ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 27.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2009
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Palatul Hofburg - un loc care merita vizitat

Ilustrație video-muzicală
André Rieu - Künstler Leben (Artists' Life), [Johann Strauss - fiul]
TIPĂREȘTE

Palatul Hofburg, situat in centrul Vienei, este cu siguranta unul dintre cele mai apreciate atractii turistice ale orasului. Ajunsi aici am facut turul apartamentelor imperiale, muzeului lui Sissi si Colectiei de argintarie. Biletul pentru cele 3 parti a fost 9.90 euro (pentru celalalte parti ale palatului se platesc bilete separat) si este valid timp de 2 zile, asa ca daca n-ai avut destul timp la dispozitie (se inchide la ora 5:30) te poti intoarce a doua zi. Ti se spune ca vizitarea celor 3 parti dureaza intre o ora si trei ore, depinde cat de repede te misti, in unele locuri sunt atat de multi vizitatori incat trebuie sa te opresti. Palatul e impresionant si din exterior, dar din pacate ai ocazia sa vizitezi doar o mica parte a interiorului.

Muzeul Sissi

Foarte interesant, dar, din cauza coridoarelor inguste, pline de turisti, nu am putut inainta in voie. In multe locuri se produc “blocaje” asa ca dureaza putin cam mult. S-au depus multe eforturi pentru a separa miturile de realitate in ceea ce o priveste pe Sissi. Fan al exercitiilor fizice si dietei, cauta mereu “potiuni”ciudate care sa ii pastreze frumusetea si sa o ajute sa nu se ingrase, obsedata sa aiba talia minuscula toata viata. Este descrisa ca fiind o figura tragica, dupa casatoria ei la varsta de 16 ani a avut 4 copii din care 2 au murit, si intunericul de aici parca iti transmite sentimentele de depresie pe care le-a trait in acele momente. Moartea ei a fost la fel de dramatica, ucisa la 60 de ani de un anarhist. Doar unele exponate sunt luminate, restul e destul de intunecos. Bijuteriile si rochiile ei sunt expuse aici, o copie a rochiei ei de mireasa si alte obiecte personale.

Apartamentele Imperiale

Cele 19 incaperi denumite Kaiserappartments sunt camerele folosite de familia regala, imparateasa Sissi si sotul ei, imparatul Franz Joseph, biroul, sala de audiente, dormitorul, camera de baie si sala de gimnastica a imparatesei. Majoritatea camerelor sunt de culoare alba, decorate insa cu auriu pe tavan si tapet rosu pe pereti.

Mi s-au parut fascinante decoratiunile originale si mobilierul pastrat in stare foarte buna care te transportau inapoi in epoca. Am avut audioghid, gratuit, care ne-a oferit o multime de informatii legate de istoria si arhitectura palatului. Am aflat, de exemplu, ca familia regala avea de ales la masa intre 29 varietati diferite de meniu. Am vazut patul mic de fier pe care Franz Joseph dormea in birou, dar si camerele superb decorate ale lui Sissi si multe tablouri grozave.

Colectia imperiala de argintarie si portelan -Schatzkammer-sau The Treasury in engleza

Un loc cu adevarat impresionat, plin cu “cantitati” enorme de argint, portelan si stofe. Colectiile sunt separate in 2 departamente: cel eclesiastic si cel secular. Muzeul contine cele mai importante colectii de obiecte regale din perioada medievala: bijuterii din perioada imperiului roman, sceptre, sabii, coroane, robe precum si un pocalul din agat din sec 4 care se presupune a fi Sfantul Graal. Imbracamintea bisericeasca, cusuta manual cu fir de aur, argint si matase era uimitoare- cand te gandesti cate mii de ore a durat coaserea lor!

Argintaria si portelanul aflate aici din belsug te fac sa te gandesti cat de extravagant si luxos traiau Habsburgii pe vremea aceea. Cea mai uimitoare masa (masa Milan) a fost cea in care erau expuse numeroase “decoratiuni” uriase din argint placat cu aur-o masa formala cu lungimea de 30 metri, la care se puteau aseza 140 oaspeti-ti se taia respiratia sa vezi atata bogatie la un loc. Sunt foarte multe servicii de masa din portelan nu doar vieneze ci si frantuzesti, unguresti, chinezesti si de Boemia, decorate cu motive diferite, florale, cu pasari, cadre naturale sau cladiri, dar si portrete, sau unele mai simple, infrumusetate insa cu margini aurii sau florale.

Pe langa argintarie si portelan mai sunt prezentate diferite alte obiecte folosite la servitul mesei sau prepararea ei-vase din sticla, fructiere, tavi, fete de masa si servetele monogramate, obiecte din crama regala, candelabre din aur, sticla, argint si bronz, asezate in vitrine din lemn de stejar.

La plecare se pot cumpara suveniruri din magazinul aflat la parter, majoritatea cu imaginea lui Sissi, a imparatului, a palatului dar vei gasi si faimoasele bomboane din ciocolata cu martipan Mozart.


[fb]
---
Trimis de luciaoradea in 07.07.11 09:49:05
Validat / Publicat: 07.07.11 10:57:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8817 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Palatul Hofburg- intrarea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[07.07.11 10:29:23]
»

Propun melodia postata drept fond sonor, se poate schimba!

luciaoradeaAUTOR REVIEW
[07.07.11 10:55:24]
»

Webmaster13

E ok melodia, multumesc!

johnnyredlabel †
[07.07.11 11:02:41]
»

@all: pentru cei ce nu au fost: autoghidul de care vorbeste @luciaoradea este ca un telefon (se ia de la intrare, in limba dorita), care iti povesteste tot ce vezi. E minunat! Iar la Shonbrunn e la fel. Eu, personal am fost mai impresionat de Hofburg decat de Shonbrunn, dar asta depinde de gusturi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
magdalena
[07.07.11 16:15:55]
»

@johnnyredlabel, si eu pot spune ca am "gustat" mai mult Palatul Hofburg decat Palatul Schonbrunn, mai ales colectia de argintarie si portelan m-a lasat masca si am facut nenumarate poze sugestive (click aici).

Am avut ocazia sa admir serviciile de masa vieneze, unguresti, frantuzesti si de Boemia, inclusiv colectia chinezeasca. Absolut superbe!

Palatul Schonbrunn impresioneaza prin gradinile sale, destinatia fiind a unui palat de vara (despre care am povestit aici click aici.

Palatul Hofburg a fost resedinta de iarna al familiei imperiale a Habsburgilor.

Diaura*
[07.07.11 19:33:25]
»

Magnific; iti sta inima cand vezi atata aur si cand te gandesti ca pentru ei sa foloseasca cateva sfesnice din aur era la fel de firesc cum este pentru noi sa atingem un comutator din plastic si sa aprindem lumina.

johnnyredlabel †
[07.07.11 23:00:00]
»

@magdalena: Eram aproape sigur ca avem aceleasi gusturi! Din pacate, la vremea respectiva nu am facut fotografii la interioare, insa oricum, odata ce le-ai vazut, nu ai cum sa le uiti. Si totusi, erau atatea contraste! Si am sa-ti dau un exemplu care-mi vine acum in memorie: pe langa opulenta aratata de serviciile din aur, argintarii, portelanuri, etc, pe atat de simplu, cazon, arata patul in care dormea imparatul (exact ca un simplu soldat!). Oricum, peste cativa ani, mi-am propus sa revad aceste frumoase monumente ale fostului imperiu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
luciaoradeaAUTOR REVIEW
[08.07.11 10:37:39]
»

@all

si apropo de opulenta lor ma gandesc si la faptul ca o parte din aurul ala venea si de la noi... si romanii nostri mureau de foame in timp ce ei mancau din sute de kg de aur, argint si portelan...

Dragoș_MD
[08.07.11 11:36:35]
»

@luciaoradea - ai spus exact cuvintele la care mă gândeam şi io permanent vizitând aceste locuri...

webmasterX
[21.07.15 15:35:52]
»

Mutat în rubrica "Palatul Hofburg, VIENA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

luciaoradeaAUTOR REVIEW
[21.07.15 15:39:16]
»

@webmasterX - din cate imi dau seama e ok.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, johnnyredlabel, luciaoradea, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Hofburg:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057783126831055 sec
    ecranul dvs: 1 x 1