ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ce poti vizita intr-o zi noroasa de pe litoral

TIPĂREȘTE

Era in luna septembrie a anului 2009. Noi eram pe litoralul Marii Negre, cazati la o pensiune in Eforie Nord. Cum in luna septembrie nu sunt toate zilele insorite, si noi am avut „norocul” sa prindem o zi noroasa. Ce sa facem la Mare daca nu e soare? Dupa o discutie cu gasca, si vreao trei pareri, am hotarat sa mergem la Balcic in Bulgaria ca sa vizitam Castelul Reginei Maria.

Distanta de la Eforie Nord la Balcic este de aproximativ 100 kilometri si dureaza o ora jumate. Am pornit la opt dimineata din Eforie, in Mangalia am oprit ca sa schimbam lei in leva, si apoi am continuat drumul spre Vama Veche. Aici la punctul de frontiera nu era aglomerat, erau doua masini in fata noastra, controlul vamal s-a rezumat la verifcarea Cartii de identitate si la intrebarea unde mergeti? pusa de vamesul bulgar. Imediat dupa vama am oprit sa cumparam de la un chiosc vigneta pentru Bulgaria (nu mai stiu cat a costat), pe urma ne-am continuat drumul spre Balcic. Am sjuns la Balcic in jurul orei zece jumate, am parcat masina intr-o parcare aflata langa intrarea dinspe mare a castelului si am pornit spre casa de bilete.

La momentul vizitei nu stiiam prea multe despre acest castel si mare ne-a fost mirarea cand am vazut ca de fapt castelul este o cladire cu doua etaje si un minaret. Dupa ce am cumparat bilete (10 leva de persoana) am patruns in interiorul domeniului.

Trecand pe Aleea Vinului pe langa un zid de piatra, apoi urcand niste trepte din piatra ajungem la Cuibul linistit. Am patruns la parterul cladirii, parterul are trei incaperi care erau destinate Regelui Ferdinand, dar din pacate acesta nu a putut sa se bucure de acestea murind (rapus de un cancer) in anul 1927, iar constructia cladirii s-a terminat in anul 1928. Etajul superior era destinat Reginei Maria, aicea se gasesc dormitorul si baia reginei. In dormitor se gaseste un pat, biroul de lucru al reginei niste tablouri, un semineu. Din dormitor printr-o usa se patrunde in baie, care este dotata cu obiecte sanitare. Cladirea mai are construit si un Minaret care a fost construit in semn de respect pentru comunitatea turca din zona.

Dupa ce am vizitat Cuibul linistit am continuat vizita „batuind” intreg domeniul castelului. Am vizitat Gradile lui Alah care cuprinde o impresionanta gradina de cactusi crescuti in aer liber. Am ajuns si la Tronul Reginei – care este un scaun din marmura pe care regina obisnuia sa se aseze si sa priveasca marea. Langa scaun se gaseste si o masuta din piatra.

Urmatorul obiectiv Mormantul Reginei –pentru a ajunge la el trebuiesc urcate cateva trepte pavate cu piatra. Mormantul este sapat in stanca. Langa mormant se afla o cruce mare din piatra pe care se gaseste o inscriptie despre viata Reginei Maria. Regina Maria nu este inmormuntata aici, ci in biserica Manastirii Curtea de Arges. Continuam vizita si am ajuns la o spectaculoasa Cascada care este formata prin caderea apei raului care strabate domeniul, de la o distanta de 9 metri. Legatura dintre cele doua maluri ale raului se face printr-un pod numit Puntea suspinelor, o legenda spune ca daca traversez acest pod cu ochii inchisi ti se indeplineste o dorinta.

Urmatorul obiectiv vizitat este Casa Printului Nicolae – cladirea este construita pe o suprafata aflata in panta, de aceea cladirea are pe o parte trei nivele iar pe cealanta parte un nivel. La parterul acestei cladiri se gaseste o crama de vinuri unde se pot degusta aceste licori. Aici era o domnisoara care te servea cu aceasta licoare magica, am degustat si noi vreo trei tipuri de vin si am cumparat o sticla de vin demidulce pe care l-am consumat la intoarcere.

Am continuat plimbarea noastra prin aceste superbe gradini unde se gasesc o multime de flori frumoase si am ajuns si in Gradina Getsimani –care este o superba gradina formata din arbusti pitici. Pe urma am ajuns si la Moara - aici roata morii care este invartita cu ajutorul apei este un obiectiv la care multi turisti se opresc pentru fotografii.

Pe intreg domeniul pe langa turisti erau si multi elevi si (sau) studenti care erau la vernisaj. In plimbarea noastra am ajuns si la Aleea Secolelor – acesta este o alee formata din 20 pietre de moara fiecare piatra reprezentand cate un secol.

Urmatorul obiectiv a fost Capela Stella Maris – acesta capela este o constructie in stil bizantin. A fost construita in anul 1929 la cererea speciala a Reginei Maria pentru momentele sale de rugaciune. Conform dorintei din testamentul reginei inima sa a fost adusa aici dupa moartea acesteia, intr-o cutie din aur. Enima reginei a fost pastrata aici pana in anul 1940 cand Cadrilaterul a fost cedat Bulgariei, iar inima Reginei Maria a fost dusa la Bran. Am mai zabovit prin acesta gradina botanica vreo 20 de minute si apoi am pornit inapoi spre Eforie Nord.

Am citit la intoarcere, pe un site, ca acesta gradina botanica este bine de vizitat in toate cele patru anotimpuri, fiecare anotimp avand farmecul sau. Noi am vizitat-o la inceputul toamnei si ne-a placut mult, nu stiu daca o sa mai ajungem vreo data aici (nu se stie ce vreme prindem la mare) dar me-ar placea sa facem o vizita in luna Mai dupa ce dau frunzele copacilor si incep sa infloreasca copacii.

Va doresc tuturor concedii placute.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 25.11.15 10:22:13
Validat / Publicat: 25.11.15 11:01:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2546 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Interior gradina domeniu Balcic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster70
[25.11.15 13:23:31]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Castelul Reginei Maria de România, BALCIC" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Reginei Maria de România:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050310134887695 sec
    ecranul dvs: 1 x 1