ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.01.2012
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 10.11.11
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    SEP-2011
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Vulcanii Noroiosi - Piclele Mari

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    In primul rind vreau sa multumesc membrilor AFA care au mai scris despre aceste locuri si, prin asta, m-au facut sa le vizitez si eu.

    Cu toate ca s-a mai scris despre Vulcanii Noroiosi din zona Buzaului, doresc sa ofer si eu niste detalii.

    De ce? Pentru ca, in opinia mea, cel ce viziteaza locul fara sa fie prevenit poate fi dezamagit in prima faza.

    Trebuie sa stiti ca este vorba despre Piclele Mari. Exista si Piclele Mici si alte doua locuri cu vulcani, dar acolo nu am ajuns. Le am in plan pentru acest an.

    Daca diametrul vulcanului Etna este de 40 Km la baza conului (informatie preluata), aici veti vedea niste vulcanei mititei, cel mai mare avind diametrul de maxim 1 metru, iar la baza conului poate 1,5-2 metri. Este foarte greu de apreciat ‘baza conului’.

    Asta nu inseamna ca nu sint deosebit de spectaculosi si ca nu trebuie vazuti. Chiar trebuie vizitati si merita un drum pana acolo.

    Sa ne reamintim ceea ce a spus Jaroslaw Hasek prin personajul sau soldatul Svejk: ‘daca omul ar fi un astru, ar vedea cit de mic este in univers’. E valabil si pentru acesti vulcanei. Sint mai multi pe o arie extinsa si fiecare pare a avea personalitate. Nu se comporta la fel. Unii ‘erup’ umflindu-se si deversind o cantitate de ‘lava’ (noroi) cu foarte mult calm (bolborosesc molcom), altii (mai ales cei mai mici) arunca noroiul in aer chiar si pina la un metru inaltime. Exista si unul mic ce si-a construit singur un fel de con de un metru inaltime, bolboroseste de acolo, iar cind arunca noroiul diluat, te poate improsca daca nu esti foarte grijuliu. Este imprevizibil, arunca in partea in care nici nu te astepti.

    Cei mai mititei, parca s-ar considera nebagati in seama. Pentru a fi priviti, au ‘atentionari’ mai puternice catre vizitatorii care se gramadesc doar la cei mari pentru spectaculozitatea si mai ales pentru marimea lor.

    Pe linga poze (pentru care imi cer scuze; nu detin un aparat foto foarte performant), cu acelasi aparat, am reusit sa fac si niste filmulete. Unul dintre ele a fost postat aici: http://youtu. be/JdcdWx8NKJc

    Parafrazindu-l pe Caragiale: Pozele si filmuletul sint moft – ‘sa-i vedeti in natur’!!!

    Din Bucuresti catre Vulcanii Noroiosi, drumul optim este prin Urziceni-Buzau. Inainte de intrarea in Buzau (la iesirea din Spataru, ultima localitate inainte de Buzau) nu trebuie mers prin oras ci pe soseaua de centura (catre stinga). Mergind pe soseaua de centura a Buzaului, la un moment dat, exista un pod care traverseaza una dintre soselele de iesire din oras. Pe sub pod, continuati la stanga, spre Vernesti, paralel cu calea ferata. Din localitatea Satuc trebuie mers la dreapta spre Berca. In Berca, la o intersectie, sunt indicatoare pentru Vulcani atat spre dreapta cat si spre stanga. Derutant! Aici de folos sunt localnicii care va vor spune sa mergeti spre stinga pentru ca spre dreapta, desi ajungeti tot acolo, drumul este dezastruos. Dupa aceea este foarte simplu pentru ca sunt indicatoare.

    Odata ajunsi in dreptul Vulcanilor nu trebuie sa va cramponati de primul loc de parcare, strimt si foarte expus. Mergeti inca 10 metri si, catre dreapta, inca 20 metri si veti gasi o parcare larga si mai putin aglomerata, in fata unui motel.

    Atunci cind veti merge din parcare catre intrarea la Vulcani, pe dreapta, veti vedea restaurantul pensiunii. Noi am luat pranzul acolo si pot spune ca mincarea este acceptabila, buna si proaspata. Servirea este (ca timp) in functie de numarul de persoane care asteapta la mese – rezonabil totusi atit ca timp cit si ca pret.

    Locul cu vulcani este deschis, arid, cu crapaturi adanci in pamant (deci, atentie la deplasare!) Vegetatie veti vedea doar la limita platoului. De aici imaginea este foarte interesanta. Peste valea larga se pot vedea Piclele Mici si vizitatorii de acolo.

    Daca mergeti intr-o perioada foarte calduroasa, nu trebuie sa uitati de acoperis pentru cap si o sticla cu apa.

    Vara, pe timp frumos, totul este simplu. Nu stiu cum ar fi pe vreme rece sau pe ploaie.


    [fb]
    ---
    Trimis de andrei44* in 12.01.12 20:42:52
    Validat / Publicat: 12.01.12 21:56:19
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5720 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andrei44*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 17 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    20 ecouri scrise, până acum

    andrei44*AUTOR REVIEW
    [12.01.12 20:50:38]
    »

    Webmaster, rog inserati filmuletul de la adresa:

    http://youtu. be/JdcdWx8NKJc

    Multumesc!

    ------------------------------------------

    Rezolvat!

    florinsta
    [12.01.12 22:03:37]
    »

    Multumesc pentru acest review. Le voi privi si pe celelalte cu privire la Vulcani si cred ca am deja in plan sa ajung acolo!

    iulianic
    [13.01.12 09:34:43]
    »

    @andrei44: Interesanta viziune ai avut referitor la vulcani si "personalitatea" lor. M-a amuzat, dar iti dau perfecta dreptate. Vulcaneii de la Buzau parca sunt niste fiinte clocotind de ura care-si revarsa cand si cand noroiul sufletului. Diferenta este ca vreau sa revad vulcanii, dar astfel de oameni nu.

    Vulcanii Noroiosi din zona Buzaului sunt intr-adevar un fenomen si merita vizitati. Pentru cei care locuiesc in sud nici nu este dificil. O singura zi este suficienta.

    Am vizitat si noi Paclele Mari, evident, cu aceleasi probleme de orientare. Pentru ca am ratat podul spre Vernesti (de fapt am aflat despre aceasta varianta abia la intoarcere), am fost prin Maracineni, pe un drum local. In Berca… ce sa spun? Noi aveam intentia s-a luam spre dreapta, dar localnicii ne-au "deturnat" - in beneficiul nostru.

    BEBEPETRESCU
    [13.01.12 13:39:39]
    »

    Am vizitat Piclele Mari (vulcanii Mici) abia in 2006 si am revenit in august 2010, desi avem o casa de vacanta in Sarata Monteoru din 1996 (deci cam la 2-3 pasi). Intr-adevar, daca prima data nu am fi fost condusi de cineva din Buzau care cunostea bine drumul, probabil ca o "balbaiam" mult si bine > drumul era f. prost, indicatoarele lipseau aproape cu desavarsire (dar mai ales la intersectii!). Schimbare totala -IN BINE- in 2010> drumul era bine reabilitat si asfaltat, indicatoarele, dese si bine plasate, astfel incat excursia a fost o placere. Asa cum a precizat si ANDREI, frumusetea lor consta in faptul ca sunt "mici" dar nabadaiosi, tac sau bolborosec continuu si cand nu te astepti la nimic din partea lor, iti "stropsesc" una de nu te vezi... Merita din plin sa mergeti sa vedeti asa ceva! Vom incerca in vara asta sa ajungem si la Piclele Mici (Vulcanii Mari) sa vedem ce "zic" si ei... (am postat si un set de fotografii facute si in 2010 si in 2006)

    BEBEPETRESCU
    [13.01.12 13:41:56]
    »

    Rugaminte la WEBMASTER > daca imi poate cupla review-ul cu pozele postate < (eu le-am "balbait"). Multumesc anticipat!

    webmaster77
    [13.01.12 13:51:44]
    »

    Din pacate pozele pot fi atasate numai unui review scris de catre acelasi autor. Restul pozelor, raman atasate doar rubricii in sine ("Vulcanii Noroiosi din Buzau" in cazul nostru), insa nu si unui review, si pot fi vizualizate prin accesarea linkului GALERIE FOTO din dreapta-sus.

    BEBEPETRESCU
    [13.01.12 13:58:15]
    »

    @webmaster77: Asta este! Am gresit! , am "platit"! Multumesc oricum.

    iulianic
    [13.01.12 19:36:33]
    »

    @BEBEPETRESCU: Am vazut pozele si sunt foarte sugestive.

    De ce nu scrii un review despre vulcani? Sunt sigura ca ar fi interesant mai ales daca vei prezenta comparativ cele doua vizite: cum a fost prima oara, ce schimbari au intervenit ulterior? Pensiunea aceea era si in anul 2006?

    De ce spui "Piclele Mari (vulcanii Mici)" si "Piclele Mici (Vulcanii Mari)"? La Paclele Mari vulcanii sunt mai mici decat la Paclele Mici? Intreb pentru ca eu am vazut doar Paclele Mari. Am evitat drumul pietros care ducea inainte spre Paclele Mici si de la panoul indicator am luat-o spre stanga. Este mai spectaculos la Paclele Mici?

    BEBEPETRESCU
    [16.01.12 09:01:51]
    »

    @iulianic: Hai sa incercam sa ne deslusim cu unele amanunte (dar nu ma intreba de ce este asa si nu altfel, caci nu stiu nici eu prea bine) >Paclele Mari sunt cele mai accesibile dinspre partea Buzaului, avand in vedere ca si drumul a fost proaspat reabilitat si asfaltat si in plus bine marcat cu indicatoare catre rezervatie. Intr-adevar, se pare ca se numesc "Mari" din originea dealurilor care le inconjoara. Ca un contrast, vulcanii de aici se pare ca sunt -ca dimensiuni- mult mai mici decat cei din Paclele Mici (de aceea, i-am denumit "vulcanii mici"). Asa cum am spus, nu am ajuns la Paclele Mici -inca- (Vulcanii Mari). In rest, in afara de ceea ce am povestit despre starea drumului (prost, fara marcaje si indicatoare) "bajdiceii mici" erau la fel de fermecatori si nabadaiosi si in 2006 si in 2010. Da, acea pensiune era si in 2006, dar nu atat de modernizata ca in 2010. Nu ne-am oprit la ea niciodata. In 2010 insa, am vazut ca era plina de turisti-acum, nu stiu daca acestia erau numai in treacat, la restaurantul si terasa pensiunii (de altfel si singurul loc de unde puteai cumpara cate ceva>apa, bere, sucuri, ceva de mancare, o cafea... o scobitoare, o maslina... etc) sau erau si oaspeti cazati acolo. Vom incerca anul asta sa trecem si spre Paclele Mici, cine stie, poate s-a mai facut ceva bun la drum. Din spusele localnicilor, se pare ca de la P. Mari se mai poate merge cativa km. pe sosea, dar apoi, trebuie sa o cam iei pieptis pe dealuri in sus (si se pare ca nu putin) pana se ajunge la P. Mici (vulcanii mari). Promit ca daca ajungem acolo, scriu un review despre ei si fac si o comparatie intre cele 2 rezervatii + poze "sugestive"

    iulianic
    [16.01.12 10:05:02]
    »

    @BEBEPETRESCU: Multumesc pentru raspuns! Asadar, denumirea de Paclele Mari este data de marimea dealurilor pe care sunt vulcanii noroiosi si nu de vulcanii insisi (ca ar fi ei mai mari sau mai multi pe acea arie). Se pare ca numarul si marimea vulcanilor este invers proportionala cu dimensiunea dealurilor.

    In 2011 cand am fost noi la Paclele Mari, pensiunea parea finalizata, dar nu si locuita (era in weekend). Terasa resturantului gemea de lume care flamanzise alergand printre vulcani. Se servea pranzul. Aveau o ciorba buna si un gratar cu piept de pui foarte bine facut. Aveau si mancare de post. Pe terasa vrabiutele foarte prietenoase veneau pana langa masa si se bucurau daca "scapai" cateva firimituri.

    Tot de acolo am cumparat pliantul cu vulcanii.

    Poate ca de la Paclele Mari, luand-o la pas printre si peste dealuri, se poate ajunge la Paclele Mici. Drumul pentru masini (care nu era asfaltat in 2011), continua inainte de la panou. Acest panou se vede in pozele tuturor celor care au scris despre vulcani.

    BEBEPETRESCU
    [16.01.12 10:23:54]
    »

    @iulianic: Ai perfecta dreptate: marimea vulcanilor (nu stiu daca si numarul lor) este exact invers proportionala cu numele celor doua rezervatii (Paclele Mari > cele mai accesibile din punct de vedere al comoditatii, deoarece se ajunge usor cu masina pana la intrare< si Paclele Mici> unde trebuie sa mai pui putin (putin mai mult chiar) si piciorusele... la urcat... iar daca dai de o vreme ceva mai ploioasa (sau daca a plouat inainte), pana la acei vulcani noroiosi, mergi pe coclauri namoloase... < Din cate cunosc eu insa "starea vremii" in zona Buzaului, prin iulie-august este destul de secetos ca sa incerci manevra

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    andrei44*AUTOR REVIEW
    [29.01.12 23:24:09]
    »

    @BEBEPETRESCU: Imi pare rau ca nu am avut un aparat mai performant si nu-ti sint pe plac pozele si review-ul. Pentru tine special voi imprumuta un aparat foarte bun cind voi merge la Piclele mici.

    Chiar imi pare rau ca nu ai avut voie sa ma ajuti cu pozele pe care le-ai realizat mult mai artistic, cu siguranta. Eu nu le-am facut ca sa le public; faceam rost de un aparat profesional.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    BEBEPETRESCU
    [30.01.12 09:59:06]
    »

    @andrei44: Andrei, chiar nu inteleg mesajul tau, vis-a-viz de mine. Chiar nu-mi amintesc sa fi scris ca nu mi-a placut review-ul tau sau pozele atasate. In ce sens "NU AM AVUT VOIE" sau n-am vrut? sa te ajut cu pozele?

    Si nu in ultimul rand, NICIODATA, nu am facut poze (reusite sau nu, artistice sau nu), pe care sa le PUBLIC pe undeva, ci doar din placerea de a face poze pur si simplu. Chiar nu stiu cu ce ti-am gresit, iar daca asa consideri tu, sa stii ca de regula joc fair-play si in acest caz imi cer scuze.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    andrei44*AUTOR REVIEW
    [30.01.12 13:31:43]
    »

    @BEBEPETRESCU: Cu pozele nu m-ai putut ajuta pentru ca, asa am inteles, nu poti pune poze pe review-ul altuia. Chiar imi pare rau pentru ca poate aveai poze mai reusite si ma ajutau la ceea ce am exprimat.

    Nici eu nu fac poze pentru publicare si de aceea am avut putine si nu foarte reusite.

    Cred ca m-ai inteles gresit - nu mi-ai gresit cu nimic; fiecare are dreptul la opinia sa... doar ca oferta de poze a sosit atunci cind eu chiar eram constient ca ale mele nu sint foarte reusite.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    BEBEPETRESCU
    [30.01.12 13:47:43]
    »

    @andrei44: Imi pare sincer rau ca a iesit asa dintr-o neintelegere. Eu am gresit ca nu am scris un review la care sa atasez pozele, astfel incat ele au aparut undeva la "Vezi toate pozele de la Vulcanii Noroiosi", alaturi de ale tale. Eu iti multumesc ca mi-ai dat o idee (prin poze) cam cum arata Vulcanii Mari (Paclele Mici), acolo unde eu inca nu am ajuns.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [30.01.12 13:55:07]
    »

    @andrei44:

    Cu pozele nu m-ai putut ajuta pentru ca, asa am inteles, nu poti pune poze pe review-ul altuia.

    Asta nu inseamna ca nu a pus de loc; vezi aici.

    BEBEPETRESCU
    [30.01.12 14:48:40]
    »

    @Dragos: Multumesc mult Dragos! Sper ca acum, nimeni nu mai este suparat pe nimeni

    andrei44*AUTOR REVIEW
    [30.01.12 15:48:18]
    »

    @BEBEPETRESCU: Oricum nu era nimeni suparat. Nu-ti face probleme cu asa lucruri minore.

    andrei44*AUTOR REVIEW
    [30.01.12 15:51:07]
    »

    @Dragos: OK. Multumesc! Nu le vazusem. In orice caz nu e subiect de suparare. Chiar m-a ajutat pentru ca eu am facut ceva poze... cum am putut. Trebuie sa vada cei de pe AFA cit mai bine ce e acolo si sa doreasca sa vada direct. Chiar merita.

    cristinaff
    [21.05.13 00:14:06]
    »

    @andrei44: buna ziua, stie cineva daca exista microbuze Buzau - Vulcanii noroiosi (sau in zona...).

    va multumesc.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    andrei44*, BEBEPETRESCU, cristinaff, florinsta, iulianic
    Alte impresii din această RUBRICĂVulcanii Noroioşi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.092329025268555 sec
    ecranul dvs: 1 x 1