71240 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Turist în Hong Kong

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.08.2016
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 6 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
2000 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Drumul și primul contact


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cine ar fi știut azi de Hong Kong, dacă nu ar fi fost britanicii interesați de această insulă? În anul 1841 China a fost nevoită să cedeze această insulă Marii Britanii sub presiune și în urma primului război al opiului. La acea vreme nu era decât un mic sat pescăresc. Investițiile masive ale britanicilor în această mica insulița a făcut ca populatia noului oraș aparut să explodeze. În urma celui de-al doilea război al opiului a fost cedată și peninsula Kowloon. În anul 1898 au fost concesionate britanicilor pe o perioadă de 99 de ani insula Hong Kong, peninsula Kowloon și așa numitele Noi Teritorii, reprezentate dintr-o bucățică din China continentală!

Hong Kong-ul sub stapânirea britanică a devenit cea mai prosperă zonă a Chinei și un puternic centru financiar mondial. A avut loc o dezvoltare incredibilă, în numai 100 de ani. Acest fapt a făcut ca mulți locuitori ai Chinei comuniste, să vina aici în căutarea unui trai mai bun. În 1997 Hong Kong-ul a fost retrocedat Chinei, dar în urma unui acord semnat de cele două parți și-au pastrat un statut privilegiat, cu o largă autonomie, pentru încă 50 de ani!

În ziua de azi regiunea autonoma Hong Kong are o populație de peste 7 milioane de locuitori, fiind una dintre regiunile lumii cu cea mai densă populație. De altfel suprafața țării, dacă o putem numi așa este de doar 1100 kmp, din care unele zone sunt slab populate, iar în altele este foarte aglomerat.

O țară, două sisteme, vorba lui Deng Xiaoping. Nu credeam că o să vina ziua să citez dintr-un dictator! Eu care am fost de multe ori în China, pot spune că este o mare diferență, ca de la cer la pământ între China și Hong Kong.

E adevarat că și în China este o mare deschidere, au loc transformări absolut spectaculoase, dar încă este o mare distanță între cele două. Hon Kong-ul este o țară absolut spectaculoasă. Cum era sloganul ala din anii 90: nu ne vindem țara? Ei bine aici nu și-au vândut-o, ci doar au închiriat-o, iar efectele pozitive se văd cu ochiul liber, la tot pasul.

În primul rând oamenii. Sunt de aceeași naționalitate, dar sunt altfel. Chiar am avut o mică dispută cu o colegă de pe AFA, la un articol de-al meu despre China, în care spuneam că oamenii m-au impresionat în mod negativ, pentru că nu sunt educați. Doamna spunea ceva de tradiții și că nu vor să se schimbe. Ei bine aici, influența britanicilor și-a făcut simțită prezența și s-au schimbat chiar foarte mult. Oamenii sunt civilizați, sunt îmbrăcați frumos, sunt foarte amabili și știu să se poarte în public. Diferența este ca la noi în Europa, între vest și est sau poate între țară si oraș, cu excepțiile de rigoare.

În Hong Kong nu există conceptul imposibil sau nu se poate. Dat fiind densitatea populației au renunțat la construcțiile pe orizontală în favoarea celor pe verticală. Fiecare spațiu este fructificat la maxim, cât mai eficient. Când nu au mai avut pe unde circula, au făcut șosele suspendate. Sau au construit metroul pe trei nivele. Pe o anumită porțiune chiar face legătura între insula Hong Kong și Kowloon pe sub mare.

De altfel este o mare fiță să mergi cu mașina proprie prin Hong Kong. Marea majoritate a locuitorilor folosesc transportul în comun. Pe primul plan este metroul care este foarte rapid si eficient. Vine la timp întotdeauna, la ce interval este nevoie. A venit si la 4 minute si la două si chiar la un minut. Nu ai cum să nu ajungi la timp, unde ai nevoie. Firește există și transport de suprafață, autobuze supra-etajate ca in Anglia și tramvaie tot supra-etajate, lucru foarte rar întâlnit în lume, dacă nu chiar unic, în ziua de azi.

Hong Kong. De când eram mic am auzit de Hong Kong. De unde? De la multitudinea de jucării care aveau inscriptionat pe spate „Made in Hong Kong”. Cine nu și-ar fi dorit, copil fiind, să vină în raiul jucăriilor?

Fiind băiat eram fascinat de filmele cu bătăi, ce-si aveau acțiune unde altundeva, decât în Hong Kong? Mai mult actorii mei favoriți la acea vreme erau Bruce Lee și Jackie Chan, născuți... în Hong Kong!

Al treilea contact avut cu aceasta lume atât de diferită și îndepartată a fost în anii tinereții mele și asta datorită cărților lui James Clavell.

Ei bine când am avut șansa să ajung pe aceste meleaguri nu am stat prea mult pe gânduri. Am prins o oferta foarte bună la Qatar, cu 392 de euro de persoană. Ca de fiecare dată am ales să merg la risc, în sezonul lor ploios. Riscul e să te plouă non stop, iar beneficiul este o temperatură teoretic mai suportabilă, prețuri mai mici și mai puțini turiști. Ne-a plouat doar juma de oră într-o zi si a fost extrem de cald. Preturile au fost foarte mari, așa că doar de mai putini turisti am beneficiat!

Având în vedere destinația foarte îndepărtată, o sa scriu mai multe articole nu cu ce e de făcut pe-acolo ( asta se găsește prin ghiduri turistice), ci exact cu ce am făcut noi acolo, pentru o mai bună înțelegere a zonei și a obiceiurilor localnicilor.

Prin peregrinările mele prin lume am rămas profund impresionat de China, Marea Britanie si Portugalia. Cu astea probabil rezonez eu mai bine. Ei bine aici am găsit un mix între toate cele trei. China britanică în Hong Kong și ca bonus China portugheză în Macao.

După cum spuneam am plecat seara din București cu o aeronavă Qatar. Am zburat în condiții foarte bune, timp de patru ore jumătate până la Doha. Aici am avut o escală foarte scurtă, doar o oră jumate, foarte benefică pentru dezmorțirea picioarelor. Ca o paranteză fie spus, zborul cu Qatar catre Asia este una dintre cele mai bune alegeri, deoarece se zboară mai puțin și în condiții foarte bune.Ultima noutate este că am avut wi-fi la bord. E drept ca mergea destul de greu și era gratis doar o jumatate de oră, dar este un început.

Apoi ne-am îmbarcat intr-un avion mai mare cu destinația finala Hong Kong. În jurul orei 16 (11 pe ora noastră) am aterizat cu bine, după un zbor de opt ore jumate.

De viză nu am avut nevoie. Fiind o administrație specială și condițiile sunt speciale. Pentru China trebuie viză si costa cam 70 USD de persoană.

De la aeroport exista o linie express de autobuze care făcea legatura cu MTR-ul, trenul cu care puteam ajunge în centru. Fiind prima zi si fiind cu bagaje am ales taxiul. Aici sunt foarte bine organizați. Se stă la rând și ești îndrumat de personalul aeroportului către câte o mașină. Mai mult ești întrebat despre destinatie, apoi aceasta este comunicată șoferului (probabil mulți nu știu engleza și nici să citescă alfabetul latin) și apoi primești un bilețel cu suma aproximativă de plată a cursei. În afară de prețul cursei mai trebuie plătit în funcție de numărul de bagaje si deasemenea trebuie plătite diferitele taxe de autostradă. Are el grija să te încarce și are chiar un buton special pentru așa ceva( la noi se cheamă maimuță si e ascuns, la ei e la vedere și nu stiu cum ii zice). Cursa a costat destul de mult adică 250 HKD și ne-a mai încărcat cu 100 HKD. Având în vedere ca pe bilețel scria o suma cuprinsă, între 295 și 335 HKD am considerat ca a fost ok. Mai ales că nici nu a știut să ne ducă direct la hotel, ci s-a învârtit o grămadă prin zonă. A dat o grămadă de telefoane și nu a reușit să se dumirească decât după ce i-am scos de pe booking intrucțiuni în limba chineză.

Ne-am cazat foarte repede la hotel. Personalul extrem de amabil si binevoitor. O să fac un articol separat despre această unitate de cazare. Ne-am dezmortit picioarele, am făcut un duș și apoi am ieșit să luăm pulsul orașului și să ne familiarizăm cu imprejurimile.

Eram cazați in cartierul Soho. Denumirile britanice sunt foarte des întâlnite aici. Soho este o zonă unde sunt cazați mulți expați. Principalul punct de atracție din zona este Mid-Levels. Asta este cea mai lungă scară rulantă din lume, de aproximativ 800 de metri. Nu, nu este dintr-o bucată, ci din vreo 10, dar oricum este ceva deosebit. Motivul pentru care a fost construită au fost tocmai străduțele întortocheate si înguste din zonă, situate in pantă. Pentru a ușura accesul locuitorilor a fost gândită și construită această lungă scară rulantă stradală. Construcția ei a fost finalizată in anul 1993. Pe traseul scării s-a dezvoltat o rețea de baruri si restaurante, foarte populate în special la ceas de seară. O mulțime de expați își beau aici, culcați pe jos, berea de zi cu zis (ce altceva pe căldurile alea), mai bine zis de seara cu seară.

Fiind prima zi și foarte obosiți după drum, ne-am oprit și noi aici să servim masa la un restaurant italienesc. Două pizza și două beri la halbă plus o cola 450 HKD!!! . Taxa de 10%, de servicii inclusă, dar tot mai așteptau șpagă!!! Scump, foarte scump. Un HKD egal cu aproximativ ½ RON. După această experiență neplăcută de la acest local am hotarât să fim mult mai atenți, pe unde servim masa.

Închei acest prim articol, din destinația Hong Kong, cu speranța că am reușit să vă captez interesul, către aceste tărâmuri fascinante.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 01.08.2016 13:15:20

Validat / Publicat: 01.08.16 14:11:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
VIZUALIZĂRI: 2794


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[01.08.16 13:45:25]
» mesaj pers

   @robert - rog https://www.youtube.com/watch?v=18TwHYlOYxM

   

   mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[01.08.16 13:46:17]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[01.08.16 15:11:37]
» mesaj pers

   M-am bucurat sa citesc ca incepi de fapt o serie de articole si cred ca cel mai interesant este intr-adevar ce ai vazut tu acolo si nu ce se poate vedea.

   Intr-adevar exista diferente foarte mari intre China si Honh Kong, iar tu care le-ai vazut pe amandoua iti dai seama cel mai bine.

   Eu nu am fost in Hong Kong insa comparatie am putut face intre China si Taiwan si aceste diferente erau cat se poate de vizibile.

   Felicitari, votat cu mare placere si astept continuarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[01.08.16 15:13:49]
» mesaj pers

   @robert - Interesant review-ul scris despre Hong Kong unde am fost și eu în aprilie anul acesta. Am preferat luna aprilie pentru a evita perioada ploioasă, taifunuri, etc., de care mă bucur că nu le-ai prins.

   Eu am ajuns în Hong Kong din China, un traseu mai dificil dar interesant și aștept descrierile și pozele tale. Este o zonă cu totul diferită de China continentală

    Am stat în Tsim Sha Tsui din Kowloon, dar am mers și în insulele Macao și Latau, despre care am aceleași păreri ca și tine. Se simte influența englezilor și a portughezilor.

   Este o destinație care mi-a plăcut și m-a impresionat foarte mult, în care aș reveni oricând cu plăcere...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- mogly
[01.08.16 15:53:47]
» mesaj pers

   @robert - Felicitari pentru vacanta si asteptam cu interes continuarea! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[01.08.16 16:00:38]
» mesaj pers

   @mishu - Știu că sunteți o mare cunoscătoare si iubitoare a acestei țări!

   Ați vizitat mult mai mult din China și de aceea știți despre ce vorbesc. Asta însemna să fim pe aceeași lungime de undă!

   Nu ați ajuns in Hong Kong așa cum nici eu nu am ajuns în Taiwan. Dacă aveti posibilitatea sunt convins că nu o să ezitati să vă duceti!

   Hong Kong-ul și Taiwan-ul sunt China la superlativ. Arată unde ar fi ajuns cu un alt sistem social.

   Multumesc pentru vorbele frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- robert
[01.08.16 16:07:12]
» mesaj pers

   @mprofeanu - E clar că pe zona Hong Kong și Macao am fost pe aceleași drumuri.

   Și noi ne-am învârtit, în special seara prin zona Tsim Sha Tsui din Kowloon, în special pentru viața de noapte, cumparături si distracție.

   Deasemenea am fost și în insula Lantau. Iar sejurul ni l-am încheiat unde altundeva decât la cazinourile din Macao!

   Nouă ne-a placut mult atât Hong Kong-ul cât și Macao. Și noi ne-am reîntoarce dar peste o vreme. Momentan mai avem multe de văzut din lumea asta minunată și nu vreau să irosim anii cu repetări!

   Mulțumesc de vizita si de cuvintele frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- robert
[01.08.16 16:13:53]
» mesaj pers

   @mogly - Mersi frumos! Încet, încet apare si continuarea. Mersi pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[01.08.16 18:39:26]
» mesaj pers

   Waw, cât de frumos, Robert așa cum ți-am mai scris visul meu din copilărie este acela de a vizita Hong Kongul :)

   Știu că mi-ai scris că dacă vreau cu adevărat pot dar crede-mă că am făcut calcule peste calcule și îmi dă cu virgulă de fiecare dată, :(așa că te rog frumos scrie cât poți tu de mult și de amănunțit tot dar TOT ce ai văzut acolo;)

   Abia aștept continuarea și dacă poți scrie despre fiecare zi în parte că poate așa îmi fac idee de cât de frumos trebuie să fi fost :D

   Felicitări și la cât mai multe "evadări" de acest gen;)

   Aștept!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[01.08.16 21:30:29]
» mesaj pers

   @robert - Aştept cu interes reviewurile următoare.

   Deocamdată acest prim articol nu mi-a spus prea mult.

   Acum vreau să mă refer la următoarea frază din reviewul tău:

Chiar am avut o mică dispută cu o colegă de pe AFA, la un articol de-al meu despre China, în care spuneam că oamenii m-au impresionat în mod negativ, pentru că nu sunt educaţi. Doamna spunea ceva de tradiţii şi că nu vor să se schimbe
.

   Fiindcă doamna cu pricina sunt eu, ţin să-ţi amintesc că la articolul la care faci referire vezi impresii eu am afimrta umătoarele:

cred că trebuie ţinut cont de faptul că mentalitatea, educaţia, civilizaţia şi cultura chineze diferă foarte mult de cele europene. De ex., scuipatul nu e considerat un gest vulgar, ci sănătos - e vorba de curăţarea gâtului. La fel, pătatul feţei de masă atunci când mănânci e un gest de apreciere - înseamnă că ţi-a plăcut mâncarea. Femeile au un statut pe care noi, europenii, l-am eticheta drept inferior - bărbaţii sunt capul şi "providerii" familiei.

   Ce vreau să spun e că oricât de mult ne-ar deranja anumite aspecte, nu cred că le putem judeca după criteriile noastre

.

   Îmi menţin părerea.

   Iar la observaţia ta

Sunt cu totul de acord ca ei au alte standarde de civilizatie! Cu toate asta nu pot sa nu remarc faptul ca incearca sa se schimbe. Cel mai pregnant am observat in timpul olimpiadei de vara, unde atat la tv, cat si pe strada cu pliante li se spunea sa nu mai scuipe etc.

   Inseamna ca incearca sa-i apropie de standardele de civilizatie din vest

am răspuns astfel:
Am serioase îndoieli că încearcă să se apropie de standardele din vest - cred doar că sunt conştienţi de faptul că în lumea occidentală funcţionează alte reguli, pe care le adoptă şi ei, dar numai atunci când au de-a face cu ea. Şi doar de faţadă - de atfel, inclusiv exemplele date de tine (olimpiada, chinezii care au relaţii de afaceri cu Occidentul) vin în sprijinul aceleiaşi idei. Pentru a-ţi face o imagine mai corectă despre modul în care gândeşte acest popor (şi la fel ca el şi japonezii sau sud-coreenii), ar trebui să te "amesteci" printre ei, pentru a nu mai fi privit drept străin. Ceea ce este, evident, foarte greu de realizat. Sunt multe lucruri care ne despart şi unul din ele este "naivitatea" occidentală, în puternic contrast cu stilul lor mult mai "alunecos" - nu degeaba chinezii sunt consideraţi printre cei mai abili comercianţi din lume.

   Cum ai citit romanele lui Clavell, ai sesizat fără îndoială caracterul "alunecos" la care făceam referire în ecoul citat mai sus. Faptul că în Hong Kong sau în Singapore, sub influenţa certă a britanicilor, localnicii au ajuns să se comporte după modelul occidental sau un asemenea comportament le-a fost impus de propriul guvern (în Singapore) sub ameninţarea unor pedepse drastice, înseamnă, după părerea mea, doar un exemplu al marii capacităţi de adaptare a chinezilor, şi nu trecerea la un nivel de civilizaţie superior. Eu cred că în adâncul sufletului lor ei au rămas la fel de "needucaţi" şi de chinezi - diferenţa o face doar nivelul de trai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- robert
[02.08.16 07:30:24]
» mesaj pers

   @Carmen Ion - Doamnă vă spun cu mâna pe inimă, că prin referirea la mica dispută cu dumneavoastră, nu am încercat să vă schimb părerea, pe care v-o respect.

   Eu am vrut să-mi întăresc mie personal, propriul punct de vedere. Eu mi-am format percepția personală în privința poporului chinez, atât din cărți, cât mai ales din desele vizite avute pe aceste meleaguri, în care am intrat în contact cu o grămadă de oameni. Probabil ca adevărul este undeva la mijloc, nu știu! În fine!

   Îmi pare rău că nu v-a plăcut articolul meu. Eu doar încerc să-mi expun trăirile așa cum mă pricep mai bine! Câteodată reușesc, altădată probabil ca nu! Asta e!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- robert
[02.08.16 07:35:07]
» mesaj pers

   @diana2015 - Mersi Diana pentru aprecieri. Știu ca esti o mare iubitoare a acestei destinații si o să încerc pe cât posibil să-ți satisfac propriile curiozități.

   Dacă vrei amănunte despre costuri o să-ți trimit și un mesaj privat!

   Ți-am spus când îți doresti ceva cu adevarat, astrele conlucreză pentru îndeplinirea viselor. Nimic nu e imposibil! Cu ceva sacrificii se pot realiza multe! Baftă multă îți doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] lungul drum spre Hong Kong -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769331">Şterge vot</a></div><span id="v9769331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] lungul drum spre Hong Kong
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] primul contact cu orașul -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769332">Şterge vot</a></div><span id="v9769332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] primul contact cu orașul
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] și orasul văzut din camera de hotel -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769333">Şterge vot</a></div><span id="v9769333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] și orasul văzut din camera de hotel
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] toți ochii erau îndreptati spre cer -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769334">Şterge vot</a></div><span id="v9769334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] toți ochii erau îndreptati spre cer
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2016] cel mai vechi templu din HK -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769335">Şterge vot</a></div><span id="v9769335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] cel mai vechi templu din HK
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2016] animata zonă din Soho -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769336">Şterge vot</a></div><span id="v9769336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] animata zonă din Soho
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] lunga scară rulantă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769338">Şterge vot</a></div><span id="v9769338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] lunga scară rulantă
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] relaxarea corporatiștilor dupa o zi de muncă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769339">Şterge vot</a></div><span id="v9769339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] relaxarea corporatiștilor dupa o zi de muncă
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] traficul la ceas de după-amiază -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769341">Şterge vot</a></div><span id="v9769341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] traficul la ceas de după-amiază
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] scara rulantă Mid-Levels -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769342">Şterge vot</a></div><span id="v9769342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] scara rulantă Mid-Levels
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] orașul la ceas de seară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769343">Şterge vot</a></div><span id="v9769343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] orașul la ceas de seară
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2016] tramvai supra-etajat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769344">Şterge vot</a></div><span id="v9769344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2016] tramvai supra-etajat
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2016] taxiul Toyota Camry -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769345">Şterge vot</a></div><span id="v9769345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2016] taxiul Toyota Camry
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] alte taxiuri. Sunt colorate dupa zona pe care o deservesc! -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769346">Şterge vot</a></div><span id="v9769346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] alte taxiuri. Sunt colorate dupa zona pe care o deservesc!
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2016] o vedere de la înălțime -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769347">Şterge vot</a></div><span id="v9769347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2016] o vedere de la înălțime
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2016] străzile din Hong Kong -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769350">Şterge vot</a></div><span id="v9769350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2016] străzile din Hong Kong
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2016] doar o altă vedere din HK -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769354">Şterge vot</a></div><span id="v9769354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2016] doar o altă vedere din HK
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2016] pieton prin Hong Kong -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769358">Şterge vot</a></div><span id="v9769358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2016] pieton prin Hong Kong
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2016] aglomerația specifică orașului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769360">Şterge vot</a></div><span id="v9769360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2016] aglomerația specifică orașului
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2016] seara parcă-i altceva -- foto by <b>robert</b> [uploaded 01.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av769364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv769364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=769364">Şterge vot</a></div><span id="v9769364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(769364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f769364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e769364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2016] seara parcă-i altceva
foto robert [01.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117866039276 sec