60743 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Mila 23

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.07.2015
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 4 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un sătuc lipovinesc foarte celebru


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Mila 23 sau cum mai este denumit inima deltei este un sat pescăresc lipovinesc. Primii locuitori s-au stabilit aici la sfârșitul secolului al XIX-lea. De altfel la începutul secolului XX erau doar două, trei case și doisprezece locuitori. În momentul de față sunt 527 de suflete ce locuiesc în acest loc uitat de lume.

Denumirea satului vine de la vechea măsuratoare a brațului Sulina.

Satul Mila 23 este situat la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea, pe brațul Dunărea Veche, cam la jumatatea distanței de Marea Neagră.

Accesul în satul Mila 23 se face doar pe calea apei ori cu vaporul companiei Navrom, care are ore fixe de plecare și un tarif mai acceptabil ori cu șalupele rapide ale localnicilor.

Pe vremuri era un sat liniștit, dar s-a dezvoltat în ultimii ani foarte mult, tocmai datorită acestor ambarcațiuni rapide. Pe vremuri ocupația principala a sătenilor era pescuitul. Acum s-a dezvoltat foarte mult și turismul. După spusele localnicilor una din două case este acum și pensiune. Mai mult majoritatea au fost construite cu resurse proprii. Doar una se construiește acum cu ajutorul fondurilor europene. Dar grosul banilor se face cu ajutorul șalupelor rapide, care plimbă turiștii în locuri mirifice.

Cum am mai spus, miljlocul lor de locomoție nu mai este barca tradițională cu vâsle, ci șalupele rapide. De altfel mai există doar un singur pescar, care folosește barca tradițională, restul s-au emancipat. Este firesc acest lucru. Un drum pe vremuri care dura o oră jumate, acu se parcurge în cinci minute.

Casele traditionale lipovinești erau acoperite cu stuf, material care există din abundență în aceste locuri. Pe vremea lui Tăriceanu s-a dat o lege care spune că la toate casele noi construite, acoperișurile din această zonă trebuie să fie neapărat din stuf, doar ca aceasta nu prea este respectată.

Multe din casele vechi sunt vopsite în albastru. Se spune ca această culoare are în ea un element ce respinge insectele. Se știe ce-i în Deltă din cauza țânțarilor. Deh pe vremuri nu exista Autan. Nici Autanul la un moment dat parcă nu mai face față. Se mai spune deasemenea ca această nuanță de albastru reprezintă culoarea cerului, ce simbolizează apropierea omului de Dumnezeu.

Ulițele de prin sat sunt foarte înguste și sunt din pământ. Datorita accesului doar pe apă, nu există nicio mașină. Satul are vreo 4-5 kilometri lungime și maximum 500 de metri lățime.

Din cauza numeroaselor inundații care au avut loc în acest sat, până la momentul sistematizării și a construirii unui dig de protecție, satul Mila 23 a mai fost denumit și Veneția Deltei. Înainte de dig satul era inundat o dată la doi ani!

Satul Mila 23 este unul dintre cele mai renumite sate din țară. Aici s-au născut mulți dintre caiaciștii și canotorii ce au adus un renume internațional țării. De altfel aici s-a născut în anul 1949 și cel mai medaliat sportiv român din toate timpurile (alături de Nadia), respectiv Ivan Patzaichin. Prin sat, în fața căminului cultural este un mic muzeu în aer liber, dedicat marilor sportivi ce au plecat de-aici.

Satul prin câteva case protejate, încă mai păstrează o imagine pitorească de sat pescăresc, înca mai are un șarm arhaic. Aici nu ai nevoie de ceas, totul parcă se petrece pole-pole conform colegei cristina 65 (ea se referea la Africa, dar eu găsesc asemănări și aici).

Fiind situat în inima Deltei Dunării este un loc foarte bun de plecare pentru o incursiune pe lacuri sau canale. În apropiere sunt locuri superbe, ce parcă abia asteaptă a fi cucerite, precum lacul protejat Nebunu, lacurile Fortuna, Trei Iezere, Bodaproste, Rădăcinos sau canalele Olguța sau Șontea. Ca un fapt divers să mai spun că lacul Bodaproste a fost asa denumit de localnici, pe vremuri, deoarece pe acest lac prindeau o mulțime de pește. Din nefericire acest lucru nu mai este valabil în zilele noastre.

În aceste locuri mirifice se pot admira nenumărate specii de păsări, precum pelicanii, lebedele, stârcii, egretele, pescărușii, chirele etc.

Deasemenea acest sat este recunoscut ca principalul punct de plecare pentru pasionații pescuitului sportiv, datorită traseelor foarte pitorești din aceasta zonă a deltei. Cel mai bine se prinde știuca și somnul. Nu cel de după-amiază! ; -)

Nu cred că mai trebuie să menționez că mâncarea lor tradițională este peștele gătit în o mie una feluri. Supa sau ciorba de storceag mi-a intrat definitiv la inimă. Miaaaami!

Sunt câteva magazine în sat cu prețuri normale, deoarece aprovizionarea fiind mai greoaie, primește ceva subvenții de la stat. Deasemenea ei au tarif mai mic la transportul pe apă cu vaporul. Pentru cei interesați aici -navromdelta.ro/preturi - vedeți prețurile.

Să mai spun că satul Mila 23 din județul Tulcea, aparține de comuna Crișan situată la 14 kilometri distanță. Ca un paradox în această comună sunt mai puțini locuitori decât în sat, respectiv 480 de suflete. De aceasta comună mai aparține și satul Caraorman (Pădurea neagră în turcă) așezat pe grindul cu același nume aflat între bratul Sulina la sud și brațul Sf Gheorghe la nord.

Semnal de telefon au doar cei din rețeaua Telekom și de curând cei din Orange.

Aici sunt condiții vitrege de locuit și de aceea nu sunt foarte mulți care s-au încumetat să locuiască aici. E drept că este o comunitate relativ închisă și puțini ar fi acceptați aici. Și acest lucru cu greu.

În afară de casa lui Ivan Paztaichin, dintre celebrități care au o căsuță aici, pot să-i amintesc pe Mugur Mihăescu alias Leana din Vacanța Mare și pe Mihai Mărgineanu alias Ardiles din Las Fierbinți.

Pentru pasionații de natură sau de pescuit sau de admirat păsări recomand o vizită aici. Este unul dintre cele mai frumoase locuri, nu din țară, ci din lumea întreagă! Pentru iubitorii de condiții de lux, nu recomand.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 17.07.2015 16:49:40

Validat / Publicat: 17.07.15 17:30:45


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3009


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24050 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[17.07.15 17:27:30]
» mesaj pers

   rog atașați: https://www.youtube.com/watch?v=lOFyDbPD-48

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.07.15 17:30:14]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   -

   Mutat în rubrica "Descoperă Mila 23, MILA 23" (nou-creată pe sait)

   -

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[17.07.15 17:37:40]
» mesaj pers

   @webmaster - e foarte corect! Mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- puiutea
[17.07.15 22:35:43]
» mesaj pers

   Foarte frumos articolul tău, care confirmă, parcă, faptul că încet, încet, ne pierdem tradițiile, datorită acestui "capitalism sălbatic" în care românul nu prea știe să se adapteze. Un review frumos și (cumva) dureros, deopotrivă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[18.07.15 08:27:45]
» mesaj pers

   @puiutea - Mulțumesc frumos pentru apreciere!

   Dureros? E posibil!

   De altfel asta am simțit în glasul localnicilor. Ca un paradox, cu toate că acum o duc mult mai bine ei își aminteau cu nostalgie în glas de vremurile când prindeau mult pește, de vremurile când se recolta mult stuf- în cantități industriale și de vremurile când pe canalul Sulina treceau multe nave comerciale.

   Tradițiile se pierd cu siguranță, dar nu le găsesc localnicilor vreo vină, ci mai mult autorităților care ar trebui să creeze mai multe facilități păstrătorilor de tradiții! Să-i încurajeze cumva!

   Părerea mea!

   Mulțumesc încă o dată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- nitul
[07.10.15 21:28:10]
» mesaj pers

   Frumoasă și bine documentata descrierea satului Mila 23.

   Dacă îmi permiteți as adauga că există o parte mai nouă a satului, cea de pe malul canalului.

   După inundațiile din 1970 s-a făcut o platformă mai înaltă decât restul satului și s-au împărțit loturi tinerilor căsătoriți. De ce sunt nostalgici? Prima data am fost în Mila 23 în miniatura de 1 mai 1987, cu pasagerul, cu schimbatul vaporul la Crisan.

   Mila atunci nu avea străzi, era toată plină de apă. Am intrat în curte cu barca cu rame. Nu erau bărci cu motor. Într-una din zile am mers pe canale cu barca, pe un plaur unde era un depozit de stuf; așa am văzut ce este, am făcut grătar, am pescuit. Petrecerea s-a terminat noaptea. Ne-am întors acasă sub clar de lună plină care se oglindea în apa curata a canalelor pe care treceam. Era o liniște de-ti tiuiau urechile. Atunci nu dispăreau vintire, grădinile de zarzavat erau distruse numai de mistreți și păsări. Pește era cât cuprinde și de toate felurile. Dacă se construia o casa se făcea claca, majoritatea sătenilor ajutau.

   Din perioada aceea am rămas cu o expresie :nu a venit vaca. Cei care aveau vaci cu lapte le trimiteau la păscut pe grinduri fără să le păzească nimeni și ele seara se întorceau singurele, la muls. Deci dacă vroiai lapte proaspăt trebuie să vină vaca. Sunt multe de spus.

   Intre 1998 și 2011 nu am intrat în delta.

   Cand am ajuns, cu o barca din fibră cu motor, am simțit mirosul de benzină. Mila 23 nu mai era cea de altădată. Dacă mie, care nu locuiesc acolo, ajung rar dar o am în suflet, mi-e dor de ce a fost odată... dar lor...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- robert
[08.10.15 08:44:53]
» mesaj pers

   @nitul - Foarte tari amintiri aveți despre Mila 23. Se pare că progresul tehnologic accelerat omoară tradiția. Eu sincer regret că a durat atâția ani până am ajuns în deltă.

   Mersi pentru vizită și pentru ecoul plin de sentiment!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2015] Sătucul Mila 23 -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639711">Şterge vot</a></div><span id="v9639711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2015] Sătucul Mila 23
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2015] cu barca pe uliță -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639712">Şterge vot</a></div><span id="v9639712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2015] cu barca pe uliță
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2015] Frumoasa biserică din sat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639713">Şterge vot</a></div><span id="v9639713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2015] Frumoasa biserică din sat
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2015] și cimitirul din sătuc -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639714">Şterge vot</a></div><span id="v9639714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2015] și cimitirul din sătuc
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2015] așa arată o uliță în Mila 23 -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639715">Şterge vot</a></div><span id="v9639715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2015] așa arată o uliță în Mila 23
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2015] loc de parcare :-) pt bărci -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639716">Şterge vot</a></div><span id="v9639716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2015] loc de parcare :-) pt bărci
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2015] și o uliță plină de flori -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639717">Şterge vot</a></div><span id="v9639717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2015] și o uliță plină de flori
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2015] un alt loc de parcare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639718">Şterge vot</a></div><span id="v9639718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2015] un alt loc de parcare
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2015] casă traditională lipovinească -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639719">Şterge vot</a></div><span id="v9639719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2015] casă traditională lipovinească
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2015] doar niște mănuchiuri de stuf -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639720">Şterge vot</a></div><span id="v9639720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2015] doar niște mănuchiuri de stuf
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2015] acoperiș în mai multe'ape' -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639721">Şterge vot</a></div><span id="v9639721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2015] acoperiș în mai multe"ape"
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2015] doar niște flori mai deosebite -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639722">Şterge vot</a></div><span id="v9639722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2015] doar niște flori mai deosebite
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2015] casuță tradițională lipovinească -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639723">Şterge vot</a></div><span id="v9639723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2015] casuță tradițională lipovinească
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2015] căsuță lipovinească 'protejată' -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639724">Şterge vot</a></div><span id="v9639724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2015] căsuță lipovinească "protejată"
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2015] benzinăria din sat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639725">Şterge vot</a></div><span id="v9639725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2015] benzinăria din sat
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2015] exponate de la muzeul în aer liber -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639726">Şterge vot</a></div><span id="v9639726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2015] exponate de la muzeul în aer liber
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2015] așa arată muzeul în aer liber -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639727">Şterge vot</a></div><span id="v9639727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2015] așa arată muzeul în aer liber
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2015] Căminul cultural de la Mila 23 -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639728">Şterge vot</a></div><span id="v9639728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2015] Căminul cultural de la Mila 23
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2015] o colonie de pelicani de vis a vis -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639729">Şterge vot</a></div><span id="v9639729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2015] o colonie de pelicani de vis a vis
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2015] apus de soare văzut din sat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639730">Şterge vot</a></div><span id="v9639730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2015] apus de soare văzut din sat
foto robert [17.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2015] un model de hambar -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639731">Şterge vot</a></div><span id="v9639731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2015] un model de hambar
foto robert [17.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2015] gard tradițional din stuf -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639732">Şterge vot</a></div><span id="v9639732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2015] gard tradițional din stuf
foto robert [17.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2015] și casa lui Ivan Patzaichin -- foto by <b>robert</b> [uploaded 17.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639733">Şterge vot</a></div><span id="v9639733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2015] și casa lui Ivan Patzaichin
foto robert [17.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.120797872543 sec