58801 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Țepeș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.05.2015
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Ţepeş - Ziua Porţilor deschise


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Vestea că sâmbătă, 16 mai 2015, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Eroilor, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor organizează Ziua Porţilor deschise la Castelul Ţepeş a fost o frumoasă surpriză pentru mine. Vizitasem nu de mult Parcul Carol I şi dădusem târcoale misteriosului castel proaspăt renovat, dar cu toate porţile ferecate pentru vizitatori. Ştiam că acolo, în clădirea din Str. Candiano Popescu, nr. 6, funcţionează Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, deci o unitate militară şi nu mă miram că accesul nu este permis oricui şi oricum.

Dar, iată că, la 16 mai 2015, porţile Castelului Ţepeş s-au deschis şi pentru noi. Evenimentul a debutat la ora 10.00 cu ceremonia depunerii urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna, Bulgaria, de pe câmpurile de luptă pe care ostaşii români şi-au dat viaţa în Războiul de Independenţă. A fost un moment emoţionant şi plin de semnificaţii, care s-a desfăşurat pe platoul din faţa Mausoleului din Parcul Carol I, emblematicul edificiu cu cinci arcade zvelte, placate cu granit roşu. Nu voi face referire la istoricul Mausoleului sau al Mormântului Ostaşului Necunoscut deoarece despre Parcul Carol I - în trecut şi în prezent am scris deja. Mă voi limita doar la manefestările prilejuite de Ziua Porţilor deschise, eveniment la care am luat parte şi eu.

În faţa Mormântului Ostaşului Necunoscut vegheat de flacăra veşnică a recunoştinţei neamului, pe o masă îmbrăcată în catifea roşie, alături de tot ceea ce este necesar în ritualul de pomenire a morţilor, strălucea urna aurie cu pământul de la Plevna udat de sângele eroilor români. În prezenţa oaspeţilor de onoare, a ofiţerilor şi a publicului spectator, un preot militar a oficiat slujba de pomenire pentru cei jertfiţi, s-a păstrat un moment de reculegere, după care urna a fost preluată şi depusă în mausoleu.

Mausoleul în interior. Poate că cea mai mare surpriză a zilei a fost faptul că am fost învitaţi să vizităm Mausoleul în interior. Spuneam în articolul meu precedent că "n-am fost niciodată în interior şi nici nu cunosc pe cineva care să fi fost", dar iată că acum mi se oferea chiar mie această şansă. Am păşit cu emoţie pe treptele negre şi am intrat în rotunda care mi-a părut de o simplitate pe cât de neaşteptată, pe atât de desăvârşită. În mijloc, coborând trei trepte înalte, tot negre, se află monumentul "Pe aici nu se trece!", ilustrativ pentru eroismul ostaşilor români în lupta pentru apărarea gliei. În jurul monumentului, alături de altele, am identificat urna cu pământul adus de la Plevna, depusă acolo cu câteva minute în urmă.

Bolta din mozaic auriu, fără nici un fel de ornamentaţie suplimentară, are în centru - tot circular şi tot boltit - un luminator care împrăştie o lumină artificială, discretă. De jur-împrejur, cele 14 cripte în care au fost înhumaţi marii comunişti, acum goale, acoperite cu plăci de sticlă, sunt dedicate - simbolic - eroilor din diverse ţări. Situat la căpătâiul fiecărui mormânt, se află câte un ecran pe care sunt derulate imagini cu memoriale dedicate eroilor din ţările respective. Bineînţeles că invitaţii au avut parte şi de prezentarea unui ghid care a expus principalele momente ale istoriei Mausoleului şi Mormântului Ostaşului Necunoscut.

Beneficiind de îngăduinţa prilejuită de Ziua Porţilor deschise, am fotografiat şi voi ataşa câteva imagini ale unor morminte de mari comunişti încă prezenţi acolo, la exterior, în jurul Mausoleului.

Deschiderea porţilor la Castelul Ţepeş a avut loc în jurul orei 10.30. Nici la istoricul Castelului Ţepeş nu voi face referire pentru că am făcut-o deja când am povestit despre Parcul Carol I - în trecut şi în prezent.

Pe pajiştea verde, bine îngrijită, năvăliseră deja primii vizitatori atunci când am ajuns noi acolo. La scara de acces către turn, în curtea castelului, se formase o coadă considerabilă. Părinţi, copii, bunici, cu toţii voiau să urce în turn, apoi să admire împrejurimile de pe teresa Castelului Ţepeş. Trebuie să spun că doar Casa Poporului se poate zări dincolo de vegetaţia abundentă a Parcului Carol I, iar de cealaltă parte doar câteva acoperişuri de case vechi. Foarte frumos se vede curtea castelului în care Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale se pregătea să-şi susţină numărul. Am ascultat cele mai frumoase cântece ostăşeşti înmănuncheate într-un miniconcert deschis cu imnul de stat al României intonat de baritonul Operei Române, Iordache Basalic.

Corul de copii "Anastasis" din Târgovişte, dirijat de un preot, a interpretat câteva piese muzicale patriotice şi religioase impresionând publicul spectator.

Generalul-maior (rt.) Constantin Ispas, un veteran de război în vârstă de 90 de ani, a împărtăşit celor prezenţi amintiri de pe front, iar în cuvinte cu un adânc înţeles, a transmis tinerei generaţii îndemnul de a cinsti eroii neamului şi de a iubi pacea.

Momentul poetic alcătuit dintr-o selecţie de versuri inspirate de istoria neamului, semnate de mari poeţi români, a fost susţinut de actorul Florin Nan. Pe pajiştea verde, în faţa unui public larg, Florin Nan ne-a amintit de Decebal, Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş, atât de frumos cum numai un actor o poate face. Din păcate, părinţi veniţi doar… la iarba verde, nu-şi stăpâneau copiii care alergau fără contenire prin faţa lui. Nu ştiu cum de nu i-au încurcat acele versuri lungi şi multe pe care a reuşit totuşi să le ducă la bun sfârşit cu brio.

Membrii Asociaţiei Tradiţia Militară, câţiva militari echipaţi cu uniforme şi armament din timpul Războiului de Independenţă, au prezentat exerciţii de reconstituire istorico-militară, au descris drapelul de luptă din acea perioadă şi au depus - simbolic - jurământul militar aşa cum se făcea pe vremea aceea.

În completare, un grup de militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a prezentat exerciţii de paradă, deosebit de spectaculoase.

Mult aşteptată de copii şi nu numai de ei, a fost prestaţia trupei de cascadori şi actori profesionişti Lupii Albi. Costumaţi în veşmintele oştenilor lui Vlad Ţepeş, aceştia s-au duelat, s-au încăierat, s-au trântit şi s-au rostogolit în aclamaţiile şi încurajările copiilor de pe margine. Apariţia lui Vlad Ţepeş, dreptul şi neiertătorul domn, a fost trumfală la fel ca şi monologul său. Glasul ferm al actorului, în cuvinte tunătoare, ne-a reamintit că Vlad Ţepeş nu a clădit biserici şi mănăstiri, dar a curăţat ţara de nelegiuiţi.

Un concurs la care era invitat să participle publicul larg, constând în întrebări din istoria neamului, a răsplătit cu premii pe câştigători.

Pentru câteva ore, Castelul Ţepeş, până atunci inaccesibilul şi misteriosul edificiu de piatră şi cărămidă, cu creneluri, turnuri şi pridvor de lemn pe contrafortul dinspre parc, a fost efectiv luat cu asalt de mulţimea de curioşi. Panourile cu fotografii, vitrinele cu scrieri documentare şi desene făcute de copii, amplasate pe lângă ziduri, au fost adevărate puncte de interes. Am zăbovit îndelung în faţa vitrinelor care expun obiecte ce au aparţinut militarilor români căzuţi în Războiul de Independenţă şi în cele două conflagraţii mondiale. Am citit cu adâncă emoţie mici scrisori şi cărţi poştale primite de la cei plecaţi pe front, am văzut artefacte găsite în mormintele eroilor exhumaţi. Impresionant!

Nu trebuie să uit a menţiona că printre oaspeţii de onoare, alături de veterani de război, s-au aflat Prinţul Paul de România şi Prinţesa Lia. Prinţul Paul a oferit unor personalităţi frumoase albume ilustrate, iar organizatorii - Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi colaboratorii săi - au oferit medalii personalităţilor invitate, unor ofiţeri de rang superior, precum şi unor persoane implicate nemijlocit în organizarea evenimentului.

---
Impresii încărcate de iulianic in 16.05.2015 23:15:50

Validat / Publicat: 17.05.15 01:26:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1509


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[17.05.15 08:37:08]
» mesaj pers

   Cand am citit reviewul tau despre Parcul Catol si ecoul lui @tata123 despre deschiderea Castelului atepes in sambata asta, an hotarit sa ne numaram prinrre vizitatorii acestuia. Vineri dupa amiaza un reminder de pe telefon mi-a amintit insa ca aveam programare cu Denisa la dentist si uite asa am ratat momentul.

   Astfel ca articolul acesta m-a bucurat mult venind sa compenseze intr-un fel curiozitatea noastra privind vizitarea acestui obiectiv.

   Stii daca sunt cunoscute si alte zile speciale cand se ca redeschide publicului larg? Sau daca va veni ziua cand va avea lrogram normal de muzeu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.05.15 09:36:36]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Şi eu aveam programat pentru această sâmbătă ceva important (veneau nişte meşteri să monteze ceva în casă), iar când ne-au amânat m-am supărat rău. M-am liniştit când mi-am amintit de vestea pe care ne-a dat-o @tata123. Vizita mi-a potolit curiozitatea în legătură cu castelul, dar mi-a dat şi nesperata ocazie de a vizita mausoleul în interior. Despre spectacolul în sine nu mai spun nimic pentru că am spus deja.

   Referitor la întrebările tale. Nu deţin informaţii în legătură cu deschiderea castelului - la modul permanent - pentru vizitatori. Poţi adresa întrebări accesând www.once.ro Personal, nu cred că se vor grăbi să deschidă Castelul Ţepeş la permanenţă, pentru publicul larg. Acolo este sediul unei instituţii militare şi interiorul este alocat în principal birourilor. Clădirea este frumoasă pe dinafară şi suscită interes mai mult pentru că este "un fruct oprit". Interesant este să mergi acolo când sunt manifestări. Au grijă să facă program frumos. Fără acesta vizita ar fi searbădă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.05.15 09:41:17]
» mesaj pers

   @tata123 - Mulţumesc foarte mult pentru anunţul în legătură cu Ziua Porţilor deschise la Castelul Ţepeş! Ai fost acolo? Am văzut pe cineva foarte preocupat de fotografie şi am presupus că eşti tu. Aproape că voiam să-l trag de mânecă şi să-l întreb dacă-l cunoaşte pe @tata123.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[17.05.15 09:47:41]
» mesaj pers

   @iulianic:

   Multumesc de raspuns!

   In mausoleu stiu ca am intrat o data pe vremea vizitelor pionieresti, dar e drept ca nu avea program de vizitare permanent sau mai bine scris zilnic si a devenit un simbol al parcului dar si un fruct interzis alaturi de Castelul Tepes. Sper sa prind urmatoarea manifestare cand se va deschide asa cum la un moment dat am prins momentul pentru vizitarea Arcului de Triumf.

   Initiativele Noaptea Muzeelor sunt binvenite. Azi noapte am vrut si noi sa prindem o vizita cu o coada rezonabila desi plecasem cu gandul la vizitarea muzeului BNR. Am vazut numai super-cozi dar si un Bucuresti viu si chiar daca nu ne-am asezat la vreo coada cu copiii ni s-a deschis apetitul de muzee si vom aloca timp in alte weekenduri, bineinteles fara imensele cozi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.05.15 09:53:10]
» mesaj pers

   @webmaster - Va rog atasati https://www.youtube.com/watch?v=aRzOir24OMc

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[17.05.15 09:57:43]
» mesaj pers

   @tata123:

   Multumim pentru informatia legata de Castelul Tepes de cu cateva zile in urma, chiar daca in cazul meu nu s-a concretizat cu vizita.

   Am vrut sa apreciez ca asemenea informatii sunt utile si cu atat mai mult cand ele vin de la un AFA-ist atat de activ si de documentat.

   Multumim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.05.15 10:14:41]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.05.15 10:32:23]
» mesaj pers

   Numai voturi de superbonus dau în ultimul timp! Nu știam de Muzeul Țepeș deși am vizitat multe muzee în București.

   O duminică frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[17.05.15 11:34:47]
» mesaj pers

   @iulianic - Mă bucur că anunțul a fost util și măcar o parte dintre noi am ajuns la eveniment. Am fost și eu prezent timp de vreo 45 de minute prin mulțimea de oameni ce vizionau diversele evenimente. De asemenea, erau foarte mulți fotografi cu aparate profesionale. Am să scriu și eu curând câteva rânduri.

   @dan&ema - Anul viitor e posibil ca ONCE să repete Ziua Porților Deschise.

   @traian. leuca - Practic „castelul” nu e un muzeu, deși s-ar preta la o asemenea destinație.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- nicole33
[17.05.15 13:36:11]
» mesaj pers

   @iulianic -

   Interesant, inedit.

   Dacă tot am ratat Ziua Porților Deschise, mă bate gândul să fac o încercare de Înălțare, joi 21 mai, când se sărbătorește și Ziua Eroilor. În zonă vor fi ceremonii de depuneri de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut și poate am noroc să prind deschis și Castelul. Dacă nu, mă voi mulțumi doar cu o vizită în Parcul Carol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- calatorul
[18.05.15 16:47:02]
» mesaj pers

   Interesanta relatare. Eu am fost in mausoleu copil fiind cu grupul de pionieri si arata sinistru cu niste lespezi mari de marmura/granit in criptele Tovarasilor de partid. Ma bucur ca s/a redeschis sub noua lui destinatie necesara, si pentru mausoleu si pentru eroii necunoscuti ai neamului, care au un monument binemeritat. Multumim pentru semnalare, vom face o vizita negresit, sper sa gasim deschis si sambata dimineata. Si un vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster26
[31.08.18 08:42:38]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Castelul Țepeș, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.09.18 08:07:05]
» mesaj pers

   @webmaster26: Da, este OK!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[80] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2015] Bucureşti - La Mormântul Ostaşului Necunoscut, ceremonia depunerii urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617815">Şterge vot</a></div><span id="v9617815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2015] Bucureşti - La Mormântul Ostaşului Necunoscut, ceremonia depunerii urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2015] Bucureşti - Ceremonia depunerii urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna. Membri ai Asociaţiei Tradiţia Militară. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617816">Şterge vot</a></div><span id="v9617816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2015] Bucureşti - Ceremonia depunerii urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna. Membri ai Asociaţiei Tradiţia Militară.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2015] Bucureşti - Urna comemorativă cu pământ adus de la Plevna. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617817">Şterge vot</a></div><span id="v9617817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2015] Bucureşti - Urna comemorativă cu pământ adus de la Plevna.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2015] Bucureşti - Urna comemorativă cu pământ adus de la Plevna şi obiecte de ritual pentru pomenire. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617818">Şterge vot</a></div><span id="v9617818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2015] Bucureşti - Urna comemorativă cu pământ adus de la Plevna şi obiecte de ritual pentru pomenire.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2015] Bucureşti - Platoul din faţa Mausoleului înainte de începerea ceremoniei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617819">Şterge vot</a></div><span id="v9617819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2015] Bucureşti - Platoul din faţa Mausoleului înainte de începerea ceremoniei.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2015] Bucureşti - Militari ai Corpului de Gardă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617820">Şterge vot</a></div><span id="v9617820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2015] Bucureşti - Militari ai Corpului de Gardă.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2015] Bucureşti - Începerea ritualului de pomenire a eroilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617821">Şterge vot</a></div><span id="v9617821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2015] Bucureşti - Începerea ritualului de pomenire a eroilor.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2015] Bucureşti - Pomenirea eroilor pe platoul din faţa mausoleului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617822">Şterge vot</a></div><span id="v9617822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2015] Bucureşti - Pomenirea eroilor pe platoul din faţa mausoleului.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2015] Bucureşti - Militari ai Corpului de Gardă preiau urna. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617823">Şterge vot</a></div><span id="v9617823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2015] Bucureşti - Militari ai Corpului de Gardă preiau urna.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2015] Bucureşti - Militarii Corpului de Gardă gata de depunerea urnei în mausoleu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617824">Şterge vot</a></div><span id="v9617824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2015] Bucureşti - Militarii Corpului de Gardă gata de depunerea urnei în mausoleu.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2015] Bucureşti - Intrarea in Mausoleul Eroilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617825">Şterge vot</a></div><span id="v9617825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2015] Bucureşti - Intrarea in Mausoleul Eroilor.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2015] Bucureşti - Membrii Asociaţiei Tradiţia Militară aliniaţi la intrarea în Mausoleu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617826">Şterge vot</a></div><span id="v9617826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2015] Bucureşti - Membrii Asociaţiei Tradiţia Militară aliniaţi la intrarea în Mausoleu.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2015] Bucureşti - Ghidul din Mausoleul Eroilor prezentând istoricul monumentului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617827">Şterge vot</a></div><span id="v9617827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2015] Bucureşti - Ghidul din Mausoleul Eroilor prezentând istoricul monumentului.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În mijlocul rotondei, monumentul 'Pe aici nu se trece! ' şi câteva urne comemorative. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617828">Şterge vot</a></div><span id="v9617828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În mijlocul rotondei, monumentul "Pe aici nu se trece! " şi câteva urne comemorative.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2015] Bucureşti - Criptă în Mausoleul Eroilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617829">Şterge vot</a></div><span id="v9617829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2015] Bucureşti - Criptă în Mausoleul Eroilor.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. Istoricul Mormântului Soldatului Necunoscut. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617830">Şterge vot</a></div><span id="v9617830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. Istoricul Mormântului Soldatului Necunoscut.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. Cripta simbolică a eroilor bulgari. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617831">Şterge vot</a></div><span id="v9617831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. Cripta simbolică a eroilor bulgari.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În mijlocul rotondei, monumentul 'Pe aici nu se trece! ' şi câteva urne comemorative. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617832">Şterge vot</a></div><span id="v9617832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În mijlocul rotondei, monumentul "Pe aici nu se trece! " şi câteva urne comemorative.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. Cripta simbolică a eroilor greci. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617833">Şterge vot</a></div><span id="v9617833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. Cripta simbolică a eroilor greci.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În exterior, mormântul lui Ştefan Gheorghiu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617834">Şterge vot</a></div><span id="v9617834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În exterior, mormântul lui Ştefan Gheorghiu.
foto iulianic [16.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În exterior, mormântul lui Leontin Sălăjan -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617835">Şterge vot</a></div><span id="v9617835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În exterior, mormântul lui Leontin Sălăjan
foto iulianic [16.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În exterior, mormântul lui Alexandru Moghioroş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617836">Şterge vot</a></div><span id="v9617836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2015] Bucureşti - Mausoleu Eroilor. În exterior, mormântul lui Alexandru Moghioroş.
foto iulianic [16.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617837">Şterge vot</a></div><span id="v9617837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş.
foto iulianic [16.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617838">Şterge vot</a></div><span id="v9617838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş.
foto iulianic [16.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617839">Şterge vot</a></div><span id="v9617839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş.
foto iulianic [16.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Morminte şi opere comemorative de război româneşti din străinătate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 16.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617840">Şterge vot</a></div><span id="v9617840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Morminte şi opere comemorative de război româneşti din străinătate.
foto iulianic [16.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2015] Bucureşti - La Castelul Ţepeş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 17.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617841">Şterge vot</a></div><span id="v9617841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2015] Bucureşti - La Castelul Ţepeş.
foto iulianic [17.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Cimitire de campanie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 17.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617842">Şterge vot</a></div><span id="v9617842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Cimitire de campanie.
foto iulianic [17.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2015] Bucureşti - La Castelul Ţepeş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 17.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617843">Şterge vot</a></div><span id="v9617843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2015] Bucureşti - La Castelul Ţepeş.
foto iulianic [17.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Carte memorialistică. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 17.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617844">Şterge vot</a></div><span id="v9617844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Carte memorialistică.
foto iulianic [17.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Artefacte găsite în mormintele eroilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 17.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av617845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv617845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=617845">Şterge vot</a></div><span id="v9617845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(617845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f617845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e617845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2015] Bucureşti - Castelul Ţepeş. Artefacte găsite în mormintele eroilor.
foto iulianic [17.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[80] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.177804946899 sec