72789 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lovech și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.08.2016
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pelerini de ocazie la Mănăstirea Troyan, mărturie de seamă a credinţei ortodoxe bulgare


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Deşi auzisem mai demult de vestita mănăstire, dinainte de minivacanţa de la Lovech, ba chiar îmi fusese recomandată cu cădură de colega @elviramvio, nu eram prea hotărâţi dacă s-o includem în program sau nu, dar cuvântul hotărâtor l-a avut gazda noastră din Lovech, d-nul Ivan care ne-a prezentat oraşul, zona cu tot ce are ea mai ofertant. Printre altele a menţionat şi mănăstirea Troyan, a treia ca importanţă şi mărime din Bulgaria, după Rila şi Bachkovo, situată la 28 km sud de Lovech. Ne-a amintit că hramul mănăstirii Troyan este Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare ce avea loc în acel weekend şi că s-ar putea să prindem aglomeraţie.

Dar ne-a convins povestea pe scurt a mănăstirii spusă cu mult har: că pe locul acesteia, pe la 1600, doi pustnici ce veneau de la muntele Athos au ridicat un lăcaş de cult, iar mai târziu, un alt călugăr ce plecase tot de la muntele Athos spre ţinuturile româneşti să aducă o veche icoană miraculoasă a Maicii Domnului, nu a putut “dezlipi” icoana de locul în care se oprise şi făcuse popas, în sensul că dând să plece de mai multe ori, măgarii ce trăgeau la atelajul său au refuzat să pornească la drum. În cele din urmă, a înţeles că sfânta icoana îşi găsise, în sfârşit, casa şi a renunţat a mai vrea să ajungă pe meleaguri vlahe, în felul acesta mănăstirea alegându-se cu bunul său cel mai de preţ. Mai târziu, mai mulţi călugări au fost atraşi, trecând pe aici, de mănăstirea ce începuse să se mărească şi să prindă contur.

Ulterior, documentându-mă cu privire la mănăstire, am citit că o cronică, într-adevăr, datează temelia mănăstirii, în jurul anului 1600, însă, din păcate, nimic altceva decât tronul de piatră al bisericii nu a dăinuit în timp.

Dar ceea ce este astăzi mănăstirea Troyan sau Mănăstirea Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu (în bulgară : Троянски манастир "Успение Богородично"), s-a ridicat între 1835-1837, în timpul Renaşterii Bulgare. Principalul monument arhitectonic şi cultural al complexului este biserica "Adormirea Maicii Domnului", care a fost construită de către cunoscutul meşter local al acelor vremuri, Konstantin, pe locul vechii biserici. Interiorul şi exteriorul bisericii au fost pictate între 1847 și 1849 de către Zahari Zograph, un popular pictor bulgar al timpului, care a pictat, de asemenea, biserica centrală a mănăstirii Rila. Totuşi, se pare că picturile sale murale acoperă toţi pereţii interiori ai bisericii Mănăstirii Troyan, în afara galeriilor de vest şi de nord. Pe una dintre faţadele ce dă în curte, maestrul a zugrăvit imaginile unui leu şi ale unui elefant, simbolurile puterii şi liniştii poporului bulgar. Alături de scene biblice ştiute, el a mai lăsat un minunat autoportret în jurul uneia dintre ferestrele din spatele bisericii, portrete ale celor ce au făcut donaţii cu ajutorul cărora s-a ridicat mănăstirea, imaginile Sf. Chiril şi Sf. Metodiu, chipuri ale patriarhilor şi ţarilor bulgari, sfinţi, iar pentru prima dată au fost înfăţişati şi sfinţi bulgari. Se pare că pereţii bisericii au fost împărţiţi în 360 de “domenii” în care sunt pictate diverse scene şi imagini celebre, precum Roata Vieţii şi Judecata de Apoi, iar diverse autorităţi în materie de arte plastice sunt de acord că bogăţia şi variaţia temelor redate în picturile de pe pereţi nu au egal ca şi măiestrie printre lucrări din aceeaşi epocă a Renaşterii Bulgare.

Catapeteasma bisericii principale, făcută în 1839, este o capodoperă de sculptură în lemn realizată de un iscusit meşter tâmplar. Uimitoare prin originalitatea lor sunt porţile sfântului altar, la fel sculptate din lemn, de acelaşi artist, iar icoanele pictate de renumiţi pictori din perioada Renaşterii impresionează prin stil şi frumuseţe.

Tot în anul 1835 au fost construite actualele clădiri rezidenţiale de la est, nord şi vest. În 1843 a fost construită clădirea casei de oaspeţi din faţa curţii stareţului mănăstririi. În 1866 a fost construit un turn unic în conceptul său. Acesta este înalt de cinci etaje, la nivelul inferior există un depozit, urmat de o capelă dedicată Sf. Chiril și Sf. Metodiu, apoi camere, şi, în fine, se termină cu clopotniţa. Turnul se află în reconstrucţie şi restaurare, însă cel mult m-au impresionat acoperişurile din lespezi, ca nişte felii uriaşe de piatră al căror echilibru m-a uimit dintotdeauna.

Noi am plecat către mănăstire imediat după micul dejun, iar drumul bun nu ne-a pus nici o problemă, ajungând după aproximativ jumătate de oră în localitatea Troyan, de unde am luat-o la stânga pentru alţi opt kilometri în sânul Balcanilor, pe valea unuia dintre afluenţii Osamului: Cherni Osam. La destinaţie, poliţiştii bulgari dirijau toate maşinile către o mare parcare improvizată dintr-un izlaz, pentru a crea o oarecare ordine, aşteptându-se la un puhoi de vizitatori. De la locul de parcare şi până la intrarea în curtea mănăstirii, drumul era “împodobit” pe-o parte şi pe alta de tarabe înghesuite cu tot felul de mărfuri alimentare, nealimentare, haine, suveniruri, cu grătare pe care se pregăteau tot felul de cărnuri de la care aromele te luau de nas, terase unde puteai să-ţi potoleşti setea sau să încerci fripturile gata făcute. Tot căscând gura şi ochii în stânga şi-n dreapta prin mulţimea de călători, am făcut mai mult de patruzeci de minute până la poarta mănăstirii.

Tipice pentru mănăstirea Troyan sunt cele trei curţi: pentru credincioşi, pentru atelierele mănăstirii şi pentru călugări. Acest lucru creează un spaţiu interesant şi o gradaţie pe măsură ce te lasă s-o descoperi treptat după intrare. Odată ce se trece prin poarta principală, joasă, construită într-un zid de piatră, se intră într-o curte monahală largă ce oferă o privelişte pitorească, dar, mai ales, liniştită: în faţă este clădirea cu trei etaje a aripilor mănăstirii, spre dreapta este construcţia cu patru etaje ce include şi muzeul Vasil Levski, cu verande de lemn, cufundată în umbra profundă, în timp ce la stânga apar două clădiri joase, deasupra cărora linia dealurilor din jur încântă ochii oricărui privitor. Totul era aşa de verde şi decorat cu multe flori, că nu-ţi venea să mai pleci din grădina aceea interioară, dar nu ne-am oprit aici, am trecut şi de a doua poartă către incinta propriu-zisă a mănăstirii cu celelate două curţi: pentru ateliere şi pentru călugări. Acolo, mănăstirea ni s-a dezvăluit în adevărata ei splendoare, am văzut şi marele turn aflat în reconstrucţie, am dat roată mănăstirii, făcându-ne curajul necesar pentru a ne face loc printre mulţimea de pelerini. După momentele de pioşenie care ne-au încărcat sufletele cu energia după care veniserăm, am admirat îndelung întregul complex monahal care impresionează pe oricine, întorcându-ne către micul muzeu închinat lui Vasil Levski pe care vroiam să-l vedem.

Acesta este organizat în două camere situate la etajul al treilea al clădirii amintite, iar intrarea în muzeu costă 2 leva/persoană. Prima cameră pune la dispoziţie numeroase informaţii despre mănăstire, de aici am aflat că în jurul anilor 1860, în cadrul mănăstirii a fost fondată şi o şcoală a cărei misiune patriotică a transformată în tradiţie. O expoziţie importantă de vechi icoane şi manuscrise este găzduită tot de prima încăpere. Pe lângă lucrările de artă religioasă, în mănăstirea Troyan se păstrează diverse obiecte de artă şi artizanat. A doua încăpere este dedicată cu precădere “apostolului libertăţii”, aşa cum i se spunea lui Vasil Levski (1837-1873), luptătorul legendar bulgar pentru eliberatea ţării sale de sub Imperiul Otoman. În 1872, Vasil Levski a înfiinţat aici un comitet revoluţionar secret, căruia i s-au alăturat, pe lângă alţi combatanţi de seamă, toţi cei optzeci de călugăride-atunci ai mănăstirii şi a fost condus de arhimandritul Macarie. De fapt, aceasta era camera în care se ascundea Vasil Levski de autorităţile turce ce-l căutau neobosit, anul următor având să fie capturat şi spânzurat de acestea. Aici se întâlneau în secret revoluţionarii, se discutau strategiile de frondă, iar aspectul său autentic a fost păstrat cu sfinţenie până în prezent. Patru ani mai târziu, în 1876, mănăstirea Troyan a devenit ea însăşi o cetate, iar în timpul războiului ruso-turc (1877-1878), complexul mănăstiresc a servit ca spital pentru soldaţii ruşi.

Mulţi oameni vin în pelerinaj la această mănăstire şi de ziua Sf. Gheorghe, datorită faptului că biserica principală deţine şi o icoană veche şi valoroasă, din punct de vedere spiritual, a Sf. Gheorghe. Însă, asemănător cu alte mănăstiri bulgare, aceasta are propria icoană făcătoare de minuni care se numeşte "Sf. Fecioară Troerutchitsa" ce a fost vremelnic dusă în Serbia din raţiuni de securitate, ulterior întorcându-se la locul ei.

Complexul mănăstiresc este foarte bine organizat, de dimensiuni considerabile şi e bine de ştiut că mănăstirea Troyan oferă cazare şi pensiune pentru turişti, deoarece aici există propriul corp de casă de oaspeţi. Este recomandat pentru oricine doreşte să petreacă un timp pentru relaxare şi odihnă, la reîncărcat de baterii, să-şi facă rezervare dinainte, căci interesul este mare, preţurile mici şi este posibil să nu găsească camere neocupate.

De asemenea, rezervare detaliată (pe ore, chiar) este necesară şi pentru oficierea botezurilor şi a nunţilor, iar cei ce beneficiază de serviciile acestea în acest cadru natural, se pot considera norocoşi. Există câteva magazine în complex în care se vând materiale informative, suveniruri de unde am luat şi noi câteva. În apropiere, există, unităţi de alimentaţie publică în care produsele alimentare, precum şi băuturile tradiţionale din zona Troyan pot fi degustate şi cumpărate.

Mănănstirea Troyan merită vizitată cel puţin o dată, dar nu de 15 august, când este hramul mănăstirii iar aglomeraţia este obositoare şi iritantă. Ea trebuie înţeleasă şi apreciată pe îndelete, nu “pe repede înainte”, aşa cum ni s-a întâmplat nouă, mânaţi de la spate de mulţimea de pelerini grăbiţi să bifeze o vizită la mănăstire.

În ansamblul său, mănăstirea Troyan este o bijuterie arhitectonică ce aşteaptă să fie descoperită cutreierând prin Balcanii de nord, aşa că dacă aveţi ocazia să treceţi prin zonă, vizitaţi-o negreşit!

Vă rog ataşaţi următorul videoclip:

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 27.08.2016 12:46:00

Validat / Publicat: 27.08.16 17:25:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 2448


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[27.08.16 16:19:04]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.08.16 16:30:11]
» mesaj pers

   @webmaster45: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[27.08.16 17:58:32]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mă bucur că am nimerit și eu primul vot și-ți mulțumesc pentru articol dar mai mult pentru poze. Mă bucur că nu regreți vizita. Noi am renunțat în mai, cu mult regret, să ne abatem pe acolo deși mă pregătisem cu informații istorice, motivul fiind drumul despre care nu am obținut informații clare dacă e bun sau nu. Atunci ne grăbeam spre Rozhen.

   Drum bun in următoarea călătorie! (parcă tot Bulgaria?)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[27.08.16 18:19:12]
» mesaj pers

   @elviramvio: Eu sunt cea care se bucură că ţi-a ascultat recomandarea şi cum ar putea să-mi pară rău că am vizitat o asemenea frumuseţe plină de farmec şi istorie?!

   Numai că momentul nu a fost unul tihnit, fiind mare aglomeraţie şi îmbulzeală, mai ales în biserică unde am "încăput" şi noi cu greu. Însă, merită cu prisosinţă pentru orice turist să ajungă acolo.

   Mulţumesc pentru urări, următoarea călătorie va cuprinde Bulgaria doar în tranzit către ţara miturilor şi legendelor;) şi abia o aştept! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- calatorul
[27.08.16 19:34:41]
» mesaj pers

   @irinad: Multumim pentru informatii si impresiile impartasite si convingatoare poze, frumoase locuri, o sa le caut cand mai am drum pe acolo. CAlatorii placute si vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.08.16 20:09:32]
» mesaj pers

   @calatorul: Mulţumesc şi eu pentru aprecieri, vizită şi vot. E o mănăstire despre care nu s-a mai scris, deşi cred că au mai fost şi alţi colegi pe-acolo, dealtfel zona este foarte frumoasă şi are multe de oferit.

   Şi eu vă întorc urările de bine în privinţa călătoriilor şi a vacanţelor frumoase, în ultima vreme ele sunt cele mai dorite evenimente!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- monaca
[27.08.16 20:35:01]
» mesaj pers

   Super bonus și felicitări pentru documentare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.08.16 21:06:30]
» mesaj pers

   @monaca: Mulţumesc frumos, mă bucur dacă ţi-a plăcut. Eu nu prea obişnuiesc să scriu despre mănăstiri şi biserici pentru că nu prea sunt înclinată în sensul acesta, dar mănăstirea în sine, nu numai că mi-a plăcut tare mult, dar m-a şi "îndemnat" să citesc ceva mai mult despre ea! Are şi o doză de comercial, dar există ceva fără comercial în zilele noastre?! Hai că m-am luat cu vorba cam mult!

   Vacanţe frumoase îţi doresc şi de-aici înainte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[27.08.16 21:07:50]
» mesaj pers

   @irinad: Superb loc! Intr-adevar, merita o vizita... intr-o altfel de atmosfera, mai intima, mai putin comerciala... Imi place mult contrastul oferit de "lespezile" de piatra ale acoperisului si pictura delicata a peretilor exteriori!

   Am trecut Manastirea Troyan pe lista mea scurta! Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.08.16 21:56:21]
» mesaj pers

   @crismis: Aşa este, peisajele bucolice din jur, dar şi frumuseţea mănăstirii în sine încântă orice vizitator şi-l face să-şi dorească să revină, poate chiar să rămână aşa, două-trei zile la reîncărcat de baterii. Repet, nu de 15 august, e prea aglomerat şi farmecul locului se reduce, din păcate. La întoarcere, când noi am plecat cu maşina din Troyan, coloana formată pe sensul celălalt, pe care veneau maşinile spre mănăstire (e dreot, înaintau ca melcul), am numărat peste o sută de bucăţi şi nu era mai târziu de orele 11,00. Chiar mă întrebam unde or avea loc toate, că nu prea-mi dădeam seama cum vor fi făcut faţă autorităţile locale.

   În fine, mulţumesc pentru vorbele frumoase cu care m-ai obişnuit! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Utube
[27.08.16 21:59:44]
» mesaj pers

   Un articol care negresit merita un ecou pentru multitudinea de informatii pe care ati reusit sa le adunati si sa le expuneti spre informarea poporului cititor.

   Foarte interesanta si deasemenea originala povestea cu icoana care n-a mai dorit sa se "dezlipeasca" de locul unde trebuia sa poposeasca pentru eternitate - presupun.

   Aveti dreptate, de obicei asa se intampla cand vreo biserica sau manastire este centrul evlavios al vreunei sarbatori: vine lume foarte multa si nu mai ai timp de vizitat pe indelete.

   Dar sa privim si partea buna a lucrurilor: multa lume in vizita la un lacas de cult inseamna ca oamenii inca nu si-au pierdut de tot credinta si atata timp cat mai exista credinta mai exista si speranta intr-o lume mai buna.

   Calatorii placute si vacante minunate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[27.08.16 22:59:34]
» mesaj pers

   @Utube: Mă bucur mult dacă ţi-a plăcut povestea icoanei care trebuia să ajungă la noi, dar destinul a vrut să rămână acolo. Recunosc că aceasta a înclinat balanţa spre a vizita mănăstirea, nu pentru că nu am fi vrut defel, dar timpul a fost destul de scurt şi aveam deja pe listă alte obiective.

   În ceea ce priveşte aglomeraţia prezentă în zilele de sărbătoare, ai şi tu dreptate, atât timp cât mai avem o urmă de credinţă, putem spera într-o lume mai bună!

   În concluzie, mi-a plăcut ceea ce am văzut şi mi-am zis să scriu, poate voi da idei şi altora s-o viziteze, merită!

   Mulţumesc pentru urări, ţi le întorc cu drag şi ţie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] La intrare în Mănănstirea Troyan, multe prăvălii îşi aşteaptă clienţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781814">Şterge vot</a></div><span id="v9781814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] La intrare în Mănănstirea Troyan, multe prăvălii îşi aşteaptă clienţii
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Mănănstirea Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781815">Şterge vot</a></div><span id="v9781815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Mănănstirea Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Poarta prncipală a Mănănstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781816">Şterge vot</a></div><span id="v9781816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Poarta prncipală a Mănănstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Corpul de clădire în care se află muzeul închinat lui Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781817">Şterge vot</a></div><span id="v9781817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Corpul de clădire în care se află muzeul închinat lui Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Interiorul primei curţi ce dă spre linia dealurilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781818">Şterge vot</a></div><span id="v9781818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Interiorul primei curţi ce dă spre linia dealurilor
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Casa de oaspeţi văzută de la etajul al treilea al clădirii în care se află muzeul Vasli Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781819">Şterge vot</a></div><span id="v9781819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Casa de oaspeţi văzută de la etajul al treilea al clădirii în care se află muzeul Vasli Levski
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] A doua poartă ce dă spre curţile a doua şi a treia ale mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781820">Şterge vot</a></div><span id="v9781820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] A doua poartă ce dă spre curţile a doua şi a treia ale mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] A doua curte interioară a mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781821">Şterge vot</a></div><span id="v9781821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] A doua curte interioară a mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Turnul mănăstirii Troyan aflat în reconstrucţie -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781822">Şterge vot</a></div><span id="v9781822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Turnul mănăstirii Troyan aflat în reconstrucţie
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Prima curte interioară văzută de la muzeul Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781823">Şterge vot</a></div><span id="v9781823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Prima curte interioară văzută de la muzeul Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Mănăstirea Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781824">Şterge vot</a></div><span id="v9781824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Mănăstirea Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Curtea interioară a doua a mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781825">Şterge vot</a></div><span id="v9781825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Curtea interioară a doua a mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Imagine de sus, de la muzeul Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781826">Şterge vot</a></div><span id="v9781826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Imagine de sus, de la muzeul Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Lespezi, materie primă pentru acoperiş -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781828">Şterge vot</a></div><span id="v9781828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Lespezi, materie primă pentru acoperiş
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Flori şi chilii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781832">Şterge vot</a></div><span id="v9781832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Flori şi chilii
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Clopoţeii de la mănăstirea Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781835">Şterge vot</a></div><span id="v9781835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Clopoţeii de la mănăstirea Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Atelierele de la mănăstirea Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781838">Şterge vot</a></div><span id="v9781838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Atelierele de la mănăstirea Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Din a treia curte interioară a mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781839">Şterge vot</a></div><span id="v9781839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Din a treia curte interioară a mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] O punte între doi copaci din curtea mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781840">Şterge vot</a></div><span id="v9781840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] O punte între doi copaci din curtea mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Picturi din pridvorul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781841">Şterge vot</a></div><span id="v9781841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Picturi din pridvorul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Alte picturi din pridvorul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781842">Şterge vot</a></div><span id="v9781842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Alte picturi din pridvorul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] Interior din mănăstirea Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781843">Şterge vot</a></div><span id="v9781843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Interior din mănăstirea Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] Iconostasul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781844">Şterge vot</a></div><span id="v9781844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] Iconostasul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2016] Intrarea în osuarul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781846">Şterge vot</a></div><span id="v9781846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Intrarea în osuarul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2016] Osuarul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781848">Şterge vot</a></div><span id="v9781848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2016] Osuarul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2016] Planul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781849">Şterge vot</a></div><span id="v9781849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2016] Planul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2016] Icoane expuse la intrarea în muzeul Vasil Levski alături de gravura ce-l înfăţişează pe arhimandritul Macarie -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781850">Şterge vot</a></div><span id="v9781850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2016] Icoane expuse la intrarea în muzeul Vasil Levski alături de gravura ce-l înfăţişează pe arhimandritul Macarie
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2016] Intrarea în camera de muzeu dedicată lui Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781851">Şterge vot</a></div><span id="v9781851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2016] Intrarea în camera de muzeu dedicată lui Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2016] Nivelul pe care se găseşte în capăt muzeul Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781852">Şterge vot</a></div><span id="v9781852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2016] Nivelul pe care se găseşte în capăt muzeul Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2016] Exponate din prima cameră a muzeului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781853">Şterge vot</a></div><span id="v9781853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2016] Exponate din prima cameră a muzeului
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [AUG-2016] Alte exponate din prima cameră -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781854">Şterge vot</a></div><span id="v9781854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [AUG-2016] Alte exponate din prima cameră
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [AUG-2016] Icoane şi haine preoţeşti din prima cameră a muzeului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781855">Şterge vot</a></div><span id="v9781855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [AUG-2016] Icoane şi haine preoţeşti din prima cameră a muzeului
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [AUG-2016] Cea de-a doua cameră din muzeu, practic ascunzătoarea lui Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781856">Şterge vot</a></div><span id="v9781856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [AUG-2016] Cea de-a doua cameră din muzeu, practic ascunzătoarea lui Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [AUG-2016] Locul care servea drept pat pentru Vasil Levski -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781857">Şterge vot</a></div><span id="v9781857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [AUG-2016] Locul care servea drept pat pentru Vasil Levski
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [AUG-2016] Un tablou vechi din muzeu ce prezintă imaginea mănăstirii Troyan în anii 1871-1878 -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781858">Şterge vot</a></div><span id="v9781858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [AUG-2016] Un tablou vechi din muzeu ce prezintă imaginea mănăstirii Troyan în anii 1871-1878
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [AUG-2016] O privire de sus către a doua curte interioară a mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781859">Şterge vot</a></div><span id="v9781859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [AUG-2016] O privire de sus către a doua curte interioară a mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [AUG-2016] De sus de la muzeu, către prima curte interioară şi dealurile din jurul mănăstirii Troyan -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 27.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781860">Şterge vot</a></div><span id="v9781860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [AUG-2016] De sus de la muzeu, către prima curte interioară şi dealurile din jurul mănăstirii Troyan
foto irinad [27.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.155118942261 sec