ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2012
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1-14 ani COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
60.00%
Către satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 8 MIN

Mareblue Beach Resort

TIPĂREȘTE

Buna ziua,

In ultimii ani am fost la mare in diverse locuri in luna iunie, pe motiv de pret, temperatura si aglomeratie. Anul acesta insa a trebuit sa plecam in august. Diferentele de pret fata de luna iunie sunt destul de mari asa ca n-am avut prea multe optiuni.

La targul de turism din primavara, ce s-a tinut in martie la Complexul expozitional, am gasit o oferta tentanta pentru luna august, in Grecia. Oferta era facuta de o firma de turism de serviciile careia am beneficiat anul trecut, in Mallorca. Oferta consta in faptul ca se faceau reduceri inclusiv pentru copiii de 14 ani. Oferta prin Early booking de 1640 E, era in Corfu, 7 zile, 4 stele, all inclusiv, la Mareblue Beach Resort, din St. Spiridon. Transportul s-a facut cu avionul.

St. Spiridon este o statiune in NV insulei. De fapt este pretentios denumita statiune. In afara de complexul Mareblue, mai sunt vreo 2 pensiuni si atat. Insula fiind destul de mica distantele fata de alte statiuni nu sunt prea mari; totusi impresia pe care am avut-o era de izolare. Lucru care n-ar fi neaparat un lucru rau!

Complexul Mareblue este situat pe malul marii, inconjurat de multa vegetatie.

As mentiona privelistea superba oferita de muntii care se zareau dincolo de marea albastra, din Albania vecina.

Ajunsi in aeroportul din Corfu Town, am fost preluati de un partener local al firmei romanesti de turism, de agentia Lord Travel. Plecarea s-a facut la 12.30 din Otopeni iar la hotel am ajuns in jur de ora 15 si un sfert, oricum am pierdut si gustarea de dupa amiaza (tinea pana la ora 16), urmatoarea masa, cea de seara incepand la ora 19. Hotelul nu a facut nici un rabat la programul de servire a mesei! M-a mirat acest lucru deoarece hotelul este unul foarte solicitat in special de cei cu copii mici.

Complexul este compus din mai multe cladiri cu unu sau doua etaje, cladirea receptiei si a salii de mese si o amenajare acoperita, langa piscina principala, unde se puteau servi gustari, inghetata, bauturi si unde se organizau si diverse spectacole.

A doua zi la ora 14,30 am avut intalnire cu reprezentanta firmei Lord, o englezoaica care bineinteles a prezentat ce avea de prezentat in limba engleza. Probabil din cauza ca am fost singurii romani din seria respectiva nu am avut ghid vorbitor de limba romana. Ni s-au oferit cateva excursii si detalii despre insula si obiectivele interesante.

Camera a fost ok, cu un pat mare si unul mai ingust, plus toate cele necesare, aerul conditionat fiind destul de eficient. In camera aveam si un frigider, in care am gasit la sosire o apa minerala. Alaturi de apa minerala am primit la sosire niste plicuri de ceai, de nes, alaturi de o cana electrica. Televizorul din camera era unul mic, cu foarte putine canale. Internetul era prohibitiv de scump 15E pe zi, chiar si in holul de la receptie…

Sala de mese avea aspectul unei cantine. Intr-o singura zi s-a asigurat o ambianta muzicala, in rest doar zgomotul tacamurilor si cel facut de copii. Aici lucrau si cativa romani la debarasarea meselor.

In sala de mese erau prevazute cate doua dozatoare de vin alb/ rosu, bauturi racoritoare acidulate/ neacidulate locale si unul de bere.

Masa a fost relativ ok. Noi cautam sa mergem la masa la inceputul programului, deoarece mai tarziu se aglomera. Imediat ce se goleau, platourile erau inlocuite.

Micul dejun a fost relativ monoton, cu putine optiuni. Se puteau servi totusi cascaval, un sortiment redus de mezeluri, lapte, iaurturi, cafea la discretie, niste prajiturele…

As mai mentiona ca la masa de pranz desertul consta in special din jeleuri si creme colorate…Pentru masa de pranz pierduta cu excursiile se putea asigura, daca se anunta din timp, un pachet, dar pentru care mai trebuiau platiti cate 2 E.

Imediat langa complex este o plaja, la mare, unde nu am fost deloc. Am fost in schimb la o plaja ceva mai indepartata, cateva sute de metrii, nu foarte departe. Plaja era cu nisip si avea un steag albastru…. Era cam de 100m lungime si vreo 5-6m latime. Intrarea in mare era lina si cu nisip. Apa ni s-a parut rece; de fapt erau niste curenti foarte schimbatori cand calzi cand reci, care alternau foarte rapid. La aceasta plaja veneau turisti cu masinile, din alte localitati, unii dintre ei fiind greci. Erau aici cateva amenajari care incercau sa justifice steagul albastru: doua cabine de schimb, un dus, chiar si un punct de observare pentru salvamar, dar lipsea salvamarul…Plajele nu erau una in continuarea celeilalte, fiind gazduite in mici golfuri.

Piscinele compensau insa plajele destul de modeste. In incinta complexului sunt trei piscine, cu adincimi incepand de la 0.60 m pana la 1.4 m. Erau foarte solicitate tinand cont de faptul ca erau foarte multi copii. Si aici ca in alte parti se practica ocuparea sezlongurilor, de dimineata devreme….

Fiind o locatie preferata de cei cu copii, se organizau diverse activitati pentru cei mici, iar in zona piscinei erau animatori care organizau diverse activitati.

Daca in timpul zilei se putea face plaja, baie, seara nu prea aveai ce sa faci.

Pentru a mai face miscare am fost pe jos pana intr-o localitate din apropiere Acharavi. Se ajunge acolo pe un drum de tara, care trece si printr-o padure de pini, si serpuieste pe alocuri pe malul marii. Campia arsa de soare are un miros putin iute, condimentat, diferit de mirosul dulceag al buruienilor ce cresc pe la noi.

Localitatea respectiva, cel putin cat am vizitat-o noi arata ca o comuna sau cam asa ceva, oricum destul de rustic aspectul, cu cateva pensiuni si taverne rasfirate. Plaja era aici mai lunga. Dar fara amenajari. Discret unii faceau si nudism. Noua ne-a trebuit cam o ora sa ajungem pana in localitatea respectiva.

Intr-o zi am incercat sa vizitam Kassiopi. Distanta pana in Kassiopi era cam tot cat pana in Acharavi, cam 5-6 km, dar drumul nu mai urmarea tarmul. Fiind foarte cald nu ne-am aventurat pe jos si am optat sa luam autobuzul. La receptia hotelului era un tabel cu mersul autobuzelor. Dupa ce am ajuns la soseaua principala am asteptat mai mult de o jumatate de ora si autobuzul verde nu a mai venit. Cativa localnici ne asigurau ca trebuie sa soseasca la 14.30, altii la 15, apoi altii pe la 16. Noi am renuntat oricum.

In timpul zilei era foarte cald, mai ales daca te departai de tarm, in schimb seara temperatura era foarte placuta. Intr-o zi a cazut curentul in jurul pranzului. Se auzea un generator electric care asigura partial consumul de curent. Fara aer conditionat in sala de mese, chiar cu ferestrele larg deschise era sufocant, desi se simtea briza marii.

As mai adauga ca in incinta complexului nu erau foarte multe insecte sacaitoare cum am citit in impresiile de pe alte site-uri. Erau cateva viespii si in special muste, in sala de mese. Avertizati de aceste relatari am plecat din tara inarmati cu diverse solutii, la care din fericire nu am apelat. Langa complex este o laguna, in apropierea careia tantarii deranjau intr-o oarecare masura. Legat de insecte as mentiona sunetul facut seara de niste insecte, cicade cred, un fel de inlocuitor al sunetului facut de greierii de la noi.

Noi am achizitionat 2 excursii de la receptie, organizate de hotel la 12 E de persoana. Una in Corfu City si alta la Paleokastrita. Excursiile trebuiau rezervate cu cel putin o zi inainte. Cele oferite de reprezentanta firmei Lord, erau ceva mai scumpe, cam 17 E, cu asistenta turistica in engleza pana la destinatie; ajunsi acolo fiecare se descurca cum putea.

Se puteau inchiria si masini. Ghida ne-a prezentat o oferta incepand cu 45 E pe zi. Mai trebuie adaugat insa si pretul benzinei in jur de 1.8 E litrul, la unele statii chiar peste.

Excursia din Corfu City (Kerkyra) a fost foarte placuta. Am pornit la ora 9 si ne-am intors la ora 16. Nu a fost nici foarte cald. Microbuzul ne-a lasat langa fortareata veche, langa un parc foarte mare, si cu multe locuri de parcare in jur. La intrarea in fortareata este un punct de informare turistica de unde se pot obtine informatii utile.

Noi am vizitat manastirea Kanoni. Undeva pe faleza, deasupra manastirii, in apropierea pistei aeroportului, se afla o cafenea unde am servit 2 sucuri, 2 cafele grecesti- foarte mici! , un fresh si o inghetata, totul pentru 23 E. Ni s-a parut scump dar panorama oferita a facut toti banii. Din locul de unde ne-a lasat microbuzul hotelului, se putea ajunge la manastire cu autobuzul albastru 2A. Pentru noi trei o calatorie a fost 4.5 E. Autobuzele se succedeau la 20 minute si asigurau conditii decente, fiind dotate cu aer conditionat. Calatoria se platea la sofer.

Dupa vizitarea manastirii ne-am plimbat prin centru, vizitand cateva magazine, biserica Sf. Spiridon. Centrul este ticsit cu magazine de tot felul, unele cu produse locale, taverne…

Excursia la Paleokastrita a fost si ea foarte interesanta. In aceasta excursie au fost mai multi turisti interesati, astfel ca de data asta am calatorit cu un autocar. Plecarea a fost la 9.30. La destinatie am ajuns pe la ora 11. Am fost lasati intr-o parcare si fiecare si-a organizat programul cum a dorit. Toata lumea a alergat la debarcaderul de unde pentru 10 E se organizau excursii cu niste barci cu motor de aproximativ 30-40 minute. Barcagiul indeplinea si rolul de ghid. Noi trei am platit 25 E, copilul fiind inca minor. Traseul a fost de vis, marea avand un albastru ireal. Pe parcurs am vizitat si cateva pesteri, de fapt niste mici intranduri ale marii in peretele de stanca.

In ziua respectiva mi s-a parut foarte cald, inabusitor chiar. Ne-am adapostit pe o terasa racorita de un ventilator care improspata atmosfera si cu o ceata fina de apa. Aici am servit 2 cafele, un fresh si doua beri, un pahar mare si unul mic; totul pentru 17 E. Am mai cumparat sendwichuri, placinta cu branza din apropiere, de la un fast food.

In Paleokastrita mai este si o manastire pe varful unei stanci, dar coplesiti de caldura am renuntat sa o mai vizitam. Noi nu am venit aici pregatiti sa facem plaja si baie asa ca a trebuit sa cam «ardem gazul » pana la plecarea de la ora 15. Exista doar un magazin mai mare cu alimente si bauturi dotat cu aer conditionat, in rest mai sunt niste mici gherete cu suveniruri si cateva terase. In orice caz nu lasati cumparaturile pentru aici!

Noi am fost cazati langa receptie si adeseori, noaptea mai ales, se auzeau trolerele celor care veneau sau plecau. Era o perioada foarte aglomerata, cu multe intrari si iesiri. Dupa o saptamana a trebuit sa plecam si noi. Plecarea din hotel a fost programata la ora 7 dimineata. Pentru cei care ratau micul dejun la barul de langa sala de mese se gaseau aranjate niste prajituri, cafea si ceai.

Ce as putea sa mai spun. Per ansamblu a fost ok, dar cred ca locatia se potriveste celor cu copii mici sau celor dornici doar de odihna.

As vrea sa mentionez amabilitatea localnicilor, toti foarte amabili si toti vorbitori de limba engleza. Locatia a fost linistita, inconjurata de verdeata.

Noua ne-a lipsit insa apropierea unui oras, cu o promenada pe faleza, cu magazine, taverne…

Va doresc vacante placute!


[fb]
---
Trimis de Romeo2011 in 24.08.12 20:59:30
Validat / Publicat: 25.08.12 02:28:31
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7266 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Romeo2011); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Firma complexului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6750 PMA (din 8 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster28
    [24.08.12 21:12:59]
    »

    @Romeo2011, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.

    S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMareblue Beach Resort [St. Spyridon]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045042991638184 sec
    ecranul dvs: 1 x 1