58842 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Țepeș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.05.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul din parc


A unsprezecea ediție a Nopții Muzeelor a avut loc în data de 16 mai 2015 în multe orașe ale țării. Seara am încercat să vizităm Școala Centrală, am stat la o coadă foarte mare circa o oră și ceva, după care am renunțat deoarece nu mai aveam mijloace de transport în comun spre casă. Păcat că unii vizitatori nici nu știau ce vor vizita ori cine a fost arhitectul Ion Mincu.

Totuși am vizitat, în cursul zilei, un obiectiv interesant, cu acces dificil în cursul anului – este vorba despre Castelul Țepeș din Parcul Carol.

Cetatea lui Vlad Țepeș, care de fapt era un castel de apă a fost construită de Petculescu și Schindl. În afară de aceștia au mai dat concursul următorii ingineri și arhitecți: Mingopol, Kantzler, Engerlein, Hălăceanu, Cerchez, Schmits, At. Bolintineanu, Stavăr, Maimarolu.

… pe aleea Vlad Țepeș, se afla originala construcție „Turnul de apă”, după modelul castelului lui Țepeș-Vodă, ridicat în secolul al 15-lea, în localitatea numită Cheia Argeșului. Această zidire se datorește arhitecților Petculescu și Schindl, Turnul de apă, unde se găsea un rezervor de 200 m. c., se compunea dintr-un turn înalt de 32 metri, iar diametru de 9 m. În vârf era o platformă, de unde publicul avea posibilitatea să privească întreaga panoramă a parcului. - scrie George Potra în 1942 în volumul „Din Bucureștii de altădată”.

Articole mai noi vorbesc despre arhitecții Ștefan Burcuș și Victor G. Ștephănescu, ca autori ai construcției și de o înălțime a turnului principal de aproximativ 20-23 m. Cei doi arhitecți diriginți au fost principalii artizani ai Expoziției, alături de Ion D. Berindey – arhitect șef, dar lor li s-au alăturat alți arhitecți și ingineri cunoscuți ai vremii, de aceea înclin să cred spusele lui Potra.

Scarlat Petculescu, arhitect bucureștean, a contribuit la construcția Halei Radu Negru din Drobeta Turnu Severin (1904-1906). Alături de Ștefan Burscurcare este autorul bustului în bronz a lui Gheorghe Duca, de lângă Gara de Nord; a proiectat numeroase clădiri în București (ex. Șos. Kiseleff nr. 11); a fost vicepreședinte al Societății Arhitecților Români.

Expoziția Generală Română, eveniment-jubileu la 40 de ani de domnie a Regelui Carol I, a constituit fundamentul apariției Parcului Carol într-o singură vară și a frumoaselor clădiri/reproduceri din 1906 (aproximativ 165 de pavilioane). Preocupați și de siguranța împotriva incendiilor, arhitecții și inginerii au inclus în planuri și ridicarea unui turn de apă pe una din colinele parcului. Rezervorul de apă de 200 de metri cubi trebuia să asigure „materia primă” postului de pompieri înființat pentru supravegherea Expoziției. Întrucât arhitectura acestui turn nu se încadra în peisajul general s-a luat hotărârea cosmetizării lui: îmbrăcarea cu piatră și cărămidă și reproducerea formei Turnului Chindiei din Târgoviște și a cetății Poienari-Argeș (prin intermediul corpurilor anexă). Se pare că porunca a venit chiar de la Regele Carol I. Prin proiectare s-a împletit utilul cu cele necesare a servi misiunii ce revenea unui asemenea post. Ca atare exteriorul a fost conceput a sugera atât construcţia Turnului Chindiei de la Târgovişte, cât şi cetăţuia fortificată care domina Valea Argeşului la ieşirea din fermecătura munţilor, respectiv cetatea Poenari. În incinta construcţiei-turn a fost instalat un mare rezervor de apă. - scrie un raport al comisarului general al Expoziției către Ministerul de Interne.

Rezervorul de apă, turnat din fontă la atelierele lui Oscar Maller, avea un diametru de 6 m, lăsând loc unei mici scări de lemn în spirală. Se pare că nu a fost funcțional niciodată - nici nu știu dacă el se mai află în interiorul turnului, bănuiesc că da. Pe pereții interiori au fost expuse o perioadă tablouri, iar pe terasa turnului se afla un post de pompieri (după cum se observă în ilustrate). De asemenea, turnul a fost utilizat pe parcursul Expoziției pentru jocuri de lumini.

În 1914 inginerul și fizicianul Emil Giurgea efectua de pe terasa înaltă a turnului emisii radiotelegrafice, cu aparatură franțuzească. Întemeietor al radiocomunicațiilor în România, dr. Emil Giurgea reușește să ia legătura prin acest post personal de telecomunicații cu Atena, Milano și Paris. Antena postului se întindea între Turnul lui Țepeș și minaretul moscheii din parc.

După Primul Război Mondial, în 1920, construcția intră în administrație militară, în diverse forme, și așa a rămas până în ziua de azi.

Mi-a plăcut arhitectura micului castel din Parcul Carol; construcția chiar încearcă să aducă în prim plan elemente de fortificație și apărare medievale: guri de tragere, creneluri, guri de aruncare smoală și apă clocotită, hersa, contraforți. Îmbrăcămintea de cărămidă și piatră e armonios aranjată și creează o imagine interesantă. Păcat că nu am putut ajunge până sus în turn, s-a putut ieși doar pe terasa intermediară de lângă turnul mic, se pare că lucrările încă nu au fost finalizate în interiorul turnului, deși au trecut ani buni de când se renovează. Astfel, nu am avut parte de panorama sperată asupra parcului și împrejurimilor, terasa fiind la nivelul vârfurilor copacilor.

Căutați pe Internet imagini, vederi și ilustrate cu Expoziția – veți fi uimiți de ceea ce s-a realizat în acel an în Parcul Carol I. Autoritățile ar trebui să reconsidere rolul și locul „Castelului Țepeș” în peisajul cultural al Bucureștiului.

---
Impresii încărcate de tata123 in 18.05.2015 13:24:14

Validat / Publicat: 18.05.15 14:56:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 974


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20000 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dabator
[19.05.15 08:17:15]
» mesaj pers

   @tata123: Dacă aș fi știut că se poate vizita...

   Trec foarte des pe lângă el. Citisem mai demult câte ceva despre el într-un review scris de @Dragos dacă nu greșesc prea tare.

   Superbonusul a venit cumva natural, fiind un obiectiv vizat de mine.

   Recunosc că în general sunt destul de reticent în a citi articole despre obiective aflate permanent în fața ochilor mei. De această dată nu m-am abținut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[19.05.15 09:00:52]
» mesaj pers

   @Dabator - Mulțumesc. Eu am anunțat evenimentul într-un ecou la articolul despre Parcul Carol scris de @iulianic.

   Posibil anul viitor să se organizeze din nou Ziua Porților Deschise și, poate, se va deschide accesul și în turnul principal de unde într-adevăr s-ar putea vedea o panoramă a împrejurimilor (acum fiind deschisă doar terasa intermediară).

   Cât de necesar ar fi un portal web care să anunțe măcar 90% din evenimentele cultural-artistice, istorice și chiar religioase. Ceva saituri există, dar nu acoperă întreaga paletă de evenimente.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dabator
[19.05.15 15:10:05]
» mesaj pers

   @Dabator: Se pare că am greșit cam tare. Articolul la care făceam referire era posibili cel al lui @laurentiucapac: vezi impresii.

   Eu tot îmi amintesc cum că era un articol de sine stătător, dar cum m-am înșelat mai devreme, așa mă pot înșela și acum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster26
[31.08.18 08:42:29]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Castelul Țepeș, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2015] Afiș și program Ziua Porților Deschise - Castelul Țepeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618645">Şterge vot</a></div><span id="v9618645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2015] Afiș și program Ziua Porților Deschise - Castelul Țepeș.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2015] Flori și fortificații... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618650">Şterge vot</a></div><span id="v9618650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2015] Flori și fortificații...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2015] La castel... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618653">Şterge vot</a></div><span id="v9618653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2015] La castel...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [MAY-2015] O îmbinare frumoasă între cărămidă și piatră... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618654">Şterge vot</a></div><span id="v9618654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2015] O îmbinare frumoasă între cărămidă și piatră...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2015] Hersa și balconul rustic. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618657">Şterge vot</a></div><span id="v9618657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2015] Hersa și balconul rustic.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2015] Creneluri, masivitate, piatră... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618661">Şterge vot</a></div><span id="v9618661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2015] Creneluri, masivitate, piatră...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2015] Un balcon cu deschidere către Palatul Parlamentului... imagine de pe terasa intermediară. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618663">Şterge vot</a></div><span id="v9618663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2015] Un balcon cu deschidere către Palatul Parlamentului... imagine de pe terasa intermediară.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2015] Turnul mic... dar zvelt. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618668">Şterge vot</a></div><span id="v9618668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2015] Turnul mic... dar zvelt.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2015] De strajă în turnul mic. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618670">Şterge vot</a></div><span id="v9618670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2015] De strajă în turnul mic.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2015] Fortificație sub raze de soare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618673">Şterge vot</a></div><span id="v9618673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2015] Fortificație sub raze de soare.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2015] Contraforți... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618676">Şterge vot</a></div><span id="v9618676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2015] Contraforți...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2015] O floare stingheră... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618678">Şterge vot</a></div><span id="v9618678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2015] O floare stingheră...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2015] Utilități modern mascate în zid (o țeavă de aerisire/scurgere). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618681">Şterge vot</a></div><span id="v9618681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2015] Utilități modern mascate în zid (o țeavă de aerisire/scurgere).
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2015] În dreapta terasa unde a avut acces publicul. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618687">Şterge vot</a></div><span id="v9618687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2015] În dreapta terasa unde a avut acces publicul.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2015] Frumoasă construcție pentru punctul de acces. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618688">Şterge vot</a></div><span id="v9618688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2015] Frumoasă construcție pentru punctul de acces.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2015] Expoziție temporară. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618690">Şterge vot</a></div><span id="v9618690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2015] Expoziție temporară.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2015] Scrisoare de pe front... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618691">Şterge vot</a></div><span id="v9618691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2015] Scrisoare de pe front...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2015] Publicații ONCE. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618693">Şterge vot</a></div><span id="v9618693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2015] Publicații ONCE.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2015] Imagini ale Castelului Țepeș de-a lungul timpului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618694">Şterge vot</a></div><span id="v9618694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2015] Imagini ale Castelului Țepeș de-a lungul timpului.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2015] Panoramă din 1906 asupra Turnului de apă, expusă pe panou. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618696">Şterge vot</a></div><span id="v9618696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2015] Panoramă din 1906 asupra Turnului de apă, expusă pe panou.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2015] Fiind vorba de o fortificație - nu lipsesc ostașii... din diverse vremuri. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618698">Şterge vot</a></div><span id="v9618698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2015] Fiind vorba de o fortificație - nu lipsesc ostașii... din diverse vremuri.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.154767036438 sec