74310 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Corund și ''Țara Codrului''

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.10.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Prin „Țara Codrului” – Biserica de lemn din Corund


Drumurile românești, bune sau mai puțin bune, m-au purtat în această toamnă către vestul și nord-vestul țării, prin locuri pe unde nu am mai fost. Mmmm... avem o țară destul de mare... și pitorească. Dinspre Cluj-Napoca urcăm spre Satu Mare pe E81, uitându-mă cu jind către indicatoarele ce semnalau Castrul de la Porolissum – nu e timp însă, traversăm orașul Zalău și trecem pe lângă monumentul de la Guruslău, dedicat victoriei lui Mihai Viteazul asupra lui Sigismund Bathory.

Curând intrăm în Țara Codrului, o entitate istorică grupată în jurul Culmii Codrului. Din punct de vedere geografic această „țară” este situată în Dealurile de Vest, de o parte și de alta a Dealului (Culmii) Codrului, o zonă înaltă împădurită. Codrenii și-au întemeiat așezările majoritar pe teritoriul județelor Satu Mare și Maramureș; este vorba de circa 46 de localități împrăștiate între lunca Sălajului, lunca Someșului și Câmpia Sătmarului. Populația majoritar românească din Țara Codrului se individualizează prin port, tradiții și folclor.

Din localitatea Supuru de Jos facem dreapta pe DJ 196 spre satul Corund, depășind un scuar unde se află bustul poetului și prozatorului George Boitur, gara Supuru și râul Crasna. Șoseaua nu e de cea mai bună calitate, dar măcar e asfaltată. Viteza mică cu care rulăm ne dă prilejul de a sorbi din ochi peisajele deluroase, pâlcuri de pădure, fânețe și culturi agricole. După circa 7 km intrăm în satul Corund (județul Satu Mare), chiar la marginea localității fiind amenajat un părculeț pentru copii.

Satul Corund e atestat documentar pe la 1400 și ceva, descoperiri arheologice probând rădăcini istorice mai vechi. Azi sunt circa 500 de suflete în sat; casele așezării au fost ridicate sub poalele pădurii, locuitori ocupându-se cu agricultura și creșterea animalelor (în principal păstorit). Undeva la marginea satului și a pădurii se află o fântână cu cumpănă, numită Fântâna lui Pintea Viteazul - o astfel de fântână am fotografiat și eu în alt punct al satului. Școala veche a satului (1932) a fost modernizată și amenajată drept punct muzeal sătesc și punct de informare cultural în cadrul unui proiect – clădirea era însă închisă. Am citit un articol de ziar interesant despre un învățător din Corund care în anul 2012 a împlinit 100 de ani și care a condus din 1934 timp de 30 de ani școala din localitate, influențând în sens pozitiv destinele comunității locale (buletindecarei.ro/2012/02 ... 100-de-ani.html) – așa da exemple.

Oameni credincioși, codrenii din Corund au ridicat mai multe troițe în sat, dar și două biserici. Cea mai importantă dintre ele este biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, declarată monument istoric. Frumoasa ctitorie de lemn datează din anul 1723 și inițial se afla în cimitirul satului, mai sus pe deal. La jumătatea secolului al XIX-lea biserica este strămutată de către săteni în mijlocul așezării (vatra satului se mutase de-a lungul timpului) utilizând trunchiuri de arbori și boi. Acțiunea a durat un an de zile (după alte surse, trei ani), în acest timp lăcașul de cult fiind utilizat pentru slujbele religioase. M-am oprit 15 minute să admir această bijuterie de lemn, doar la exterior – biserica era încuiată. Citisem câteva articole despre pictura din pronaos, individualizată prin câteva elemente – și anume, accentul pus pe prezentarea păcatelor omenești și pe diavolii care îi pedepsesc (vezi aici unul din articole: agerpres.ro/social/2015/0 ... -vale--12-53-02). Scopul principal al acestei picturi este unul educativ, adaptat vremurilor de atunci. Construcția e alcătuită din bârne de lemn, fățuite din topor, la îmbinări s-au utilizat cuie din lemn, acoperișul e din șindrilă. Un brâu având drept model funia împletită înconjoară lăcașul; din pridvor o scară asigură accesul spre balconul ce înconjoară turla la metri buni deasupra pământului.

În aceeași curte se află și biserica de zid a satului, construită prin anii 60. În stânga bisericii de lemn este amplasat monumentul eroilor din cele două războaie mondiale, un obelisc modern din marmură neagră sfințit în 2014.

Am traversat satul în care casele vechi se intercalează cu cele mai noi, moderne; peste tot sunt flori multicolore; vedem puțini locuitori pe strada principală, e o atmosferă liniștită, nici autovehicule nu trec așa de des. După ce ieșim din sat, într-o curbă ne apare în față un fazan – nu am reușit să îl surprind într-o imagine deoarece și-a luat zborul rapid. Pe câmpurile din apropiere vedem o „mare” de brândușe de toamnă.

Acum, documentându-mă pe căile Internetului, am descoperit atât de multe obiective în zona Țării Codrului, astfel că mi-am propus să revin pentru un traseu mai amplu. Recomand cu căldură o călătorie în această regiune istorică mai puțin promovată, dar la fel de frumoasă ca și alte zone românești celebre.

---
Impresii încărcate de tata123 in 11.10.2016 14:29:40

Validat / Publicat: 11.10.16 18:16:55


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1828


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- printesa82
[11.10.16 20:35:32]
» mesaj pers

   Iata ca Superbonusul pentru acest articol vine tocmai de la Satu Mare☺! Felicitari pentru descriere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[11.10.16 21:10:39]
» mesaj pers

   @tata123: Pai daca e musai atunci sa o bagam in plan, insa pana atunci, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.10.16 14:16:33]
» mesaj pers

   În luna iulie m-am relaxat pentru 4 zile la o pensiune foarte frumoasă în Corund.

   Este pentru a doua oară când poposesc pe aceste meleaguri şi nu am reuşit să-mi scriu impresiile (şi nici nu cred să o fac în viitorul apropiat).

   Este o zonă frumoasă cu multe posibilităţi de petrecere a timpului liber!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.10.16 16:08:46]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Eu nu am văzut nici o pensiune în satul Corund din județul Satu Mare. Sigur nu e vorba despre localitatea Corund din județul Harghita?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[07.05.17 00:20:14]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Corund și ''Țara Codrului''» (nou-creată, între timp, pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Ajungem în Corund (jud. Satu Mare), în Țara Codrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799798">Şterge vot</a></div><span id="v9799798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Ajungem în Corund (jud. Satu Mare), în Țara Codrului.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Fântână de lemn cu ciutură și cumpănă la marginea satului Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799801">Şterge vot</a></div><span id="v9799801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Fântână de lemn cu ciutură și cumpănă la marginea satului Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Brândușe de toamnă - Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799803">Şterge vot</a></div><span id="v9799803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Brândușe de toamnă - Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] Câmp cu brândușe de toamnă - Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799804">Şterge vot</a></div><span id="v9799804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] Câmp cu brândușe de toamnă - Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Poartă de intrare spre biserica de lemn (1999). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799805">Şterge vot</a></div><span id="v9799805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Poartă de intrare spre biserica de lemn (1999).
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” (1723) - Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799808">Şterge vot</a></div><span id="v9799808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” (1723) - Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Pictură interioară - panou informativ. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799811">Şterge vot</a></div><span id="v9799811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Pictură interioară - panou informativ.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” (1723) - Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799812">Şterge vot</a></div><span id="v9799812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” (1723) - Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Pridvorul și scara de acces în turlă - Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799814">Şterge vot</a></div><span id="v9799814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Pridvorul și scara de acces în turlă - Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Turla cu balcon înaltă cât bradul. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799815">Şterge vot</a></div><span id="v9799815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Turla cu balcon înaltă cât bradul.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Arhitectură tradițională din lemn - Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799819">Şterge vot</a></div><span id="v9799819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Arhitectură tradițională din lemn - Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] Biserica nouă din Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799821">Şterge vot</a></div><span id="v9799821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] Biserica nouă din Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Monumentul Eroilor - Corund (jud. Satu Mare) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799823">Şterge vot</a></div><span id="v9799823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Monumentul Eroilor - Corund (jud. Satu Mare)
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Casă veche (și antenă modernă) în Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799824">Şterge vot</a></div><span id="v9799824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Casă veche (și antenă modernă) în Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Casă modernă în Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799826">Şterge vot</a></div><span id="v9799826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Casă modernă în Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Gospodărie în Corund (jud. Satu Mare) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799827">Şterge vot</a></div><span id="v9799827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Gospodărie în Corund (jud. Satu Mare)
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Parcul sătesc din Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799829">Şterge vot</a></div><span id="v9799829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Parcul sătesc din Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Pădurea care protejează satul Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799831">Şterge vot</a></div><span id="v9799831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Pădurea care protejează satul Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Șoseaua care duce spre Corund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799833">Şterge vot</a></div><span id="v9799833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Șoseaua care duce spre Corund.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Pe malul râului Crasna, lângă Supuru de Jos. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799835">Şterge vot</a></div><span id="v9799835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Pe malul râului Crasna, lângă Supuru de Jos.
foto tata123 [11.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Bustul poetului George Boitur - Supuru de Jos. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av799837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv799837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=799837">Şterge vot</a></div><span id="v9799837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(799837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f799837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e799837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Bustul poetului George Boitur - Supuru de Jos.
foto tata123 [11.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.105211019516 sec