#I#D
64446 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Râșnov

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.09.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#M#0
   

La Rosenau (Cetatea Râșnov) pe urmele cavalerilor


Printre obiectivele vizitate în minivacanța petrecută în zona Branului (vezi impresii) s-a numărat și Cetatea Râșnov. Nu a fost prima incursiune între zidurile vechii fortărețe, pașii purtându-mă și acum vreo doi ani pe acolo. La prima vizită chiar am fost puțin dezamăgit de ceea ce am găsit la Râșnov deoarece văzusem înainte niște fotografii minunate, profesionale, care mi-au aprins imaginația. Din perspectiva acestor poze curtea și ulițele cetății păreau de vis. Aveam să mă conving că nu era chiar așa – contează poziția din care este luată imaginea.

Cetatea este amplasată pe o înălțime, deasupra localității, fiind vizibilă de la mare depărtare. Pe lângă denumirea cu litere mari amplasată la poalele zidurilor, acum putem observa și linia funicularului inaugurat în vara lui 2015. În weekendul aglomerat ce s-a nimerit a fi la sfârșitul lui august abia am găsit un loc improvizat de parcare pe marginea drumului apoi am purces la pas către aleea ce urcă spre cetate. Căldura și comoditatea ne îndeamnă să cumpărăm bilete pentru tractorașele cu remorcă ce te urcă până sus, la cetate (acum și cu stație intermediară la Dino Parc Râșnov). Cei 5 lei/adult îți asigură transportul motorizat dus-întors. Stația de la cetate este situată în preajma unei terase-chioșc de unde puteți achiziționa ceva suc/apă/înghețată/crănțănele. În preajma fostului punct de acces se construiește acum un punct de informare turistică. Astfel, intrarea nu se mai face pe sub Turnul Bathory, ci printr-o poartă mică din apropierea Barbacanei mari. În curtea mică există o hartă mare a cetății, conturul zidurilor Capelei de jos, precum și corturi unde puteai intra în pielea cavalerilor de altădată îmbrăcând piese de armură, mânuind săbii ori trăgând cu arcul la țintă. Din această curte observăm foarte bine muchiile ascuțite ale Turnului pentagonal. De la un mic chioșc de lemn se achiziționează biletele de intrare ce au un preț rezonabil: 10 lei/adult.

Intrăm prin Barbacana mare (element de fortificație ce apăra poarta de intrare) și imediat umbra zidurilor de piatră ne atrage. Observăm drumul de strajă și cele două herse din gangul de acces pe sub Turnul Armelor. După ce am pătruns în interiorul cetății am fost întâmpinat pe partea dreaptă de un peisaj dezolant: ziduri dărâmate, goluri de ferestre, încăperi fără acoperiș – sunt urmele vechilor clădiri ce împânzeau curtea cetății. Conform cercetărilor aceste construcții adăposteau la parter ateliere meșteșugărești (fierărie, brutărie, atelier de olărit, etc.), iar la etaj locuiau cei ce se refugiau în interiorul zidurilor. După părerea mea această latură ar fi trebuit reconstituită fiind prima imagine cu care intră în contact vizitatorul după ce iese din gang. Din fericire peisajul e îndulcit de aspectul interesant al Turnului Armelor și Turnului pentagonal, precum și a drumului de strajă acoperit ce leagă cele două turnuri (accesul e interzis pe acest drum de strajă). După câțiva pași ajungem și la clădirile întregi ce adăpostesc diferite magazinașe ce oferă spre vânzare diverse obiecte, nu de foarte bună calitate. La mare căutare între copii erau săbiile și scuturile de lemn (20 lei/setul). Sunt amenajate două puncte unde puteți arunca cu toporul la țintă sau vă puteți transpune în armura unui cavaler medieval.

Un loc deosebit este constituit de piațeta centrală unde am zăbovit câteva minute pe o bancă la umbră privind forfota turiștilor pe ulițele. În camerele de pe latura de sud, unde sunt amplasate acum alte magazine, era situată locuința castelanului și închisoarea. Galeria acoperită din partea de vest oferă și acum o panoramă deosebită către localitatea Râșnov și munții din preajmă. Tot aici, într-o cameră răcoroasă, se află actualul punct de informare turistică, care nu putea oferi materiale informative decât contra cost. Pe aceeași latură de vest este amplasată și fântâna cetății – legenda conform căreia a fost săpată de prizonieri este falsă; au fost găsite documente privind plata a doi meșteri sași pentru săparea fântânii. Combinația de piatră, țiglă și trandafiri roșii fac din piațetă un loc preferat de fotografi. O alee pornește printre căsuțe către dreapta și urcă – atenție la picioare, sunt pietre colțuroase. Ajungem la căsuța cea mai sus plasată – aici găsim ceramică, piese de port popular, obiecte de lemn – diverse mărimi, forme, culori și calități. Vedem Râșnovul pe deasupra zidurilor, pădurea, acoperișurile clădirilor de jos. Vis-a-vis este Casa Arheologiei – inaugurată în 2010 în fosta Școală din cetate – care a fost amenajată cu o expoziție a descoperirilor arheologice din cetate – din păcate era închisă de fiecare dată când am vizitat fortificația.

Pe o platformă acoperită găsim o interesantă expoziție foto intitulată Bine ați venit în Republica Socialistă România. Organizată cu ocazia desfășurării Festivalului de film istoric Râșnov și aniversarea a 45 de ani de existență a Ministerului Turismului expoziția prezintă destinațiile turistice interne ce erau promovate de Minister pentru turiștii străini ce doreau să ne viziteze țara. Pe mai multe panouri mari, grupate pe regiuni ori subiecte de interes, sunt expuse coperți ale revistei „Vacances en Roumanie” și „România Pitorească”, fotografii, articole. Am văzut pe acele panouri obiective turistice către care alergăm și astăzi, unele poate în stare mai bună atunci. Oricum, interesante imaginile expuse.

Continuăm traseul nostru pe lângă partea cea mai puțin amenajată a cetății: locuințele și clădirile din partea nordică și ruinele Turnului gotic. În punctul cel mai înalt s-a aflat Capela evanghelică de sus, azi flutură steagul României și se urcă pe niște pietre/stânci lucioase către punctul de belvedere (dotat cu o lunetă chioară unde se înghesuiau toți). Urmează o coborâre accentuată pe o cărare de pământ și piatră, destul de alunecoasă – țineți-vă de bară. Această „uliță” ne scoate chiar lângă Turnul armelor, spre ieșire. Cine dorește poate merge și urca în galeria exterioară a Turnului Bathory. Eu am făcut o scurtă incursiune pe sub zidurile sudice către Barbacana mică, trecând pe lângă Turnul triunghiular, până unde ajung scările de la funicular – interesantă perspectiva asupra zidurilor înalte – nici nu vreau să mă închipui îmbrăcat în zale încercând să urc pe acele ziduri. :)

Cam asta e vizita la Cetatea Râșnov; deschiderea parcului tematic de dedicat dinozaurilor (vezi impresii) a creat un aflux consistent de turiști benefic ambelor obiective. Ar trebui să existe mai multe plăcuțe informative prin cetate, ar fi bine să se restaureze casele avariate, ar trebui amenajate mai bine cărările/ulițele din interiorul fortificației, ar trebui…. mai sunt destule de făcut. Dacă nu ați văzut Cetatea Râșnov încă, vă recomand o vizită la acest „cuib de vulturi”.

---
Impresii încărcate de tata123 in 23.09.2015 22:22:06

Validat / Publicat: 24.09.15 08:14:25


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1553


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2015] Cetatea Râșnov - de strajă pe înălțimi. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673808">Şterge vot</a></div><span id="v9673808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2015] Cetatea Râșnov - de strajă pe înălțimi.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2015] Poarta de intrare în curtea de jos și Turnul armelor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673809">Şterge vot</a></div><span id="v9673809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2015] Poarta de intrare în curtea de jos și Turnul armelor.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2015] Latura de sud a cetății. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673811">Şterge vot</a></div><span id="v9673811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2015] Latura de sud a cetății.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2015] Barbacana mare privită din exterior. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673812">Şterge vot</a></div><span id="v9673812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2015] Barbacana mare privită din exterior.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2015] Curtea de jos: conturul Capelei și Turnul Bathory. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673813">Şterge vot</a></div><span id="v9673813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2015] Curtea de jos: conturul Capelei și Turnul Bathory.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2015] Turnul pentagonal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673814">Şterge vot</a></div><span id="v9673814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2015] Turnul pentagonal.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2015] Prin cetatea medievală... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673815">Şterge vot</a></div><span id="v9673815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2015] Prin cetatea medievală...
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2015] Piațeta central a cetății. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673816">Şterge vot</a></div><span id="v9673816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2015] Piațeta central a cetății.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2015] Panoramă spre localitatea Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673817">Şterge vot</a></div><span id="v9673817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2015] Panoramă spre localitatea Râșnov.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2015] Suveniruri în cetate... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673818">Şterge vot</a></div><span id="v9673818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2015] Suveniruri în cetate...
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2015] Casa Arheologiei (Școala) - una din cele mai vechi și bine păstrate clădiri din Cetatea Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673819">Şterge vot</a></div><span id="v9673819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2015] Casa Arheologiei (Școala) - una din cele mai vechi și bine păstrate clădiri din Cetatea Râșnov.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2015] Panou expoziție foto - 45 ani de la înființarea Ministerului Turismului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673820">Şterge vot</a></div><span id="v9673820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2015] Panou expoziție foto - 45 ani de la înființarea Ministerului Turismului.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2015] Nu lipsea „tovarășul” din materialele de promovare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673822">Şterge vot</a></div><span id="v9673822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2015] Nu lipsea „tovarășul” din materialele de promovare.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2015] Brandul Dracula era prezent și atunci. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673824">Şterge vot</a></div><span id="v9673824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2015] Brandul Dracula era prezent și atunci.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2015] Panou expoziție - zona montană. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673826">Şterge vot</a></div><span id="v9673826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2015] Panou expoziție - zona montană.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2015] Prezente erau și mănăstirile pictate din Bucovina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673827">Şterge vot</a></div><span id="v9673827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2015] Prezente erau și mănăstirile pictate din Bucovina.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2015] Panou din cadrul expoziției foto. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673828">Şterge vot</a></div><span id="v9673828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2015] Panou din cadrul expoziției foto.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2015] Prin cetate... în fundal Școala. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673829">Şterge vot</a></div><span id="v9673829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2015] Prin cetate... în fundal Școala.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2015] Turnul Armelor - Cetatea Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673830">Şterge vot</a></div><span id="v9673830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2015] Turnul Armelor - Cetatea Râșnov.
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2015] Ne îndreptăm spre ieșire... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673831">Şterge vot</a></div><span id="v9673831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2015] Ne îndreptăm spre ieșire...
foto tata123 [23.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2015] Harta Cetății Râșnov - panou în Curtea de jos. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673832">Şterge vot</a></div><span id="v9673832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2015] Harta Cetății Râșnov - panou în Curtea de jos.
foto tata123 [23.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.112993001938 sec