ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 18 MIN

Marea Ionica si insulele ei superbe

TIPĂREȘTE

Marea Ionica este o mare extrem de frumoasa si de curata, de o culoare incredibila, model albastru de cerneala tip Pelikan. Ea se invecineaza cu tarmul grecesc in partea dreapta, cu marea Adriatica, talpa si tocul cizmei Italienesti la nord si cu Mediterana in rest, care spala malurile Libiei, la sud. Marea Ionica se intinde pana in sudul Peloponesului, pana la insula Kythira, considerata tot insula Ionica. Insulele Ionice sunt multe (nu asa de multe ca insulele din Egee), insa doar cateva sunt mai mari si mai cunoscute.

Cea mai renumita este Corfu sau Kerkira, insula foarte comerciala, vizitata de foarte multi turisti anual, este insula cu cel mai mare numar de locuitori permanenti, peste 100.000, dar se afla pe locul doi ca intindere. Corfu se afla chiar in dreptul granitei dintre Grecia si Albania si este si cea mai nordica insula Ionica, avand si cea mai mare influenta vestica din toate celelalte.

Arhipelagul se continua in sud cu Insula Lefkada, o insula absolut superba, dar mult mai putin vizitata decat surorile ei. Lipsa plajelor cu nisip si a hotelurilor cu allinclusive, alunga turistii pretiosi si atrage doar fanaticii frumusetii naturii splendide si ai linistii desavarsite. Lefkada e o insula mica si foarte muntoasa, aici culorile apelor plajelor din vestul insulei sunt de neegalat si creeaza o falsa impresie de aberatie cromatica a culorilor.

Kefalonia se afla la sud de Lefkada si este insula cea mai mare din arhipelag ca intindere, are si cel mai inalt varf muntos de aproximativ 1650m, este o insula mai putin vizitata, mai greu accesibila si mai scumpa ca oricare alta insula ionica. Din punct de vedere al atractiilor Kefalonia ar putea fi pe primul loc, dar interese ascunse ale proprietarilor de vile de vacanta foarte bogati de aici, pastreaza insula cat mai ascunsa de privirea ascutita a turistilor curiosi din intreaga Europa.

La sud de Kefalonia se afla Zakinthos, o insula absolut minunata, plina de vestigii istorice, de plaje superbe cu nisip fin, este incercuita de o retea de pesteri albastre si mici insulite extrem de cautate de turisti din toata lumea. Aici se afla Navaggio si sudul insulei este locul cel mai folosit de testoasele Caretta Caretta pentru a-si depune oualele.

Am vizitat toate aceste insule mari in 2010 si pot in continuare sa fac o radiografie succinta, care poate fi utila celor care stau in cumpana, pentru vacantele viitoare, celor carora le e greu sa caute in sute de review-uri de pe AFA, informatia utila si pretioasa care sa ii determine sa aleaga una sau alta din insule, celor care iubesc natura pura si frumusetile ei, celor care iubesc marea si croazierele spectaculoase pe o mare superba insa uneori foarte nervoasa (Ancamariagadea stie de ce si poate ne povesteste si noua, tuturor, intamplarile ei din croaziera pe marea Ionica).

Drumul: Noi fiind din Bucuresti, voi incerca sa redau traseul de aici. Cea mai apropiata insula Ionica de Bucuresti, ar putea parea Corfu dar, nu e deloc asa, cea mai apropiata insula Ionica de Bucuresti este Lefkada, desi se afla mai la sud de Corfu cu 75 de kilometri, Lefkada este legata de continent printr-un un pod si astfel se poate ajunge cu masina mult mai usor, in proximativ 15 ore de mers cu masina puturoasa, dar pe vreme buna la o viteza constanta medie de 70km/h prin Bulgaria si Romania si 120km/h prin Grecia. Lefkada Town se afla la 1060 de km aproximativ de Bucuresti si pana in sudul insulei la Vasiliki nu sunt mai mult de 1100 de km. Traseul este destul de clasic: Bucuresti-Ruse-Sofia-Kulata-Salonic – Egnatia Odos –Ioannina si apoi se coboara de pe autostrada spre Preveza si apoi Lefkada prin tunelul subacvatic de la Aktio-Preveza.

Corfu Town se afla la o ora si jumatate de mers cu ferryboatul din Igoumenitsa, port superb aflat pe coasta vestica a Greciei langa Albania. Se mai poate ajunge in insula si cu un ferryboat ce ajunge in sud la Lefkimi in doar o ora. Pana la Igoumenitsa se pot face cu usurinta 13 maxim 14 ore cu masina, sau 17-18 ore cu autocarul. In Grecia se merge aproape doar pe autostrada si drumul este absolut superb si plin de tuneluri extraordinare, sapate in munte. Autostrada merge chiar si pana la 1000 m inaltime si strabate tinuturi de basm, taramul ursilor si al Aromanilor, munti inalti si salbatici si trece pe langa lacuri deosebite si orase mai mici sau mai mari, insa toate pline de istorie si de vestigii, incepand cu Veria si terminand cu Ioannina si Dodona.

Kefalonia este insula cea mai inaccesibila unui concediu pe cont propriu. Excursii cu autocarul se fac foarte rar cu ocazia unor sarbatori religioase si destul de scumpe. Defapt totul e scump la aceasta insula, tot ce reprezinta insula asta, vazut din exterior e facut sa ne descurajeze in a o vizita, dar cum turistul e mereu vigilent si curios, noi ne-am pus in cap sa luam 6 nopti de cazare in vara, aici in Kefalonia, sper sa gasim cazare la un pret acceptabil, deja avem oferte la 35 si la 40 de euro studioul pe noapte in iunie. Cum se ajunge in Kefalonia: se pot face mai multe trasee, dar din Bucuresti cel mai usor e sa mergeti in Vasiliki sau Nidri din Lefkada si de acolo sa luati ferry catre Fiskardo. Cel mai usor si cel mai simplu. Apoi mai exista posibilitati mai scumpe si mai complicate si cu consum mai mare de timp si cobustibil: Se merge pana in Patras, de unde se ia Ferry de Sami, sau in Killini si se ia ferry de Poros.

Zakinthos insula superba aflata langa Peloponez este si cel mai departe de Bucuresti, se merge pana la Killini cam 1270 km si de acolo se ia ferry pana in capitala Zante town. Pana in Killini se poate merge pe doua trasee, sau chiar 3 daca se face un ocol pana in Athena. 1. La dus noi am mers pe Egnatia pana la Ionnina si apoi in jos pe la Arta-Agrinion – Rio-Antirio –Patras –Killini. Iar la intoarcere am mers pana in Patras apoi am mers pe malul canalului prin nafpaktos, pana la Itea (in apropiere se afla ruinele de la Delphi si fostul buric al lumii) de unde am inceput urcusul in munti pana la Lamia apoi pe autostrada dintre cele doua capitale grecesti, se ajunge cu usurinta la Salonic. Drumul din Itea pana la Lamia este absolut superb, plin de curbe si peisaje extreme.

In Zakinthos se organizeaza si excursii cu autocarul care dureaza intre 21 si 24 de ore, deci rabdare si tutun celor care merg cu autocarul acolo!

Care e cea mai frumoasa insula Ionica? Nu pot spune cu precizie care insula e cea mai frumoasa, sau macar care mi-a placut mie cel mai mult, fiecare in felul ei este foarte frumoasa, foarte deosebita si merita o vacanta cat mai lunga. Specificul insulelor Ionice este faptul ca sunt foarte muntoase, dramatice si dispun de drumuri deosebite cu peisaje de neinchipuit. Un alt lucru specific este vegetatia abundenta si foarte deosebita de ceea ce cunoastem noi, care imbraca muntii deosebiti pana in apropierea marii. Un alt lucru specific este culoarea apei marii care este un albastru inchis ca de cerneala, cum am mai spus, dar si culorile deosebite de bleu deschis, metalizat si electric de pe plajele deosebite din Lefkada, sau de la Navagio, ori Myrthos.

Cele mai multe vestigii si locuri de vizitat, taverne si hoteluri de lux sau mai putin sunt clar in Corfu, unde am avut doua sejururi deja si inca mai avem multe de vazut, dar aici nu exista plaje cu apa bleu metalizat si nici nu sunt cele mai bune plaje cu nisip, in schimb Corfu are cele mai frumoase peisaje ce alatura muntele si marea la un loc si probabil cele mai grele si intortocheate drumuri.

Lefkada are nenumarate plaje extrem de salbatice, cu apa cea mai frumoasa din arhipelag, dar nu exceleaza in nisip pe aceste plaje, ca sa nu spun ca nu e deloc, in vestigii istorice sau hoteluri de lux, fiind vizitata mai mult de turisti ce prefera natura, linistea si frumusetea marii.

Kefalonia are de toate astea si vestigii si biserici si pesteri si plaje extraordinare, dintre care Myrthos iese in fata, prin frumusete si culorile deosebite, si munti foarte frumosi si inalti, dar e scumpa si mai greu accesibila.

Zakinthos e o insula relativ mica si care are in posesie cea mai fotografiata si mai greu accesibila plaja din Mediterana, gasim aici de toate si vestigii si munti si o capitala frumoasa, dar si preturi mult mai accesibile, iar in plus apa e mai calda ca in oricare alta insula Ionica, fiind si cea mai sudica din cele vizitate de noi.

Malul grecesc al marii Ionice: se intine de la nord de la granita cu Albania si pana in sudul extrem al Peloponezului. In nord cea mai importanta localitate este Igoumenitsa, punctul terminus al superbei autostrazi Egnatia Odos, ale carei trasee au fost inventate prima data de romani si leaga astazi Istanbulul de Salonic si de Igoumenitsa portul grecesc ce face legatura cu Italia.

Igoumenitsa este un port extrem de important, de aici se poate ajunge in Corfu Town sau in Lefkimi, dar si in multe porturi din estul Italiei cum ar fi: Brindisi, Bari, Ancona sau Venetia si in insulele invecinate Kefalonia sau Paxi. Igoumenitsa se afla la poalele muntilor intr-un superb golf creat de marea Ionica.

Mai jos se afla o alta localitate cu un mic port si plaja frumoasa de nisip numita Plataria, mai la sud gasim o localitate destul de importanta numita Syvota. Aici se fac croaziere din Corfu si de aici pleaca magistrala electrica submarina, catre insula noastra fara de resurse. Localitatea dispune si de plaje frumoase in apropiere, una dintre ele Bella Vraka aduce aminte de o celebra plaja din Creta, fiind defapt o prelungire a malului catre o mica insula verde, unde se poate ajunge pe jos cu piciorul prin apa. Tot in apropiere de Syvota exista plajele frumoase Savia, Mega Ammos, Mega Drafi si Agia Paraskevi.

La sud de Syvota malul e foarte deluros dar ofera si alte cateva mici plaje superbe din loc in loc pana la mareata plaja Valtos, situata langa Parga.

Parga este o mica, dar superba localitate port, cu puternic accent turistic fiind poate oraselul cu cei mai multi turisti pe metru patrat pe care l-am vazut in vara asta. Parga se intinde pe trei golfulete si dispune de un port foarte frumos si trei plaje cu apa extrem de albastra si transparenta. In larg sunt cateva insulite foarte apropiate de mal, pe fiecare din cele mai mari regasindu-se si cate o mica bisericuta. Orasul este amplasat in amfiteatru, toate cladirile sunt parca aranjate una sub alta si gasim aici o multime de mici hoteluri si studiouri, iar portul e plin de taverne superbe si baruri foarte dragute.

Am gasit aici turisti din toata europa mai putin romani, era o foiala de nedescris, fiecare alerga in sus sau in jos cautand sa vada, sa faca tot ce se poate, zeci de nemti si olandezi la varsta a doua alergau cu aparatele foto in maini si doreau sa urce in trenuletele care faceau curse catre cele doua atractii de sus din deal: morile de apa si castelul bizantin, sau resturile lui. Parga ar merita o vacanta intreaga si ofera multe locuri de cazare la preturi nu tocmai mici. Casele din Parga nu sunt ca in alte locuri: aceleasi culori eventual albe cu acoperis de tigla rosu, din contra sunt ca un mozaic de la alb la crem toate nuantele, galben, rosu aprins, grena si vernil deci e un curcubeu de culori ce spoiesc dealul pe care s-a urcat orasul. Multe din casutele din Parga asigura cazari luxoase si de buna calitate sau ascund taverne sau restaurante scumpe si de calitate.

Portul este relativ mic si destul de aglomerat, situat in golful cel mai mare al orasului si are un singur ponton de beton, unde sosesc navele mai maricele de croaziera ca a noastra. Am uitat sa precizez noi am ajuns aici pe apa in croaziera Paxos-Parga care defapt era invers Parga – Paxos. Suprinderea majora este aici culoarea apei deosebit ce bleu si extrem de curata si clara si la adancimi destul de mari.

Plaja principala a orasului se numeste Krioneri Beach si este extrem de aglomerata, cu nisip fin si pe mal si in apa insa dupa 10-15m in apa apar ceva alge sau ceva inchis la culoare, pietre nu stiu ce se vede acolo. In stanga, dupa o stanca uriasa exista inca o plaja mai mica numita Piso Krioneri Beach, adica in spatele plajei Krioneri.

In dreapta orasului pe mal este un deal de cateva zeci de metri inaltime in varful caruia sunt ruinele unui vechi castel venetian, daca ai curajul sa urci acest deal vei descoperi peste el o plaja absolut superba, Valtos beach foarte intinsa aproximativ 1 km si destul de lata, care nu e asa de aglomerata, are toate dotarile posibile si are nisip peste tot si apa extrem de curata si limpede. Din portul din Parga exista curse de taxiboat care te duc si te aduc la plaja Valtos in contul a cativa euro de persoana.

Strazile din Parga sunt foarte inghesuite si pe ele urca sau coboara continuu multe autocare cu turisti, locuri de parcare nu am vazut deloc, toata lumea parcheaza pe soseaua nationala sau pe o straduta un picut mai lata din oras.

Soseaua ce trece prin Parga duce mai departe in sud la Amoudia o alta mica statiune mai putin cunoscuta ce dispune de o plaja superba si mai apoi la o plaja extrem de lunga si superba numita Vrachos beach, unde se gasesc cateva hotelase si studiouri ce ar putea oferi o vacanta fara de stres oricui are nevoie. In continuare sunt plaje foarte intinse pana in Preveza aproape, localitate de retragere pentru pensionarii europei. Preveza se afla in buza unui golf imens aproape inchis si are port in interiorul golfului respectiv. Din Preveza se trece catre Lefkada pe sub apa printr-un tunel subacvatic, primul prin care am trecut vreodata, lung de 1.6 km si care are un pret de trecere de 3 euro pentru fiecare autovehicul.

Mai jos de Preveza malurile sunt destul de stancoase si nu mai sunt plaje sau statiuni spectaculoase pana in Patras care este un mare port al Greciei situat in buza canalului Corinth. Tot in apropierea Patrei exista minunea moderna, podul de la Rio-Antirio. Foarte ciudat e ca nici de aici in jos nu avem plaje pana la Killini unde gasim plaje foarte multe, foarte frumoase, lungi si cu nisip extrem de fin, tot aici sunt si cateva resorturi deosebite apartinand unor lanturi cunoscute din Grecia si de pe glob.

Mai jos de Killini nu am fost deloc dar va pot spune ca nu e chiar nimic spectaculos pe malul marii ionice de la Killini in jos inafara de cateva localitati cu plaje mai mult sau mai putin frumoase cum ar fi Pilos, Gialova sau Methoni.

Corfu: voi fi scurt aici, am mai scris despre Corfu mult si as mai scrie inca pe atat. Insula m-a fermecat pe loc din cauza vegetatiei abundente a muntilor deosebit de dramatici, a drumurilor spanzurate pe munti deasupra marii si a peisajelor extrem de spectaculoase ce se gasesc la fiecare pas.

In primul rand capitala Corfu town sau Kerkira town este un oras superb incredibil de frumos si chiar maricel pentru o insula. Gasim aici influentele tuturor cotropitorilor din toate timpurile cunoscute: bizantini care au construit fortareata veche, venetieni care au construit fortareata noua si orasul vechi, francezi, englezi si turisti contemporani care fac si ei ce pot. Partea veche a orasului se vede excelent din ambele fortarete, este pastrata cat se poate fara a fi renovata si ascunde multe sute de case model venetian cu cate 3 maxim 4 etaje, fost viu colorate acum doar decolorate, decojite si care ascund in interior multe birouri si magazine de tot felul la parter, dar si locuintele multor greci din oras.

Intre fortareata veche situata pe malul marii si partea veche a orasului se afla o imensa parcare de jur imprejurul unui un parc frumos cu palmieri si o spianada unde se poate bea un frappe sau o cafea la un pret promotional de la 10 euro in sus. In partea veche te poti pierde cateva ore cautand suvenirul perfect sau doar cascand gura la produsele uluitoare ce se gasesc pe acolo. La fievare 10m se regasesc magazine de produse sculptate de mesteri locali din lemn de maslin. Orice forma existenta pe globul pamantesc si chiar si cele inchipuite doar de mintea omului, se pot gasi mesterite din lemnul copacului national, aici pe insula unde exista mai mult de 1.000.000 de maslini unii foarte, foarte batrani.

Exista si magazine obisnuite de alimente sau tot felul de produse uzuale, dar si de arta sau bijuterii scumpe din aur sau argint. Ce m-a incantat aici cel mai tare au fost: venetian well (fantana venetiana) aflata intr-o piateta superba, ca din secolul XVI parca si o tulpina de vita de vie ce urca pana la etajul 3 al unui balcon si acolo avea frunze si struguri chiar multi, folositi pe post de copertina. In plus tavernele mici cu mese direct pe strada, pe unde mai trec nebuni cu motoretele lor sau masini de marfa, adauga un plus de farmec locului acestuia incantator de-a dreptul, dar si sufocat de turisti avizi aflati in cautare, in orice sezon, si lipsit total de locuri de parcare.

Corfu dispune pe langa capitala sa incredibila de cateva statiuni foarte frumoase cu peisaje deosebite si foarte greu de uitat pentru oricine. Dupa mine acestea ar fi Paleokastritza, Agios Gordios, Kassiopi, Ipsos, Barbati, Sidari, Peroulades, Agios Stefanos, Arrilas, Ermones, Pelekas si multe altele pe care le-am uitat.

Cea mai renumita datorita peisajului si imbinarii cu mult succes a muntelui cu plajele si culoarea marii deosebita, este Paleokastritza, despre care va puteti convinge singuri aici: click aici, aici se gaseste si un tur 360 de grade superb cu poze incredibile si culori fantastice. Paleokastritza e un sat destul de mic cu destul de putine oferte, dar intins si labartat pe 6 golfuri superbe in vestul insulei. Plajele sunt destul de pietroase si apa poate fi deosebit de rece din cauza curentilor, dar peisajele de aici fac toti banii din lume.

In Paleokastritza exista un port destul de marisor ce se numeste Alipa, de aici pleaca Submarinul galben si inca cateva vase cu fundul de sticla. Sincer in golful respectiv nu am vazut nici o miscare de animal marin de nici un fel si nici urma de planta sau orice.

In Paleo exista si cateva hoteluri unele cotate la 4 stele dar cu mobilier destul de vechi si conditii sub stelele afisate, dar si cateva studiouri sau hotelase mai micute ce pot oferi conditii mai bune, problema aici e ca dupa o anumita ora nu mai ai ce face, locul devine extrem de linistit, odata cu diasparitia sutelor de turisti adusi cu autocarul aici in excursie.

Intr-o margine a statiunii se afla manastirea, urcata pe un deal, de unde ai din noua cateva pesaje deosebite si posibilitatea sa mangai una din cele 50 de pisici ale maicutelor. Manastirea e deosebita, foarte veche si bine ingrijita, exista si un magazin cu diverse obiecte de cult sau suveniruri.

Din Paleo se poate urca cu masina sau pe jos in Lakones un mic sat cocotat sus pe munte, deasupra statiunii si unde se afla mai multe carciumi, ce ofera privelisti de vis. De aici se poate ajunge la Angelokastro, care este un vechi castel Venetian folosit la paza in special, pentru ca e situat sus pe o stanca si de aici exista vizibilitate perfecta asupra marii Ionice. La Angelokastro se poate ajunge si pe o carare de pamant si urcand din Paleokastritza cu piciorul. Castelul nu e deschis decat pana in ora 15.00 si intrarea costa cativa euro. Se urca din parcare destul de serios pe niste trepte din piatra apoi se intra pe poarta bine pastrata, sau refacuta care dupa 15.00 se fereaca cu un imens lacat model ludovic xv - made in china...

Castelul e mai mult o ruina insa sunt doua urme de foste bisericute si urmele unor morminte sapate in piatra, se vad bine urmele de ziduri peste tot. Tot ce e mai superb aici este vederea incredibila asupra orasului Paleokastritza in stanga si a malurilor inspumate, a insulei Corfu in dreapta castelului.

Agios Gordios este statiunea sau satul in care am avut doua sejururi si despre care am scris si un review, nu mai revin aici insa, doar va invit din nou sa veniti aici in vizita spre seara, pentru a putea admira apusul si a lua masa la una din multele taverne de pe malul marii.

Al treilea orasel ca frumusete este dupa mine Kassiopi, statiune maricica aflata in nordul estul insulei. Aici vin numai turisti straini, romani daca sunt e o intamplare sau sunt in vizita. Strazile din Kassiopi sunt foarte frumoase si aici gasim din plin cazari si taverne, agentii de turism la fiecare pas, magazine destule si baruri simpatice si atragatoare. In Kassiopi exista si un port foarte frumos, asemanator oarecum cu cel din Fiskardo (Kefalonia). Tot aici avem si ruinele unui castel bizantin, cocotate pe un deal aflat chiar in oras. Exista si 2-3 plaje dar mai micute insa deosebit de frumoase.

La sud de insula Corfu avem cele doua surori Paxos si Antipaxos. In Paxos am ajuns si noi pentru 2 ore in croaziera si am luat pulsul superbului orasel statiune Gaios.

Paxos e o insula mica de 10 km lungime maxima si 3.3 km latime, insa cu toate astea are doua capitale: Gaios si Lakka. Gaios este si portul cel mai important din insula, un port mai ciudat ca altele, pentru ca foloseste drept port un canal linistit dintr-un golf natural oferit de o alta mica insula deluroasa, St Nikolas, adica o insula care tine la piept o alta insula, care la randul ei are un mic pui, insula Panagia.

Gaios este absolut superb si foarte pitoresc, aici se gasesc ca in toate porturile din insulele grecesti, cazari cu duiumul, magazine sute, de suveniruri, taverne aratoase si terase sau baruri cu mese si scaune in strada. Am colindat si fotografiat aproape toate cladirile din Gaios, ne-am relaxat la soare, respirand aerul curat si lasandu-ne mangaiati de briza marii Ionice, stiind ca la intoarcerea din croaziera vom avea parte de furia marii din nou.

Antipaxos este insula urmatoare din marea Ionica si este mai micuta de doar 3.6 km lungime si 1.6 km latime, aici exista cateva plaje superbe pe care insa noi nu le-am vazut si unde cuvantul de ordine este turquoaz, iar nisipul este deosebit de alb.

Lefkada este insula urmatoare mai importanta aflata sub Corfu si este o insula deosebit de muntoasa, aproape lipita de continent, gurile rele zic ca ar fi o peninsula dar eu nu cred asa ceva. Daca ar fi dupa mine as declara aceasta insula parc national, pentru a fi protejata. Este poate cea mai salbatica insula pe care am fost, arata ca o gradina imensa cu stanci si munti albi ce cad in apa de culoare bleu metalic. Natura este la ea acasa in Lefkada si este pastrata pe cat posibil fara modificari. Soselele din insula sunt foarte bune, dar in unele situatii sunt mai inguste decat ar trebui. Insula se imparte in doua, vestul cel salbatic, muntos si care dispune si de plajele superbe si estul mai cosmopolit, unde avem si cele doua capitale Lefkada si Nidri. Plajele din Lefkada sunt aproape in intregime cu pietricele albe cat unghia mica de la degetul unei maini, nisip se gaseste foarte greu, asa ca doritorii de nisip sunt invitati in Zakinthos.

Cea mai frumoasa imagine oferita de insula Lefkada nu e in vest totusi, ci in est, cand cobori dinspre Vasiliki catre Nidri, la un moment dat pe sosea in jos se vede satul Vlycho si golful urias plin de sute de vase mici cu sute de catarge, de yachturi particulare, in zare se vede Nidri cel vesel plin de vaporase de croaziera si in dreapta sus pe deal mica localitate „Geni”. De pe sosea se poate face o poza superba cu toate astea si pe mine aici m-a marcat definitv insula Lefkada, restul plajelor le vazusem in poze sau filme, dar golful Vlycho, vazut de sus m-a impresionat cel mai mult vazut pe viu.

Foarte mult mi-au placut si cascada Dimosari si Moni Faneromeni, sunt locuri pline de farmec si nu trebuie ratate sub nici o forma. Despre plajele din Lefkada s-a scris mult si nu mai insist acum, dar vreau sa accentuez ca satul Agios Nikitas m-a atras cel mai mult, prin intimitatea deosebita oferita, strada pietonala si apropierea caselor una de alta si prin imediata vecinatate a plajei Milos, pe care o gasim dupa un drum superb prin padure, peste munte.

O gradina superba este toata insula Lefkada, un loc binecuvatat ce asteapta doar cei mai civilizati turisti, un loc unde nu exista cluburi sau discoteci ori hoteluri cu allinclusive, un loc extrem de curat si intretinut prin buna purtare a fiecaruia. Daca nu credeti ca asa ceva exista, va invit sa faceti o vizita, cazari sunt nenumarate, unele foarte frumoase, ca si cea pe care am avut-o noi, dar mai exista zeci de vilute sau studiuri ori hoteluri micute, ce au usile deschise pentru voi.

Insula cea mai intinsa din marea Ionica este frumoasa Kefalonia, aflata intre Lefkada si Zakinthos este o insula mult mai scumpa si unde se poate ajunge mai usor in excursii de o zi, din insulele invecinate. Noi am ajuns de doua ori aici, in ambele cazuri din Lefkada, o data doar in Fiskardo pentru 2 ore in cadrul croazierei celor 7 insule si a doua oara cateva zile mai tarziu, intr-un tur pe cont propriu. Am incercat sa vedem cat mai mult, dar nu am reusit sa vedem foarte mult.

Am ramas impresionat de vilutele si micile hotelase cu mult mai spalate si mai frumoase de aici, de soseaua incredibila ce serpuieste la mare inaltime, pe munte dar si deasupra marii, de peninsula Assos, de superba plaja Myrthos, de lacul subteran Melisani si de ce nu de Agia Efimia. Ne-a placut atat de mult Kefalonia incat ne gandim serios la o vacanta in vara ce vine, aici. Pe scurt mie personal mi s-a parut o insula extrem de interesanta si de frumoasa si pentru ca aici am stat cel mai putin voi incerca sa o aprofundez in scurt timp.

Langa Kefalonia la cateva mile se afla misterioasa Ithaka, insula Penelopei si a lui Ulise, cel pentru care Homer a inventat tot felul de scuze, pentru faptul ca nu se mai intorcea acasa. Din Ithaka am avut placerea sa vedem o parte din coasta si un mic port numit Kioni.

Oraselul Kioni e foarte mic si posibilitatile sunt foarte reduse, exista doar cateva taverne, magazinele se inchid la pranz si agitatie nu e deloc, de cumparat nu am gasit absolut nimic, nici macar un magnet de frigider (am cumparat tot din Kefalonia si pentru Ithaka). Imaginile din Kioni sunt frumoase acum privite pe monitor dar m-as intoarce cu greu acolo, nu gasesc motivatia, probabil raul de mare incepuse deja sa isi faca efectul.

Zakinthos, ultima reduta in calea marii Ionice, este insula superba numita si Zante. Aici am avut o vacanta minunata in care am facut de toate: ne-am si relaxat pe zeci de plaje superbe, am si colindat cu masina zile intregi, am facut si croaziera in jurul intregii insule (si insula e mai mare ca Thasos cu mult) am luat parte si la seara greceasca extrem de incendiara, am vazut apusuri superbe si am mancat in varf de munte, sau pe malul marii direct.

Navaggio sau Shipwreck este plaja cea mai celebra din marea Ionica si pe buna dreptate, din cauza ca acolo nu se poate ajunge decat pe mare si doar cand nu e furtuna deloc, culoarea apei este extrem de frumoasa si epava din mijloc adauga un plus de frumusete plajei, daca mai avea nevoie (aviz celor ce se acupa de turismul romanesc, o epava face minuni, propun mutarea epavei de la Costinesti pe plaja din mamaia!)

Kalamaki este statiunea cea mai linistita poate si se afla la doar 4 km de cea mai zbuciumata localitate pe care am vazut-o vreo data in viata mea: Laganas.

Laganas aste o localitate mai maricica, cu multe hoteluri printre care si cateva mai rasarite cu allinclusive, sau demipensiune. Caracteristica a orasului este strada principala care are 1 km aproximativ si este aproape perpendiculara pe mare. Aceasta strada vine din Agrilia si se intersecteaza cu drumul ce vine din Kalamaki si Zante ori Argassi. Chiar de la intersectie strada noastra debuteaza cu cateva magazine destul de stufoase de suveniruri, sau nimicuri chinezesti. Cate un hotel isi face cu greu loc printre magazine, apoi in scurt timp apar barurile si cluburile, unul lipit de altul care deschid foarte devreme la 21 erau chiar toate deschise. In fiecare bar sunt de la 10 plasme uriase lipite pe pereti ce transmit toate sporturile posibile si muzica de club cu basii dati la maxim, isi face loc in strada gonind sau atragand turistii. In fata cluburilor stau deobicei cateva animatoare mai mult dezbracate sau cativa baieti care atrag inauntru pe doritori.

Din loc in loc sunt si magazine generale de alimente, unde sunt oferte peste oferte, de genul 24 euro = 24 de Mythos la jumate. Scump doamna scump, dincolo era mai ieftin. Eu sunt printre cei care prefera oricand un Amstel, tot grecesc, sau berea Zorba. s care se gaseste foarte greu, am gasit in Lefkada si in Halkidiki la mici magazine.

In Laganas, seara, palcuri, palcuri de fetite sau baieti intre 12 si 20 de ani de nationalitate engleza se plimba intre baruri si cauta un happy hour, din cand in cand se opresc intr-unul si se imbata, apoi danseaza pe mese 15 minute si pleaca spre urmatoarea destinatie, unde fac acelasi lucru. Dupa doua-trei ture din astea se impune o cursa cu un Suzuki decapotabil, inchiriat, urland la maxim si claxonand orice forma de femeie prezenta si facand opturi pe strada, noroc ca strada e destul de lata. Distractia e maxima intotdeauna si zgomotul e maxim mereu, insa hotelurile bune din Laganas se afla pe maul marii la distanta de cluburi si nebunie.

Din pacate pe plaja nu exista o faleza si esti nevoit sa mergi pe nisip. Aici sunt foarte multe taverne aratoase si unele ofera si program cu dansuri si specific traditional. Preturile nu sunt mari si cele mai multe taverne au liste de preturi si oferte speciale la intrare. Cele mai multe au si agatatori la poarta, dar sunt foarte civilizati si binecrescuti, nu insista deobicei.

La cativa kilometri in stanga pe plaja din Laganas ajungi in Agios Sostis, o mica localitate mult mai linistita care dispune de un port foarte dragut, unde am vazut pentru prima data o stea de mare rosie si apoi inca una si cateva mii de pesti in apa extrem de clara. De aici din port, de la Agios Sostis pleaca si Submarinul Galben cu ajutorul caruia am vazut si noi singura broasca testoasa Caretta. Una da’buna, avea la un metru diametru si nu era sperioasa deloc, ca sa o faca sa se miste o impingeau cu tot corpul submarinului care e un vaporas defapt.

Tot din Agios Sostis se poate merge pe micuta insula particulara Cameo. Se ajunge aici pe un podet din lemn de 100m, apa e foarte mica, cam intre 30 si 50 de cm maxim si se vede absolut tot, insa sunt doar bolovani pe acolo. E foarte frumos mai ales seara sa mergi pe insulita stancoasa si sa bei un cockteil la barurile existente. Aici se pot organiza nunti sau orice alte evenimente botez, parastas etc. Pe timpul evenimentelor particulare insula se inchide accesului turistilor.

Excelenta poate fi o vacanta in insula Zakinthos, optionalele sunt atat de multe incat nu ajung 10 zile ca sa le faci pe toate, plaje superbe sunt atat de multe incat trebuie masina neaparat ca sa le vezi pe toate, iar cluburile din Laganas asigura nebunie si distractie fara limite in fiecare seara.

Cu mana pe inima, nu pot spune ca mi-a placut Zakinthos mai mult decat Lefkada sau Corfu, ma voi intoarce pe fiecare in parte in anii viitori, dupa ce toate destinatiile apropiate se vor epuiza.

In final, trebuie sa apreciez si sa va multumesc, pentu faptul ca ati avut rabdare pana aici si sa va rog sa urmariti un colaj, pe care l-am realizat cu mare greutate, nefiind de meserie si fara sa stiu absolut nimic despre programele de care m-am ajutat. Acest colaj, rog unul din webii priceputi la muzica, sa il ataseze de la aceasta adresa: http://www.trilulilu.ro/ionescunic/9fd02431be9492, multumesc mult pentru ajutor.

Colajul exista si pe youtube in format HD, dar nu stiu pentru cat timp.


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 24.11.10 08:03:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 49870 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Agiofili beach -Lefkada langa Vasiliki
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 40807 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

anadragusin
[24.11.10 08:53:55]
»

Ce de amanunte... , ce de detalii... , totul este sa ajung si eu in Grecia. Felicitari!!!

geosler
[24.11.10 09:04:29]
»

Pentru cine are in plan o excursie in Grecia acesta este un review foarte util.

Felicitari!

biancuta
[24.11.10 09:24:35]
»

Un review foarte util pentru cei ce vor sa ajunga in insulele grecesti! Cu toate ca la cat sunt de frumoase, alegerea e grea! Ma uit la poze si visez! Superb!

webmaster77
[24.11.10 09:37:57]
»

mutat la "Locuri "MustSee" in Grecia", sters noua rubrica introdusa.

vali_tulcea
[24.11.10 09:38:08]
»

Dupa ce ca nu eram inca hotarat ce insula sa aleg, acum ma atrage, in urma acestui review, si coasta de vest a greciei continentale...

Noi, cei indragostiti de grecia, iti multumim pt aceste review-uri atat de complete in care descoperim locuri noi ce trebuiesc vizitate.

ascent
[24.11.10 09:42:14]
»

Am visat cu ochii deschisi citind povestirea ta... , iar pozele au pus "capac" la toate... Foarte frumoasa descrierea, din ea razbate faptul ca ai o adevarata pasiune pentru Grecia, este si normal la cat de frumoase sunt peisajele in pozele pe care le-ai atasat! Felicitari!

Cris
[24.11.10 09:49:01]
»

Ca de obicei multe informaţii extrem de utile. M-ai făcut să visez cu ochii deschişi. Dar nu se ştie niciodată, poate vom ajunge şi noi pe acolo.

Mi-au plăcut mult atât pozele cât şi colajul.

ionescunicAUTOR REVIEW
[24.11.10 09:50:53]
»

Multumesc frumos tuturor si asteptati colajul, e cel putin la fel de interesant.

Adresa de pe youtube a colajului meu pe care l-as dori atasat la review este aici: http://www.youtube.com/watch? v=D6MyQq0q0xI

Multumesc mult.

webmasterJr
[24.11.10 09:55:37]
»

Atasat videoclipul cerut! Foarte frumos realizat!

ionescunicAUTOR REVIEW
[24.11.10 10:51:38]
»

In mod clar au fost depasite 5 rev pe luna... oricare din vara asta asa ca trebuie scurtate pma standard va rog!

Webjr mersi mult si nu raman dator!

sandu.53
[24.11.10 12:15:41]
»

foarte frumos review-ul... fara cusur, foarte util, te imbie la visare... si pe vremea asta mohorata iar mie dor de Grecia! felicitari!

Andox CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[24.11.10 12:17:04]
»

Excelent Nicule!! Felicitari pentru review si videoclip. Este fabulos.

TEOANCA
[24.11.10 13:00:47]
»

Nicu, tie chiar iti place ce faci!

Colaje, povestiri cu amanunte si date pe care abia am reusit sa le citesc pana la capat printre atatea chestii la birou.

Am de zis doar atat: sa ai cat mai multe obiceiuri din astea bune!

webmaster99
[24.11.10 14:27:31]
»

In mod clar au fost depasite 5 rev pe luna... oricare din vara asta asa ca trebuie scurtate pma standard va rog!

Scuze de intarzierea feedback-ului, dar nici macar programul nu m-a ascultat sa taie cele 1000 PMA standard la un asa colaj de impresii si imagini ionice, asa ca a trebuit sa insist

pepsi70ro
[24.11.10 18:15:57]
»

Reviewul cu numarul 100 este clar unul dintre cele mai bune de pe site, drept pentru care eu impreuna cu alti cativa iubitori de Grecia am hotarat sa te numim nu specialistul, ci calauza noastra pentru ceea ce inseamna vacanta in Grecia.

Felicitari si Jos palaria!

adryana
[24.11.10 20:16:54]
»

frumoase locuri, felicitari pentru tot ce faci, datorita tie mi-am adus din nou aminte de terapia aia cu... albastru, sa fim sanatosi si sa ajungem si noi acolo... merita.

creivean
[24.11.10 22:00:02]
»

Nicu, te-ai întrecut pe tine. Review-ul este excepţional, iar colajul îi de-a dreptul fenomenal.

P. S. Te aştept cu cel de-al 1.000-lea review. La mai mare.

ionescunicAUTOR REVIEW
[25.11.10 08:00:15]
»

Multumesc mult tuturor si va doresc la toti, sa ajungeti si voi peste tot pe unde am umblat si noi!

costin1968
[25.11.10 08:07:19]
»

Combinatie completa, Review cu "R" mare!

Multumim!

Despre Creta s-ar putea... ?

ionescunicAUTOR REVIEW
[25.11.10 08:14:14]
»

@Costin1968 multumesc si in Creta trebuie mai intai sa ajungem acolo si mai apoi un review.

Nu am fost inca, pentru ca e mai departe, eu nu merg cu avionul si se face pe drum un pic mai mult. Exista transport cu autocarul in Creta, de la autogara Filaret, am studiat problema Creta pe toate partile, dar inca nu am o rezolutie.

celeste
[25.11.10 14:42:13]
»

Review-ul ca de obicei este extraordinar, ca si pozele dealtfel... ar fi bine sa ajungem si noi pe unde ati umblat voi... felicitari!!!

trandafir 1970*
[26.11.10 11:25:42]
»

Cum ar spune fetita mea, FB cu felicitari! Daca nu iubeam Grecia, cu siguranta acum faceam o adevarata pasiune pentru ea, numai citindu-ti review-ul!

Un ghid foarte complet (dau un Mythos cu prima ocazie, imi este de un real folos!), pozele sunt Superbe, timp si bani sa avem sa pornim si noi pe urmele tale, sa descoperim magia locurilor, sa ne innecam ochii in azurul marii Ionice!

Chiar Nicule, pana si numele marii atat de indragita de tine este asemanatoare numelui tau de familie!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dorgo
[27.11.10 16:20:48]
»

@ionescunic... meriti din partea grecilor pentru acest super-review, un tur gratuit al insulelor din marea Ionica!...

Marea lor Ionica, e atat de albastra sau verde, la fel si Egeea si Mediterana, pentru ca sunt mari deschise si exista pe-acolo un "du-te vino acvatic permanent", o circulatie de suprafata si adancime, un adevarat "Gulfstream" ce se-nvarte fara incetare de sus in jos si invers, care reimprospataeaza si aeriseste apa marii in mod permanent, n-o lasa sa se "cloceasca" si sa se intunece precum in Marea Neagra, care e o mare aproape inchisa, precum un mare lac si mai e si lipsita de viata de la 80-100 de metri adancime in jos, loc in care nu mai traieste aproape nimic, apa e plina cu hidrogen sulfurat rezultat din niste emanatii ale unor alge de profunzime, nici lumina soarelui nu mai patrunde deloc, e intuneric bezna, asadar pe-acolo n-ai ce cauta... aici poti intalni insa... "epava perfecta", totul se conserva de minune pe fundul Marii Negre... Bob Ballard, cel ce-a descoperit epava Titanicului, a gasit pe fundul Marii Negre o corabie de lemn veche de aproape 2000 de ani al carei babord, tribord si catarg erau inca intacte (Arca lui Noe?) caci lemnul se impregnase cu saruri de siliciu si sulf si nu putrezise deloc...

Dar eu zic ca e bine totusi c-o avem si-asa neagra cum e...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
motaneata
[30.11.10 23:26:44]
»

@ionescunic,

Vad ca unii colegi iti spun "Nicu! ".

Eu ti-as zice "Unicu! " datorita stilului inconfundabil si a placerii unice cu care povestesti despre insulele ionice.

Sper ca nu ti-a mai spus altcineva la fel inaintea mea, am mai patit-o cu Santana pe care l-am numit Satana/Sa (n) tana, iar dupa aceea am constatat ca ii mai spusese cineva la fel cu o saptamana mai devreme!

Deci, Unicule, ar trebui sa-ti dai doctoratul in "ionice", sa-ti deschizi un consulat, sau macar sa scrii o carte despre aceste minunate insule. Material ai destul!

Nu stiu de ce ti se pare ca Kefalonia ar fi mai scumpa si mai greu accesibila. Nu este deloc asa, aici cred ca musai trebuie sa faci un sejur pe indelete si te vei convinge ca am dreptate. Nu este mai scumpa decat Zakynthos si este la fel de frumoasa. Nu degeaba Kefalonia figureaza in top ten "cele mai frumoase locuri secrete ale Europei"! Trebuie insa sa ai masina ta cu care sa cutreieri atat coasta de vest, cat si cea de est.

Despre ce tunel subacvatic spuneai? Eu m-am intors din Kefalonia prin Lefkada, am trecut un pod de pontoane, am parcurs toata peninsula (nu stiu de ce i se spune insula) si apoi am mers catre autostrada, prin Ioanina si nu am intalnit tunelul.

Lefkada mi s-a parut cam prea "amestecata", (nu are un stil care sa o defineasca), e galagioasa, uneori aglomerata, nu se compara cu Kefalonia si Zakynthos!

Unicule! Inteleg ca ti-e frica de avioane. Ti-e frica si de feriboturi? Daca NU, te rog sa studiezi posibilitatea unei vacante in Ciclade (click aici). Dupa aceea, probabil ca vei lua decizia sa-ti faci o casuta in Grecia, daca nu cumva te-ai si hotarat deja!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
ionescunicAUTOR REVIEW
[01.12.10 08:22:19]
»

Va multumesc pentru aprecieri si incerc rapid sa raspund "provocarilor":

@Trandafir: trebuie sa dai un amstel!

@Celeste suntem vecini, oricand iti stau la dispozitie cu orice detaliu cat de mic.

@Dorgo totusi exista diferente intre Egee si Ionica, in marea Ionica exista cea mai mare adancime din intreaga Mediterana si vapoare sunt mult mai putine, despre submarine nu stiu nimic.

@Motaneata, normal ca nu esti primul, trebuie sa platesti drept de autor la Mirelutza.

Mie mi se pare Kefalonia mai scumpa pt ca acum caut cazare si la pretul la care anul asta am stat in Lefkada la maisonetta cu etaj si piscina in curte, 4 persoane acum in Kefalonia abia gasesc un amarat de studio pentru 2 persoane in Agia Efimia, adica o zona mai ieftina.

O maisonetta depaseste 100 de euro/noapte, iar noi am dat 50 euro. Diferenta e majora.

In Zakynthos la fel am stat in plin sezon la apartament imens cu 50 de euro in iunie si 65 in iulie, asa ceva in kefalonia nu numai ca nu exista dar preturile sunt chiar duble. Asta e impresia mea dupa cercetari de 30 de zile cel putin, pe internet.

Canalul subacvatic este la Aktio in apropiere de aeroportul ce deserveste Preveza si Lefkada. Daca nu ai trecut pe acolo inseamna ca ai facut un ocol de 80 de km sau nu l-ai luat in seama. E singurul tunel unde se plateste trecerea pe traseul de Ioannina.

Lefkada este insula, podul pe care ai trecut spre insula este un vaporas defapt care la un interval de timp se roteste si lasa vasele sa treaca prin canal.

Eu apreciez Kefalonia ca cea mai frumoasa insula Ionica si sigur cea mai frumoasa insula pe care am fost, insa pentru mine ramane insula cel mai greu accesibila din toate si cea mai scumpa. De ce e cel mai greu accesibila? Pentru ca iti trebuie masina si drumul dureaza mai mult, din Vasiliki poti lua ferry de Fiskardo dar acesta are numai 3 curse pe zi, deci ca sa ajungi in Kefalonia iti trebuie 2 zile la dus si 2 la intors. In Lefkada si Corfu ne-am dus intr-o zi si ne-am intors intr-o zi, doar din Corfu de lene am luat o noapte de transit, ca sa vada si prietenii nostrii Meteorele.

In Zakinthos am fost cu nasii si am facut oprire la ei, la Salonic, insa eu cum sunt viteaz, facusem calculele cum sa ajungem in aceeasi zi. In Kefalonia nu prea se poate ajunge in aceeasi zi, ferry sunt mai rare, insula e mai departata de mal, costa mai mult si drumul e mai lung.

Lefkada are un stil, inconfundabil, din cauza plajelor din vest si in al doilea rand nu are englezii din Laganas si de peste tot, e mult mai linistita si mai muntoasa.

Asta le face deosebite pe Ionice, fiecare e altfel si trebuie sa le vezi pe toate si pe fiecare separat, pe indelete.

Despre ciclade numai de bine, dar nu stiu cand voi avea timpul necesar unei deplasari intr-una din insulele de acolo. Anul asta am fost la Athena si Pireu si puteam sa merg pentru 8-10 ore in Santorini dar jumatatea nu a fost de acord, preferand o vizita mai temeinica in viitorul neguros si nesigur.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
lavylus
[20.12.10 22:06:45]
»

Desi cu un vot in plus sau in minus nu cred ca are importanta pentru tine si la ce cote mari ii atribui acestui review... eu totusi dau un vot caci nu ma pot abtine, e foarte frumos! Felicitari

chrisa
[03.02.11 00:47:52]
»

M-ai omorat cu review-urile tale... o sa mor pe scaunul pc pana ajung si eu acolo!!!

maizo
[02.09.12 01:39:53]
»

super!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
18 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, anadragusin, ascent, biancuta, celeste, chelie_d, chrisa, costin1968, Cris, dorgo, geosler, lavylus, maizo, motaneata, sandu.53, TEOANCA, trandafir 1970*, vali_tulcea
Alte impresii din această RUBRICĂInsulele Greciei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089247941970825 sec
    ecranul dvs: 1 x 1