66297 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Acropole

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.01.2016
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 6 zile
TIP:

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sus, în deal, e o… … celebră casă!


Urmare de aici

Încă din liceu mi-am dorit să ajung și eu în Grecia, mai precis la Atena, leagănul Jocurilor Olimpice, (fac o mică paranteză și spun că m-am întrebat de multe ori, ca un profan ce sunt în ale sportului: - de ce grecii n-au mai performat în ultimul secol la disciplinele sportive, ei care sunt urmașii inițiatorilor întrecerilor sportive, care au dat chiar numele unui sport - luptele greco-romane?). În Atena spuneam, cu impunătoarele ei construcții de pe Acropole, al legendelor țesute în jurul Zeilor Olimpului, . al locului care mustește de istorie în orice parte ai merge și te-ai uita.

Dorința mi s-a împlinit la sfârșitul lunii mai 2015 când, împreună cu două prietene dragi, ne-am hotărât să ”atacăm” citadela, nu cu spada, ci, cu pasul.

Chiar din prima zi, după cazare, am mers pe jos, pentru a vedea cât mai mult, spre Acropole (Akros poli – orașul de sus, sau ”stânca sacră” a Atenei). Noi am luat-o pe calea de acces dinspre partea de nord-vest (se poate veni și dinspre partea de sud cu pasul, străbătând zona Anafiotika).

Am ajuns doar până la Areopag – colina de la vest –nord vest de impunătoarea Acropolă, de care este separată printr-o vale puțin adâncă. Colina este calcaroasă, lipsită de vegetație. A trebuit să pășim cu atenție ca să nu alunecăm pe pietrele lustruite de vreme (este recomandat să purtați încălțăminte cu talpă aderentă). Dacă nu mă înșeală memoria, profesorul de latină din liceu, mare iubitor al istoriei și culturii antice elene, cel care ne-a făcut pe noi, elevii lui (pe mine, în mod sigur), să iubim Grecia, ne spunea că din vârful Areopagului diverși oratori ai vremilor trecute își împărtășeau ideile celor ce aveau chef să-i asculte. Având în vedere înălțimea colinei de aprox. 10 m de la poalele ei, este de presupus că acești oratori aveau o voce suficient de puternică pentru a se face auziți. Tot de aici, se pare, Sfântul apostol Pavel și-a ținut predica despre ”Dumnezeul necunoscut”, în timpul activității sale misionare de creștinare a lumii. Unul din bărbații care au ascultat predica, Dionisie, creștinându-se, a rămas cunoscut cu numele de Dionisie Areopagitul. Nu se cunoaște locul precis de unde și-a ținut predica, însă, la baza dealului, lângă scări, se află o placă de bronz pe care este scrisă predica Apostolului (bine înțeles, tot în limba greacă).

Ajunse în vârf ne-am putut bucura de priveliștea ce se vedea în jurul nostru. ; și-am făcut, bine înțeles, și fotografii. Din zonă pot fi cumpărate băuturi răcoritoare, înghețată, și, dacă nu mai aveți timp altă dată, puteți lua suvenirurile nelipsite la fiecare pas. Noi nu ne-am grăbit să cumpărăm de aici pentru că știam că prețurile sunt mai mari în apropierea obiectivelor turistice decât în oraș.

Areopagul se mai numește și Colina lui Areos (Ares – zeul războiului, la greci, sau Marte – zeul războiului, la romani). Partea nordică este mai lină, cea sudică, . însă, este abruptă. Odinioară aici se găseau statui, altare și sanctuare grecești. Tot aici se întrunea sub cerul liber Curtea Supremă. Așa cum arată astăzi Areopagul diferă de cel inițial, deoarece a fost afectat grav în anul 1651 de un cutremur, care a distrus și Biserica Sfântului Dionisie Areopagitul, aflată la baza sa (conform crestinortodox.ro/pelerin ... gul-124672.html). Acum au rămas, doar, câteva băncuțe săpate în piatră.

Pentru că soarele era la asfințit am coborât și am străbătut, la întoarcere, partea de vest, ieșind spre cartierul Plaka.

Zilele ce-au urmat au fost foarte frumoase și ”pline” pentru noi. Pentru a face economie la transportul urban am fost îndrumate să cumpărăm abonament pentru cinci zile pe toate liniile, inclusiv pe cele de metrou, care a costat 10 euro.

Am purces, mai întâi, să vizităm cel mai important și mai frumos templu, Parthenonul de pe Acropole, în ziua precedentă nereușind să ajungem decât până la ”poalele” lui. Pentru aceasta a trebuit să ajungem la stația de metrou Akropoli, următoarea după Piața principală - Sintagma, . urmărind linia roșie de pe harta noastră de orientare în oraș, care se găsește la, aproape, toate chioșcurile presei locale. În paralel cu harta ne-a ajutat foarte mult un sistem de navigare de pe telefonul prietenei noastre din Olanda, care ne-a fost de mare ajutor și atunci când aveam nevoie de vreo informație imediată de la oamenii de pe stradă, ea vorbind mult mai bine engleza decât noi. (în paranteză fie spus, puțini dintre atenieni pot să te ajute cu informații, într-o altă limbă decât a lor). Noroc cu acel sistem de navigare, pe care l-am accesat când eram în dificultatea de-a ne descurca în hățișul rutelor de autobuz, sau de metrou, ale Atenei, care au înscrisurile în limba greacă.

Cât costă să vizitezi Acropole? Habar n-am! Cert este că grecii știu să-și vândă ”marfa” dacă s-au gândit să ofere într-un preț de, doar, 12 euro, pe lângă vizita la Acropole, accesul intrării la încă șase obiective turistice. (pe acestea șase le poți vizita separat, cu același bilet de acces, în zile și la ore diferite, pe care le alegi funcție de programul pe care ți-l faci). Apropos de orarul de vizitare: Acropole poate fi vizitat zilnic între orele 8,00– 19,30, mai puțin în ziua de luni, când este deschis doar între orele 11,00 – 19,30.

Până la intrarea propriu-zisă pe platforma unde se află Parthenonul și celelalte construcții, se vede pe partea laterală-dreapta, Teatrul lui Herodes Atticus, un magnat atenian care, în anul 161 e. n., a construit acest edificiu în memoria soției sale, Aspasia Annia Regilla. În timpurile noastre teatrul a fost, și este încă, folosit pentru concerte în aer liber ale vedetelor internaționale și locale, printre care s-au aflat: Maria Callas (în 1957), Nana Mouskouri (în 1984), Luciano Pavarotti (în 1991 și 2004), Placido Domingo, Jose Carreras, Liza Minelli, Goran Bregovich, Baletul Teatrului Bolșoi, din Moskova și mulți, mulți alții.

Până la intrarea pe Acropolă, în dreapta se poate vedea Templul zeiței Atena Nike, (Victorioasa, cea cu aripile tăiate, locul în care se celebrau victoriile atenienilor împotriva perșilor). La acesta am luat seama mai bine, abia, la ieșirea de pe Acropole.

După ce-am intrat prin poarta monumentală principală, Propylaea, cea care reprezenta delimitarea lumii profane, de afară, de lumea sacră, cea de pe Acropole, am urcat câteva trepte și-am ajuns pe platforma propriu-zisă a stâncii. Aceasta are o lungime de aprox. 300 m lungime și 150 lățime. Pe mine m-a impresionat faptul că piatra din care este alcătuită stânca, calcarul, s-a șlefuit de-a lungul veacurilor și-a căpătat, măcar și numai prin trecerea miliardelor de pași peste ea, un luciu pe care m-am grăbit să-l fotografiez, pentru aducere aminte. Văzut de sus, de la înălțimea de 156 m față de nivelul mării, orașul Atena oferă o priveliște impresionantă! Clădirile albe de la poalele Acropolei se văd până în depărtare unde se confundă, uneori, cu linia orizontului. Este o priveliște greu de uitat, credeți-mă!

După ce-am intrat prin celebra poartă Propylaea mi-a acaparat imediat privirea, impunătorul Partenon, cu inconfundabilele lui coloane. Acesta a fost construit în perioada de aur a lui Pericle, între anii 447 - 432 î. e. n., de renumitul sculptor grec al antichității, Phidias, asistat de arhitecții Iktinios și Kallicrates. Ca și poarta monumentală de la intrare, Parthenonul este construit din marmură adusă de pe muntele Pentelikon (situat la nord-est de Atena și la sud-est de celebra localitate Marathon), cu coloane executate în stilul clasic ”doric”. Era locul în care a fost păstrată statuia zeiței Athena Parthenos (zeița-fecioară, a înțelepciunii și, totodată, ocrotitoarea orașului). Statuia era înaltă de 12 m și era realizată din aur și fildeș. Partea dinspre răsărit a frontonului (latura mică a coloanelor) reprezenta nașterea zeiței Athena din capul lui Zeus, - stăpânul universului, divinitatea supremă - iar partea opusă, cea dinspre apus, reprezenta disputa dintre Poseidon, - zeul mării - al cărui simbol era tridentul, - protector al marinarilor, - și zeița Athena, pentru stăpânirea teritoriului Atticei.

În partea de nord a colinei Acropole se află Templul Erechteion, cu celebrul ”Portic al fecioarelor”. Templul poartă numele legendarului erou grec Erechtonius (Heracle, cunoscut și sub numele de Hercule, în limba română, sau Hercules), cel care săvârșește cele douăsprezece mari fapte de vitejie cunoscute sub numele de ”muncile lui Heracles”. Erechteion-ul a fost construit în perioada de glorie a lui Pericle, între anii 421-406 î. e. n., tot de marele sculptor al antichității Phidias, după planurile și schițele arhitectului Mnesicles. A fost construit tot cu marmură adusă de pe muntele Pentelikon. Avea, inițial, frizele realizate din calcar negru, și erau împodobite cu basoreliefuri din marmură albă. Era alcătuit din patru compartimente, cel mai mare fiind amplasat în partea de est care, la rândul său, prezenta la capătul estic o galerie exterioară susținută de două rânduri de coloane în stil ionic (coarne de berbec). În partea de sud a Templului Erechteion se află ”Porticul fecioarelor”, cu renumitele și elegantele-i cariatide, (denumirea vine de la orașul Carya din Peloponez), statui feminine drapate, sau seminude, executate din marmură, folosite ca și coloane de sprijin a porticului. Fiecare statuie era sculptată într-o manieră diferită de cealaltă.

Cinci dintre cariatidele originale se află azi în muzeul de la Acropole, în timp ce a șasea statuie originală se află la British Museum, din Londra. De ce? pentru că lordul Elgin (diplomat și pasionat anticar) a comandat strămutarea ei la începutul sec. al XIX-lea, în anul 1801, în Scoția, pentru a-și înfrumuseța vila personală. Mai târziu a fost vândută muzeului britanic. Este cunoscut faptul că lordul Thomas Brucem Elgin și-a mai însușit și alte artefacte de notorietate din Grecia, Egipt, și nu numai, generând, astfel, termenul de ”elginism”, care înseamnă însușirea nelegitimă a bunurilor unei țări și transferarea lor într-o altă țară. Lordul Elgin a mai încercat să strămute și a doua cariatidă, însă s-a poticnit atunci când au apărut dificultăți tehnice pentru transferarea ei; n-a renunțat, totuși, și a încercat să o taie în bucăți, însă a distrus-o, fragmentele fiind lăsate în urmă

Templul a fost reconstruit mai târziu, la întâmplare, cu ciment și bare de fier, însă, în timpul războiului de independență a Greciei (1821-1830, din Balcani, Grecia și Marea Egee), a fost bombardat și grav avariat. În anul 1979 cele cinci statui originale au fost înlocuite cu replici exacte și completate cu cea de-a șasea cariatidă. Asta nu micșorează, însă, cu nimic frumusețea și eleganța ”Porticului fecioarelor”din templul închinat lui Hercule, de pe Acropole.

Timpul petrecut pe Acropole a fost în miezul zilei, când soarele arde și nu ai unde să te așezi la umbră. Este de preferat să ai o mică umbrelă sau o pălărie cu borurile mai largi, dacă nu suporți soarele, sau să vii cu unguente contra arsurilor. Noi n-am știut și, fără să vrem, ne-am bronzat destul de bine. Apoi, fiind și ora prânzului, am încercat să desfacem câte un sandwich din pachețelul cu mâncare adus cu noi, însă imediat am fost rugate politicos de oamenii de ordine, care sunt o prezență discretă, angajați ai obiectivului, să renunțăm., lucru pe care l-am și făcut. Pentru cei ce vizitează amplasamentul în timpul călduros al anului este recomandat să vă procurați din timp apă, sau sucuri răcoritoare, deoarece nu veți avea de unde să le cumpărați pe Acropole.

Înainte de-a pleca de pe platforma Parthenon-ului am făcut câteva fotografii teatrului lui Dionysos, care se află în scobitura naturală din sudul Acropolei. Este locul în care era venerat Dionysos, zeul vinului și al fertilității. Tot aici este ”leagănul” dramei antice, unde se jucau piesele lui Aristofan, Sofocle, Eschil, Euripides. Teatrul a fost construit în mai multe etape, din forma lui originală, inițială, n-a mai rămas nimic. Mai târziu băncile au fost făcute din lemn, dispuse în semicerc pe 64 de rânduri și însumau 17 mii le locuri. În etapele următoare băncile de lemn au fost înlocuite cu piatră de calcar, notorietăților orașului rezervându-li-se tronuri săpate în marmură. Se mai văd și-acum câteva, după atâtea secole, chiar dacă nu se mai pot număra decât vreo 20 de rânduri de bănci săpate în piatră. Ce se mai vede acum sunt, doar, ruinele reconstrucției făcute în perioada romană, când vechii romani au folosit teatrul în special pentru luptele cu gladiatori

Am terminat vizita la Acropole înspre amiază și, chiar dacă eram toate trei puțin obosite din cauza soarelui și a faptului că ne era foame și sete, eram bucuroase că văzusem cea mai celebră construcție din lume, Parthenonul, și că mai aveam suficient timp să vedem și celelalte locuri oferite spre vizitare, cu biletul cumpărat în avans.

Am plecat de pe ”Stânca Sfântă” a Atenei parcă mai bogate spiritual, știind că am pășit pe locul unde au călcat Phidias și Pericle, că am văzut cerul de deasupra Atenei pe care l-au văzut și ei., al Atenei care este un muzeu în aer liber, de care ești împresurat fără putință de scăpare, pentru că oriunde te-ai uita și ai merge te întâlnești, fără să vrei, cu ispititoarea ISTORIE ANTICĂ a Greciei.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de doinafil in 07.01.2016 20:06:23

Validat / Publicat: 07.01.16 21:22:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4039


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39350 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster98
[07.01.16 21:22:25]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Acropole, ATENA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.01.16 08:26:10]
» mesaj pers

   Mi-a placut sa urc sus in deal prin internediul acestui articol. Poate o voi face cadva si pe picioare. Documentatie am acum.

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[08.01.16 11:20:51]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Mă bucur că v-a plăcut să urcați sus, în deal, cu gândul alături de amintirile mele! Vă doresc să ajungeți să vedeți Acropole, nu veți regreta! Vă doresc pentru anul acesta ce-mi doresc și mie - sănătate, bucurii și gânduri bune pentru toți oamenii!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[08.01.16 17:42:21]
» mesaj pers

   Toti se intreaba de unde vine luciul si albeata pietrei de constructie a celebrei bazilici Sacre Coeur, la picioarele careia sta intreg Parisul.

   Roca se numeste "calcit" si in loc sa se deterioreze odata cu trecerea timpului, dupa fiecare intemperie (ploaie, vant), ea se slefuieste si devine tot mai frumoasa.

   Cred ca, (daca nu e cumva marmura), si pe colina unde se afla Acropole, e vorba de aceeasi roca.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- fanespoitorul
[08.01.16 17:58:33]
» mesaj pers

   @dorgo - Nu se slefuieste ci practic se "topeste" cu apa de ploaie si sub actiunea CO2 din atmosfera. Sufera practic acelasi fenomen cu stalactitele si stalacmitele din pesteri. CaCO3 are doua forme de cristalizare calcit si aragonit. M-ai lovit in meserie.

   Marmura este tot CaCO3 :) Daca vrei sa vorbim despre cristalografie sunt antena.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- dorgo
[08.01.16 19:28:39]
» mesaj pers

   @fanespoitorul - Am vizitat "Sala cariatidelor din Luvru", sunt acolo 4 statui gigantice aduse de aici de pe Acropole si restaurate in aripa Sully a muzeului. - vezi impresii (Grecii din Luvru). Ceea pot sa constat e ca cele expuse intemperiilor in Atena sunt mai deteriorate decat cele din Luvru unde exista multi specialisti in conservarea monumentelor.

   Cat despre CaCo3 (creta, calcit, stalagmo-stalactite, aragonit - avem un deal intreg de aragonit la Corund-si marmura, din cate mi-aduc aminte de la chimie) cred ca sunt cele mai folosite materiale din constructie si sculptura si diferenta intre ele tine de duritate (densitate moleculara). Eu un lucru as vrea, stiind ca marmura rezista mii de ani.

   Plaja de marmura, "Marble Beach" din Thassos (insula pe care unii o apreciaza doar pt. ca e aproape de noi), sa reziste macar pe jumatate atat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- doinafil
[08.01.16 20:03:11]
» mesaj pers

   @dorgo - @fanespoitorul

   Mă bucur că articolul meu a generat dialoguri atât de științifice! N-am informații privitoare la cariatidele din Luvru, probabil că aparțin altui templu de pe Acropole, întrucât din informațiile mele, cariatidele originale ale templului Erechteion sunt în Atena.

   Referitor la ”Marble Beach” din Thassos - nu am informații despre ea (n-am fost, încă, acolo), dar, înțeleg din ce mi se spune că plaja va exista încă câțiva ani după ce se va închide cariera de marmură de deasupra. Numărul anilor va depinde de zelul de a culege al viitorilor turiști.

   Vă mulțumesc amândurora că mi-ați citit articolul și vă urez să aveți în anul care abia a început sănătate și numai bucurii și bine înțeles, excursii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- fanespoitorul
[08.01.16 20:04:04]
» mesaj pers

   @dorgo - Ai cautat pe goagal?? Poate nu am explicat bine. CaCO3 se "topeste" sub influenta apei si CO2 din atmosfera. Normal ca cele din aer liber arata naspa.

   Daca-mi aduc bine aminte CaCO3 are 2,3 duritate pe scara Mohs. Sunt lectii invatate pe vremea impuscatului la cristalografie.

   As vrea sa incerci un experiment. Daca ai un blat de marmura incearca sa pui un pahar de apa rece pe blat. Vei observa ca sub pahar marmura se va matui dupa fundul paharului, reactioneaza cu H2O si CO2 din camera.

   Succes.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- fanespoitorul
[08.01.16 20:13:50]
» mesaj pers

   @doinafil - Sincer, pe mine m-a lasat rece Acropole. Am vazut Roma inainte. O zicala italiana/romana spune: Vedi Roma e poi murire adica Dupa ce ai vazut Roma poti sa mori.

   Am vazut biserica gotica din Koln in 2011 si mi s-a parut extraordinara. Dupa Roma mi-am reconsiderat valorile. In 2015 am fost in Barcelona si am vazut Gaudi la greu. NU m-a impresionat.

   Nici Sagrada Familia care este un amalgam arhitectonic si nici pana acum nu este terminata. Nici Teatrul Dali din Girona nu m-a impresionat cu toate ca langa, era un magazin cu bijuterii celebre gandite de Dali.

   Milano care in opinia mea este exagerat de mic (ca centru istoric) are Domul, dantelarie in CaCO3 :) care tot nu pot s-o compar cu Sagrada Familia. S-ar putea sa supar multa lume dar asta cred.

   Excursii la maxim si toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- dorgo
[09.01.16 15:28:06]
» mesaj pers

   @dorgo - Da, cele din Luvru, sunt copiate! Asa cum i-au copiat romanii, asa i-au copiat si francezii pe greci (sculptor Jean Goujon). Donatie a fost doar Obeliscul de la Luxor aflat azi in Place de la Concorde din Paris, donat Frantei (de fapt, le-au fost donate ambele) de catre Mohammed Ali, vice-regele Egiptului.

   Jean Goujon era intr-un fel, sculptorul Luvrului (Internet) "qui exécuta au palais du Louvre toutes les figures qui l'embellissent. On voit de lui une tribune enrichie des plus beaux ornements et soutenue par quatre caryatides de 4 m de haut. Les caryatides ont été copiées par Jacques Sarrazin"

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- cor_nelia
[10.01.16 13:55:13]
» mesaj pers

   @doinafil - Bravo, Doinel!

   Ma uiimesti pe zi ce trece.

   Interesant mod de a-ti personaliza excursia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[14.01.16 14:27:27]
» mesaj pers

   Un articol superb, felicitari d-na Doina, am revazut prin cuvintele Dvs. Atena cu Acropolele. Am fost de 2 ori la Atena (sper sa imi fac timp cat de curand sa postez un articol), am batut colina Acropolelor in lung si in lat (in sus si in jos), iar acum cu acest articol exceptional mi-ati redeschis dorul de duca... in Grecia :) O descriere foarte exacta iar pozele... o minune! Sanatate, numai bine si calatorii frumoase va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[14.01.16 20:51:34]
» mesaj pers

   @ioana74 - Mulțumesc frumos, D-nă/D-ră Ioana, pentru că mi-ați citit articolul și pentru că ați apreciat ce-am scris! La vremea cănd am fost acolo nici nu-mi trecea prin gând că voi deveni membru AFA, că voi scrie și voi posta imaginile care mi-au plăcut mie cel mai mult. La îndemnul unui bun prieten am început să scriu și, iată, amintirile mele sunt de folos celor care au fost sau vor să revadă Atena. Pregătesc articole noi, cu amintirea vizitelor pe care le-am făcut la celelalte obiective din Grecia. Promit că voi citi ce-ați scris până acum și vă urez să aveți timp să postați un articol despre Atena.

   Vă mulțumesc încă o dată și vă urez, la rândul meu, să aveți un an „bogat”, cu sănătate și excursii cât mai interesante!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[14.03.16 08:36:07]
» mesaj pers

   Articolul (împreună cu episoadele următoare) a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[18.09.16 21:56:03]
» mesaj pers

   @fanespoitorul: Multumim pentru informatiile profesioniste oferite, interesante si utile, acum stim si noi la ce ne uitam prin muzee si situri istorice. Dar sincer sa fiu daca as avea un blat de marmura prin casa nu prea as incerca experimentul cu paharul, raman convins si fara, de explicatiile specialistului. Ma bag in vorba atras de italiana si cred ca zicala e Vedi CAPRI e poi mori, adica insula de langa Napoli. Ce/i drept, Roma se inscrie la fel de bine in destinatiile fundamentale, am fost numai de doua ori cateva zile si m/a fascinat de fiecare data.

   @doinafil: Frumoase locuri, frumoasa descriere si pozele insotitoare, am avut ocazia sa vad Atena de 2 ori, odata acum 10 ani si inca odata acum vreo 3, dupa ce au deschis muzeul cel nou de langa Acropole. Si am constatat ca intre timp multe piese de la Parthenon s/au mutat in muzeu, fie pentru restaurare, fie pentru conservare, si mi/a parut rau cumva.

   Prima data am urcat pe Acropole dupa/amiza si mi s/a parut un loc fascinant, parca puteai atinge cerul azuriu cu mana. A doua oara am ajuns dimineata inaintea pranzului si lumina orbitoare a soarelui era amplificata de marmura alba dimprejur. Si daca as avea ocazia as mai opri acolo, adica de cate ori trec pe langa Athena as merge sa mai vad locurile acelea spectaculoase

   La Marble Beach in Thassos, pe care eu am vazut-o inainte sa o strice o ploaie torentiala, dar despre care inteleg ca a fost reamenajata deja, pietrele de marmura se simteau foarte bine atat pe drum, pe plaja cat si in apa. Si am gasit asemenea pietre rasfirate pe multe alte plaje normale ale insulei, am acasa o colectie bunicica, pe care am carat/o in galetusa de nisip in masina.

   PS leaganul jocurilor olimpice a fost la Olympia, dupa cum le zice si numele, si acolo am avut sansa sa ajung odata, si iata inca ma mai bucur de asta. VAcante frumoase tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- doinafil
[19.09.16 11:57:31]
» mesaj pers

   @calatorul:

   Mulțumesc, @călătorule, că ai poposit din nou la Acropole, să-mi citești amintirile! A fost o vacanță foarte interesantă și pentru mine! Din păcate, n-am mai avut timp să vizităm și muzeul cel nou care s-a deschis lângă Acropole. Aș fi vrut să văd statuia (dacă mai există) a zeiței Athena, cea care se afla în interiorul Parthenonului și pentru care a fost construit acesta, poleită cu aur și fildeș.

   N-am informații de soarta ei, pe unde s-ar afla sau dacă mai există.

   Si noi aducem „amintiri palpabile”, pietricele, din locurile pe unde mergem, suntem ca și copiii care adună scoici, din nisipul litoralului. Cred că este un semn bun, avem sufletele ludice, încă, la vârsta noastră!

   Mulțumesc încă odată, și vă urez să aveți parte de vacanțe în locurile pe care vi le doriți, să avem și noi, AFA-iștii, ce citi!

   În altă ordine de idei: mi-a plăcut modul în care ați alcătuit ecoul la articolul meu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[19.09.16 13:01:36]
» mesaj pers

   @doinafil: Si eu multumesc pentru raspuns, atentie si precizari, ma bucur sa regasesc aceleasi atitudini si preocupari de vacanta ca ale mele, ca interesul pentru situri istorice, amintiri palpabile si altele. Multumesc pentru gandul ca avem inca suflete ludice, cred ca asta e un semn bun si ma bucur ca se poate cel putin in ce ne priveste.

   Cu ecoul anterior m/am grabit, trebuia sa scriu ecouri separate dar m/am gandit sa ma adresez autoarei relatarii si in subsidiar comentatorilor. Apoi am constatat ca aveam prea multe de spus si am schimbat ordinea, era noapte tarziu, ma scuz si eu asa. Altfel, ma pregatesc sa citesc si celelalte relatari postate, mai sunt cateva care mi/au scapat cred, se vede in caseta de voturi, sunt un tip consecvent, nu stiu daca e bine sau nu. La buna recitire!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [14.12.18 04:03:53]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2015] 1. Colina Areopagului-în partea dreaptă se vede placa metalică cu înscrisul predicii ținute pe Areopag de Sfântul Apostol Pavel -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704682">Şterge vot</a></div><span id="v9704682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2015] 1. Colina Areopagului-în partea dreaptă se vede placa metalică cu înscrisul predicii ținute pe Areopag de Sfântul Apostol Pavel
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2015] 2. Spre vârful Colinei cu pietrele de calcar, devenite lucioase de-a lungul timpului -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704683">Şterge vot</a></div><span id="v9704683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2015] 2. Spre vârful Colinei cu pietrele de calcar, devenite lucioase de-a lungul timpului
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2015] 3. Partea abruptă dinspre sud, a colinei -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704684">Şterge vot</a></div><span id="v9704684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2015] 3. Partea abruptă dinspre sud, a colinei
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2015] 4. Vedere de pe colina Areopag spre Muntele Lycabettus -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704685">Şterge vot</a></div><span id="v9704685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2015] 4. Vedere de pe colina Areopag spre Muntele Lycabettus
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2015] 5. În drum spre Acropole. Se văd băncile de piatră ale Teatrului lui Dionysos -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704686">Şterge vot</a></div><span id="v9704686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2015] 5. În drum spre Acropole. Se văd băncile de piatră ale Teatrului lui Dionysos
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2015] 6. Loc de odihnă pe băncile de piatră, binevenit în urcușul spre Acropole. În prim plan se vede unul din tronurile de marmură rezervate notorietăților vremii. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704687">Şterge vot</a></div><span id="v9704687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2015] 6. Loc de odihnă pe băncile de piatră, binevenit în urcușul spre Acropole. În prim plan se vede unul din tronurile de marmură rezervate notorietăților vremii.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2015] 7. Parte a orașului Atena văzut de pe Acropole. În centrul imaginii se vede Teatrul lui Dionysos, iar în depărtare, pe partea stângă, Templul lui Zeus. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704688">Şterge vot</a></div><span id="v9704688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2015] 7. Parte a orașului Atena văzut de pe Acropole. În centrul imaginii se vede Teatrul lui Dionysos, iar în depărtare, pe partea stângă, Templul lui Zeus.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2015] 8. Ruinele Teatrului lui Herodes Atticus văzut de sus, de pe Acropole. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704689">Şterge vot</a></div><span id="v9704689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2015] 8. Ruinele Teatrului lui Herodes Atticus văzut de sus, de pe Acropole.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2015] 9. Aceleași ruine văzute dintr-un alt unghi. În fundal se vede orașul până aproape de linia orizontului. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704690">Şterge vot</a></div><span id="v9704690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2015] 9. Aceleași ruine văzute dintr-un alt unghi. În fundal se vede orașul până aproape de linia orizontului.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2015] 10. Și-am ajuns pe Stânca Sfântă Acropole, unde ruinele Parthenonului continuă să fie restaurate de ani buni de zile. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704691">Şterge vot</a></div><span id="v9704691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2015] 10. Și-am ajuns pe Stânca Sfântă Acropole, unde ruinele Parthenonului continuă să fie restaurate de ani buni de zile.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2015] 11. Luciul pietrei Acropolei, căpătat prin miliardele de pași ce-au străbătut-o de-a lungul veacurilor. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704692">Şterge vot</a></div><span id="v9704692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2015] 11. Luciul pietrei Acropolei, căpătat prin miliardele de pași ce-au străbătut-o de-a lungul veacurilor.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2015] 12. Detaliu de la baza unei coloane de marmură a Parthenonului, cioplită în stilul clasic ”doric”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704693">Şterge vot</a></div><span id="v9704693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2015] 12. Detaliu de la baza unei coloane de marmură a Parthenonului, cioplită în stilul clasic ”doric”.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2015] 13. Ruinele Templului Erechteion, închinat lui Hercule. Se vede Porticul celebrelor cariatide. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704694">Şterge vot</a></div><span id="v9704694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2015] 13. Ruinele Templului Erechteion, închinat lui Hercule. Se vede Porticul celebrelor cariatide.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2015] 14. Frumoasele și elegantele ”fecioare din Carya” ce susțin porticul Templului Erechteion. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704695">Şterge vot</a></div><span id="v9704695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2015] 14. Frumoasele și elegantele ”fecioare din Carya” ce susțin porticul Templului Erechteion.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2015] 15. Coloanele Erechteion-ului din partea de vest, cioplite în stilul clasic ”ionic” (coarne de berbec). -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704696">Şterge vot</a></div><span id="v9704696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2015] 15. Coloanele Erechteion-ului din partea de vest, cioplite în stilul clasic ”ionic” (coarne de berbec).
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2015] 16. Latura de est a Erechteion-ului. Se vede diferența de nivel a terenului pe care a fost construit. În partea dreaptă, sus, se vede Porticul Fecioarelor. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704697">Şterge vot</a></div><span id="v9704697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2015] 16. Latura de est a Erechteion-ului. Se vede diferența de nivel a terenului pe care a fost construit. În partea dreaptă, sus, se vede Porticul Fecioarelor.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2015] 17. Vedere a orașului de pe Acropole. În planul doi, în centru, se vede Templul închinat lui Zeus. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704698">Şterge vot</a></div><span id="v9704698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2015] 17. Vedere a orașului de pe Acropole. În planul doi, în centru, se vede Templul închinat lui Zeus.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2015] 18. Coloanele dinspre ieșirea de pe Acropole (sper că nu se vor prăbuși până când vom trece de ele!) -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704699">Şterge vot</a></div><span id="v9704699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2015] 18. Coloanele dinspre ieșirea de pe Acropole (sper că nu se vor prăbuși până când vom trece de ele!)
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2015] 19. Ieșirea pe poarta de vest, construită în secolul al III-lea, e. n. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704700">Şterge vot</a></div><span id="v9704700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2015] 19. Ieșirea pe poarta de vest, construită în secolul al III-lea, e. n.
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2015] 20. Pot fi acestea fragmente pregătite pentru reabilitarea templelor? -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704701">Şterge vot</a></div><span id="v9704701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2015] 20. Pot fi acestea fragmente pregătite pentru reabilitarea templelor?
foto doinafil [07.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2015] 21. Vedere de sus a unei părți a orașului. În fundal se vede Muntele Lycabettus. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704702">Şterge vot</a></div><span id="v9704702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2015] 21. Vedere de sus a unei părți a orașului. În fundal se vede Muntele Lycabettus.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2015] 22. Diametrul bazei unei coloane depășește statura unui om cu o înălțime medie. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704703">Şterge vot</a></div><span id="v9704703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2015] 22. Diametrul bazei unei coloane depășește statura unui om cu o înălțime medie.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2015] 23. N-am aflat de când datează acest artefact. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704704">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704704"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704704">Şterge vot</a></div><span id="v9704704" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704704)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704704Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704704MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2015] 23. N-am aflat de când datează acest artefact.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2015] 24. Fragmente originale ale capitelurilor coloanelor, sculptate în stilul ”ionic”. În centrul fotografiei, un fragment de coloană cu o superbă dantelă săpată în calcar, atrage atenția. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704705">Şterge vot</a></div><span id="v9704705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2015] 24. Fragmente originale ale capitelurilor coloanelor, sculptate în stilul ”ionic”. În centrul fotografiei, un fragment de coloană cu o superbă dantelă săpată în calcar, atrage atenția.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2015] 25. Un alt unghi din care se vede Porticul Fecioarelor. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704706">Şterge vot</a></div><span id="v9704706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2015] 25. Un alt unghi din care se vede Porticul Fecioarelor.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2015] 26. La baza coloanei se vede un model săpat, cu măiestrie, în piatră, ce pare a fi o dantelă. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704707">Şterge vot</a></div><span id="v9704707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2015] 26. La baza coloanei se vede un model săpat, cu măiestrie, în piatră, ce pare a fi o dantelă.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2015] 27. Lucru intens la acoperișul Templului Erechteion. Se văd capitelurile sculptate în stilul ”ionic”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704708">Şterge vot</a></div><span id="v9704708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2015] 27. Lucru intens la acoperișul Templului Erechteion. Se văd capitelurile sculptate în stilul ”ionic”.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2015] 28. Culoarea albă ce se vede din loc în loc pe coloanele Parthenonului ne spune că pe acolo s-a lucrat în vederea reparațiilor de restaurare. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704709">Şterge vot</a></div><span id="v9704709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2015] 28. Culoarea albă ce se vede din loc în loc pe coloanele Parthenonului ne spune că pe acolo s-a lucrat în vederea reparațiilor de restaurare.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2015] 29. Întregul Acropole este, încă, un imens șantier. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 07.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av704710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv704710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=704710">Şterge vot</a></div><span id="v9704710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(704710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f704710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e704710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2015] 29. Întregul Acropole este, încă, un imens șantier.
foto doinafil [07.01.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.192337989807 sec