ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2011
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 26.05.11
STATUS: GOLD
LUNA
AUG-2011
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul Balcic - traditional bulgaresc

TIPĂREȘTE

Se pornise aseara o ploaie torentiala cand am iesit de la serviciu. Aveam o umbrela mare si chiar si asa nu facea fata. Pana la metrou e ceva de mers asa ca sotul meu a venit cu o idee excelenta. A zis hai mai bine pana se opreste ploaia sa intram la un restaurant sa mancam. Chiar ne era foame. Asa ca fiind pe Calea Dorobanti (intersectia cu Stefan cel Mare) am intrat la Restaurantul Balcic, unde mai fusesem si cu alte ocazii.

Ne-am asezat in salonul pentru nefumatori. Ca de obicei, nu e deloc aglomerat, cel putin in timpul saptamanii seara. Mai multa lume e in salonul pentru fumatori. Restaurantul are si terasa, acoperita, dar nu era nimeni pe terasa, afara fiind destul de racoare.

Inauntru locul e intim, putin intunecat, iar decorul chiar iti da impresia ca esti in Balcic, in vecinatatea castelului Reginei Maria. Am ales aceeasi masa la care stam de obicei, de doua persoane, langa semineu (nu era aprins :).

A venit imediat cineva si ne-a adus meniurile. Le-am rasfoit si cand a venit sa ne ia comanda am inceput sa cerem cateva detalii despre anumite preparate. Meniul este mai multe limbi (romana, engleza si bulgara). Ne-ar fi interesat o salata de vinete ca antreu, una traditionala pentru ca trecusem pe strada prin ploaie si am simtit miros de vinete proaspat coapte si ni s-a facut pofta. Erau doua salate care contineau vinete (Kiopolo - salata de vinete coapte cu rosii si Balcic - vinete coapte, ardei copt, rosii coapte, usturoi si patrunjel - se serveste calda). Am cerut pana la urma o salata Kiopolo (13 RON) despre care am inteles ca ar fi ca salata noastra traditionala si doua lipii bulgaresti calde (6 ron/bucata), una cu cascaval si cealalta cu usturoi.

Am vazut in meniu ca au si o oferta pentru pranz, la 19 lei in care iti poti alege o supa/ciorba, un felul doi si un desert din cate 3 optiuni la fiecare categorie.

Pentru felul urmator am luat Frigarui de pui la gratar Rusalka (cu cartofi prajiti si legume prajite la ceaun) (38 RON - 700 g), iar ca desert tort Regal (12 RON). De baut o apa minerala si una plata (10 RON, adica 5 RON/sticla 500 ml).

Salata de vinete a ajuns repede. Am analizat-o si ne-am gandit ca poate dupa cate intrebari am pus despre salata ospatarita s-a incurcat si ne-a adus pana la urma salata Balcic in loc de Kiopolo pentru ca nu parea a fi traditionala salata de vinete pe care o facem noi acasa. Vinetele erau taiate cubulete, amestecate cu rosii si se simtea o tenta de usturoi. N-am mai intrebat ce salata a fost pentru ca am devorat-o instant, a fost delicioasa. Iar lipiile aburinde o placere. (vezi pozele).

Dupa ce am terminat aperitivul, la vreo 10-15 minute au aparut si frigaruile. Intre timp ne-am delectat cu muzica foarte placuta, nu mi-am dat seama daca era bulgareasca sau greceasca, dar oricum iti dadea impresia ca esti in concediu, in vacanta.

Frigaruia a venit pe o tepusa mare, lunga (n-am mai apucat sa-i fac poza). Carnea si legumele au fost asezate pe platou de pe frigaruie chiar la noi la masa. Platoul arata incredibil si este suficient pentru doua persoane. Intr-o parte erau cartofii prajiti, care mie mi se par mai mult taranesti, dar gustosi. Legumele la ceaun in partea cealalta, foarte bune. Carnea de pui bine facuta, deloc uscata, si legumele de pe frigarui - ceapa, ciuperci, ardei la fel de bune.

Am terminat si portia de frigarui si am asteptat putin pana sa ne aduca tortul (era o disputa intre ospatarite, n-am inteles de ce, si nu ne-au observat ca am terminat, fiind prea ocupate cu cearta si galagia).

A venit apoi si felia de tort, de ciocolata cu nuci si scortisoara. Era gustos, putin cam tare, dar deloc gretos, cu gust intens de ciocolata. Am gasit printre el si niste cuisoare aromate.

Am cerut apoi nota care a venit rapid, un total de 85 RON.

Am platit si am iesit afara unde ne astepta, evident, ploaia, la fel de torentiala ca atunci cand am intrat, ca doar nu era sa se opreasca pentru noi :).

Dar parca dupa ce mancasem asa bine nu ne-a mai pasat de ploaie, si am ajuns rapid la metrou.

In concluzie, si de data asta mancarea la restaurantul Balcic nu ne-a dezamagit, asa ca vom reveni si cu alte ocazii, cu siguranta.

PS. Am adaugat si pozele de data trecuta cand am fost si am mancat Kebab ca la Balcic (din carne de pui cu cartofi prajiti, preparat la cuptor in vas de lut) (32 RON 450 gr.) si salata de varza.

Site-ul restaurantului: http://www.restaurantbalcic.ro

Meniul il puteti vedea aici: http://www.restaurantbalcic.ro/files/meniu_05.03.2011. pdf


[fb]
---
Trimis de cintus in 11.08.11 11:18:03
Validat / Publicat: 11.08.11 12:10:13
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2823 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cintus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Kebab ca la Balcic, lipie si salata de varza (asta am mancat data trecuta prin martie 2011)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[04.11.17 13:27:10]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058502197265625 sec
    ecranul dvs: 1 x 1