ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 24.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Miorita - o cabana de munte... sau mai mult!

TIPĂREȘTE

Cu toate ca in ultimii ani am tot batatorit potecile Bucegilor, trebuie sa recunosc faptul ca a fost pentru prima data cand ne-am petrecut noaptea la CABANA MIORITA. Defapt inainte obisnuiam sa innoptam la cort dar de cand cu ursii care au inceput sa misune prin preajma cabanelor si sa mai faca si cate o vizita pe la corturi, cel putin pe acest munte am preferat sa renuntam la vechiul obicei si sa dormim in cabane. Iar de aceasta data cararile ne-au calauzit catre Miorita.

Pentru a fi siguri ca avem locuri, am dat telefon direct la cabana, cu doua zile inainte. Deoarece cand plecam pe munte principiul nostru este “confort minim, pret pe masura”, ne-am rezervat doua locuri in camera de 12 persoane, unde tarifele erau cele mai mici. As fi ipocrit sa nu recunosc faptul ca ne-am fi dorit in drumetiile noastre sa putem sta doar in camere de doua locuri, dar de-a lungul timpului am fost obligati sa ne raportam si sa ne adaptam la conditiile de cazare si mai ales la situatia financiara. Asta este, nu e o rusine si nu ma feresc sa spun ca suntem o familie care face economii si nu ne permitem sa cheltuim prea mult, preferand, decat sa plecam o data pe bani multi, mai bine sa investim sume cat mai mici dar sa ne plimbam cat mai mult. Pana la urma, atat alegerea cabanei cat si a locurilor de cazare s-a dovedit una inspirata, desi sincer vorbind, ne temeam ca datorita accesului facil vom avea parte de aglomeratie. Defapt nu numarul mare ar turistilor era o problema ci ceea ce eu tot aduc mereu in discutie si anume comportamentul multora dintre ei. Din fericire, desi am inteles ca in cursul zilei fusese intr-adevar foarta multa agitatie, odata cu incheierea programului instalatiilor de transport pe cablu, in zona s-a asternut linistea iar cei ce urmau sa ramana peste noapte la cabana s-au dovedit a fi oameni civilizati (cred ca mai mult de jumatate din ei erau straini). Asadar temerile ne-au fost inlaturate si ne-am putut bucura de o cazare pe gustul nostru, intr-o cabana ce ne-a depasit asteptarile.

Inca de la usa am fost intampinati de doamna Nuti (sper ca imi aduc bine aminte numele), cabaniera ce se ocupa de aceasta unitate, o doamna amabila, modesta, fara aere de sefa, care s-a purtat cu noi ca si cum ne-ar fi cunoscut de-o viata. In timpul petrecut aici am stat la discutii mai bine de o ora, ne-a condus si ne-a aratat cabana, ba mai mult, la solicitarea mea a adus cheile si ne-a aratat una din camerele de la etaj (singura care era libera la acea ora). In concluzie, ne-a facut placere sa o cunoastem pe aceasta doamna care stie cum sa se poarte cu turistii. Si, cu riscul de a depasi pragul modestiei, marturisesc ca mi-a picat bine ceea ce ne-a spus si anume ca ii place mult sa stea de vorba cu oamenii insa de multe ori nu prea are cu cine. Dar sa trecem mai departe si sa va spun cate ceva despre cabana.

LOCALIZARE Cabana Miorita este amplasata pe muntele Furnica, la sud de varful cu acelasi nume, la o altitudine de 1960 de metri, la aproximativ 100 de metri sud de refugiul Salvamont si statia telecabinei Sinaia-Cota 1400-Cota 2000, respectiv la nord-est de statia telescaunului Cota 1400-Cota 2000. Pozitia este una foarte buna deoarece in zona sunt partiile de schi, de aceea in timpul iernii este un loc foarte cautat.

ACCES Cea mai usoara modalitate de a ajunge la cabana este folosirea telecabinei Sinaia-Cota 1400-Cota 2000. Tot din Sinaia se poate urca cu masina pana la Cota 1400 si de aici cu telescaunul. Pentru amatorii de mers pe jos, se poate alege unul din cele patru trasee marcate ce se intersecteaza la cabana. De la Sinaia, urmand banda rosie (iar in final pe cea galbena) timp de trei ore si jumatate, de la Complexul Turistic Piatra Arsa, pe poteca marcata cu banda galbena timp de o ora, din zona cabanei Padina, timp de trei ore tot pe banda rosie si din zona lacului Bolboci, calauziti de cruce galbena. De la Bolboci si Padina nu cunosc starea actuala a marcajelor insa cele din Sinaia, respectiv Piatra Arsa sunt foarte bine marcate si usor de urmarit (in curand voi face si o descriere a acestora).

GENERALITATI Miorita este o cabana mai veche dar care a trecut printr-un amplu proces de modernizare, proces care din cate am inteles nu s-a finalizat inca. Este structurata pe patru nivele: la primul gasim barul, sala ce gazduieste masa de tenis, cea de biliard si camera de 12 locuri, la urmatorul este restaurantul iar la ultimele doua sunt restul camerelor, impartite astfel: la nivelul trei sunt opt camere, toate cu baie proprie -cate una de sase, cinci, trei locuri si restul de doua locuri, iar la ultimul nivel sunt sase camere, cu baie comuna –doua de sase locuri si patru de doua (sper ca planurile cabanei sa fie corecte). In fata intrarii principale (mai este una in spate, la aleea ce duce la telecabina) se poate sta la o terasa. Se pare ca in viitorul apropiat, aceasta unitate se va imbogati si cu o piscina (spatiul deja exista). Cabana beneficiaza de centrala termica proprie, ce asigura incalzirea pe timp friguros si apa calda permanent.

RESTAURANT Este constituit din doua sali ce comunica intre ele, destinate una fumatorilor, alta nefumatorilor. Pe prima nu am vazut-o cum arata dar cea destinata celor ce nu fumeaza mi-a placut. Este un spatiu destul de incapator, cu mobilier din lemn masiv, cu o priveliste frumoasa, in special de la mesele situate langa geamurile ce acopera doua din laturile salii. Decorul este completat de foarte multe ghivece cu plante, chiar cabaniera auto-intitulandu-se “o mare iubitoare de flori”. Pentru o unitate incadrata “restaurant” (la modul general) meniul nu este unul foarte bogat, insa tinand cont ca vorbim de o unitate situata la aproape 2000 de metri altitudine, consider ca este mai mult decat suficient. Si la preturi, care se ridica la nivel de restaurant, as invoca acelasi motiv al locatiei. Din pacate am pierdut hartia pe care imi notasem o mare parte din aceste preturi. Imi aduc aminte ca noi am platit 46 de lei pe doua pulpe (nu “ciocanele”) de pui la ceaun, un piept de pui la gratar (parca 8 lei/100 g), o portie de cartofi prajiti si una de cartofi natur (4 lei fiecare), o sticla de suc si una de bere, ambele de 0,5 litri. A fost singura masa pe care am servit-o aici si care ne-a placut (pe langa faptul ca am mancat pe saturate). Cu reprosurile voi reveni mai tarziu.

CAZARE Despre amplasarea si structura spatiilor de cazare de la etaj deja am vorbit. Personal, din acestea nu am vazut decat o singura camera (de doua persoane, cu baie proprie) despre care pot spune doar atat: curata, dotata cu televizor si dulap de haine, ferestre destul de mici, prosoape si sapun la baie. Baile au dus, chiuveta cu oglinda si WC (vas).

Camera in care noi am stat este, asa cum au numit-o cei de aici, “camera de urgente”. Este vorba despre cea de 12 locuri, unde de obicei vin cei ce nu au prea mari pretentii, care vor doar un pat si un adapost, la pret minim. Sper ca nu deranjez daca afirm ca este camera pentru muntomani. Pe langa celelalte lucruri bune, faptul ca desi a fost modernizata, cabana beneficiaza si de acest spatiu, face ca aprecierile mele sa creasca. Punctul forte al camerei il constituie baia proprie. E drep ca in comparatie cu celelalte bai, aici para de dus este comuna cu chiuveta si nu exista cadita, dar nu trebuie neaparat sa o si folosesti. Noi, de exemplu, am facut dus fara nici o problema la una din baile de la etaj. Cat despre curatenie, nimic de reprosat. Ca o concluzie, facand o comparatie cu alte locatii de acest gen, pot spune ca raportul pret/calitate este bun. Am stat in alte cabane, la comun, pe aceeasi bani dar in conditii net inferioare. Trebuie sa marturisesc ca aici, desi erau 12 paturi, defapt nu am stat la comun, avand toata camera la dispozitie. Mai pe scurt, am fost singurii care am fost cazati aici, restul umpland camerele de la etaj. De aceea am si spus la inceput ca am fost inspirati. Oricum, suntem obisnuiti sa dormim si la comun dar cu atat mai bine ca am stat doar noi doi. Sincer, nu ne-am suparat (glumesc).

Odata cu preturile la restaurant s-au dus si preturile la cazare. Stiu sigur ca pe noi ne-a costat 26 de lei de fiecare si ca cele mai scumpe sunt cele din camerele de doua locuri, cu baie proprie, care scot din buzunarul turistului 57 de lei de persoana. Imi aduc aminte ca in camerele de doua persoane (fara baie) locul costa 47 de lei iar in cele de sase (tot fara baie proprie) 36 de lei. La restul camerelor nu imi mai aduc aminte. Si pentru a incheia cu ceea ce tine de tarife, as mentiona ca ora pentru inchirierea mesei de tenis sau a celei de biliard costa 10 lei iar pentru table, sah, remy trebuie platiti 3 lei.

ASPECTE NEGATIVE Inca de cand am ajuns, inainte de a intra in cabana, am vazut ceva ce nu mi-a placut. In partea stanga a constructiei s-a amenajat un spatiu unde iarna se organizeaza un snow-park. Cum terenul era in panta, a trebuit umplutura pentru aducerea lui la acelasi nivel. In prezent, inspre vale, se vede molozul cu care s-a facut aceasta umplutura. Parca ar fi o imagine de pe santier, care nuse integreaza deloc in peisaj. Cred ca ar fi fost mult mai indicat daca se facea un zid de sustinere sau sa se fi pus niste parapeti, orice altceva dar nu acele resturi. Si privitor tot la aspect (ce sa fac, tin la acest punct, imi place sa ved ordine), in partea cealalta a cabanei erau depozitate diverse materiale si obiecte, adica era o magazie in aer liber, care de asemenea nu dadea bine privirii. Nu ar fi stricat o incapere in care sa se depoziteze toate acestea.

Un alt repros ar fi acela ca la restaurant nu era decat un singur ospatar, care parea depasit de situatie, in conditiile in care nu erau ocupate decat cam un afert din mese. Dupa cinci minute in care am vazut ca nu ne baga nimeni in seama, ne-am luat singuri meniurile. De abia dupa 20 de minute a venit sa ne ia comanda, in acest timp plimbandu-se mai mult prin sala destinata fumatorilor sau chiar fiind preocupat sa vorbeasca la telefon. E drept ca nu imi amintesc sa mai fi vazut ospatari pe la cabanele de munte dar cred ca, in aceste conditii, si aici era mai bine daca se folosea stilul bufet (romanesc). Macar asa nu mai existau pretentiile de a fi servit promt.

Cam acestea au fost lucrurile pe care le-am avut de spus despre cabana Miorita. Deocamdata, din punctul meu de vedere, aceasta unitate se situeaza peste nivelul celorlalte cabane de altitudine din Bucegi (Caraiman, Babele, Omu) dar si aici ar fi loc de mai bine. Oricum, chiar daca timpul a fost scurt, atat cat am stat noua ne-a placut si ne-am simtit mai bine decat ne asteptam. Speram sa reusim sa venim si cand se va asterne zapada, deoarece sunt ferm convins ca in anotimpul alb, zona este si mai frumoasa.


[fb]
---
Trimis de urjanclaudiu in 19.08.11 17:18:37
Validat / Publicat: 19.08.11 18:33:25
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5267 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana si statia de telecabina, vazute de pe drumul ce urca de la Cota 1400
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

Admin
[19.08.11 18:40:16]
»

Excelent, impresionant review.

Cu alte cuvinte, in nota cu care ne-a obisnuit (si) acest autor

Multumiri, claudiu, in numele celor multi care vor gasi deosebit de utile informatiile prezentate mai sus.

Marian Preda
[19.08.11 20:03:40]
»

Salut Claudiu!

Felicitari pentru minunatul rw!

Intr-adevar, impresiile tale, sunt de bun augur.

Sub aceste auspicii, m-ai trimis un pic in timp, deoarece am trecut si chiar am poposit in aceasta cabana, pe la sfarsitul anilor '90.

Observ (... si prin fotografiile tale elocvente), multe schimbari in bine, chiar daca inerent, mai apar si ,,aspecte negative ''.

Mai facut sa zambesc usor nostalgic, amintindu-mi ca, dorind sa ne facem un gratarel la plita cabanei, sotia administratorului a refuzat ciocolatele ca drept recompensa si ne-a sugerat ca cel mai de pret dar, ar fi sa-i lasam cele 8 paini la plecare, oferindu-ne in schimb o mamaliga!

F. Util rw, deci...

Vacante Frumoase!

rentea
[19.08.11 22:44:46]
»

intr-adevar, un review excelent. aspectul de "constructie neterminata" din pacate il cam gasim pe la multe din cabanele de prin bucegi, pacat... nu e mare lucru sa maschezi cumva un parapet de beton sau o magazie...

descrierea ta, excelenta!

nu ar fi fost rau sa vedem si noi ce au avut de spus ceilalti colegi... , din ce in ce mai putin inteleg cenzura asta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.08.11 18:40:57]
»

Bravo Claudiu! Din tot ce scrii (și nu mă refer numai la review-ul de față), din părerile exprimate cu bunăvoință, chiar și atunci când ar fi loc de critică, din dovada de modestie demnă de toată lauda cu care pornește la drum familia ta

confort minim, pret pe masura

, cred că pasiunea ta pentru călătorie a trecut pragul unui simplu hobby. Cred că ești cu adevărat un călător care știe să se bucure de orice drum, fie el o autostradă ultramodernă sau o biată uliță de țară, un călător care știe să prețuiască natura și oamenii așa cum sunt ei, mai buni sau mai răi, fără a avea prejudecăți și etichete preconcepute.

Felicitări, a fost o plăcere să citesc rândurile tale!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
urjanclaudiuAUTOR REVIEW
[20.08.11 19:56:16]
»

In primul rand multumiri tuturor pentru felicitari. Ma bucur ca v-a facut placere sa cititi acest review.

mariana.olaru, cele scrise de dumneavoastra m-au impresionat profund si m-au lasat fara cuvinte. Va multumesc din suflet

Alina Morar
[20.08.11 22:48:12]
»

Imi place!

Si eu in calatoriile mele am cautat sa am un pat si un dus... restul n-a mai contat, atata timp cat eram in concediu, week-enduri, am dormit si in masina si in cort si la pensiuni si la hoteluri de 4 stele... peste tot a fost frumos atata timp cat eram la munte sau intr-o zona pe care abia asteptam sa o descopar.

Stii unde cred ca ti-ar placea mult, daca nu ai si fost? La Padis, in Apuseni. Nu sunt munti care ies in evidenta prin altitudini, ci prin frumusete, puritate, unde inca omul nu a distrus natura. Si cate pesteri, chei, avene si alte atractii ascund acesti munti...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
santana*
[21.08.11 00:07:11]
»

Claudiu, ia de bun faptul ca te-am citit/votat! Daca vrei sa stii, discutia dintre webmasterZERO si mine nu are legatura cu tine. N-as vrea sa crezi ca am zis cine stie ce! O sa-l rog acum/aici pe mister ZERO sa-si stearga ecoul ca nu vreau sa se dea loc la alte interpretari. Felicitari sincere din partea mea!

Admin
[21.08.11 00:27:37]
»

Ok. Cele doua interventii ale echipei de moderare au fost sterse (si ele).

Din cate "stiu" despre tine, @zapacitule, POTI sa sesizezi eventuale interpretari pe care nu doar ca nu le-ai fi dorit, ci chiar ai fi vrut sa le excluzi, asa ca te invit la o recitire a textelor pe care le vei scrie, pe viitor, inainte de a apasa butonul TRIMITE.

urjanclaudiuAUTOR REVIEW
[21.08.11 05:59:07]
»

santana, nici prin cap nu mi-a trecut ca ati fi scris cine stie in legatura cu mine. Si, pana la urma, chiar daca ar fi fost asa, suntem oameni si ar trebui sa stim sa acceptam pe langa laude si reprosuri, critici, sfaturi. Cel putin pentru mine, toate sunt binevenite si din fiecare vreau sa invat cate ceva.

Va multumesc inca o data si sper sa va faca in continuare plecere sa imi cititi review-urile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
urjanclaudiuAUTOR REVIEW
[21.08.11 06:20:18]
»

Alina Morar, inca nu am ajuns in muntii Apuseni dar sper ca in viitor sa am ocazia sa cunosc si acele locuri. Am auzit numai cuvinte de lauda din partea celor ce au fost pe acolo, oameni care nu cauta lux ci doar un colt de relaxare. Cat despre inaltimile muntilor (gandind in general), pentru mine nu au nici o valoare daca acel munte nu si-a pastrat frumusetea naturala. Probabil deja v-ati dat seama din review-urile mele ca imi displace interventia "agresiva" a omului asupra naturii si critic acest aspect ori de cate ori am ocazia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lumis66
[21.08.11 22:01:08]
»

Felicitari Claudiu.

Ai descris foarte bine cabana. Vreau doar sa adaug ca ultimul nivel este mansarda. Acolo am fost noi cazati, intr-o camera de doua locuri (un pat matrimonial) in care aveam si televizor dar de care n-am avut nevoie. Baia este comuna dar este moderna cu faianta, gresie, chiuveta, wc (vas) si dus. Ce mi-a placut la camera a fost faptul ca avea geamul fix in tavan, deci din pat vedeam stelele, dar are si un dezavantaj - daca bate tare vantul se aude tabla de pe cabana.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, Lumis66, Marian Preda, mariana.olaru, rentea, santana*, urjanclaudiu, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Miorița (1960 m):

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051641941070557 sec
    ecranul dvs: 1 x 1