#I#D
56519 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Moscova

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.01.2015
DE
Avatar marea_morevna
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 08.01.15
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 9 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Incredibila Moscova - o altă lume


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Moya Moskva


As minţi dacă aş spune că Moscova e destinaţia la care am visat prea multă vreme, dintre toate locurile unde am ajuns până acum. Si asta pentru ca, încă din copilărie visam să ajung la Petra, pe urmele civilizaţiei nabateene. Iar după ce m-am întors din Iordania, visele mele se îndreaptă spre Templul din Borobudur. Dar cu toate astea, as putea spune că Moscova a fost destinaţia turistică care m-a impresionat într-un mod aparte, din tot ce am văzut până acum.

Am ajuns în Moscova într-o după-amiază ploioasă de vară, cu temperaturi mult sub medie, undeva 14-16 grade Celsius, în mijloc de iulie, dar asta nu m-a împiedicat să-mi fac curaj să explorez unul dintre cele mai mari şi mai încărcate de mister oraşe ale lumii.

Să vizitezi Moscova în câteva zile e imposibil şi, cu toate că am văzut o mulţime de lucruri care mai de care mai impresionante, pot spune că nu am văzut aşa cum s-ar fi cuvenit Moscova, acest oraş uriaş, care adăposteşte 20 de milioane de locuitori, controversat, plin de istorie, unde cele mai multe străzi poartă nume de cosmonauţi iar bisericile cu turle în formă de bulbi de ceapă amintesc de vechea Rusie aşa cum şi-o imagina pe hârtie pentru ochii privitorului, Ivan Bibilin.

Mai întâi, în drum spre hotel, am pornit într-un tur al oraşului cu autocarul, poposind preţ de câteva minute în faţa Universităţii de Stat Lomonosov, cea mai mare universitate din Rusia şi care, mi s-a părut a semăna puţin cu Casa Presei Libere, evident, la o altă scară. De altfel, în Moscova totul e grandios, totul e la o altă scară, aşa că nu e de mirare să vezi străzi cu 18 benzi, câte 9 benzi pe un sens de mers sau să nu vezi decât blocuri, nu şi case.

Dar poate cea mai faimoasă bijuterie a acestei incredibile Moscova e catedrala Sfântul Vasile Blajenii, o minune a arhitecturii ruseşti, şi care, după o părere subiectivă, nu se lasă întrecută decât poate de Catedrala Sângelui Vărsat din Sankt Petersburg. Catedrala s-a înalţat în locul numit ''Dealul Vrăbiilor'', în Piaţa Roşie încă din 1554, ca semn de recunostinta pentru victoria rusilor impotriva tatarilor din hanatul Kazan. La inceput, biseica a fost construita din lemn, avand culoarea alba si fara cupolele specifice in forma de ceapa, acestea fiind adaugate mai tarziu, tot in timpul lui Ivan cel Groaznic.

Înaltă, colorată, cu nouă turnuleţe în formă bulbilor de ceapă, timpul o învăluie într-o legendă aidoma celei a Mănăstirii Argeşului. Se spune că după contruirea bisericii (având iniţial 8 turnuri), ţarul ar fi poruncit ca meşterii să fie orbiţi pentru a nu mai construi o replică a acesteia. Al nouălea turn, ridicat ulterior, este închinat Sf. Vasile Blajinul la care ţarul avea o mare evlavie şi al cărui mormânt se află în biserică. Astăzi, slujbele se ţin în toate cele nouă altare ale bisericii.

Dar de aici ne îndreptăm spre intrarea în Kremlin, traversând Piaţa Roşie, sau mai bine zis, Красная площадь, Krasnaia ploșcead, în traducere ''Piaţa Frumoasă'', după cum ne explica ghidul nostru local, Alexander. Piaţa Roşie nu e aşa mare cum pare în fotografiile de pe internet, e probabil o iluzie optică, personal, m-am aşteptat să fie mai amplă, mai deschisă. Cert e că aproape mereu e plină de turişti.

Şi dacă, te afli vreodată în Rusia, într-un magazin de icoane bisericeşti şi observi pe cineva cumpărând o icoană a maicii Domnului de la Kazan, trebuie să ştii că va avea loc o nuntă, pentru că, această icoană este cel mai preţios cadou de nuntă oferit în special mireselor. În cinstea acestei icoane s-au înalţat multe biserici iar una dintre ele este

Catedrala Kazanskaia-Maica Domnului a mireselor. Construita de Pojarski, un cneaz deosebit de credincios, initial din lemn, apoi, in 1638 din caramida, biserica a fost daramata in vremea lui Stalin. Se spune ca acesta a intentionat ulterior sa ridice pe locul ei o alta cladire, însă acest lucru nu a fost posibil pentru că de fiecare dată se intamplau lucruri bizare. Astfel, pana in 1990, in locul catedralei se aflau doua constructii fara usi si ferestre, doar pentru a acoperi spatiul gol lasat prin demolarea bisericii de la marginea Pieteii Rosii. Dupa căderea comunismului, biserica a fost refacuta dupa planurile ultimului arhitect ce a renovat-o anterior demolarii. In interiorul sau se afla una din cele trei copii ale icoanei facaoare de minuni, originalul fiind pierdut.

Iar aici, într-o margine, mi-am îndreptat atenţia alături de cei mai mulţi turişti spre un superb covor de flori aflat în faţa magazinului GUM (Gosudarstvenny Universalny Magazin), cel mai mare magazin universal din Moscova, astazi un modern mall care gazduieste cele mai faimoase branduri din lume. Cladirea dateaza din 1893 şi ilustreaza o combinatie reusita intre arhitectura medievala ruseasca si stilul secolului XIX redat prin acoperisul de otel si sticla.

Şi încet ne apropiem de intrarea în Kremlin, însă prefer să dedic un review separat Kremlinului, - sper eu, cât mai curând - şi asta, pentru că această cetate a vechiului oraş, merită o atenţie deosebită. Până atunci, putem să vizităm şi alte obiective turistice ale oraşului, şi nu la pas, ci într-o călătorie cu metroul. De altfel, e greu de crezut, dar în Moscova oricine se poate descurca foarte uşor să ajungă în diferite puncte ale oraşului, cu o hartă turistică şi cu metroul. Poate chiar mai uşor ca în Bucureşti. Iar o călătorie cu metroul în Moscova e mai plăcută decât una cu o maşină de lux, pentru că, pe lângă faptul că metroul în Moscova circulă la o adâncime foarte mare, variaţia arhitecturală a staţiilor, fac ca acestea să fie unice în lume.

Dar marile comori arhitecturale ale Moscovei se gasesc tot la suprafaţa, iar Moscova, ca de altfel, întreaga Rusie, pământ binecuvântat de Dumnezeu, nu încetează să aducă laudă Creatorului închinându-i de-a lungul secolelor cele mai frumoase creaţii modelate de mâna omului. Unicitatea bisericilor, măreţia, bogăţia, te lasă pur şi simplu fără cuvinte. Turle în diverse culori, având diferite însemnătăţi, simetrice sau asimetrice (că doar simetria este duşmanul frumuseţii), nu te lasă să treci fără să imortalizezi geniul uman pentru eternitate.

Dar merită toate laudele şi un alt brand al Moscovei şi al întregii Rusii, Teatrul Balsoi; initial acesta a fost construit in anul 1776 insă a fost distrus in urma a doua incedii, fapt pentru care dupa 1853 a fost construit in forma actuala. Lasat in paragina dupa destramarea imperiului bolsevic, in anul 2005 la acesta au fost demarate lucrarile de renovare, fiind descis publicului in 2011, cu un spectacol in care a cantat si Angela Gheorghiu.

Departe de a epuiza obiectivele turistice ale unui oraş care nu trăieşte din turism, permiteţi-mi să vă recomand zona cea mai bună pentru cumpărături, în special suveniruri: str. Arbat, mereu animată, unde se poate cu uşurinţă găsi câte ceva pe gustul fiecăruia.

---
Impresii încărcate de marea_morevna in 08.01.2015 21:42:11

Validat / Publicat: 08.01.15 22:59:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în RUSIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 10561


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (marea_morevna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster21
[08.01.15 22:57:40]
» mesaj pers

   Superb review de debut, incitantă destinație...

   @marea_morevna: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[08.01.15 23:23:13]
» mesaj pers

   Un review foarte bun, care mi-a reamintit de vizita de două zile făcută în 1989 în acest superb oraș.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[08.01.15 23:24:19]
» mesaj pers

   @marea_morevna - Am fost 14 zile in fosta URSS (Moscova, Leningrad, Ivanovo), acum 27 de ani!!! Spre rusinea mea, nu mai imi amintesc aproape nimic. Au fost niste schimburi de experienta cu alti tineri, dar gandul ne era doar la distractie, nicidecum la altceva. Imi amintesc de serile dansante, cu concursuri multe, de o primire la Ivanovo cu paine si sare, de trenurile de viteza cu care am calatorit cateva nopti intre orase, putin din metrou, de o plimbare cu un taxi care ne tot aducea in acelasi loc de unde plecasem, si cam atat. Mi-am dorit foarte mult sa mai ajung in Rusia, dar inca nu s-a intamplat, ramane pe lista.

   Bun venit si din partea mea si felicitari. Frumos review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[08.01.15 23:34:07]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[09.01.15 01:25:48]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marian Preda
[09.01.15 10:56:02]
» mesaj pers

   @marea_morevna;

   Îţi mulţumesc că mi-ai adus aminte de Moscova! :)

   Felicitări pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[09.01.15 11:00:57]
» mesaj pers

   @marea_morevna - Eu nu am fost la Moscova, doar la Sankt Petersburg, acum aproape 13 ani. Bisericile lor ma vor fascina mereu, mi se par de poveste.

   Iti urez si eu bun venit, mi-a placut articolul tau, si astept si altele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tache
[09.01.15 12:30:38]
» mesaj pers

   @marea_morevna - Traducerea corecta este "piata rosie" (fonetic: crasnaia ploșceadi) si nu "piata frumoasa" (crasivaia ploșceadi)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- makuy
[09.01.15 15:51:07]
» mesaj pers

   "Crasnai" inseamna "frumos" in rusa veche, de unde si numele Pietei cu pricina, inca din veacul al XVII-lea (vezi precrasnai - prea frumos). Cuvantul inseamna si rosu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dabator
[10.01.15 18:02:26]
» mesaj pers

   @marea_morevna: Există vreo mare Morevna? =))

   Mi-au plăcut impresiile tale, le-am citit cu plăcere.

   Deși nu am fost un bun prieten al rușilor pentru că, așa cum strecurau brigadele studențești de pe vremuri: "rușine = rușii ne... ". Pentru că am învățat limba rusă în loc să învăț engleza, și, deși eram bun la vremea respectivă (la rusă) acum nu știu mai mult de 2 cuvinte...

   Cu toate astea am admirat literatura rusească (în tinerețe devoram Dostoievski), muzica rusească (Prokofiev, Rahmarinov, Musorgski). Vrem nu vrem trebuie să recunoaștem: Rusia este o forță, nu numai militară.

   Așa că mi-ar plăcea și mie (de fapt îmi doresc) o vizită la Moscova, însă deocamdată mă mulțumesc cu impresiile tale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- marea_morevna
[20.01.15 06:26:06]
» mesaj pers

   @Aurici - Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marea_morevna
[21.01.15 16:24:21]
» mesaj pers

   @Dabator - Da, există... două... dar nici una bună de navigaţie :-) Una sunt eu, cealalată e un personaj dintr-un basm rusesc. Multumesc mult pentru apreciere, eu incerc sa fac abstractie de renumele unui loc si sa incerc sa descopar mai mult de atât. Evident, in locuri periculoase, cum ar fi în prezent Afganistan, nu m-as încumeta, dar in ceea ce priveste Rusia, am descoperit c[ e mai mult decat o forta. Recomand din tot sufletul o vizita la Moscova!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- hunedoreanul
[08.02.15 00:24:10]
» mesaj pers

   unde ai stat in moscova la ce hotel?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marea_morevna
[15.02.15 11:22:53]
» mesaj pers

   @hunedoreanul - Am stat la Maxima Zarya, amplasat intr-o locatie linistita, apropate de Gradina Botanica iar in apropiere sunt banci si supermarketuri, restaurante.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster70
[15.02.15 11:59:20]
» mesaj pers

   @marea_morevna -

Am stat la Maxima Zarya, amplasat intr-o locatie linistita

   ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2013] Universitatea Lomonosov -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585337">Şterge vot</a></div><span id="v9585337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2013] Universitatea Lomonosov
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUL-2013] strada cu 9 benzi pe sens în Moscova -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585340">Şterge vot</a></div><span id="v9585340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2013] strada cu 9 benzi pe sens în Moscova
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2013] în Piaţa Roşie, Catedrala Sf. Vasile Blajenii -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585341">Şterge vot</a></div><span id="v9585341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2013] în Piaţa Roşie, Catedrala Sf. Vasile Blajenii
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P06 [JUL-2013] Catedrala Kazanskaia-Maica Domnului a mireselor -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585342">Şterge vot</a></div><span id="v9585342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2013] Catedrala Kazanskaia-Maica Domnului a mireselor
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2013] Gosudarstvenny Universalny Magazin -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585343">Şterge vot</a></div><span id="v9585343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2013] Gosudarstvenny Universalny Magazin
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2013] staţie de metrou -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585344">Şterge vot</a></div><span id="v9585344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2013] staţie de metrou
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUL-2013] staţie de metrou -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585345">Şterge vot</a></div><span id="v9585345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2013] staţie de metrou
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUL-2013] staţie de metrou -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585346">Şterge vot</a></div><span id="v9585346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2013] staţie de metrou
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUL-2013] staţie de metrou -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585347">Şterge vot</a></div><span id="v9585347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2013] staţie de metrou
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUL-2013] staţie de metrou -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585348">Şterge vot</a></div><span id="v9585348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2013] staţie de metrou
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUL-2013] staţie de metrou -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585349">Şterge vot</a></div><span id="v9585349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2013] staţie de metrou
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [JUL-2013] Biserică de o frumuseţe cum nicăieri nu poţi vedea -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585350">Şterge vot</a></div><span id="v9585350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2013] Biserică de o frumuseţe cum nicăieri nu poţi vedea
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2013] biserica cu turle aurite -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585351">Şterge vot</a></div><span id="v9585351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2013] biserica cu turle aurite
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2013] -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585352">Şterge vot</a></div><span id="v9585352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2013]
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [JUL-2013] Celebrul Teatru Balşoi -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585353">Şterge vot</a></div><span id="v9585353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2013] Celebrul Teatru Balşoi
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2013] -- foto by <b>marea_morevna</b> [uploaded 08.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585354">Şterge vot</a></div><span id="v9585354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2013]
foto marea_morevna [08.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122877120972 sec