55903 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Alexandria şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.12.2014
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Șoseaua București-Alexandria privită altfel


Câți dintre Dvs. au parcurs traseul București – Alexandria? Probabil că unii foarte des... alți niciodată. Este o șosea ca oricare alta din România; totuși, dacă privim un pic în jur observăm diverse elemente ce o pot face atractivă, atunci când avem puțin timp în plus la dispoziție.

Șoseaua DN 6/E 70 se întinde pe aproximativ 80 km (porțiunea analizată în acest review) din cartierul bucureștean Rahova până în centrul municipiului Alexandria, reședința județului Teleorman. Localitățile cele mai importante prin care trecem sunt: Bragadiru, Mihăilești, Ghimpați și Drăgănești-Vlașca.

Un obiectiv ce nu îl putem rata, deoarece trecem chiar peste el, este barajul Mihăilești-Cornetu. Construit în 1987, lacul de acumulare are lungimea de 8 km, lățime de aproximativ 3 km și o adâncime maximă de 22 m. Acest baraj de pe râul Argeș a făcut parte din mărețul plan al Canalului Dunăre-București. După 1990 lucrările au fost însă oprite. Lacul de acumulare ar fi trebuit să asigure navigabilitatea canalului și să alimenteze cu apă potabilă Capitala. În 1996 a fost instalată aici o mică hidrocentrală; barajul asigură acum apă pentru irigații și ajută la regularizarea debitului râului Argeș. Am observat mereu pescari pe marginea betonată a lacului – pasiunea e pasiune.

Imediat după baraj, pe un drum spre dreapta (DJ 412A), ajungem în localitatea Drăgănescu unde se află Biserica Sf. Nicolae, ridicată în anul 1870. Lăcașul de cult a devenit loc de reculegere și pelerinaj, datorită faptului că pe aici și-a purtat pașii Părintele Arsenie Boca. În perioada 1968-1988 Părintele Arsenie a lucrat la pictura acestei mici biserici parohiale de pe malul Argeșului. Există indicatoare către acest important lăcaș de cult.

Autoturismul ”mănâncă” kilometru după kilometru. Într-o vale, chiar înainte de localitatea Valea Plopilor se află cocoțat pe costișă un monument și un cimitir - Cimitirul Eroilor de la Valea Plopilor. Ansamblul este dedicat eroilor români căzuți în Primul Război Mondial.

După intrarea în satul Prunaru, undeva la mijlocul satului, pe o porțiune de câmp liberă, găsim un nou cimitir al eroilor – Memorialul Șarjei de la Prunaru din Primul Război Mondial. Povestea pe scurt al acestui atac epic al Regimentului 2 Roșiori. Pentru a evita încercuirea completă a Diviziei 18 infanterie, ce apăra frontul din sudul României, și implicit Bucureștiul, Regimentul 2 Roșiori primește ordinul de a ataca dispozitivul german din zona satului Prunaru. Un număr de 300 de cavaleriști, împărțiți în 3 escadroane, atacă pe germani, surprinși la început de curajul nebun al lăncierilor noștri. Totuși zecile de mitraliere germane seceră atât cai, cât și călăreți. Comandantul regimentului, colonelul Gheorghe Naumescu cade secerat de gloanțe. În urma sacrificiului cavaleriștilor Divizia 18 infanterie reușește să spargă încercuirea și să se retragă. Din cei trei sute de oameni ai Regimentului 2 Roșiori au fost uciși 216 soldați și ofițeri; alții au căzut prizonieri. Un act eroic impresionant. Pe locul unde s-a desfășurat Șarja de la Prunaru a fost ridicat un cimitir militar. În 1933 se dezvelește și un monument comemorativ format dintr-un stei de piatră cioplită în vârful căreia se află un vultur de bronz cu aripile întinse.

Momentul este impresionant, întotdeauna mă trec fiori când citesc despre vitejia/nebunia acestor oameni. Îmi aduc aminte de un film străin intitulat parcă „Atacul cavaleriei ușoare”, ce are o temă asemănătoare.

Următoarea localitate, Bujoreni, ne aduce în atenție o frumoasă biserică de lemn – Cuvioasa Paraschiva. În centrul localității, se face imediat stânga pe drumul ce se deschide lângă troița dedicată eroilor neamului. În cimitirul satului găsim această biserică de lemn, una din puținele de acest fel din județul Teleorman. Construită în anul 1711 lăcașul de cult a fost adus în această zonă înainte de anul 1862, din zonele înalte ale Munteniei. În interior se păstrează pisania originală, sculptată în lemn. În 2007 a fost restaurată, s-a refăcut acoperișul și turla și s-a turnat o fundație de beton. Nu am găsit-o deschisă pentru a putea admira și interiorul. La exterior se observă măiestria meșterilor români în tehnica lemnului.

La circa 150 m de această întretăiere de drumuri vedem tot pe partea stângă restaurantul „La Conac”. Este într-adevăr un conac, în fața căruia, în această toamnă, am oprit să fac câteva fotografii. Se pare că acest conac a aparținut familiei boierești Arion; Conacul Arion în spate are o priveliște minunată către un lac. Mi-a plăcut pridvorul susținut de coloane și stâlpii de piatră ce mărginesc intrarea pe domeniu. Mai multe fotografii din interior găsiți într-un review mai vechi, referitor la restaurant.

În localitatea Drăgănești-Vlașca, trecem pe lângă cimitirul și monumentul eroilor, și în intersecția principală, la dreapta, spre Videle, avem indicator către Mănăstirea Sf. Treime. Aceasta este situată la vreo 3 km distanță imediat după un pâlc de pădure numit Tufanii Grozii – este vorba despre celebrul haiduc Grozea ce a fost prins și decapitata în această pădure în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Mănăstirea a fost înființată în anul 1998 într-un vechi conac din anii 30 al familiei boierești Capră. Se spune că pictura realizată de Ion Chiriac aici este fenomenală.

Dar, înainte de a ajunge la Mănăstirea Sf. Treime, întâlnim o alta, mai recentă, înființată în anul 2011, și anume Mănăstirea Pantocrator. Se remarcă prin stilul grecesc al construcției și prin prezența moaștele Sf. Maria Magdalena.

Alte obiective turistice importante întâlnim la Vitănești. Peisajul creat de râul Teleorman este deosebit de frumos; bălțile pline de stuf încântă privirea. Am avut norocul ca în 2010 să putem intra pe proprietatea firmei Interagro pentru a vedea Conacul Noica și Capela Stella Maris. În toamnă am observat că porțile sunt ferecate cu un lacăt; probabil trebuie vorbit cu paznicul proprietății (așa cum am făcut și noi atunci, dar după ce intrasem pe porțile larg deschise cu autoturismul) pentru a permite accesul – deși ambele sunt pe lista monumentelor istorice.

Pe culmea dealului se observă de pe podul peste râul Teleorman un conac cu ceardac înalt și coloane de susținere. Am fost conduși către conac de către paznic deoarece o haită întreagă de câini își rânjeau colții la noi. Pe un perete al conacului se află o plăcuță ce amintește că aici s-a născut filosoful Constantin Noica în 1909. Tatăl său era agronom cu studii superioare efectuate în Germania, deținea moșii întinse și ținea în arendă mai multe proprietăți funciare. Constantin Noica și-a petrecut copilăria în conacul de la Vitănești, apoi a plecat la școală la Videle. Conacul în care s-a născut filosoful Noica a fost ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Alături se mai află un conac ce a apaținut familiei Antonescu (nici o legătură cu Mareșalul Antonescu), al cărui foișor elegant se observă din șoseaua E70. Pentru a ne da seama de dimensiunile proprietății Antonescu redăm descrierea făcută la naționalizare: existau 3 corpuri de case (una cu 9 camere şi un salon, una cu 3 camere şi o bucătărie, una cu 3 camere şi bucătărie pentru servitori), un grajd lung de 40 m, o magazie de zid de 10 m, 10 ha pădure şi 20 ha vie. Am urcat și noi în foișorul sprijinit pe coloane și am fost uimiți de priveliștea deschisă spre valea Teleormanului. O frumoasă scară de piatră, cu balustrade lustruite din piatră se încolăcește către foișor. Acest conac a fost construit de Victor Antonescu (jurist, om politic – ministru de finanțe, justiție, externe – și diplomat – participant la Conferința de Pace de la Paris) la începutul secolului al XX-lea.

Dar ceea ce impresionează este Capela Stella Maris. Eliza, soția lui Victor Antonescu a făcut parte din grupul doamnelor de onoare din preajma Reginei Maria. Atât de mult i-a plăcut capela construită de Regină la Balcic încât Eliza Antonescu a cerut planurile lăcașului. În 1936 a demarat la Vitănești construcția unei capele ortodoxe identică cu cea regală de la Balcic. Construcția este superbă, alternanța culorii alb cu rândurile roșii de cărămidă creează un joc de culori fantastic. Ancadramentele de la fereastre sunt minunate; 2 plăci cu text sunt plasate pe fațadele laterale. În fața capelei o placă comemorativă a fost amplasată de Partidul Național Liberal, al cărui membru a fost Victor Antonescu. Din fericire am putut să privim interiorul prin geamul ușii de la intrare, deasupra căreia se află un frumos mozaic cu Maica Domnului și Pruncul... Dacă picturile din casetele exterioare sunt 99% șterse în interior pictura se păstrează bine. Programul iconografic a fost executat în 1942 de pictorul Dimitrie Bâșcu – ”frescă pastelată de stil neobizantin cu foiță de aur”, așa sună descrierea picturii. Pe peretele din spate sunt pictați ctitorii, iar în mijlocul capelei se află cavoul de piatră sculptată, realizat de sculptorul Boris Caragea. Pe fațada vizibilă din ușă a sarcofagului se observă personaje umane ce practică agricultura, vânătoarea, etc. Păcat că această bijuterie arhitectonică nu este pusă în valoare și deschisă spre vizitare. Victor Antonescu a fost îngropat în 1947 în capela din Vitănești. Dacă inițial a vrut să doneze domeniul și clădirile Academiei Române, în urma devastărilor și jafului armatelor sovietice din 1944 s-a răzgândit. După război complexul de clădiri a intrat în posesia statului, care a dorit la un moment dat să deschidă acolo un spital. Se pare că până prin anii 90 a existat și o statuie a lui Victor Antonescu în curtea conacului. Păcat de asemenea monumente lăsate de izbeliște de către autorități.

Încheiem călătoria noastră pe E70 cu intrarea în Municipiul Alexandria, de fapt cu vechiul pod peste râul Vedea. Acesta se poate observa de pe podul pe care trec acum autoturismele. Amplasat lângă pădurea Vedea a fost primul pod metalic din județul Telorman și a fost inaugurat în 1905.

Am încercat să aduc în prim plan câteva obiective turistice/istorice, mai puțin ori mai mult cunoscute, de pe acest drum european foarte circulat. Sper că am stârnit interesul, măcar pentru unele dintre aceste puncte de interes. Drumuri bune...

P. S. Fotografiile sunt realizate pe parcursul mai multor ani. Pe cele din septembrie 2014 încă le caut...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 02.12.2014 13:12:41

Validat / Publicat: 02.12.14 16:19:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 4735


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  19100 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dabator
[02.12.14 20:36:07]
» mesaj pers

   @tata123: când am văzut la rezumatul impresiilor Alexandria, m-am gândit: "ce ar putea fi aici de vizitat? ".

   Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nu m-aș fi așteptat să găsesc un review plin de informații despre acest oraș și pe drumul spre el. Și de câte ori nu am făcut acest drum...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[02.12.14 21:04:34]
» mesaj pers

   Ce articol surprinzator!

   Am parcurs aceasta sosea de multe ori. Si in Alexandria am fost de cateva ori. Ba am locuit si in cartierul rahova dar niciodata nu am avut ochi sa vad ce era de vazut!

   Bravo tata!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[03.12.14 08:48:10]
» mesaj pers

   Multumesc pentru cuvintele frumoase.

   Poate unele obiective/puncte pot părea neinteresante; de multe ori în spatele lucrurilor mici se ascunde o poveste mare.

   Am enumerat aceste locuri pentru cei care au o oră liberă în plus în drum spre Alexandria și se pot opri pentru un mic popas.

   Să nu uităm cum își promovează străinii orice lucru micuț, cum mergem la alții și ne „minunăm” în fața unui lac, copac ori bucată de zid.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[03.12.14 21:36:32]
» mesaj pers

   Iar noi nu ducem lipsa de o tara bogata in obiective atat de variate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2014] Cimitirul eroilor de la Prunaru -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578495">Şterge vot</a></div><span id="v9578495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2014] Cimitirul eroilor de la Prunaru
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2014] Crucea eroilor - Prunaru -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578496">Şterge vot</a></div><span id="v9578496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2014] Crucea eroilor - Prunaru
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2014] Galben de... Teleorman, pe E 70 -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578497">Şterge vot</a></div><span id="v9578497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2014] Galben de... Teleorman, pe E 70
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2014] Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva - Bujoreni, Teleorman -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578498">Şterge vot</a></div><span id="v9578498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2014] Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva - Bujoreni, Teleorman
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2014] Ușă de acces în biserică -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578499">Şterge vot</a></div><span id="v9578499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2014] Ușă de acces în biserică
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2014] De la epoca lemnului la cea a zidului... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578500">Şterge vot</a></div><span id="v9578500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2014] De la epoca lemnului la cea a zidului...
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2014] Fațadă laterală a bisericii de lemn - Bujoreni -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578502">Şterge vot</a></div><span id="v9578502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2014] Fațadă laterală a bisericii de lemn - Bujoreni
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2014] Capela Stella Maris și placa memorial dedicate lui Victor Antonescu - Vitănești, Teleorman -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578504">Şterge vot</a></div><span id="v9578504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2014] Capela Stella Maris și placa memorial dedicate lui Victor Antonescu - Vitănești, Teleorman
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2014] Intrare capela Stella Maris -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578505">Şterge vot</a></div><span id="v9578505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2014] Intrare capela Stella Maris
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2014] Panouri cu picture exterioară, deteriorate - Capela Stella Maris, Vitănești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578506">Şterge vot</a></div><span id="v9578506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2014] Panouri cu picture exterioară, deteriorate - Capela Stella Maris, Vitănești
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2014] Detaliu fereastră -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578507">Şterge vot</a></div><span id="v9578507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2014] Detaliu fereastră
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2014] Interior capela Stella Maris - Vitănești, Teleorman 
În mijloc sarcofagul de piatră sculptat, pe peretele din față: ctitorii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578508">Şterge vot</a></div><span id="v9578508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2014] Interior capela Stella Maris - Vitănești, Teleorman În mijloc sarcofagul de piatră sculptat, pe peretele din față: ctitorii.
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2014] Scară acces foișor conac Antonescu -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578509">Şterge vot</a></div><span id="v9578509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2014] Scară acces foișor conac Antonescu
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2014] Foișorul conacului Antonescu - Vitănești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578510">Şterge vot</a></div><span id="v9578510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2014] Foișorul conacului Antonescu - Vitănești
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2014] Conacul Noica din Vitănești (se observă pe perete plăcuța ce semnalează că aici s-a născut filosoful Constantin Noica) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578511">Şterge vot</a></div><span id="v9578511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2014] Conacul Noica din Vitănești (se observă pe perete plăcuța ce semnalează că aici s-a născut filosoful Constantin Noica)
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2014] Podul metalic peste râul Vedea (1905) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578512">Şterge vot</a></div><span id="v9578512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2014] Podul metalic peste râul Vedea (1905)
foto tata123 [02.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2014] Barajul și lacul de la Mihăilești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578925">Şterge vot</a></div><span id="v9578925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2014] Barajul și lacul de la Mihăilești
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2014] Monumentul de la Prunaru -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578926">Şterge vot</a></div><span id="v9578926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2014] Monumentul de la Prunaru
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2014] Conacul din Bujoreni -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578927">Şterge vot</a></div><span id="v9578927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2014] Conacul din Bujoreni
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2014] Vechi stâlpi de poartă la conacul din Bujoreni -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578928">Şterge vot</a></div><span id="v9578928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2014] Vechi stâlpi de poartă la conacul din Bujoreni
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111802816391 sec