72963 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lovech și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.08.2016
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Staro Stefanovo, un sat vechi şi autentic în inima Balcanilor de Nord


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

La întoarcere către Lovech ne-am amintit că pe harta cu obiective turistice din zonă primită de la amfitrionul nostru, figura şi satul Staro Stefanovo pe care acesta-l lăudase excesiv, spunând că nu există ceva mai autentic decât acesta. Atunci am îndrăznit să aduc vorba despre Bojentsi, satul de lângă Gabrovo ce mă impresionase profund în vacanţa petrecută în Veliko Târnovo. Mi-a spus că Bojentsi e mul mai „aranjat”, mult mai comercial, că Staro Stefanovo (Старо Стефаново) e un veritabil sat bulgăresc de acum două-trei secole, neatins mai deloc de modernitate. E drept că ne stârnise curiozitatea şi dat fiind că drumul înapoi spre Lovech putea fi deviat uşor în aşa fel încât să încapă şi Staro Stefanovo în program, ne-am zis de ce nu?!

Aşadar de la mănăstirea Troyan am făcut la dreapta înscriindu-ne pe drumul către localitatea Drashkova Polyana vreo cinci km, după care am luat-o la stânga către Debnev încă zece km, dând în localitatea Stefanovo şi de aici satul Staro Stefanovo, adică Vechiul Stefanovo se lasă lateral dreapta încă trei km într-o zonă împădurită. Micul sat, situat la 20 km sud-est de Lovech, a fost declarat rezervaţie arhitectonică încă din 1983 pentru cel puţin o sută de clădiri ce datează de la începutul şi mijlocul secolului al XIX-lea. Acestea au fost asimilate monumentelor culturale, deci nefiind voie să fie modificate, ci doar îmbunătăţite ca aspect. Într-un top făcut de autorităţile bulgare pentru primele zece sate vechi, neschimbate în ansamblu, Staro Stefanovo s-ar clasa pe locul opt, ceea ce ar face pe oricine să creadă că are de-a face cu un loc de-o originalitate aparte. Se pare că satul a fost atestat documentar de pe la anul 1515, fiind menţionat în cronici sub numele de Isvote, ca una dintre cele mai vechi aşezări din regiune. Dacă acum vreo cinci ani în sat mai rămeseseră mai puţin de o sută de locuitori, în prezent, numărul acestora s-a înjumătăţit, deci nu mai aveam nici o şansă să mai găsim aglomeraţie pe străzi ca la mănăstirea Troyan =))...

Prima surpriză a fost că în parcarea mehanei de la intrarea în sat, am dat de o maşină înmatriculată în Bucureşti, semn că alţi compatrioţi ne-o luaseră înainte. La prima vedere, n-am fost prea impresionată căci în minte îmi rămăseseră imagini din Bojentsi, şi nu e bine de făcut prea multe asocieri sau comparaţii, pentru a nu interveni dezamăgirea. Curând am înţeles că Staro Stefanovo, deşi are un real potenţial, nu seamănă nici pe departe cu Bojentsi. Aspectul său aduce mai degrabă a sat lăsat în paragină, cu multe case gata să se prăbuşească, nu a rezervaţie arhitectonică, iar lipsa banilor ce ar fi putut fi investiţi, îşi spune cuvântul. El a fost folosit de mai multe ori pentru filmări, fiind preferat de mulţi regizori pentru cadrele nealterate ce redau fidel atmosfera satului bulgar medieval.

Casele tradiţionale pe care le-am văzut se află în diverse stări de existenţă: fie dărăpănate şi şubrede, ca nişte mormane după vreun cutremur, fie îngrijite, ceea ce te duce cu gândul că acolo mai locuieşte încă cineva, fie sunt adevărate bijuterii rustice care, de regulă, adăpostesc vreo pensiune. Cert este că ele sunt modele specifice ale arhitecturii balcanice: au o parte solidă la sol a cărei structură este construită din piatră, pe fundaţie tot din piatră şi etajul din lemn. Lemnul este folosit în totalitate la tâmplărie, porţi, podele, iar piatra este materialul regăsit în toate gardurile ce le-am văzut. Acoperişurile sunt toate, negreşit, din solzi mari de piatră, aşezaţi într-un echilibru uimitor a căror greutate considerabilă este susţinută de structura rezistentă a caselor în cauză. În fine, aşa cum se prezintă, atrag toate privirile şi sunt demne de admirat, fiind o adevărată binecuvântare să poţi să-ţi bucuri ochii de case tradiţionale fără urmă de kitsch, într-o lume plină de construcţii de beton şi sticlă cu termopane. E realmente relaxant să te plimbi nestingherit pe uliţele satului şi să te zgâieşti la casele vechi fără să te simţi scrutat cu privirea sau mai rău să fii întrebat ce cauţi pe-acolo.

Am identificat imediat biserica, poate principalul obiectiv din sat. Este grandioasă pentru un sat atât de mic, a fost ridicată în anul 1864, are hramul Naşterea Maicii Domnului, fiind construită de un meşter renumit al acelor vremuri: Gencho Kanchev din Tryavna, în stil tipic balcanic. Numai că era închisă, în acea zi de duminică, pe la prânz, când am ajuns noi. I-am dat roată, am fotografiat-o, şi cum uşa bisericii avea o gaură a cheii cam largă, am aruncat înăuntru o privire iscoditoare, apoi am apropiat obiectivul aparatului să imortalizez momentul, aşa de necaz că n-am putut intra să vedem interiorul.

Se zice că una dintre atracţiile cele mai curioase din Staro Stefanovo, este micuţa troiţă ce a fost amenajată în scorbura unui stejar găunos şi bătrân de peste 1.300 ani. Micul lăcaş de cult ar fi decorat cu o tăietură în formă de cruce pe partea din spate a trunchiului de copac ce serveşte drept fereastră.

Ar mai fi de văzut fântâna satului ce datează din anul 1830 şi podul preotului construit în 1824, iar în împrejurimi ar mai fi de vizitat oarece tumuli tracici. Podul preotului a fost mai lesne de găsit, sau ne-a ieşit mai uşor în cale, cert e că l-am văzut, practic e un podeţ construit cu banii pe care biserica, prin părintele său de-atunci i-a donat. El leagă câteva case construite pe-o uliţă dincolo de pârâul ce străbate satul.

Ne-am plimbat agale pe uliţe şi după ce-am epuizat, după aprecierile noastre, cele câteva străduţe ale satului, unele pietruite, altele nu, altele cu un asfalt mâncat de intemperii, ne-am întors la locul de parcare să ne reluăm călătoria spre Lovech. Aici am avut surpriza şi plăcerea să ne întâlnim cu bucureştenii ce erau şi ei pe picior de plecare. Rămăseseră de cu seara într-o pensiune locală unde le plăcuse foarte mult şi vrând să-şi menţină proaspătă ideea de aer medieval al satului bulgar, se hotărâseră să meargă la Bojentsi despre care auziseră şi ne-au întrebat dacă ştim ceva. Noi, atât am aşteptat şi dă-i înainte cu povestirile: le-am “înghesuit” atâtea informaţii în câteva minute, că le-am făcut capul calendar, cred.

În concluzie, pot să spun că experienţa micului sat bulgar ce se vrea autentic până-n măduva oaselor a fost una inedită, pentru că el nu era inclus în lista noastră iniţială de obiective şi, totodată, foarte agreabilă. Ideea e că este nevoie de finanţare serioasă pentru a-l restaura şi a-l face să arate ca alte sate vestite pentru cât de bine sunt conservate casele şi uliţele tradiţionale, fără urme vizibile de nou şi prost gust. Până atunci însă, această sarcină cade pe umerii proprietarilor care fac şi ei ce pot. Poate în viitorul apropiat statul bulgar va găsi resurse, că tot se spune că vecinii noştri de la sud de Dunăre atrag mult mai bine fondurile europene decât noi!

Vă rog ataşaţi următorul videoclip:

youtube

---
Impresii încărcate de irinad in 30.08.2016 21:44:47

Validat / Publicat: 30.08.16 22:33:08


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 2393


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[30.08.16 22:31:17]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[30.08.16 22:46:19]
» mesaj pers

   @irinad:

   Nici nu stii ce bine a picat, vroiam sa-l includ intr-un traseu viitor (peste cam o luna) dar acum cand am citit articolul tau si am vazut pozele, ma multumesc cu atat. Mereu ma mir, la bulgari si greci, cum de rezista casele vechi cu acoperisul greu de ardezie. Am dat ocol uneia vechi din Theologos dar binenteles fara rezultat.

   Se pare ca vacanta la Lovech a fost reusita si cu surprize placute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[31.08.16 01:41:47]
» mesaj pers

   @webmaster45: mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[31.08.16 02:04:52]
» mesaj pers

   @elviramvio: Aceeaşi uimire mă încearcă şi pe mine în ceea ce priveşte echilibrul "feliilor" mari de piatră aşezate pe case care nu par extrem de solide. Mă refer şi la faptul cum sunt puse aşa, una peste alta de meşteri, dar mai ales cum stau şi dăinuie în timp.

   Da, vacanţa la Lovech a fost, pe cât de intensă, pe atât de frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[31.08.16 07:33:10]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Felicitări! Uite așa se poate găsi câte un ,,colț" de rai pretutindeni. Trebuie doar să -l vedem! Un loc simplu, curat și atât de frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[31.08.16 09:20:38]
» mesaj pers

   @irinad: Felicitari, un articol plin de caldura despre un loc uitat de timp.

   Contributia cea mai buna insa in prezentare a fost data de poze, ai reusit sa prinzi ce este mai frumos si chiar daca pare a fi un sat pe cale de disparitie ca si locuitori, unde casele vechi spun ca pana aici a fost iar caruciorul din prima poza parca vrea sa spuna ca viitorul incepe aici.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[31.08.16 15:56:57]
» mesaj pers

   @maryka: Ar fi putut fi şi mai frumos, dar e nevoie de mai mult: de implicare şi bani. Însă lăsånd lipsurile la o parte, satul este o reală resursă de "tradițional balcanic" şi inedit în acelaşi timp! Mă bucur tare mult că ți-a plăcut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[31.08.16 17:35:29]
» mesaj pers

   @mishu:. Mulțumesc pentru că ai văzut si tu în Staro Stefanovo un loc fermecător, mai înainte de a sesiza un loc aproape părăsit. Aşa l-am văzut si eu, foarte relaxant mai înainte de toate. Însă ştiu sigur că se poate face mai mult şi mai frumos dacă se doreşti şi se vine cu finanțare adecvată.

   Scriu de pe telefon şi sper să nu fi greşit prea tare, îmi pare bine că "ai trecut pe la mine" şi ți-am dezvăluit poze dintr-un sat de poveste!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Prima mehana ce ne-a ieşit în cale în Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783384">Şterge vot</a></div><span id="v9783384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Prima mehana ce ne-a ieşit în cale în Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2016] Biserica din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783387">Şterge vot</a></div><span id="v9783387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Biserica din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] O pensiune din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783388">Şterge vot</a></div><span id="v9783388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] O pensiune din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P06 [AUG-2016] Podul preotului din satul Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783389">Şterge vot</a></div><span id="v9783389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Podul preotului din satul Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] O casă frumoasă din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783390">Şterge vot</a></div><span id="v9783390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] O casă frumoasă din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] O casă îngrijită din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783391">Şterge vot</a></div><span id="v9783391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] O casă îngrijită din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Casă funcţională din satul Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783392">Şterge vot</a></div><span id="v9783392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Casă funcţională din satul Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Case vechi din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783393">Şterge vot</a></div><span id="v9783393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Case vechi din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Biserica Naşterea Maicii Domnului din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783394">Şterge vot</a></div><span id="v9783394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Biserica Naşterea Maicii Domnului din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Catapeteasma bisericii din Staro Stefanovo surprinsă prin gaura cheii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783395">Şterge vot</a></div><span id="v9783395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Catapeteasma bisericii din Staro Stefanovo surprinsă prin gaura cheii
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Casă cu gard solid din piatră în Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783396">Şterge vot</a></div><span id="v9783396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Casă cu gard solid din piatră în Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Aşa arată o stradă din satul Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783397">Şterge vot</a></div><span id="v9783397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Aşa arată o stradă din satul Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] O casă cu floare la 'ureche' şi acoperiş greu din lespezi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783398">Şterge vot</a></div><span id="v9783398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] O casă cu floare la "ureche" şi acoperiş greu din lespezi
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Pensiunea în ansamblu, cu tot cu acareturi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783399">Şterge vot</a></div><span id="v9783399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Pensiunea în ansamblu, cu tot cu acareturi
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] O casă răsărită din satul Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783400">Şterge vot</a></div><span id="v9783400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] O casă răsărită din satul Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Şi o casă dărăpănată din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783401">Şterge vot</a></div><span id="v9783401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Şi o casă dărăpănată din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Case vechi din centrul satului Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783402">Şterge vot</a></div><span id="v9783402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Case vechi din centrul satului Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Pe o alee pietruită din satul Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783403">Şterge vot</a></div><span id="v9783403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Pe o alee pietruită din satul Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Din curtea bisericii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783404">Şterge vot</a></div><span id="v9783404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Din curtea bisericii
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2016] O altă casă din satul Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783405">Şterge vot</a></div><span id="v9783405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] O altă casă din satul Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2016] O locuinţă reală din Staro Stefanovo -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 30.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av783406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv783406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=783406">Şterge vot</a></div><span id="v9783406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(783406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f783406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e783406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] O locuinţă reală din Staro Stefanovo
foto irinad [30.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122825145721 sec