ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.03.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Joiţa [GR]
    ÎNSCRIS: 18.12.09
    STATUS: SILVER
    DATE SEJUR
    MAR-2010
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    Palatul Parlamentului

    TIPĂREȘTE

    De douazeci de ani, dau tarcoale acestui palat, iar acum acum cateva zile chiar i-am trecut pragul, Asa ca sunt mandra ca macar in cateva holuri si vreo doua Sali am pasit. Ca nu e putin lucru sa vizitezi cea mai mare cladire din Romania si a doua din lume.

    Dupa parerea mea Palatul ar trebui trecut cu litere de o schioapa pe ghidurile turistice. Daca as fi consiliera Dnei de la Turism, as umple tara de panouri, prin care sa invit oamenii sa il viziteze... as obliga toate agentiile de turism sa il promoveze cu prioritate. Dar nu sunt, asa ca am fost o simpla vizitatoare. Constat cu uimire ca nici pe acest site nu a pomenit nimeni nimic de el, desi alte cateva palate sunt bine mentionate ca obiective demne de vizitat de oricine vine in Bucuresti si vrea altceva decat shopping prin mall-uri. Repet: dupa parerea mea este cel mai important si ar trebui sa fie emblema Romaniei. Ce daca a fost construit pe vremea lui ”…”? tot munca inseamna, tot grandios este… si tot unic in Europa. De ce sa se mandreasca doar altii cu comorile lor? De ce sa nu ne strigam in gura mare mandria? Eu sunt tare mandra. Grecii se mandresc cu ruinele lor de 2000 de ani, francezii cu turnul lor de 100 de ani, iar eu ma mandresc cu Palatul Parlamentului ce are doar 20 de ani. E tanar, mandru si frumos.

    Pe ici pe colo mai gasesti comentarii si date tehnice cum ar fi: “Construit intre 1984-1989, este cea mai mare si mai grandioasa constructie din Europa, ce include sute de birouri si saloane de receptie si zeci de sali de conferinte asezate pe 6 nivele si in 21 de corpuri. Suprafata sa insumeaza peste 265000 mp, ocupand locul doi in lume dupa cladirea Pentagonului din Washington si locul trei in lume din punct de vedere al volumului, dupa cladirea de la Cape Canaveral (SUA), in care se monteaza navetele spatiale americane si dupa piramida Quetzalcoatl din Mexic.“ citat din ropedia.

    Palatul este grandios, este imens si pe mine cel putin ma copleseste.

    Dragi compatrioti din tara, cand ajungeti in Bucuresti, faceti macar o tura de jur imprejurul acestui monument de arhitectura, apoi mai vedeti si alte lucruri frumoase din Bucurestiul meu drag, si seara mergeti si la film sau la shoping.


    [fb]
    ---
    Trimis de zena* in 17.03.10 15:20:29

    VIZUALIZĂRI: 3333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zena*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Frumusetea exterioara oferita de grandiosul palat
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1800 PMA (din 6 voturi)

    ECOURI la acest articol

    32 ecouri scrise, până acum

    pepsi70ro
    [17.03.10 15:35:39]
    »

    Singura data cand am avut placerea sa vizitez Palatul, atunci se numea "Casa Poporului" a fost in 1990, la numai 4 luni de la caderea dictatorului. Urma sa ne liberam si am hotarat mai multi baieti din Regiment sa-l vizitam. Atunci nu avea finisajele care le intalnim astazi, era ca o casa la "rosu", insa apartamentele destinate dictatorilor erau finisate, se puteau vizita.

    Mi-as fi dorit sa-l mai vizitez, asa cum este astazi, insa este foarte greu, iar cand se organizeaza "Portile deschise" de multe ori nu pot ajunge.

    De aceea se scrie greu despre el, pentru ca nu-l poti vizita ca pe oricare alt muzeu din tara.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sanziana
    [17.03.10 15:58:30]
    »

    si eu am avut ocazia sa vizitez Palatul Parlamentului de mai multe ori dar de fiecare data cu treaba si am prins doar crampeie din el, bine as fi vrut eu sa ma lase cineva sa umblu hai-hui, dar cu toate legitimatiile atarnate de gat tot nu ai acces in multe locuri.Cand se mai organizeaza Portile deschise? Mi-as dori sa merg ,poate ne anunti si pe noi .

    Costi
    [17.03.10 16:11:22]
    »

    @pepsi70ro

    Nu înţeleg de ce spui că este foarte greu de vizitat Palatul Parlamentului.

    Acesta se poate vizita după următorul program:

    de luni până vineri, între orele 10: 00-16: 00

    Dezavantajul faţă de vizitarea în timpul programului "porţi deschise" este că la aceasta din urmă sunt incluse şi zone care, de obicei nu se vizitează. În plus, e gratis şi programul de vizitare se prelungeşte cu o oră.

    Se pot face şi programări, în cazul grupurilor organizate.

    Ce mă intrigă pe mine este însă alt aspect. Un an întreg, muzeelor din România nu le calcă aproape nimeni pragul (îmi amintesc de astă vară, când am vizitat Muzeul Marinei Române şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa şi eram doar noi doi, eu şi soţia). Şi dintr-o dată, brusc, la acţiunea porţilor deschise, se trezeşte în tot românu' o sete nemărginită de cunoaştere, care durează doar o zi, după care se revine la starea de amorţire, până anul următor. Şi ne mai mirăm că muzeele româneşti nu sunt bine întreţinute... dar de unde atâtea fonduri, dacă nu sunt vizitatori plătitori?

    gushpi
    [17.03.10 16:13:20]
    »

    cand mai vine "top gear" sa mai filmeze curse de masini prin subsolul parlamentului ii rog sa-mi scrie si mie!

    eu nu l-as numi monument de arhitetura!

    eu sunt de acord cu "piciorus" (prigoana) ca destinatia acestei cladiri trebuie schimbata si asa capitala ar beneficia din plin de banii adusi din turism si din tot ce s-ar putea organiza acolo... , dar odata invatati cu narav, alesii nostrii, nu mai pot sa-si tina sedintele decat in vaste sali (unde sforaiturile se pierd in imensitate, iar zoom-urile aparaturii de inregistrare nu vad ce fac ei prin banci)

    cert este ca doar conducerile unice pot aduce unei tari monumente de imensitate internationala!

    hi hi hi! ia uitati aici indemn: "Dragi compatrioti din tara, cand ajungeti in Bucuresti, faceti macar o tura de jur imprejurul acestui monument de arhitectura, apoi mai vedeti si alte lucruri frumoase din..." zena, draga, dupa cate voturi primisei pana acum sa vezi cum vei fi ascultata de restul!!!

    @costi: in primul rand cei putin mai mari ca noi au fost educati ca, daca au parte de un gratarel la iarba verde l-au prins pe d-zeu de picior; in al doilea rand sunt cei mai mici decat noi, care stiu a folosi internetul si facilitatea "360 view" si nu-si mai obosesc picioarele pana-n pragul muzeului; apoi suntem noi, cei care am vrea sa ajungem mai des, dar trebuie sa muncim sa platim pensiile primilor si conexiunea la internet a celor din randul doi - CAND sa mai ajungem la muzeu?!

    bine! ii dau dreptate si zanei: noi stim sa ne bulucim la portile altor tari (cu ale lor muzee), dar in RO doar denigram...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster77
    [17.03.10 16:30:58]
    »

    mutat in sectiunea "La pas prin Bucuresti" - sectiune in care "colectionam" astfel de review-uri.

    lizuk
    [17.03.10 16:40:19]
    »

    vezi aici, ca tot vorbeati de vizitarea Palatului...

    Costi
    [17.03.10 16:59:47]
    »

    @gushpi

    Dă-mi voie să te contrazic cu vehemenţă, în două privinţe:

    1. "eu sunt de acord cu "piciorus" (prigoana) ".

    Bănuiesc că nu ai vorbit serios, despre nerozia lui Prigoană. Asta mai lipsea, un nou en-gros Europa, în Palatul Parlamentului. Evident, scopul propunerii era o diversiune, dar nu intrăm aici în politică...

    2. "... cert este ca doar conducerile unice pot aduce unei tari monumente de imensitate internationala! "

    Şi această afirmaţie o iau tot ca pe o glumă (nu prea reuşită, fie vorba între noi...). Pot să vin cu nişte contra-exemple: toate construcţiile americane, începând cu Pentagonul. Or, după cum se ştie, Statele Unite nu au cunoscut niciodată un regim de dictatură!

    Ar mai fi multe alte exemple, dar mă opresc aici, cine doreşte poate căuta mai departe.

    Pe de altă parte, oricum, chiar şi aceste construcţii din vremea unor dictaturi au fost realizate de oameni simpli, dictatorului revenindu-i doar "meritul" megalomaniei.

    @lizuk

    Mulţumesc pentru susţinere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    pepsi70ro
    [17.03.10 18:11:48]
    »

    @costi

    Cand am spus ca este foarte greu pentru vizita m-am referit la urmatorul aspect:

    Ziua portilor deschise avea loc o data sau de doua ori pe an, cand puteai admira ceea ce nu se poate in turul oficial din timpul saptamanii. De multe ori chiar nu am posibilitatea sa ajung atunci cand se organizeaza "Portile deschise".

    De asta am spus ca este mai greu.

    De exemplu Muzeul judetean Arges il poti vedea oricand in totalitate, este la fel de gol toata perioada anului, dar aici, la Palatul Parlamentului, daca nu prinzi "portile deschise" nu vezi mare lucru.

    Multumesc @lizuk, am citit articolul, voi tine cont de el.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [17.03.10 19:46:17]
    »

    on topic: am fost la Palatul parlamentului/Casa Poporului in cateva randuri, dar n-as putea spune ca am vizitat-o;

    - prima data, prin 1990 cu un amic din Franta, venit sa descopere Romania - despre care tocmai aflase o multime de lucruri contradictorii. a fost coplesit, desi am 'vizionat-o' doar de pe afara;

    - pe urma de vreo 2 ori, in ani succesivi (tot in secolul trecut), cand in cateva sali din aripa vestica (cea mai dinspre deal) se organizau expozitii de tehnica de calcul;

    - acum 2 ani, cand intr-o sala a acestui mastodont arhitectonic a fost organizata festivitatea de absolvire a unei intregi promotii de la SNSPA, printre fericitii absolventi aflandu-se si fiul meu.

    sincer, mi s-a parut de fiecare data un monument al kitsch-ului si prostului gust. n-as vrea sa pierd timpul sa vad si alte "colturi", fie in vizitele 'normale', fie cu ocazia cu 'portile deschise'.

    @costi > si pentru ca veni vorba: in nopatea muzeelor/ziua portilor deschise sunt oferite expozitii inedite si/sau se permite accesul in zone neaccesibile in restul timpului cand poti vizita acel loc. si, in plus, parca e altfel cand mergi in astfel de incursiuni pe la miezul noptii... mie chiar imi plac! pe de alta parte, nu am senzatia ca in restul timpului nu se merge la muzee. am fost in ultimii ani de cateva ori la "Gr. Antipa" (Muzeul de Stiinte ale Naturii) si mi s-a-ntamplat si sa stau la coada la bilete! iar inauntru era plin! iar toti vizitatorii erau platitori! (poate de asta au avut bani sa-si renoveze muzeul?)

    PS: cand era disponibil, la "Noaptea Muzeelor", NU l-am vizitat, tocmai pentru ca il stiam pe de rost; am ales altele.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdalena
    [17.03.10 20:52:01]
    »

    Si eu am vizitat acest palat in 1990 si chiar mi-am scris impresiile intr-o carte pusa la dispozitie acolo...

    Costi si Dragos: in Noaptea Muzeelor sunt cozi infernale, tocmai pentru ca e moca, dar asa cum spui Dragos, e dementiala atmosfera. La Noaptea Muzeelor am fost acum 2 ani si am vizitat cateva muzee, e o atmosfera foarte placuta noaptea, dar e tare obositor maratonul....

    Chiar daca le putem vizita si in cursul anului, parca e altceva atunci, e un eveniment placut, multa lume pe strada in zona muzeelor, multi copii, desi e ora tarzie..

    Toata lumea e bucuroasa, e vesela, schimba impresii.

    La Antipa in fata era si un cuplu care dansa tango. Ce nu mi-a placut aici e ca nu era in totalitate gratuit, se plateau unele sectiuni in interior si era multa inghesuiala, culoarele fiind stramte.

    Am vizitat unele muzee pe care nici nu m-as fi gandit ca le voi vizita...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Costi
    [17.03.10 21:09:29]
    »

    @magdalena

    "... Am vizitat unele muzee pe care nici nu m-as fi gandit ca le voi vizita... "

    Quod erat demonstrandum.

    ...

    E drept că acţiunea Noaptea Muzeelor e mai bine decât nimic.

    Cum nu se mai duceau mulţi la muzee, măcar aşa să mai intre cineva prin muzeele patriei, chit că în rest bate vântul pe-acolo.

    magdalena
    [17.03.10 21:22:01]
    »

    Costi, m-am referit la faptul ca nu stiam de existenta lor! E o forma de publicitate foarte buna. Eu le stiam si le vizitasem pe cele clasice.

    Diaura*
    [17.03.10 21:37:22]
    »

    zena, pentru aceste cuvinte "De ce sa se mandreasca doar altii cu comorile lor? De ce sa nu ne strigam in gura mare mandria? Eu sunt tare mandra." meriti un vot sincer din partea mea.

    In afara ca am avut norocul sa particip la vreo doua semninarii desfasurate in acest palat, ocazie cu care am vazut cu ochiii mei o grandoare de care doar palatele seicilor se mai apropie... pe rudele si prietenii care nu locuiesc in Bucuresti i-am dus sa il vada macar din exterior. Si ma uitam atenta la chipurile lor... erau cu adevarat fascinati. Este imens.

    Si asa cum se vede in fotografii... totul este din marmura. Unii spun ca e "nebunie curata"... dar nu doar Ceausescu a fost grandoman. De ce sa nu profitam de existenta palatului si sa nu facem din el simbol national? Cred ca daca ar fi promovat in turism asa cum spui si tu, in zece ani am recupera mare parte din investitie.

    In partea dreapta, (pe la poarta C) toate acele sali, se inchiriaza pentru diferite evenimente. Nimeni nu a avut ocazia sa il vada pe tot vreodata... nici macar cei care lucreaza acolo. Din doua motive; pentru ca este prea mare si angajatii au treaba intr-o anumita zona, iar cei care il viziteaza nu au voie peste tot. Dar oricat de putin am vazut... se cheama ca " am fost acolo".

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdalena
    [17.03.10 21:45:10]
    »

    Diaura, noroc ca era aproape terminat palatul in 1990... Am trecut azi pe langa Casa Radio si e o priveliste dezolanta..., pacat de cat s-a bagat si s-a muncit la ea. Nu mai zic si de celelalte cladiri ramase neterminate.

    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [17.03.10 22:01:00]
    »

    @ magdalena > totusi, daca ai trecut pe acolo pe lumina, ai fi vazut ca toata zona este un santier, ca se lucreaza intens pentru integrarea "ruinelor" intr-un modern si enorm centru cultural-comercial. si oricum, mie imi aduce aminte ca acolo, pe acele trepte, tovarasul Nicolae Ceausescu ne-a facut pentru ultima oara cu manuta la ultima defilare cu ocazia maretei zile de 23 August.

    aaa, si la Biblioteca Nationala au inceput lucrari de finalizare!

    Diaura*
    [17.03.10 22:01:30]
    »

    Ai dreptate magdalena. La mine in cartier zace in paragina si acum un bloc inceput atunci si neterminat nici azi. Un simplu bloc cu patru etaje. Si ma gandeam cu ceva timp in urma; Ceausescu a condus tara 25 de ani... cu chin si multe neajunsuri pentru oamenii de rand... de la revolutie (fiecare sa o numeasca cum vrea) au trecut alti 20 de ani. Nimic din ce s-a construit in ultimii 20 de ani, nu poate intra la categoria "mandrie nationala".

    magdalena
    [17.03.10 22:04:31]
    »

    Dragos, eu am inteles ca se face un mall, azi insa nu am vazut sa se lucreze...

    Diaura, cineva imi spunea ca trebuie sa se nasca dictatori ca sa se faca lucruri marete...

    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [17.03.10 22:20:21]
    »

    @ Diaura > Nici macar Centrala de la Cernavoda? (chit ca a fost inceputa de ciuruitu')

    pepsi70ro
    [17.03.10 22:32:45]
    »

    Schimbarea regimului a adus si schimbarea mentalitatii. Astazi n-am mai fi vorbit de vacante in Grecia sau Turcia, n-am fi avut un acces asa mare la informatie, n-am fi fost integrati in structurile euro-atlantice.

    Sunt o gramada de lucruri extraordinare care le-a adus Libertatea din'89 si este pacat sa regretam si pentru o fractiune de secunda regimul anterior.

    Dar deja este off-topic si pun punct aici. Este mai bine.

    Diaura*
    [17.03.10 22:32:59]
    »

    dragos, nu doar a fost inceputa pe vremea lui, dar chiar a inceput sa functioneze. Deci dupa parerea mea... "nu se pune".

    magdalena; o generatie se sacrifica pentru ca urmatoarea sa aiba cu ce se lauda.

    webmasterXY*
    [17.03.10 22:58:54]
    »

    Haideti totusi sa pastram directia impresiilor pentru Palatul Parlamentului.

    Costi
    [17.03.10 23:00:57]
    »

    @Diaura

    Centrala de la Cernavodă (mai exact unitatea 1) era construită în proporţie de 10% în 1990, aşa că nu putea funcţiona pe vremea "celui prea degrabă împuşcat".

    De fapt, unitatea 1 a intrat în funcţiune în 1996, iar unitatea 2 în 2007, amândouă fiind "măreţe realizări" ale "societăţii capitaliste", deci Dragoş are dreptate şi "se pune", chiar dacă nu şi după părerea ta.

    Dacă nu s-au construit autostrăzi (la noi, că pe la alţii s-au construit), asta nu înseamnă că trebuie să aducem un dictator, în speranţa că el va pune biciul pe români ca să le construiască.

    De fapt asta este scuza cea mai simplă, dar şi cea mai penibilă pentru nerealizările ultimilor 20 de ani.

    "Numai o dictatură poate realiza construcţii măreţe!" Complet fals! (a se citi şi ecoul meu pentru gushpi).

    molko*
    [17.03.10 23:02:18]
    »

    eu am fost aici la o nunta si la o petrecere de sfarsit de an a unei firme la care am lucrat in trecut.

    vedeti mai are si alte destinatii

    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [17.03.10 23:10:27]
    »

    @molko > tocmai ce spuneam si eu mai sus ca se pot face si sarbatoriri acolo.

    @WM18 > iarta-ne... dar intrucatva sunt subiecte cu legatura in turism.

    @costi > mersi de sustinere, ai fost cu un pas inainte. mai vreau doar sa spun AmFost(si)Acolo! am lucrat pana in 1990 la o institutie care a avut o colaborare cu concernul care a construit centrala. de curiozitate, am intrat in interiorul uneia dintre "bombe" (inca in plin santier pe atunci) parca era domul unei catedrale moderne a raului... nu stiu de ce, dar asa m-am simtit acolo...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Maria Smeu
    [18.03.10 09:07:35]
    »

    zena

    Sunt de acord cu tine cand spui ca ar trebui promovat palatul si inclus in circuitul turistic. Am fost si eu de cateva ori si parerea mea este ca 2 - 3 sali pot fi incluse intr-un mini circuit pentru turisti. S-ar strange bani frumosi.

    babycris42*
    [18.03.10 13:01:26]
    »

    apreciez foarte mult cladirea.ce palate mai poti vizita in bucuresti?

    magdalena
    [18.03.10 13:17:48]
    »

    O gramada!

    Palatul Cotroceni - Muzeul National Cotroceni

    Palatul Cantacuzino, adica Muzeul George Enescu (construit in stil baroc francez)

    Palatul Postelor - Muzeul National de Istorie

    Palatul Regal - Muzeul National de Arta

    Palatul Stirbei - Muzeul Ceramicii si Sticlei

    Palatul Sutu - Muzeul de Istorie si Arta a Municipiului Bucuresti.

    Palatul Mogosoaia - pe langa Bucuresti, la 14 km, resedinta princiara a lui C-tin Brancoveanu

    In general, multe foste palate s-au transformat in muzee, altele au devenit sedii de banci (Palatul CEC, Palatul BNR), biblioteci (Biblioteca Nationala care este fostul Palat al Bursei), universitati (sediul ASE in Palatul Academiei Comerciale, Palatul Facultatii de Drept, Palatul Facultatii de Medicina, Palatul Universitatii), s. a. m. d.

    In general, multe palate sunt muzee, altele sedii de banci (Palatul CEC, Palatul BNR), biblioteci (Biblioteca Nationala care este fostul Palat al Bursei), universitati (sediul ASE in Palatul Academiei Comerciale, Palatul Facultatii de Drept, Palatul Facultatii de Medicina, Palatul Universitatii), s.a.m.d.

    Prin urmare, daca nu sunt muzee, le poti vedea pe dinafara, sau poti ajunge la unele cand e Ziua Portilor Deschise sau poti asculta un concert in Palatul Radiodifuziunii, fiind studioul de concerte Mihail Jora (similar Palatul Copiilor, Palatul Sporturilor - spectacole).

    E plin Bucuresti-ul de palate...Daca nu ma insel, Diaura a surprins cateva.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    babycris42*
    [18.03.10 13:33:09]
    »

    multumesc frumos.

    Costi
    [18.03.10 15:15:13]
    »

    @magdalena

    Spui aşa:

    "multe foste palate s-au transformat in muzee, [...], sedii de banci [...], universitati"

    şi enumeri aici

    "Palatul Academiei Comerciale, Palatul Facultatii de Drept, Palatul Facultatii de Medicina, Palatul Universitatii".

    S-ar putea înţelege de aici că acestea au fost cândva altceva şi unii s-ar putea gândi că e posibil să vină cineva să le revendice ...

    În realitate, toate aceste sedii ale universităţilor bucureştene au fost construite de la început în scopul în care sunt folosite şi astăzi.

    De altfel, lumea nici nu le asociază numele cu nişte "palate", decât poate în sensul că toate sunt nişte clădiri impunătoare, cu o arhitectură deosebită.

    Acelaşi lucru este valabil şi pentru Palatul C.E.C. şi Palatul B.N.R.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    magdalena
    [18.03.10 18:43:05]
    »

    Rog web sa editeze ecoul de mai sus si sa corecteze:

    In general, multe palate sunt muzee, altele sedii de banci (Palatul CEC, Palatul BNR), biblioteci (Biblioteca Nationala care este fostul Palat al Bursei), universitati (sediul ASE in Palatul Academiei Comerciale, Palatul Facultatii de Drept, Palatul Facultatii de Medicina, Palatul Universitatii), s. a. m. d.

    Multumesc Costi pentru precizare, intr-adevar se intelege alta nuanta.

    gushpi
    [19.03.10 10:31:50]
    »

    mai, ce va mai oficializati! de parca spusele unui turist ar putea deveni litera de lege...

    se intelege f f f bine ca exprimarea este libera, este de moment - si nu una extrem de cizelata sau aprofundata (suntem specialisti in asa ceva?)

    poate ca aici, in Bucale, mai stim cate ceva sigur, dar cand vorbim de alte tari mai stim ceva sigur? nu, doar repetam ce ne-au spus ghizii...

    eu consider ca acele comentarii scrise sub imboldul amintirilor celor vizitate sunt mult, MUULT mai elocvente!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    magdalena
    [19.03.10 15:06:09]
    »

    Ai dreptate gushpi, dar sunt si colegi care ne arata cu degetul si ne si corecteaza...Unele sunt binevenite, mai gresim si noi, oameni suntem!

    Dar uneori trebuie sa cauti prin boxa cu amintiri...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    babycris42*, Costi, Diaura*, gushpi, lizuk, magdalena, Maria Smeu, molko*
    Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Bucureşti:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097640991210938 sec
    ecranul dvs: 1 x 1