ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
APR-2013
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurant Perla - o perlă în Portul Giurgiu

TIPĂREȘTE

Am petrecut o după-amiază frumoasă, într-o zi însorită de aprilie, pe malul Dunării, în port la Giurgiu. Mai fuseserăm acolo în urmă cu câţiva ani, într-o iarnă geroasă, când se anunţase la radio că Dunărea era îngheţată, iar noi n-o văzuserăm niciodată aşa. Atunci n-am întâlnit ţipenie de om, toată suflarea fiind ascunsă la căldură. Acum, în zi de weekend, malul fluviului cu pomi înfloriţi, cu bănci la soare sau la umbră, chemase la plimbare şi relaxare o sumedenie de oameni de toate vârstele.

Pentru că ne place peştele, nu doream să părăsim malul Dunării fără a-l degusta. La Restaurantul Perla am ajuns fără recomandarea cuiva, fără să ştim măcar de existenţa lui. Am remarcat clădirea cu acoperiş albastru, rotunjit, chiar înainte de a ajunge şi de a parca în port. Construit pe uscat, chiar lângă apă, restaurantul beneficiază de o promenadă frumoasă, dar şi de o terasă în aer liber, deasupra apei.

Designul de inspiraţie marinărească de pe peretele exterior, cel dinspre stradă, este realizat din piatră brută, colorată natural şi înfăţişează valurile Dunării, peşti şi bineînţeles soarele. Aceeaşi notă este imprimată şi interiorului. Lângă intrarea principală este amplasată macheta unei corăbii, iar saloanele de servire sunt decorate cu nenumărate tablouri având ca temă navigaţia. Chiar şi toaletele, foarte elegante, cu un sistem de iluminat original, au nişte geamuri tip hublou, asemănătoare celor de pe vasele de croazieră.

Restaurantul este mare, cu mai multe saloane la care se adaugă terasa dinspre Dunăre unde se poate servi masa privind fluviul, portul şi blocurile înalte de la Russe. Prima întrebare pe care a adresat-o soţul meu ospătarului care ne-a făcut primirea a fost dacă în local se poate fuma. Cum răspunsul a fost pozitiv, am preferat să rămânem în interior. Menţionez că terasa nu este acoperită şi nici umbrele nu am remarcat atunci, aşadar, soarele ar putea deveni la un moment dat supărător. Pentru a privi Dunărea în amonte şi în aval, pentru peisajul de pe malul bulgăresc, am ieşit de câteva ori pe terasă. Regret că aparatul foto şi-a epuizat resursele în plimbarea prin oraş şi nu sunt în măsură să ofer de la Restaurantul Perla decât câteva imagini surprinse de soţul meu cu telefonul.

Mesele aşteptau pregătite, curate, cu pahare sclipitoare şi lalele înflorite. Dar, ce am servit? Bineînţeles, peşte!

Am oscilat între crap şi somn, dar ospătarul ne-a ajutat spunând că în acel moment nu aveau somn. Aşadar, pe un platou oval, ne-a fost adus crapul prăjit cu mămăliguţă şi o jumătate de lămâie aşezată pe o frunză de salată verde. Mujdeiul de usturoi, destul de mult, ne-a fost servit într-un vas special, cu un tacâm special. Aici ar trebui să fac o menţiune, deşi mă aştept ca acest aspect să fi fost sesizat şi de alţii, cu alte ocazii. Peste tot unde am servit peşte cu usturoi, mujdeiul era cam slab pentru gusturile noastre. Probabil că majoritatea clienţilor îl preferă mai domol şi bucătarii ştiu acest lucru. Noi glumim de fiecare dată spunând că ar trebui să venim cu mujdeiul preparat de acasă sau că ar trebui să dăm şi bucătarului reţeta noastră.

Pentru că eram la volan, am comandat bere fără alcool şi apă minerală, dar, cei interesaţi de altceva pot beneficia de o ofertă generoasă la acest capitol.

Şi deserturile sunt bine reprezentate la Restaurant Perla din Giurgiu, atâta doar că papanaşii cu smântână şi dulceaţă nu se servesc în weekend pentru că necesită un timp prea mare pentru preparare şi deci o aşteptare cam mare pentru client. Primind această explicaţie, de altfel de înţeles, am optat pentru o felie de tort de ciocolată cu fructe alcoolizate, foarte bună, în detrimentul altor deserturi preparate pe bază de îngheţată.

Preţuri, conform notei de plată:

Crap prăjit - 7 lei/100 g (o porţie are cam 300-350 g)

Mămăliguţă - 2 lei/porţia

Mujdei - 2,5 lei/un bol

Bere Ursus fără alcool - 5 lei

Apă (pet de 0,5 l) - 4 lei

Tort de ciocolată - 13 lei

În final, recomand să vă alegeţi o masă mai aproape de terasă sau chiar pe terasă dacă vă place în aer liber. Lângă bucătărie se mai resimte mirosul de la prepararea peştelui.

Atât eu cât şi soţul meu am fost foarte mulţumiţi, ne-a plăcut şi recomandăm oricui o după-amiază la Restaurant Perla din portul Giurgiu.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 17.04.13 13:19:28
Validat / Publicat: 17.04.13 14:22:26

VIZUALIZĂRI: 13978 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Giurgiu - Intrarea în Restaurant Perla din Portul Giurgiu.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.04.13 15:43:54]
»

Confirm și eu calitatea Restaurantului Perla din Giurgiu. Este, poate, principalul pol de atracție pentru cei ce vin din afara orașului. În general, în week-end este full, vin clienți mulți din Bucureşti și de pretutindeni. Chiar am un coleg din Ploieşti care, cu ceva timp în urmă m-a sunat să mă întrebe dacă poate veni în week-end la Perla (teama era să nu fie vreo nuntă). Recomand cu multă căldură icrele, saramura de crap. Săptamîna trecută am încercat și scoicile și sunt ok.

Ca sfat, inclusiv pentru @iulianic: încercați data viitoare să mergeți în salonul celălalt (intrarea este în lateral, cum va uitați in foto 3, în spatele celebrului kitch al lui... Ulisse... Designul este deosebit, chiar arată a restaurant pescăresc... Personal cred că arată mult mai frumos decît restaurantul clasic.

PS Posibil să merg sîmbata pe acolo, să gust o... coada de pește... poate facem și ceva foto, dacă e de interes...

Poftă bună!

PS2 Ar fi trebuit sa dau notă negativă acestui review, pentru simplu motiv ca dna iulianic nu a dat nici un semn de viață că se află prin Giurgiu. Aș fi răspuns cu mare plăcere....

Încă ceva, am uitat, nu uitați de obleței cu mujdei de usturoi și mămăliguță! Sunt bestiali !

iulianicAUTOR REVIEW
[17.04.13 16:23:08]
»

@johnnyredlabel: Mulţumesc pentru completări! Întotdeauna merită apreciate completările venite din partea unui localnic pentru că el este întotdeauna cel mai bun cunoscător al locurilor. Sinceră să fiu, venind dinspre Administraţia portului, prima oară am privit prin geam salonul despre care vorbeşti. Era gol şi foarte dichisit, de aceea am presupus că se pregăteşte ceva. Era sâmbătă, în jurul orei 17.00.

E bine că ai amânat nota negativă şi îţi mulţumesc pentru cea pozitivă. Nu e niciodată timpul trecut pentru o mini-întâlnire la malul Dunării.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.04.13 17:12:14]
»

@iulianic: Te rog să nu-mi spui că aifostacolo sîmbăta, 13 aprilie... pe seară, exact în salonul de care vorbeşti tu amfostacolo eu, soţia şi fiul meu, întrucît în celalalt salon era o petrecere privată şi de aceea nu am intrat acolo... Am stat la prima masă pe dreapta, cum intri în local (de fapt e a doua, dar la prima stătea fiul patronului şi ospătarii).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[17.04.13 21:42:32]
»

@johnnyredlabel: Ba, chiar aşa! Sâmbătă, 13 aprilie, am fost în salonul central de la Restaurant Perla, în partea stângă, la masa de lângă intrarea în salonul care era închis. Am plecat pe la ora 18. Cred că dacă te vedeam te recunoşteam.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.04.13 07:13:47]
»

@iulianic: dacă mai întîrziati vreo ora...

Nicu V
[19.04.13 12:25:57]
»

In mod (aproximativ) similar comunitatii Romei Antice, cei mai merituosi membri ai Senatului vor avea ocazia de a deveni PRETOR - primind astfel onorurile celui mai inalt statut in cadrul comunitatii - odata ce ating pragul de 4000000 PMA.

Chiar daca e in afara subiectului, nu pot sa ma abtin:

Avem primul PRETOR (sau CONSUL?).

Felicitari sincere si multumiri pentru toate review-urile si activitatea de pe sait!!!... si la mai mare...

P. S. Acum Admin trebuie sa inventeze urmatorul statut.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Giurgiu? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060384035110474 sec
    ecranul dvs: 1 x 1