#E#D
45765 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Canionul 'Şapte Scări' [Dâmbu Morii]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.11.2013
DE
Avatar urjanclaudiu
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 24.07.10
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Un nou început - S-a redeschis Canionul 7 Scări


”Un nou început”!!! Nu poate decât să mă bucure faptul că am ocazia de a folosi din nou acest titlu şi sper cu toată încrederea că nu va fi pentru ultima oară.

Cu trei ani în urmă, mai exact în august 2010, postam un prim articol (vezi impresii) în care povesteam despre Canionul 7 Scări şi despre starea dezolantă în care se afla. Tot atunci îmi exprimam regretul pentru nepăsarea ce plana asupra acestui obiectiv turistic dar şi speranţa că poate se va face ceva pentru a se evita distrugerea totală – binenţeles că nu mă refer la defileul propriu-zis ci la amenajările existente aici, ce facilitează străbaterea acestuia.

Cu mai puţin de jumătate de an în urmă, mai exact la începutul lunii iunie, postam un ecou (vezi la acest articol) prin care dădeam de ştire că după o perioadă în care accesul în canion s-a făcut doar pe răspunderea turiştilor, 7 Scări a fost închis definitiv şi că ar urma să fie reabilitat. Tot atunci îmi exprimam şi speranţa că toate cele câte auzisem că urmează a se realiza nu vor rămâne doar pe hârtie, la stadiul de planuri.

În prezent, vreau să îmi exprim bucuria că speranţele nu au fost în zadar şi să vă aduc la cunoştinţă că în data de 02 noiembrie 2013 Canionul 7 Scări a fost redeschis, vizitatorii putându-se bucura de un obiectiv turistic complet reabilitat, ce permite străbaterea defileului în siguranţă. Probabil că mulţi aflaseră deja despre acest eveniment însă m-am gândit că dacă eu am fost cel care a dat vestea despre închiderea canionului, corect ar fi ca tot eu să fiu cel ce anunţă şi redeschiderea acestuia, nu? :)

Mai întâi o să vă spun că deşi lucrările erau terminate, din câte ştiu redeschiderea Canionului s-a amânat câteva săptămâni datorită unei reclamaţii făcute de o asociaţie montană, care acuza că mediul a avut de suferit în urma lucrărilor. Din câte se pare, nu a fost decât o altă formalitate prin care unii „ecologişti” vor să îşi arate importanţa şi să îşi justifice existenţa (ca ONG). Într-un final, acuzaţiile s-au dovedit fără temei astfel că la sfârşitul săptămânii trecute, aşa cum am spus, a avut loc ceremonia de deschidere.

Conştienţi fiind că în acea zi va fi multă lume prezentă, am evitat aglomeraţia prin... neprezentare, urmând ca trei zile mai târziu să dăm şi noi o fugă până la canion, să vedem (nestingheriţi) cum arată după reabilitare. Mi-aş fi dorit să fi putut posta acest articol mai devreme dar din cauza timpului limitat a trebuit să amân pentru câteva zile, fapt pentru care îmi cer scuze.

Deşi încă de la înscrierea pe acest site mi-am impus regula să postez articolele într-o ordine cronologică, de această dată consider că merită să îmi încalc „angajamentul”. Iniţial m-am gâmdit că aş putea scrie din nou doar un ecou însă până la urmă m-am răzgândit şi am hotărât să postez un articol, în special pentru a vă putea prezenta şi imaginile surprinse la faţa locului, imagini ce sunt mai elocvente decât oricâte cuvinte aş scrie – am încercat să prind cât mai multe unghiuri astfel ca împreună cu explicaţiile menţionate la fiecare fotografie postată, să se poată crea o imagine de ansamblu a întregului traseu ce străbate defileul.

Aşa cum se întâmplă de obicei, povestea nu a fost una simplă, pe lângă cei care au susţinut, cei ce au investit şi care au avut grijă ca acest proiect să fie dus la bun sfârşit existând şi cei ce au contestat, au găsit fel de fel de argumente împotrivă şi au reclamat această lucrare. Să o luăm pe rând, cu speranţa că informaţiile ce le-am aflat şi pe care le voi prezenta sunt cât se poate de reale.

În proiectul de reabilitare nu a fost inclus doar Canionul ci şi întreaga zonă cuprinsă de-a lungul văii Şipoaia, între Dâmbul Morii (drumul naţional 1, înainte de intrarea în Braşov dinspre Predeal) şi obiectiv, mai exact traseul ce constituie calea de acces către 7 Scări.

Amenajările au fost efectuate de către Regia Locală a Pădurilor Săcele, în proprietatea căreia se află atât canionul cât şi zona de care spuneam (proprietar este defapt oraşul Săcele dar... e acelaşi lucru). Nu este de neglijat nici ajutorul membrilor Clubului de Turism Alpin şi Ecologie Elite din Bucureşti, ce au participat ca şi voluntari. Învestiţia totală se ridică la suma de 330000 de lei, costuri ce au fost suportate de o societate din subordinea Consiliului Local Săcele. Şi cam atât cu generalităţile, să vă spun şi ce am constatat la faţa locului.

DRUMUL

Dacă în trecut drumul forestier de pe valea Şipoaia era practicabil în proporţie de aproximativ 70-75 %, între timp s-a refăcut şi ultima parte. S-au făcut mici devieri ale albiei pârâului la care se adaugă câteva locuri unde se treversează apa şi astfel, s-a facilitat accesul până aproape de canion – la aproximativ 100 de metri în aval. Binenţeles că drumul este închis circulaţiei publice, doar mijloacele auto autorizate (ambulanţă, jandarmerie montană, salvamont) având dreptul de a trece de bariera ce blochează accesul.

Normal că au apărut şi contestatarii, nemulţumiţi de repararea acestui drum care, zic ei, ar umple zona de maşini – pe forumuri montane au apărut deja câteva poze cu gipane ce au fost surprinse în zonă doar că s-a „uitat” să se menţioneze că era vorba despre maşinile celor ce se ocupau de lucrări. Ba mai mult, prin unele zvonuri şi-a făcut prezenţa şi cuvântul asfalt. Personal, şi spun asta în calitate de iubitor al muntelui, mi se pare cât se poate de normal să existe o cale de acces care să poată fi folosită în caz de necesitate, lucru valabil nu doar aici ci în toate zonele unde există obiective turistice (nu numai dar despre asta vobim acum) care atrag un număr mare de vizitatori.

TRASEUL TURISTIC

Dacă e să ne referim strict la traseu, prea multe nu s-au făcut din simplu motiv că... nu erau multe de făcut :). S-au revopsit marcajele (că tot veni vorba, traseul este marcat cu bandă galbenă), s-a înlocuit un podeţ din lemn (vezi Foto 08) şi... cam atât. Dacă e vorba să luăm în discuţie alte amenajări, ar fi câteva aspecte demne de menţionat.

AMENAJĂRI

Pentru cei ce nu au fost în zonă şi nu ştiu, de-a lungul traseului existau şi câteva locuri pentru picnic. Cândva acestea erau dotate cu mese şi bănci, care de-a lungul timpului fie au dispărut (fiecare are dreptul să interpreteze acest cuvânt cum doreşte) fie s-au degradat. Şi aceste spaţii au fost reamenajate: mesele şi băncile degradate au fost înlocuite, pentru a creşte capacitatea s-au montat şi alte noi, s-au amenajat vetre de foc şi nu în ultimul rând, s-au montat panouri informative care pe lângă avertismente / recomandări şi... altele, conţin şi denumirea locului de popas – sincer, nu ştiu dacă şi până acum au avut vreun nume, cert este că acum au.

Aceste locuri de popas sunt comasate în a doua parte a traseului, la distanţe mici unul de celălalt. Străbătând itinerariul marcat, după cel mult o jumătate de oră de mers, întâlnim primul loc de popas – denumit „Valea Şipoaia”. Este cel mai spaţios şi se întinde pe ambele părţi ale drumului. După doar cinci minute de mers în amonte, găsim pe partea dreaptă a drumului popasul „Cascada cu Apă Vie”. Din locul amenajat pentru picnic, cascada ce îi dă numele nu se vede însă continuând drumul aceasta poate fi descoperită la doar câţiva zeci de metri depărtare.

După alte cinci minute de urcuş uşor, lângă poteca ce străbate pădurea întâlnim un panou ce ne informează că am ajuns la popasul „Luminişul Însorit”. Aruncând o privire în dreapta, într-o poieniţă situată pe cealaltă parte a pârâului zărim şi acest mic loc de popas, unde se ajunge traversând firul apei pe un podeţ din buşteni. Un ultim loc de popas îl găsim la capătul drumului forestier dar aici deja putem vorbi despre... mai mult de atât.

La aproximativ 100 de metri în aval de canion exista o construcție ce s-a vrut a fi un refugiu montan dar care ajunsese într-o stare avansată de degradare (vezi Foto 23 de la acest articol). Acele ruine au fost demolate iar în locul lor s-a ridicat ceea ce în prezent constituie cabana Şapte Scări, o construcţie mică dar frumoasă, ce se integrează în peisaj fiind realizată din bârne de lemn. La ora când am trecut noi pe acolo, nu era deschisă dar din câte am înţeles, cabana găzduieşte un mic bufet de unde se poate cumpăra câte ceva de „ronţăială” sau de băut. În faţa cabanei drumul a fost pavat cu „felii” de buştean iar peste drum s-au amenajat câteva mese plus o vatră de foc.

Aşa cum spuneam în ecoul ce vestea închiderea canionului, în zonă ar fi trebuit să mai existe CEVA dar deocamdată încă nu s-a realizat aşa că până la primăvară rămâne la stadiul de SURPRIZĂ. Nu vă spun decât că această amenajare va fi caracterizată ca „cea mai... cea” din ţară. Să sperăm că aşa cum s-au făcut cele de până acum, se va duce la bun sfârşit şi acest proiect iar atunci veţi vedea despre ce este vorba. Deocamdată „caută şi vei găsi” :).

CANIONUL

Am ajuns şi la principalul subiect al articolului. Nu am să mă apuc să fac o descriere amănunţită referitor la cele ce s-au realizat în interiorul defileului deoarece vizualizând (în ordine) imaginile postate – completate de textele explicative, puteţi face un tur virtual al întregului traseu de vizitare şi astfel vă puteţi da singuri seama despre ceea ce există la faţa locului. În legătură cu starea de spirit... îmi pare rău dar nu pot face nimic, doar când veţi ajunge acolo veţi simţi fiorul.

Scările şi pasarelele vechi au fost demontate fiind înlocuite cu unele noi-nouţe. Dacă vechile pasarele erau din lemn doar structura fiind metalică, actualele sunt integral metalice, la fel ca scările şi balustradele fiind realizate din oţel zincat. În plus, pentru o mai bună aderenţă au aspect de grilaj, ce face ca riscul de a aluneca să fie cât mai scăzut.

Traseul de vizitare a rămas identic adică scările şi pasarelele au fost montate în aceleaşi poziţii ca cele vechi. Pentru siguranţă, în unele locuri s-a mai adăugat în plus câte un element de susţinere. Şi încă ceva: vă mai amintiţi de cea de-a treia scară, cea care pe unii îi descuraja de la a mai continua străbaterea canionului? Nu vă faceţi iluzii, aceasta încă există :) doar că... s-a mai lungit puţin!!! Conform măsurătorilor oficiale se pare că a ajuns pe la vreo 15 metri. Dacă mai punem la socoteală şi că în prima jumătate, aceasta este stropită de apa unei cascade, urcarea devine o adevărată provocare!

Din socotelile mele, pentru străbaterea integrală a defilelului, ce presupune o diferenţă de nivel de 55-60 de metri, a fost nevoie de montarea a opt pasarele şi zece scări (dintre care două, de dimensiuni mai mici, trebuiesc coborâte), cu lungimi cuprinse între 1 şi 15 metri.

TARIFE

Am ajuns şi la cel mai delicat subiect şi anume taxele ce trebuiesc plătite pentru a vizita 7 Scări. O taxă de intrare a existat şi după reabilitarea anterioară, urmând ca banii să fie folosiţi pentru menţinerea amenajărilor într-o stare bună. Deşi era modică, datorită controverselor până la urmă s-a renunţat la ea şi astfel totul a rămas în voia sorţii, care după cum s-a văzut, nu a fost chiar binevoitoare, Canionul distrugându-se de la an la an.

Şi de această dată, încă de la începerea lucrărilor s-a vorbit de o taxă de intrare. Îniţial se zvonea că va fi modică, apoi s-a vehiculat suma de 5 lei, pentru ca în final tarifele de vizitare să rămână acestea: 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii/elevi/studenţi iar pentru grupuri organizate: 5 lei adulţii şi 2 lei copiii/elevii/studenţii (atenţie, căci din câte am înţeles, "grupul organizat" se referă la cel puţin zece persoane, însoţite de ghid). De asemenea, cred că e bine de ştiut că pentru copii se pot închiria echipamente de protecţie (cască, ham şi cordelină) la preţul de 5 lei. Că sumele sunt mari sau mici, ori dacă e sau nu binevenită această taxă... fiecare are dreptul la propria părere şi binenţeles că deja există mai multe “tabere”.

Din câte am aflat, aceste taxe ar fi trebuit să fie introduse începând cu data de 09 noiembrie (prima săptămână intrarea a fost gratuită) însă nu aş putea să vă spun dacă au intrat sau nu în vigoare la data stabilită şi nici dacă se vor aplica doar la sfârşit de săptămână sau vor fi permanente – rămâne de aflat. Oricum, se spune că banii vor fi folosiţi atât pentru menţinerea în bune condiţii a Canionului cât şi pentru un nou proiect.

Că tot m-am “scăpat” şi am menţionat despre un nou proiect, între noi fie vorba, se doreşte ca anul viitor să se reabiliteze şi zona Tamina (câteva detalii şi fotografii găsiţi în acest articol). Încă nu ştiu ce lucrări se vor realiza însă se aude că nu se vor rezuma doar la canion ci va fi vorba despre un proiect complex, ce va schimba complet valoarea turistică a zonei. Rămâne de văzut!

... în loc de CONCLUZII

Iată că după ce în perioada 1920 – 1930 se montau primele scări ce uşurau accesul în defileu, după ce la începutul anilor ’70 prin montarea mai multor scări şi a unor pasarele traseul devenea complet accesibil vizitatorilor, după ce în anul 2002 întreg ansamblul de scări şi pasarele era schimbat şi înlocuit cu unul nou realizat din metal, începând cu anul 2013 Canionul 7 Scări este gata să îşi primească vizitatorii cu o nouă înfâţişare.

Personal, consider că este un mare pas înainte, că în acest fel putem decoperi şi admira în continuare această lucrare desăvârşită a naturii, că însemnătatea turistică a zonei va creşte, iar pentru toate acestea, că cei ce au avut iniţiativa şi au avut grijă ca acest proiect să fie dus la bun sfârşit merită FELICITĂRILE NOASTRE. Cu astfel de idei poate că turismul românesc are încă multe şanse.

Vă urez toate cele bune şi...

Vă invit să vizitaţi Canionul 7 Scări.

- - -

[Text adăugat ulterior, la solicitarea autorului]:

Deoarece la data postării articolului, încă nu se stabilise un program de vizitare al canionului şi accesul era nelimitat, revin cu această completare în care doresc să vă aduc la cunoştinţă că acest obiectiv turistic este accesibil vizitatorilor zilnic între orele 10.00 şi 18.00 – excepţie fac zilele în care condiţiile meteo nu permit traversarea în siguranţă a canionului, în special atunci când datorită căderilor masive de precipitaţii, debitul apei ce tranzitează canionul creşte semnificativ, formând viituri ce aduc din amonte aluviuni sau bucăţi de lemn. Totodată, ar mai fi de menţionat că traseul prin canion este omologat DOAR pentru urcare.

ATENŢIE !!! În afara intervalului orar de vizitare, INTRAREA ESTE BLOCATĂ (cea din aval). Astfel, pentru cei care se îndreaptă dinspre traseele masivului către Dâmbul Morii, ESTE OBLIGATORIU să evite coborârea prin canion. Datorită faptului că intrarea din amonte nu este blocată (există doar un panou pe care scrie „Canionul este închis”) vor putea străbate întreg defileul DAR odată ajunşi la limita inferioară a acestuia, vor fi nevoiţi să se întoarcă şi să-l urce în întregime, pentru a putea apoi coborâ pe unul dintre cele două trasee de ocolire.

---
Impresii încărcate de urjanclaudiu in 10.11.2013 21:29:16

Validat / Publicat: 11.11.13 08:05:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
Articol considerat definitoriu pentru descrierea acestei destinații = a fost setat EDITOR' SEL - ce înseamnă EDITOR'S SEL?
VIZUALIZĂRI: 27326


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  77800 PMA (din 63 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[10.11.13 22:36:51]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[03.08.14 14:27:24]
» mesaj pers

   daca nu era coada aia imensa, la a doua scara mare... ma intorceam pe unde am venit, mintenas. :) a meritat toata spaima!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cipanda
[03.08.14 15:22:47]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu:

   E greu de adăugat ceva dupa această prezentare (multumiri!) dar...

   Tocmai ne-am întors dintr-o minivacanta ce a inclus si Canionul Șapte Scări, din dorința de a vedea într-adevăr ce schimbări s-au petrecut și ce nivel de provocare a ramas dupa amenajări.

    Ne-am "liniștit", vorbind despre provocări: este palpitant, atrăgător, cu siguranță merită mers, de la intrare pana la întoarcere.

    Surpriza de la anul se vede deja, pentru cei care merg, si agreez ideea de a rămâne "surpriză", pentru a atrage si mai mulți vizitatori. Oricum sunt, ...

    O singură precizare de repetat: restaurantul Dâmbul Morii ramane principalul indiciu de accea din Timisul de Jos.

    Asa ca atentie...

    Tot respectul pentru cei care au muncit ca acest proiect sa devina realitatea prezenta si mai ales, sa creasca in continuare.

    Mergeți, o sa va placa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adri-nico
[04.08.14 10:40:03]
» mesaj pers

   @cipanda: Eu am fost alataieri si nu stiu despre ce surpriza vorbiti.

   Va rog, promit ca o sa imi duc si copiii. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cipanda
[04.08.14 19:50:51]
» mesaj pers

   @adri-nico: Tirolienele sunt surpriza viitoare.

   Acum sunt nefuncționale, cum ati vazut.

   Cand vor merge, atunci să vezi aglomerație...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[04.08.14 21:08:17]
» mesaj pers

   @cipanda: Am vazut un tirolianist cind am ajuns jos, la coborire, era ca maimutica lui Tarzan, foarte vesel si iute pe "liana" lui.

   Drept sa spun, am incercat si eu sa ma catar pe o sufa din aia dar nu am reusit, platforma de lansare din copac fiind la mai mult de 7 metri inaltime, probabil ca vor face si niste treptisoare pentru neavenitii ca mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- cipanda
[04.08.14 21:18:43]
» mesaj pers

   @adri-nico: Noi am fost joia trecuta, erau goale toate șufele respective.

   Oricum, va fi cu echipament complet (casca, ham, mănuși, carabiniere.) Cu supraveghere, cu coadă si cu bani mai mulți.

   Sa vedem cat, depinde de cum se gândește.

   Daca e pret/timp, creste coada ca la nebuni.

   Normal ar fi pret /tura ca oricum dureaza pana urci la loc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.08.14 21:13:56]
» mesaj pers

   Scuzaţi-mi lipsa de reaţie dar am perioade în care sunt destul de ocupat şi nu prea am timp să intru pe aici.

   @cipanda Acum îmi dau seama că acesta era defapt articolul la care făceaţi referire în acel mesaj privat pe care mi l-aţi trimis cu ceva timp în urmă. Din păcate, la acea vreme nu aţi menţionat despre care review era vorba şi nu aveam de unde să ghicesc (am vreo 70 de articole postate). Şi nici nu aţi revenit cu detalii aşa că nu prea v-am putut fi de ajutor şi chiar îmi pare rău. Oricum, mă bucur pentru drumeţia dumneavoastră şi că v-a plăcut ceea ce aţi găsit la faţa locului.

   Cât despre SURPRIZA de care povesteam… deja nu mai e surpriză!!! Într-adevăr, despre tiroliene era vorba, în special despre ceea ce se vroia a fi “cea mai lungă tiroliană din România”. Cum vor fi amenajate sau dacă va exista până la urmă vreuna care să poarte această titulatură, habar nu am. Ştiu doar că zona 7 Scări este din ce în ce mai aglomerată şi asta nu poate fi decât un lucru îmbucurător – din punct de vedere turistic.

   @adri-nico Adică să înţeleg că ai fost p’acilea şi nu ai dat şi tu un semn? Să ştii că o să te ţin minte!!! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cipanda
[08.08.14 21:23:38]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: Tine-ma minte, sigur ca da, si mai ales la curent cu proiectele...

   Băiatul meu are 9 ani, eu sunt crescut la țară, si pe măsura programului scolar, vrem să fim buni parinti.

   E, asa e cand faci copil la vârste mature. Sotia avea 38.

   De exemplu, in minivacanta din noiembrie ne gandim sa mergem la Cabana Folea.

   In vacanța de iarnă ne dam de cativa ani pe kalinderu. Cred ca ultima iarna, cred ca se va descurca deajuns de bine ca sa mregwm in siguranță si pe alte pârtii.

   De-asta sunt importante proiectele si circulația informatiei: ca sa folosesti experienta celorlalti.

   Multam.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- adri-nico
[08.08.14 21:27:37]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: am fost p'acoalea dar am plecat la 10 de acasa si am ajuns la 20. dupa ce m-a prins ploaia, aintrat un clantanit in mine incit abia acasa mi-am revenit asa ca nu ma tine minte...

   promit ca daca mai ajung iti aduc covrigi ca sa ma ierti. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.08.14 22:25:17]
» mesaj pers
ne gandim sa mergem la Cabana Folea

   @cipanda: Mergeţi că e frumoasă zona. Şi de acolo puteţi face o plimbare spre Piatra Craiului, chiar şi până la refugiul Grind, loc de unde vă puteţi bucura privirile cu ţancurile stâncoase ale crestei masivului - iată de exemplu o imagine, doar aşa, ca să vă faceţi o idee cam despre ce e vorba şi dacă merită drumul până acolo - vreo două ore şi jumătate de mers, cea mai mare parte pe drum forestier.

iti aduc covrigi ca sa ma ierti

   @adri-nico: Aşa mai merge!!! Gata, te-am iertat! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- cipanda
[08.08.14 22:42:44]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: Pentru mine merită, sa vedem "closca cu un pui" ce va zice.

   Important este să-i dezvoltam mereu dorința de explorare sub toate formele.

   Si la noi sunt foarte multe lucruri de explorat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[13.08.14 11:56:21]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca EDITOR'S SEL pentru această destinație

   (Un efect notabil al setării unui articol drept EDITOR'S SEL: articolul va fi afișat PRIORITAR ("primul") în lista articolelor din acea destinație).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.08.14 15:41:37]
» mesaj pers

   @Admin: Deşi cu o mică întârziere, doresc să vă mulţumesc pentru încredere şi apreciere.

   Totodată, profit de ocazie şi, cu scuzele de rigoare dacă „întind coarda”, aş avea o rugăminte şi anume să ataşaţi informaţiile de mai jos la finalul articolului – e drept că rămân şi aici, ca ecou, dar poate sunt colegi care citesc doar postarea iniţială, nu şi ecourile, fapt pentru care cred că ar fi mai potrivit să se regăsească cât mai multe din detaliile utile în textul articolului. Aşadar, iată despre ce ar fi vorba:

   Deoarece la data postării articolului, încă nu se stabilise un program de vizitare al canionului şi accesul era nelimitat, revin cu această completare în care doresc să vă aduc la cunoştinţă că acest obiectiv turistic este accesibil vizitatorilor zilnic între orele 10.00 şi 18.00 – excepţie fac zilele în care condiţiile meteo nu permit traversarea în siguranţă a canionului, în special atunci când datorită căderilor masive de precipitaţii, debitul apei ce tranzitează canionul creşte semnificativ, formând viituri ce aduc din amonte aluviuni sau bucăţi de lemn. Totodată, ar mai fi de menţionat că traseul prin canion este omologat DOAR pentru urcare.

   ATENŢIE!!! În afara intervalului orar de vizitare, INTRAREA ESTE BLOCATĂ (cea din aval). Astfel, pentru cei care se îndreaptă dinspre traseele masivului către Dâmbul Morii, ESTE OBLIGATORIU să evite coborârea prin canion. Datorită faptului că intrarea din amonte nu este blocată (există doar un panou pe care scrie „Canionul este închis”) vor putea străbate întreg defileul DAR odată ajunşi la limita inferioară a acestuia, vor fi nevoiţi să se întoarcă şi să-l urce în întregime, pentru a putea apoi coborâ pe unul dintre cele două trasee de ocolire.

   - - -

   [notă webmaster]: Textul specificat a fost ataşat articolului, conform solicitării.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.08.14 16:31:28]
» mesaj pers

   Şi încă ceva: cu trei zile în urmă am făcut o plimbare până la canion şi am constatat că ceea ce catalogam la data postării articolului drept ”Surpriză” nu doar că a prins contur ci este deja gata. Aşadar, vă pot confirma că TIROLIANA ESTE FINALIZATĂ – defapt este impropriu să vorbim despre O singură tiroliană pentru că discutăm aici despre un complex de tiroliene, întins pe mai mult de doi kilometri.

   Tot sâmbătă am avut ocazia şi de a-l întâlni pe cel care se ocupă de investiţiile din zonă, din discuţia personală avută cu acesta aflând printre altele că deja de câteva zile tirolienele se află în perioada de teste, urmând ca, în funcţie de condiţiile meteo sau alţi factori neprevăzuţi, „după 20 august dar mai sigur cred că la începutul lui septembrie” să fie inaugurate. Totodată am primit şi alte informaţii însă despre lungimea totală, traseu, program, tarif şi alte detalii... la timpul potrivit. Cine ştie, poate se mai schimbă câte ceva până la deschidere şi nu aş vrea să mă văd pus în situaţia de a vă fi oferit date eronate.

   Nu în ultimul rând, am primit confirmarea că nici proiectul de reabilitare al zonei Tamina nu a fost abandonat şi că după finalizarea lucrărilor de pe valea Şipoaia (traseul Dâmbul Morii – Canionul 7 Scări), vor fi demarate cele de la Tamina. În plus, am mai aflat despre planurile pentru un viitor proiect, despre care vă spun sincer că şi eu am rămas puţin uimit. Sper ca în viitorul cât mai apropiat să am ocazia de a vă informa şi despre inaugurarea acestei viitoare investiţii, care cu siguranţă va fi ceva inedit. Până atunci însă... ! – uite aşa tocmai s-a conturat o nouă SURPRIZĂ :)

   Va urma...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adri-nico
[19.08.14 19:20:40]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu: ma tii din surpriza in surpriza. tocmai ce am citit un ecou de la Melissa, (turcoaica din pozele mele) cum ca nu s-au inaugurat tirolienele... Nu ca as vrea sa rup copacii cu greutatea mea. :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.08.14 19:37:26]
» mesaj pers

   @adri-nico: Măcar e bine căci sunt surprize plăcute (cel puţin aşa cred eu).

   Cât despre tiroliene... şi eu de abia aştept inaugurarea acestora şi ca mine cred că sunt mulţi. E drept că poate unora preţul li se va părea cam piperat însă sunt ferm convins că vor fi foarte solicitate - chiar se intenţionează ca la început să se meargă doar pe rezervări.

   Oricum, doar văzând traseul tirolianelor, eu m-am convins că merită măcar o tură, chiar şi numai de curiozitate.

   Să sperăm că şi condiţiile meteo nu vor pune probleme şi că deschiderea va avea loc (măcar) la începutul lunii septembrie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[28.09.14 18:14:11]
» mesaj pers

   Ce articol! Un mare bravo!

   Pe masura spectaculozitatii canionului.

   Am ajuns sa il citesc dand efectiv un search cu 7 scari si am descoperit acest review de exceptie.

   Mi-e atat de dor de 7 scari! Eu am calatorit multi ani pe carari de munte, un fost montaniard care iesea aproape saptamanal.

   Multi ani am fost initiatorul grupurilor pe care le strangeam si eram ghidul lor neoficial dar acceptat.

   Pe vremuri erau mai altfel scarile

   Bravo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.10.15 18:09:15]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Mulţumesc foarte mult pentru apreciere.

Mi-e atat de dor de 7 scari!

   Sincer să fiu, şi mie mi-e dor, că nu am mai fost pe-acolo de vreo lună de zile;).

Pe vremuri erau mai altfel scarile

   Presupun (defapt sunt ferm convins) că faceţi referire nu la cele metalice - care au fost înaintea acestora din prezent, ci la cele din lemn, din "prima generaţie".

   Mulţumesc încă o dată şi poate cândva facem împreună vreo excursie la canion.

   P.S.: Scuze pentru foarte marea întârziere dar de abia acum am dat de ecoul dumneavoastră - nu ştiu cum de mi-a scăpat la vremea postării:(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- michaella
[13.08.18 12:08:28]
» mesaj pers

   Felicitari! Un articol complet si scris la obiect!... iar pozele sunt minunate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[13.08.18 15:32:13]
» mesaj pers

   @urjanclaudiu:

   In septembrie ma bate gandul sa ajung la 7 scari. Probabil pe 22

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.02.19 13:26:27]
» mesaj pers
Felicitari!...

   @michaella: Cu o foarte mare întârziere (cu scuzele de rigoare, mi-au "scăpat" ultimele mesaje), mulţumesc mult.

ma bate gandul sa ajung la 7 scari...

   @Dan&Ema Şi mă mine mă tot bate demult gândul ăsta dar... atât, rămân cu gândul (sau cu bătutul):)). Deşi acum mesajul meu e tardiv, mi-ar fi plăcut să ne vedem măcar pe-acolo. Că tot zicem că facem o ieşeală pe vreun vârf dar se pare că nu mai reuşim - da, ştiu, din păcate, eu sunt vinovatul;).

   Să auzim numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2013] Unul dintre panourile informative amplasate la intrarea în traseu -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482097">Şterge vot</a></div><span id="v9482097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2013] Unul dintre panourile informative amplasate la intrarea în traseu
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2013] Locul de popas Valea Şipoaia -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482099">Şterge vot</a></div><span id="v9482099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2013] Locul de popas Valea Şipoaia
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2013] Acelaşi loc de popas -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482100">Şterge vot</a></div><span id="v9482100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2013] Acelaşi loc de popas
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [NOV-2013] O parte din locul de popas Cascada cu Apă Vie -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482102">Şterge vot</a></div><span id="v9482102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2013] O parte din locul de popas Cascada cu Apă Vie
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2013] Iar aceasta este Cascada cu Apă Vie -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482103">Şterge vot</a></div><span id="v9482103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2013] Iar aceasta este Cascada cu Apă Vie
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2013] Panoul ce indică cel de-al treilea loc de popas -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482104">Şterge vot</a></div><span id="v9482104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2013] Panoul ce indică cel de-al treilea loc de popas
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2013] Popasul Luminişul Însorit -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482105">Şterge vot</a></div><span id="v9482105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2013] Popasul Luminişul Însorit
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2013] Un podeţ pe traseu (cel vechi a fost înlocuit cu acesta) -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482106">Şterge vot</a></div><span id="v9482106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2013] Un podeţ pe traseu (cel vechi a fost înlocuit cu acesta)
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2013] Ne apropiem de cabana Şapte Scări -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482107">Şterge vot</a></div><span id="v9482107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2013] Ne apropiem de cabana Şapte Scări
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2013] Iată cum arată şi micuţa cabană -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482108">Şterge vot</a></div><span id="v9482108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2013] Iată cum arată şi micuţa cabană
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2013] ... şi locul de popas amenajat în faţa cabanei -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482109">Şterge vot</a></div><span id="v9482109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2013] ... şi locul de popas amenajat în faţa cabanei
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2013] Aşa arată acum zona unde este cabana -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482111">Şterge vot</a></div><span id="v9482111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2013] Aşa arată acum zona unde este cabana
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2013] De la cabană se urcă treptele către canion -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482112">Şterge vot</a></div><span id="v9482112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2013] De la cabană se urcă treptele către canion
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2013] Şi am ajuns la canion -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482113">Şterge vot</a></div><span id="v9482113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2013] Şi am ajuns la canion
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2013] Imagine de ansamblu cu intrarea în canion -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482114">Şterge vot</a></div><span id="v9482114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2013] Imagine de ansamblu cu intrarea în canion
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2013] Intrarea în interiorul defileului -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482115">Şterge vot</a></div><span id="v9482115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2013] Intrarea în interiorul defileului
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2013] Prima pasarelă şi prima scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482117">Şterge vot</a></div><span id="v9482117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2013] Prima pasarelă şi prima scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2013] Privim înapoi după urcarea primei scări -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482118">Şterge vot</a></div><span id="v9482118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2013] Privim înapoi după urcarea primei scări
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2013] Pasarelă între prima şi a doua scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482119">Şterge vot</a></div><span id="v9482119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2013] Pasarelă între prima şi a doua scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2013] Ajungem la cea de-a doua scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482120">Şterge vot</a></div><span id="v9482120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2013] Ajungem la cea de-a doua scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2013] Cea de-a doua cascadă a canionului -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482129">Şterge vot</a></div><span id="v9482129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2013] Cea de-a doua cascadă a canionului
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [NOV-2013] Privim înapoi după urcarea celei de-a doua scări -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482130">Şterge vot</a></div><span id="v9482130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2013] Privim înapoi după urcarea celei de-a doua scări
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [NOV-2013] Pasarelă între a doua şi a treia scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482131">Şterge vot</a></div><span id="v9482131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [NOV-2013] Pasarelă între a doua şi a treia scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [NOV-2013] Cea de-a treia scară (şi a treia cascadă) -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482132">Şterge vot</a></div><span id="v9482132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [NOV-2013] Cea de-a treia scară (şi a treia cascadă)
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [NOV-2013] Cam aşa se vede de sus, după ce urci a treia scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482133">Şterge vot</a></div><span id="v9482133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [NOV-2013] Cam aşa se vede de sus, după ce urci a treia scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [NOV-2013] Pasarelă după cea de-a treia scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482134">Şterge vot</a></div><span id="v9482134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [NOV-2013] Pasarelă după cea de-a treia scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [NOV-2013] Aceeaşi pasarelă, după traversare -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482135">Şterge vot</a></div><span id="v9482135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [NOV-2013] Aceeaşi pasarelă, după traversare
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [NOV-2013] După un scurt pasaj „natural” urmează cea de-a patra scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482136">Şterge vot</a></div><span id="v9482136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [NOV-2013] După un scurt pasaj „natural” urmează cea de-a patra scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a patra scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482137">Şterge vot</a></div><span id="v9482137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a patra scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [NOV-2013] Suntem pe pasarela de după a patra scară. Urmează scara a cincea -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482138">Şterge vot</a></div><span id="v9482138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [NOV-2013] Suntem pe pasarela de după a patra scară. Urmează scara a cincea
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a cincea scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482139">Şterge vot</a></div><span id="v9482139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a cincea scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [NOV-2013] Cea mai lungă pasarelă – între a cincea şi a şasea scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482140">Şterge vot</a></div><span id="v9482140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [NOV-2013] Cea mai lungă pasarelă – între a cincea şi a şasea scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [NOV-2013] Aceeaşi pasarelă. În capăt găsim prima scară ce se coboară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482141">Şterge vot</a></div><span id="v9482141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [NOV-2013] Aceeaşi pasarelă. În capăt găsim prima scară ce se coboară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [NOV-2013] Ne îndreptăm către scara a şaptea – cărarea şi cascada de lângă scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482142">Şterge vot</a></div><span id="v9482142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [NOV-2013] Ne îndreptăm către scara a şaptea – cărarea şi cascada de lângă scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [NOV-2013] Cea de-a şaptea scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482143">Şterge vot</a></div><span id="v9482143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [NOV-2013] Cea de-a şaptea scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a şaptea scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482144">Şterge vot</a></div><span id="v9482144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a şaptea scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [NOV-2013] Un alt mic pasaj „natural” şi urmează a opta scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482145">Şterge vot</a></div><span id="v9482145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [NOV-2013] Un alt mic pasaj „natural” şi urmează a opta scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [NOV-2013] Pe măsură ce ne apropiem de final treptele de piatră devin din ce în ce mai mici ca înălţime -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482146">Şterge vot</a></div><span id="v9482146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [NOV-2013] Pe măsură ce ne apropiem de final treptele de piatră devin din ce în ce mai mici ca înălţime
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [NOV-2013] Încă o scară mai mică - cea de-a noua -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482147">Şterge vot</a></div><span id="v9482147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [NOV-2013] Încă o scară mai mică - cea de-a noua
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a noua scară -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482148">Şterge vot</a></div><span id="v9482148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [NOV-2013] Privim înapoi după ce am urcat a noua scară
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [NOV-2013] Pasarelă după cea de-a noua scară. Urmează un pasaj puţin 'ieşit din tiparele' canionunlui -- foto by <b>urjanclaudiu</b> [uploaded 10.11.13] - <span class="allrVotedi" id="av482149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv482149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=482149">Şterge vot</a></div><span id="v9482149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(482149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f482149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e482149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [NOV-2013] Pasarelă după cea de-a noua scară. Urmează un pasaj puţin "ieşit din tiparele" canionunlui
foto urjanclaudiu [10.11.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.180230140686 sec