Last minute Bulgaria, cele mai bune oferte, ia-le de unde nu-s’. Toate variantele, chiar si cele de avarie, au fost eliminate rand-pe-rand. Asa am ajuns la Sirius Beach, hotel frumos despre care stiam ca ofera servicii de cea mai proasta calitate. Dar n-am avut incotro si nu am putut combate cu argumente serioase amplasarea pe malul marii, faptul ca nu mai fuseseram in Sf. Constantin si Elena si pretul.
Parcarea – nu prea este, trebuie sa te strecori pe o alee printre boscheti ornamentali pentru a ajunge la constatarea ca nu ai loc. Te intorci frumos de unde ai venit, faci o cascadorie pe bordura si, daca ia bafta mea, o duci catre o alee in dreapta hotelului care duce direct in mare, asta daca nu tragi frana de mana, nu o lasi in viteza si nu pui si un pietroi barosan (pus la dispozitie cu generozitate de administratia hotelului) la roata, e o panta foarte abrupta. Ca masura de siguranta as recomanda si indreptarea rotilor din fata catre bordura si verificarea periodica a parcarii sau a fundului marii, dupa caz.
Check-in-ul ti-l poti face aproape singur. Cand am ajuns noi erau foarte ocupati la receptie, se uitau la televizor. Cand i-am bagat in seama ne-au intrebat daca fierul de calcat de pe tejghea este al nostru. Cu greu si-au dat seama, poate dupa bagaje, poate dupa insistentele noastre pa engliceski, ca vrem sa ne cazam. Ne-au oferit bratarile sa ni le punem singuri, cate doua de caciula: una pentru AI, alta pentru sezlonguri si umbrele gratis la plaja. Nu ne-am batut capul pentru ce mai erau necesare si astea, asa ca ne-am impodobit regulamentar, am luat foarfeca de pe tejghea si le-am taiat pe masura, apoi ne-am luat cheia magnetica si am plecat catre camera, la etajul 4, sea-view.
Camera – la prima impresie, spatioasa, frumoasa, mobilata dragut, cu mocheta, balcon mare, baie cu cada. La a doua impresie, cu paturi twin lipite, cu rafturi rupte, cu mocheta tocita si plina de nisip, cu scaune scorojite de soare si de ani pe balcon, cu suport de prosoape rupt in baie, cu cada lipita cu silicon imbacsit pe margini, cu telecomanda defecta la televizor. Asta cu telecomanda este buba generala a hotelurilor din Bulgaria, este a treia telecomanda pe care o repar anul acesta la ei, deja nu mai plec de acasa fara surubelnita mica stea si banda de lipit pentru baterii.
Hotelul – din exterior arata bine. Din interior da bine numai lobby-ul, cu tavanul la etajul 7. E dispus pe 7 nivele, asadar, deasupra receptiei si doua la subsol (-1 si -2) acolo se afla un SPA, o sala de sport, o masa de tennis, o sala de conferinte si niste birouri.
Restaurantul – frumos amplasat, cu intrari de la etajul -1 (cum ieseai din lift te ducea catre restaurant o “carare” de uzura pe mocheta din holul hotelului), dinspre piscine, din parcare si de pe terasa. Noi mancam pe terasa, deasupra plajei. Singurele probleme erau vantul cam artagos si pescarusii cu apucaturi cleptomane.
Mancarea… ei, aici povestirea se va termina repede: o tejghea de 7-8 metri de-a lungul careia erau intinse toate cele patru feluri de mancare disponibile, painea, farfuriile, tacamurile si deserturile. Cel mai slab meniu pe care l-am vazut pana acum la AI in Bulgaria. Dimineatea aveai de ales intre oua fierte sau prajite, un salam, o branza sau un cascaval, rosii, castraveti, bacon ranced si iaurt. Gata. Pranz: supica, felul doi (tocanita, sos cu carne, chiftelute, nu pea lese, un fel in fiecare zi), o garniture si desert. Cina: cam ca la pranz, a mai aprut un peste (macrou), o rata cu sos alb sau o varza la cuptor cu ceva carne cu sorici, plus desert. Ce atata vreme pierduta cu farfuria in mana printre cratite?! La masa, daca ti-e foame. Mancarea, insa, aia care era, foarte bine gatita, cu gust, aveau bucatar destept, care din putin facea treaba buna.
Barurile: de toata jena. In zilele bune ale hotelului, probabil functioneaza toate cele patru: unul in lobby (cu aspect si servicii de bodega de tara, cu un barman corespunzator de bodega care se respecta, plictisit, si care, probabil, boteaza bauturile), unul la piscina (singurul la care iti vine sa te duci si a doua oara), unul pe plaja (unde apare, din cand in cand, o tipa care serveste in sictir cu bere si suc la dozator, dar trebuie sa fii pe faza, ca se plictiseste repede) si un sky-bar la etajul 7, superb, cu o priveliste extraordinara, cu o multime de flori (arbori de hartie), tot construit numai din sticla, o frumusete, insa fara barman. Am dedus mai tarziu ca era tot in parohia tipei de la beach-bar, care, cand se termina programul acolo, trebuia sa urce la asta. Probabil avea rau de inaltime, ca nu i-am vazut mersul pe acolo niciodata. Noi ne luam ceva de la parter, luam liftul pana la 6, apoi lipa-lipa pe scari pana sus si ne sorbeam licorile acolo.
Plaja – lata… cat o musca intre ochi…inclinata periculos spre apa. Incap doua randuri de sezlonguri, dar te coafeaza vecinul de deasupra cu degetele de la picioare. Intrarea in apa se face doar daca ai armura, cred ca toti administratorii plajelor din Bulgaria au curatat intarea in apa la ei si au aruncat pietroaiele la Sirius. Era un bolovan de 1/1 m pe care-l pandeau turistii sa se elibereze si sa se cocoate pe el, deoarece bateau valurile in el si ii mai stropeau putin. Pentru o balaceala mai consistenta trebuia sa-ti intrebuintezi papucii pana in dreptul unor terase, la vreo 200 de metri mai la sud si sa te iei la tranta cu niste valuri destul de barosane care nu te scuteau deloc. Apa era surprinzator de calda pentru luna septembrie. Pe plaja, datorita bratarilor portocalii, beneficiaram (am inteles ca era doar o promotie de moment) de sezlong si umbrela.
Piscine sunt doua. Una este cea exterioara, cumva la etaj, daca vii de pe plaja, rece ca gheata, nu am vazut pe nimeni in apa. De jur-imprejur mocheta verde coscovita, cateva sezlonguri de toate felurile, doua mese si trei scaune. Piscina interioara, aflata la etajul -2 este o copaie ceva mai mare, insa apa, ignorand mirosul de sulf, este minunata si confortabila, la o temperatura de 33-35 de grade. Nu era aglomerat, asa ca am reusit chiar sa inotam un pic, maca asa, precum gandacul sub pahar, din perete in perete.
Serviciile - oferite de hotel sunt, fara exagerare, comparabil cu cele din multe hoteluri de pe litoralul romanesc. Esti lasat sa te cam descurci, esti baiat mare doar. Un episod de mare exceptie a fost cand am fost nevoit sa cobor la receptie pentru a atentiona ca nu era apa calda, la ora 22. Am trezit receptionera din somn, a sunat pe cineva, gata, s-a rezolvat. Dupa cinci minute nu mai era nici apa rece. Scularea Receptie! Telefon, rezolvat. Dupa inca cinci minute curgea apa termala, sulfuroasa, exact ca cea din piscina si pe rece si pe calda. Na, saturati-va de apa calda. Cand m-am infiintat iar la receptie, tipa plecase, cred ca era deja prea mult pentru ea. In prima seara am facut imprudenta sa inchid usa de la baie pe dinafara. Inchisa a ramas. Am primit de la receptie o surubelnita cu care am descuiat-o si rugamintea sa o inapoiez dimineata.
Animatie? Fiti seriosi! Ati venit aici sa va hliziti?
Asta-i cu Sirius Beach, hotel frumos, amplasare formidabila, conditii naturale excelente (punem la socoteala si apa termala cu care trebuie sa te speli pe ochi dimineata), insa servicii execrabile, dispretuire fata de turist si management de motel de transit.
Nu recomand.