ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Povestea celor 10 oua Fabergé gazduite de Palatul Armurilor din Kremlin

TIPĂREȘTE

In, Palatul Shuvalov, casa muzeului Fabergé”, am vorbit despre ouale renumite, prin urmare, pentru a nu repeta aceleasi informatii despre Casa Fabergé, voi spune doar ca au fost create in total 50 de oua imperiale (acestea sunt informatiile comunicate oficial in Kremlin), din care doar 42 au supravietuit. Pentru anul 1918 erau planificate alte 2 oua imperiale, Constelatia si Mesteacanul Karelian, care nu au fost finalizate, deoarece in acel an Nicolae al II-lea si familia sa au fost asasinaţi.

Ouale au capatat faima, astfel incat Fabergé a primit comenzi sa realizeze oua similare pentru alti clienti, influenti ai vremurilor: Ducesa de Marlborough (Consuelo Vanderbilt), familia Rothschild sau Alexander Kelck.

Odata cu revolutia bolsevicilor, ouale imperiale au fost confiscate, 8 s-au pierdut, celelalte au fost depozitate la Kremlin, pana cand Stalin a vandut din ouale imperiale, pentru a-si finanta regimul.

In momentul de fata, in Rusia exista un numar de 19 oua imperiale, 9 detinute de Viktor Vekselberg, om de afaceri rus, care sunt expuse in Muzeul Fabergé incepand cu 2013, iar celelalte 10 apartinand colectiei Kremlinului, sunt puse in valoare dupa prabusirea regimului sovietic in Palatul Armurilor.

In interiorul acestuia este interzisa fotografierea, prin urmare, pentru a ilustra ceea ce scriu, m-am folosit de un set de fotografii pe care le-am cumparat chiar din muzeul Kremlin.

Memoria lui Azov (1891), comandat de Alexandru al III-lea pentru sotia sa, Maria Feodorovna, este un ou lucrat in piatra de sange si decorat in stil rococo, cu aur, diamante si un rubin. Surpriza din interior este o replica miniaturala a vasului de croaziera a imperiului rus, numit Memoria lui Azov, construita din aur rosu si galben, platina si diamante ce reprezinta ferestrele. Vaporul e asezat pe o bucata de acvamarin, care simbolizeaza apa.

Oul Ceasul buchet de crini (1899), a fost creat la comanda lui Nicolae al II-lea pentru sotia sa, Alexandra Feodorovna si este unul dintre cele mai mari oua imperiale. Seamana cu o vaza in care este asezat un buchet de crini albi, simbolul puritatii si inocentei, sculptati din onix, cu tulpinile si frunzele din aur, iar varful pistilului, din mici diamante. Acestia sunt inconjurati de trandafiri din aur si platina, simbolul romantismului si al dragostei., Vaza” are forma unui ou din email galben guilloché cu diamante, si are rolul de ceas, insa surpriza, un pandantiv rubin cu diamante, a disparut.

Oul Calea ferata trans-siberiana (1900), oferit de Nicolae al II-lea sotiei sale, este confectionat din argint, aur, onix, email verde, albastru si portocaliu. Acesta este montat pe o baza din onix, capacul oului din argint este decorat cu email colorat verde, iar in varf se gaseste un vultur heraldic cu trei fete din argint, care poarta o coroana. Oul este sustinut de trei grifoni ce tin fiecare cate o sabie si un scut, lucrati din argint placat cu aur. Traseul caii ferate trans-siberiene este gravat si inscriptionat in zona centrala a oului avand marcate cu cate o piatra pretioasa, statiile cele mai importante. Surpriza pliata in trei din interiorul oului este un tren din aur si platina, cu locomotiva cu abur ce are un far din rubin si cinci vagoane cu ferestre din cristal, etichetate: Posta, Doar pentru doamne, Fumatori, Nefumatori si Capela. Trenul are si o cheita din aur, care rasucita in interiorul acestuia, il face sa circule.

Oul Frunza de trifoi (1902), pare o tesatura fina din fire de aur in forma de tulpini si frunze de trifoi, unele dintre ele fiind acoperite de email verde stralucitor, altele cu diamante. O panglica la fel de fina aurie, incrustata cu rubine isi face loc prin frunzis. Desi oul nu are defecte, datorita fragilitatii sale, nu a calatorit niciodata in afara Rusiei. Suportul acestuia pare la fel de fragil, fiind alcatuit dintr-o impletitura de fire de aur in forma de tulpini si frunze de trifoi. Surpriza din ou s-a pierdut, insa, aceast era un trifoi cu patru foi cu douazeci si trei de diamante si patru portrete in miniatura ale celor patru fiice ale tarului Nicolae al II-lea: Olga, Tatiana, Maria si Anastasia.

Oul Kremlin Moscova (1906) este unul dintre cele mai mari oua Fabergé, inspirat din arhitectura Catedralei Adormirii din Moscova (Uspenski) din Moscova, locul de incoronare al multor tari ai Rusiei, inclusiv Nicolae al II-lea. Fabricarea acestui ou a marcat intoarcerea cuplului imperial la Moscova in 1903. Oul din email alb opalescent, reprezinta catedrala iar in varful acestuia se afla o cupola din aur galben. Este inconjurat de zidurile, turnurile si scările Kremlinului, realizate din aur rosu, iar acoperisurile sunt din email de culoare verde translucid. In doua turnuri exista ceasuri, iar turnul Spasskaia poarta stema Imperiului Rus si a Moscovei. Ferestrele de sticla ale bisericii ascund interiorul remarcabil: covoare, icoane minuscule smaltuite si altarul. Surpriza acestui ou o reprezinta caseta muzicala din aur de la baza, care prin rasucirea unei cheite din aur, canta doua imnuri traditionale de Paste, unul dintre ele fiind preferat de Nicolae al II-lea.

Oul Palatului Alexandru (1908) este realizat din nefrit siberian, diamante, aur, rubine si picturi in acuarela in miniatura. Partea exterioara a oului este impodobita cu cinci portrete miniaturale executate in acuarela pe fildes si incadrate in diamante, ale copiilor tarului Nicolae al II-lea si ale Alexandrei: Olga, Tatiana, Maria, Anastasia si Alexei. Deasupra fiecarui portret se afla o monograma din diamante a prenumelui fiecarui copil. Pe spatele fiecarui portret se afla data de nastere a fiecaruia, vizibila doar din interiorul oului. Surpriza ascunsa in interiorul oului este o replica detaliata a Palatului Alexandru si al gradinilor acestuia de la Tsarskoe Selo, resedinta preferata a familiei imperiale ruse. Miniatura este lucrata din aur colorat si email, cu ferestre din cristal de roca si acoperis din email verde, asezata de o masa din aur cu cinci picioare.

Standart Yaht (1909) este un ou de cristal asezat in pozitie orizantala pe un suport ce reprezinta doi delfini ce au cozile impletite, confectionat din lapis lazuli. Oul este impartit in doua jumatati conectate de balama si o rama de aur pe care este inscriptionat "Standart 1909". In cele doua capete, este decorat cu doi vulturi heraldici cu doua capete din lapis lazuli de care este suspendata cate o perla in forma de para. In interiorul oului exista o replica in aur a iahtului „Standart”, favorit al lui Nicolae al II-lea si pe care familia tarului a petrecut mult timp, ancorata pe o placa din cristal care simuleaza marea, reproducand in detaliu aspectul si dotarile iahtului imperial.

Oul ecvestru Alexandru al III-lea (1910) a fost prezentat de tarul Nicolae al II-lea, mamei sale, Maria Feodorovna. Acesta face parte dintr-o serie de oua memoriale realizate pentru imparateasa, ca un tribut sotului ei, tarul Alexandru al III-lea, respectiv Oul portretelor Alexandru III (1896), Oul medalionului Alexandru III (1902) și Oul comemorativ al lui Alexandru III (1909), ultimele doua fiind pierdute. Oul este sculptat din cristal de cuart, gravat cu doua frunze de laur si acoperit cu o dantela de platina cu diamante. E asezat in picioare pe un suport cu heruvimi din platina, turnat pe o baza din cristal in forma de rozeta cu patru petale. In interior se afla replica unei statui a tarului Alexandru al III-lea calare, realizata din aur, care sta pe o baza din nefrit infrumusetat cu diamante.

Oul tricentenarul Romanov (1913) a fost daruit de Nicolae al II-lea, sotiei sale, cu ocazia aniversarii celor trei sute de ani de conducere Romanov, din 1613 pana in 1913. Pe exterior, este decorat cu 18 portrete in miniatura ale tarilor, lucrate pe fildes si marginite de diamante, printre care: Mihail I Fiodorovici Romanov (primul tar rus din dinastia Romanov), Petru cel Mare, Ecaterina cea Mare si Nicolae al II-lea. Oul este sustinut de aripile vulturului imperial cu doua capete, din aur, care este asezat pe o baza de culoare rosie ce reprezinta scutul imperial rus. Surpriza gazduita de ou este un glob rotativ din otel, impartit in doua emisfere, una prezentand o harta a Imperiului Rus in 1613 sub tarul Mihail, cealalta, in 1913 sub Nicolae al II-lea. Marea este reprezentata cu email albastru, iar teritoriile sunt lucrate din aur.

Unul dintre ultimele doua oua imperiale create este cel denumit Otel militar (1916), livrat Alexandrei Feodorovna in timp ce Nicolae al II-lea era plecat pe frontul rusesc in Primul Razboi Mondial. Exteriorul oului este din aur si otel, auster, fara pietre pretioase, cu stema Imperiului rus, Ordinul Sfantul Gheorghe si monograma imparatesei Aleksandra Feodorovna. Suportul este sub forma a patru obuze din otel pe un piedestal din nefrit. Surpriza este un sevalet din aur si otel pe care este o pictura in miniatura, a carei rama este captusita cu diamante si care il infatiseaza pe tar cu fiul sau adolescent, imbracati in haine grele rusesti, alaturi de alti ofiteri rusi.

Povestea oualor Fabergé finalizate se cam termina aici, odata cu abdicarea tarului si sfarsitul imperiului. Afacerea casei Casa Fabergé este nationalizata in 1918, iar Carl paraseste Rusia cu un tren diplomatic cu destinatia Riga, insa este alungat si de aici refugiindu-se in Germania, iar in 1920 moare, fara a-si mai vedea familia reintregita.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 06.10.19 21:35:21
Validat / Publicat: 06.10.19 22:45:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUSIA.

VIZUALIZĂRI: 1198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Memoria lui Azov (1891)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[06.10.19 22:17:16]
»

@geani anto:

Pozele ataşate îţi aparţin, au fost făcute cu telefonul/aparatul foto propriu?

geani antoAUTOR REVIEW
[06.10.19 22:26:07]
»

Nu sunt ale mele. Sunt poze ale unor ilustrate.

webmaster45
[06.10.19 22:45:29]
»

@geani anto:

Ok, mulţumesc pentru precizare.

mishu
[24.03.20 21:52:06]
»

@geani anto: Si povestea continua, felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
geani anto, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moscova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038280963897705 sec
    ecranul dvs: 1 x 1