29545 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Bucureşti - Litoral cu auto

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.06.2012
DE
Avatar DanCld
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Dublin, IE
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2012

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

Spatiile de servicii de pe autostrada soarelui (A2)

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

Constructia autostrazii soarelui se poate spune ca a inceput din anii '80; autostrada, asa cum o stim acum, s-a deschis pe bucati intre 2003 si 2007, sectiunile din Dobrogea fiind inca in diverse stadii de constructie sau finalizare. Spatiile de servicii s-au deschis si amenajat insa mult mai tarziu (poate chiar dupa 2009) si e posibil ca anul 2011 sa fi fost primul an in care segmentul Bucuresti-Cernavoda sa fi intrat de fapt in definitia clasica a autostrazii.

In prezent intre Bucuresti si Cernavoda sunt 10 spatii de servicii pe fiecare sens, distribuite in felul urmator:

- 1 intre Bucuresti si Fundulea

- 1 intre Fundulea si Lehliu

- 4 intre Lehliu si Drajna

- 4 intre Drajna si Fetesti

Intre Fetesti si Cernavoda nu exista spatii de servicii; intre Cernavoda si Medgidia este planificat 1 spatiu iar intre Medgidia si Constanta este in acest moment in curs de finalizare un altul. De asemenea pe centura Constantei (denumita A4, teoretic diferita de autostrada soarelui) exista in plan inca un spatiu de servicii.

Toate cele 20 de spatii (10 + 10) dispun in acest moment de parcare si de o toaleta teoretic functionala. In 10 dintre spatii (5 + 5) functioneaza si cate o benzinarie.

Acum o saptamana am intrat in toate cele 20 de spatii deschise (10+10); scopul a fost de a le pune pe harta Romaniei pentru dispozitivele GPS Garmin (RoAD) intr-un mod ordonat si sistematic.

Pe rand:

- spatiile pereche dintre Bucuresti si Fundulea: par a fi cele mai mari de pe toata autostrada (ma refer la suprafata, desi mare parte e totusi camp viran in asteptarea vreunei investitii intr-un hotel/motel); pe sensul spre Bucuresti exista cladirea politiei autostrazii si parcarea masinilor cu radar; in spate e si spatiul de intretinere a autostrazii. Intre cele 2 spatii pereche exista un drum direct de acces care subtraverseaza autostrada - drumul este public, poate fi folosit ca bretea de intoarcere.

- spatiile pereche dintre Fundulea si Lehliu: gazduiesc cate o benzinarie OMV

- spatiile dintre Lehliu si Drajna (4+4): accesul la ele se face practic pe banda de urgenta, lipseste acel 1 metru de asfalt care sa fi facut diferenta in ce priveste o banda reala de franare, respectiv accelerare. 4 dintre ele (2+2) contin benzinarii Petrom si Rompetrol (Litro). Spatiile in sine sunt destul de generoase ca suprafata insa accesul cu vehicule mari pare totusi problematic. Cel putin 2 dintre aceste spatii dispun de mese de lemn puse direct in parcare (din pacate fara umbra).

- spatiile dintre Drajna si Fetesti (4+4): sunt practic cele mai interesante spatii de servicii; ca suprafata sunt mai mici decat cele de pe restul autostrazii (nu cred ca pot gazdui mai mult de cateva camioane cu remorca fiecare). Spatiile apropiate de Drajna contin cate o benzinarie OMV care ocupa practic aproape tot spatiul, intrarea si iesirea fiind practic prin benzinarie. Celelalte spatii dispun de foisoare de lemn cu mese (foisoare de picnic), fiind practic ideale pentru o pauza la mijlocul drumului. Spatiile de langa Fetesti contin si cate o benzinarie Rompetrol (Litro) care poate fi ocolita complet in caz ca destinatia finala ar fi parcarea din spate.

Concluzie? Ne apropiem de Europa. Dar drumul e lung;)

---
Impresii încărcate de DanCld in 13.06.2012 10:57:51

Validat / Publicat: 13.06.12 12:05:22

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4927


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15050 PMA (din 15 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster0
[13.06.12 11:15:05]
» mesaj pers

   Excelent!

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

   PS daca tot le-ai luat coordonatele, poate le treci si aici, macar pentru acela care contine subtraversarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster77
[13.06.12 11:17:56]
» mesaj pers

   Mutat la "Bucuresti - Litoral cu auto" - rubrica deja existanta pe site. Cred ca se potriveste perfect aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Nicu
[13.06.12 13:02:40]
» mesaj pers

   Bucuresti litoral cu auto

   

   Dar ce zici de Timisoara - litoral cu masina drum parcurs doar cu, citeva pauze mici, in acest moment sunt pe litoral si ma gindesc daca inapoi sa fie tot direct si doar cu, citeva pauze mici.

   Pentru bucuresteni e ff bine si usor dar pentru noi cei din vest nu e asa usor, e bine doar de la Pitesti spre mare dar pina acolo? Inapoi pina la Pitesti va fi perfect dar... mai departe?

   

   Pina acum nu imi pare rau ca am ajuns... aici... dar urmeaza drumul

   

   Litoralul... nostru... am scris asa, incepe sa arate mai bine ca si data trecuta (citiva ani buni) cind am fost aici.

   

   Ma gindesc sa scriu sau nu despre drumul cu masina sau iara vin unii si ca si la reviewul cu... avionul... la turci au spus ce ne inveti tu pe noi cum sta treaba?!

   

   Treaba sta rau ca si drum pt unu din Timisoara sau din vest si sta bine pentru un bucurestean.

   

   Pentru mine ca si timisorean pina in Muntenegru e mai aproape, acolo e tot mare, pina la Balaton si mai aproape dar ala e lac.

   

   Marea Neagra de la... noi... incepe sa arate bine, dar... drumul pina acolo?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic
[14.06.12 08:02:36]
» mesaj pers

   @DanCld: Foarte bun review-ul tau! Dai multe informatii pentru cei care inca nu cunosc magistrala.

   Noi am stabatut-o de multe ori, atat in interes profesional cat si in scop turistic. Este cu adevarat o binefacere raportand la circulatia de acum cativa ani, dar spatiile de serviciu sunt deocamdata impropriu denumite asa. Unele sunt doar toalete, nu exista pomi si nici un fel de umbra. Totul este expus soarelui pentru ca ne aflam pe "Autostrada Soarelui".

   Ce parere ai de calitatea asfaltului, mai ales in primii 25 km de la Bucuresti, precum si de faptul ca autostrada (care strabate o campie intinsa) are atat de multe curbe?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- DanCld
[14.06.12 14:30:27]
» mesaj pers

   Pe rand:

   - nu are sens sa pun aici coordonate GPS fiindca toate cele 20 de spatii deschise sunt "in drum", bine semnalizate si nu prea ai ce sa ratezi; posesorii de aparate Garmin cu harta RoAD instalata (urmatorul update) vor avea punctele de interes (benzinarie, parcare, toaleta, spatiu de picnic) pe aparat. Nu, nu exista nicio alta harta care sa contina in acest moment toate datele, nici macar Google Maps.

   - intre autostrada si bretelele interioare au fost plantati copaci; peste 10-15 ani poate va fi si un pic de umbra...

   - in toate spatiile exista suprafete neutilizate care pot fi pe viitor valorificate (alte benzinarii, moteluri, restaurante etc); eu estimez ca dupa finalizarea completa a autostrazii vom asista si la o astfel de dezvoltare.

   - asfaltul de pe autostrada e o problema care depaseste aceasta prezentare, fiind turnat in mai multe etape si cu tehnologii diferite. Intre Bucuresti si Fundulea nu e propriu zis asfalt ci beton turnat la inceputul anilor '90 (pe poduri e totusi asfalt); nu ma mira ca a inceput sa se degradeze, mai ales pe sensul spre Bucuresti.

   - geometria autostrazii a fost indusa nu atat de relief cat de cursurile de apa si de localitatile de pe traseu; normativul de constructie prevede oricum un numar minim de curbe pentru a preveni somnolenta la volan.

   Cam atat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- haiduc
[15.06.12 14:25:20]
» mesaj pers

   @DanCld

   Review impresionat si foarte util.

   Ai primit si votul meu.

   Am avut onoarea sa folosesc Autostrada Soarelui in 2007 si am sezizat lipsa statiilor de servicii si mult mai important lipsa toaletelor. :-))

   Noroc ca am ajuns in centura Bucurestiului intr-o ora si jumate. De necrezut ca inca nu au finalizat lucraturile in 5 anii.

   Ma scuzi ca am adaugat si o poza din 2007.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- uskatu2008
[19.06.12 15:21:08]
» mesaj pers

   Felicitari pentru review, un singur lucru nu inteleg:

   Intre Cernavoda si Murfatlar-Ciocarlia este deschisa circulatiei autostrada? Am vazut ca ai scris ca este planificat un spatiu de servicii pe aceasta portiune si imi imaginez ca probabil ai circulat pe aceasta portiune... este cumva circulabila?

   Intreb pt ca pe 28.06 trebuie sa fiu la Eforie Nord si mi-ar fi de folos aceasta informatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- DanCld
[26.07.12 21:24:20]
» mesaj pers

   Informatiile despre spatiile de servicii existente si in constructie le-am gasit atat prin "data mining" pe site-uri relevante (proiectul autostrazii, fotografii aeriene, forumuri de pasionati) cat si prin... vizitarea lor, odata ce au fost deschise publicului. Sa nu aiba cineva impresia ca e doar un scop in sine ceea ce am facut eu; serios, am pus si benzina, am cumparat de mancare si am luat si pauze. Intr-unul dintre aceste spatii pe sensul spre Bucuresti am impartit mancarea cu niste maidanezi draguti care nu aveau ce sa caute de partea aceea a gardului autostrazii. Bine, care gard...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[3] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2012] Spatiul de servicii de la km 66, pus definitiv pe harta ROAD2012 (Garmin)  -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.07.12] - <span class="allrVotedi" id="av344449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv344449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=344449">Şterge vot</a></div><span id="v9344449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(344449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f344449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e344449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2012] Spatiul de servicii de la km 66, pus definitiv pe harta ROAD2012 (Garmin)
foto DanCld [26.07.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2012] Spatiul de servicii de la km 88, pus definitiv pe harta ROAD2012 (Garmin)  -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.07.12] - <span class="allrVotedi" id="av344451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv344451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=344451">Şterge vot</a></div><span id="v9344451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(344451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f344451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e344451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2012] Spatiul de servicii de la km 88, pus definitiv pe harta ROAD2012 (Garmin)
foto DanCld [26.07.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2012] Spatiul de servicii de la km 120, pus definitiv pe harta ROAD2012 (Garmin)  -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.07.12] - <span class="allrVotedi" id="av344453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv344453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=344453">Şterge vot</a></div><span id="v9344453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(344453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f344453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e344453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2012] Spatiul de servicii de la km 120, pus definitiv pe harta ROAD2012 (Garmin)
foto DanCld [26.07.12]
# [50 PMA, +BONUS][3] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0924170017242 sec