  4. Evident, timpul la Salină se poate scurta - plecarea înspre Mănăstire poate fi la 14:30 sau la 15:00, cazuri în care durata se scurtează cu 60/30 minute, iar sosirea înapoi va fi la 16:30 ori 17:00.

  ===

  Dacă se ajunge înapoi la 17.30-18.00 e ok, zic eu.

  Restul programului sâmbătă va începe la ora 20.00.

  --

  Am pregătit și 2 chestionare — „[1] Care variantă o preferați” și „[2] Cât timp preferați să stăm în Salină” // dar nu merg și nu/mi dau seama de ce.

  Revin cu chestionarele într/un post separat

  ===

  Chestionarele sunt afișate în lista înscrierilor (doar acolo merg, în paginile „de tip nou”)

  EDIT

  sfârşit listă ecouri STICKY; mai jos găsiţi ecourile în ordinea cronologică, "normală"

    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  Ecouri PAGINATE - pag [1] din 45 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
  pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
  - Admin
  [13.01.17 01:31:02]
  » mesaj pers

     Şi încă două lucruri:

     1. nu am uitat de promisiunea "reduceri pentru pensionari". Din păcate, nu sunt posibile anul acesta. Preţul negociat este semnificativ mai mic (şi, în concecinţă sper eu simţitor mai suportabil de pensionari şi alţi utilizatori cu venituri mai reduse - oamenii mi-au spus că ne-au dat deja cel mai mic preţ cu putinţă, nu mai pot acorda "reduceri suplimentare".

     2. Vom avea şi tombolă - vă anunţ când vă veţi putea înscrie (programul care gestionează înscrierile e încă în lucru).

     Cei care nu ştiu ce înseamnă tombola - veţi primi detalii pe acest fir de discuţie - de la Cami (roth) — care ne ajută şi de data asta, de la mine sau de la participanţii cu "ştate vechi" :-)

  - Admin
  [13.01.17 11:49:07]
  » mesaj pers

     Ok, o ultimă precizare

     Lista de înscrieri este complet nouă (e un "preview" despre cum va arăta noul AmFostAcolo, în timp), adaptată pentru mobile. Veţi găsi pe acolo, în "header", tot felul de "chestii" care mi-am imagnat eu că vor fi utile.

     Cel mai important: e gestionată de un program nou, care poate fi considerat încă "în rodaj". Vă rog deci pentru îngăduinţă. Semnalaţi-mi orice disfuncţionalităţi aici, pe forum, ori prin PM.

  - Admin
  [13.01.17 12:14:46]
  » mesaj pers

     Fotografiile sunt din 29 dec anul trecut şi au fost făcute de un şpion trimis de mine acolo;)

     De la Dobru am mai multe; nu le încarc pentru că nu ar face decât să "dubleze" fotografiile încărcate de crismis aici.

  - zlatna
  [13.01.17 12:18:20]
  » mesaj pers

     @Admin: Se pare ca o sa deschid eu sirul ecouurilor.

     Noi facem tot posibilul sa venim la intalnire. Am fost o singura data in statiune, pentru cateva ore, asa ca o sa aprofundam mai mult de data aceasta.

  - mishu
  [13.01.17 12:27:19]
  » mesaj pers

     @Admin: :):), acum trebuie sa ma hotarasc unde vreau, abia astept intalnirea.

  - elviramvio
  [13.01.17 12:30:20]
  » mesaj pers

     @Admin:

     E o. k., cel putin pentru mine.

     O rugaminte, daca este circuit turistic gen Cincis, poate avem iar microbuz, unii soferi apreciaza asta, intelegi tu. Plus ca e mai asa, in familie!!! Daca se poate. Eu m-as inscrie sigur cu 2 persoane.

  - Admin
  [13.01.17 12:33:55]
  » mesaj pers

     @elviramvio: da, vom avea microbuz/e (dacă dorim) -... Va fi *exact* la Cinciş, exceptând poate ghidul - nu e încă "antamat" - înainte să căutăm unul, poate se oferă cineva de prin zonă;)

  - mishu
  [13.01.17 12:36:31]
  » mesaj pers

     @elviramvio: Mizati pe inca doua persoane pentru microbuz.

  - elviramvio
  [13.01.17 12:39:49]
  » mesaj pers

     @Admin:

     Multumesc mult. Mishu hop si ea in microbuz cu 2, ai vazut-o !!!!

  - zlatna
  [13.01.17 12:57:41]
  » mesaj pers

     @Admin: Am înteles că foc de arfificii nu avem, dar nici tombola? Anul trecut în pagina cu inscrierile era rubrică pentru tombolă, acum am văzut că nu e.

  - elviramvio
  [13.01.17 13:04:46]
  » mesaj pers

     @zlatna:

     va fi, urmeaza sa apara in curand.

  - Admin
  [13.01.17 13:17:11]
  » mesaj pers

     @zlatna:

  Am înteles că foc de arfificii nu avem, dar nici tombola? Anul trecut în pagina cu inscrierile era rubrică pentru tombolă, acum am văzut că nu e.
  AVEM tombolă -- am anunţat dealtfel într-un ecou mai sus.

     Programul care gestionează înscrierile (la tombolă) nu e însă încă gata

     Cel mai probabil abia de mâine vă veţi putea înscrie

  - maria55
  [13.01.17 13:25:41]
  » mesaj pers

     @roth, 😁 avem treaba!!! Este si tombolă! Eu vreau bujii!! Aviz celor care au de gând sa participe! Doamneee, faină zi! Credeam ca nu mai denaram odata actiunea!!!

  - kelyboy
  [13.01.17 14:50:57]
  » mesaj pers

     @maria55: Ai grija ce-ti doresti, nu cumva sa se implineasca... ! :)

  - maria55
  [13.01.17 14:59:43]
  » mesaj pers

     @kelyboy: 😂😂😂

  - iulian68
  [13.01.17 15:05:09]
  » mesaj pers

     @kelyboy: tu știi ce ne dorim noi, cei din linia întâi... 😁😁

  - Michi
  [13.01.17 15:06:58]
  » mesaj pers

     @elviramvio:şi noi cu două persoane în microbuz. Sunt foarte bucuroasă de alegere. Să-ţi dea Dzeu sănătate Cornel că la întoarcere trec să-mi vizitez sora ( 89 ani) din Bacău şi nepoţii. Chef de chef!

  - kelyboy
  [13.01.17 15:28:04]
  » mesaj pers

     @iulian68: Asa e! Prietenii stiu de ce! :)

  - roxxie
  [13.01.17 15:44:19]
  » mesaj pers

     Buna. Ma bucur nespus ca anul asta o sa pot sa ajunge si eu impreuna cu o prietena la intalnirea AFA, pt ca statiunea este mai aproape de orasul nostru. :) Ca sa nu gresesc, pretul de 500 de lei pt hotel Dobru este de persoana sau de camera? Si vom mai avea acum acces la piscina hotelului Teleconstrucita noi, cei cazati la Dobru?

  - maria55
  [13.01.17 15:56:17]
  » mesaj pers

     @roxxie: no problem! Nu ai citit cu atentie!! Pretul este pe camera, iar accesu' la piscina... free pt toate lumile, fie cazati la 3*, fie la 3*+😀

     Sper ca n-am gresit, ca nu vreua sa mi-o fur.

  - roxxie
  [13.01.17 16:06:06]
  » mesaj pers

     Multumesc mult @maria55!

     Acum am vazut si eu cand am recitit postul :) Este un pret foarte bun si mai ales tinand cont ca putem beneficia si de piscina, eu fiind o mare amatoare de SPA, iar prietena mea la fel :D. Abia astept sa va cunosc si sa petrecem impreuna!!

  - maria55
  [13.01.17 16:08:25]
  » mesaj pers

     @roxxie: si ce petrecere!!! Ai sa te convingi!

  - Carmen Ion
  [13.01.17 16:27:35]
  » mesaj pers

     @Admin: Vrem şi noi cu microbuzul!

     Întrebare: cum e cu aranjamentul la mese?

  - webmasterX
  [13.01.17 16:42:06]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion:

     Aranjarea la mese nu se poate face acum. Abia după ce se va ști exact cine participă, se va putea întocmi și un plan.

     Dar... toate la timpul lor.

  - roth
  [13.01.17 17:36:51]
  » mesaj pers

     @All

     Tombola

     Pentru cei ce stiu doar repet, pentru cei ce nu au fost, nu stiu inca, incerc sa fiu cat mai explicita in randurile ce urmeaza.

     Tombola face parte din intalnirea AFA inca de la Turlungeni, are vechime si este deja traditie.

     Pentru a participa este suficient sa aduci un cadou simbolic ce poate fi daruit oricui, ceva de prin calatoriile tale, de prin zona unde stai sau de oriunde.

     Acest cadou este predat catre persoana care va fi la primire, @roth, @maria55, sau alt coleg/colega, atunci cand va cazati sau cel mai tarziu inainte de inceperea tombolei.

     Se vor face bilete, se va trage la sorti si astfel pe rand fiecare va primii cate un cadou si va darui la randul lui. Vor primii si vor darui doar cei inscrisi.

     Daca sunt intrebari putesi scrie pe fir sau PM

  Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
  - Dan&Ema
  [13.01.17 18:03:41]
  » mesaj pers

     @Cornel:

     Multumim pentru vestea mult asteptata. Succes in organizare pana la capat si asteptam cu interes toate celelalte detalii.

     @all:

     Buna tuturor! Abia asteptam sa ne revedem sau sa ne cunoastem. Ne-am inscris!

  - Zoazore
  [13.01.17 18:12:01]
  » mesaj pers

     @Admin: Gata! Înscris șiii... PLĂTIT TOTI cei 500! Am luat salariul azi! Rog confirmare, Admin! Mulțumesc

     Abia aștept să vă văd!

  - mishu
  [13.01.17 18:24:32]
  » mesaj pers

     @Admin: Am platit si eu deocamdata doar avansul ca nu aveam mai multi bani la mine 😉 dar in curand vine si restul 👍

  - Zoazore
  [13.01.17 18:29:20]
  » mesaj pers

     @mishu: Încă odată: MULȚUMESC MIȘULICĂ! Mulțumită ție am putut să mă înscriu!

  - Alina53
  [13.01.17 18:33:31]
  » mesaj pers

     @Admin: Să ne revedem cu toții sănătoși și bucuroși! Care este suma totală care trebuie plătită pentru trei nopți de cazare?

  .

  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri
  Dacă aveți deja un cont pe AmFostAcolo, vă puteți autentifica mai jos
  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Probleme autentificare? / Recuperare date cont"

  Dacă nu aveți cont pe sait, vă puteți crea unul în 2-3 minute făcând click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici TOP

   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [4] foto. Click pe poze pentru a le mări

  fotografii din vacanta la Întâlnirea AFA.2017 - Hotel Dobru / Teleconstrucţia / Perla / Pufu, Slănic Moldova, 17-19 martieFoto VOTATĂ de mine!
  P01 [JAN-2017] Recepţia de la Dobru
  foto by Admin [înc. 13.01.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  fotografii din vacanta la Întâlnirea AFA.2017 - Hotel Dobru / Teleconstrucţia / Perla / Pufu, Slănic Moldova, 17-19 martieFoto VOTATĂ de mine!
  P02 [JAN-2017] piscina de la Teleconstrucţia
  foto by Admin [înc. 13.01.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  fotografii din vacanta la Întâlnirea AFA.2017 - Hotel Dobru / Teleconstrucţia / Perla / Pufu, Slănic Moldova, 17-19 martieFoto VOTATĂ de mine!
  P01 [JAN-2017] Parcul Slănic Moldova
  foto by bog68 [înc. 06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  fotografii din vacanta la Întâlnirea AFA.2017 - Hotel Dobru / Teleconstrucţia / Perla / Pufu, Slănic Moldova, 17-19 martieFoto VOTATĂ de mine!
  P02 [JAN-2017] Fântâna arteziană din parc... seara la ora 22
  foto by bog68 [înc. 06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [4] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2017 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.610483169556 sec