#I#D
16264 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Malmo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.11.2010
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Malmö, oraşul turnului torsionat


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Fetenhits - Ateens ABBA Party Mix

Cum de la Copenhaga la Malmö sunt mai puţin de 50 km, în sejurul nostru din Danemarca nu puteam să ratăm ocazia de a vedea o bucăţică din Suedia.

E drept, această "bucăţică" reprezintă cea de-a treia mare arie metropolitană din Suedia, capitala regiunii Skåne (Scania), cea mai sudică regiune suedeză, situată în "vârul" peninsulei scandinave.

De la Copenhaga la Malmö se poate ajunge foarte uşor cu trenul, sau cu maşina, pe E20, traversând strâmtoarea Øresund, ce desparte peninsula scandinavă de insula daneză Zealand, pe care se află Copenhaga. Lăţimea minimă a strâmtorii este de vreo 12 km, în dreptul micii insule Saltholm. Aici s-au hotărât proiectanţii danezi de la Dissing+Weitling (aceiaşi ca la Storebæltsforbindelsen, care leagă insulele daneze Zealand şi Fyn şi despre care am scris aici) să construiască Øresundsbroen, podul peste strâmtoarea Øresund, cel mai lung pod combinat, rutier şi de cale ferată din Europa.

Traversarea este spectaculoasă, mai ales că, de fapt, o parte a acesteia se face nu pe un pod, ci prin tunelul Drogden, lung de vreo 4 km, în care se intră după ce, ieşind din Copenhaga, trecem pe lângă aeroportul internaţional. Interesant este faptul că, pentru ieşirile tunelului, s-au făcut două construcţii speciale. La capătul vestic s-a construit o mică peninsulă artificială, iar la capătul estic, la sud de insula Saltholm, s-a construit o mică insulă artificială, lungă de 4 km şi lată de 500 m. Drept să vă spun, nu ştiu de ce nu s-a folosit chiar insula Saltholm drept capăt al tunelului, poate din caua structurii solului.

În spiritul cunoscutului umor danez, insula artificială a fost botezată Peberholm (care înseamnă Insuliţa de piper), asociind astfel numele cu cel al insulei Saltholm (care înseamnă Insuliţa de sare). Deci, acum, locuitorii zonei Øresund au şi sare şi piper, pentru a-şi condimenta viaţa.

Tunelul are cinci tuburi, două pentru calea ferată, două pentru cele două sensuri ale autostrăzii şi unul, mai mic, pentru urgenţe şi este compus din 20 de segmente prefabricate din beton armat, cele mai masive din lume, fiecare cântărind 55.000 t, interconectate într-un şanţ săpat pe fundul mării.

Această variantă de construcţie a fost preferată unui pod din două motive: prezenţa aeroportului din apropiere şi necesitatea păstrării unei căi navigabile în strâmtoare fără restricţii şi fără riscul blocării de către gheaţă.

În continuarea tunelului Drogden, între Peberholm şi Suedia s-a construit podul Øresundsbroen, lung de peste 7 km. Acesta este un pod de grinzi sprijinite pe piloni de beton, plasaţi la 140 m unul de altul. La mijloc, unde probabil adâncimea strâmtorii este mai mare, podul este suspendat la înălţimea de 57 m, prin cabluri între doi piloni cu înălţimea de 204 m, aflaţi la distanţa de aproape 500 m.

Nu este de mirare asemănarea cu celălalt pod de care aminteam mai devreme, Storebæltbroen, din moment ce amândouă au avut acelaşi proiectant.

Construcţia a început în 1995 şi s-a terminat după 4 ani, inaugurarea oficială având loc însă în vara anului 2000, în prezenţa capetelor încoronate ale celor două ţări.

Celor care doresc să afle mai multe date despre acest pod şi să vadă fotografii frumoase ale acestuia, le recomand să meargă la această adresă.

Preţul oficial pentru o singură traversare a podului este de 39 €, dar, ciudat, am plătit mai puţin la dus (de la Copenhaga la Malmö), decât la întors. Diferenţa, îmi explic eu, s-a datorat taxării diferite în cele două ţări a operaţiunilor cu cardul.

După spectaculoasa traversare a strâmtorii, am ajuns repede la Malmö, primul reper fiind Malmö Arena, pe lângă care trece autostrada. Am oprit la prima parcare întâlnită, unde se află şi un punct de informaţii turistice, de unde ne-am înarmat cu o hartă a oraşului şi am obţinut, de la unul dintre amabilii tineri care lucrau acolo, informaţii cu privire la principalele atracţii ale oraşului. Erau mai mulţi, fiecare purtând un ecuson pe care scria cele două limbi pe care respectivul le vorbea. Nu m-am uitat la toţi, aşa că nu ştiu în câte limbi te puteai înţelege acolo, dar sigur, în afară de universala engleză, se vorbea germana, franceza, italiana şi spaniola. De altfel şi hărţile se puteau lua, gratis, într-una din aceste limbi, la alegere.

Cu GPS-ul fixat pe opţiunea "centru oraş", am ajuns la parcarea subterană de pe strada Kalendegatan, vizavi de Malmö Stadsteater, Teatrul oraşului Malmö. Această parcare a fost singura din multele în care am intrat în plimbările mele prin Europa, unde cardurile Visa ING şi BCR nu mi-au fost de niciun folos. Nici măcar cardurile daneze ale fiilor mei nu au fost acceptate, singurele carduri acceptate fiind cele în euro de la BCR, pe care le aveau băieţii de când primiseră bursa Erasmus pe card.

În timp ce noi încercam toate cardurile posibile, a venit un suedez şi, crezând că nu ne descurcăm cu automatul de plată, ne-a întrebat amabil dacă avem nevoie de ajutor. Între timp însă rezolvasem problema.

Am ieşit din parcare chiar în faţa teatrului şi am pornit în descoperirea oraşului. Centrul vechi, istoric se află într-o zonă de formă dreptunghiulară, înconjurată din toate părţile de un canal care comunică cu portul. Parcarea este chiar în mijlocul acestei zone, iar strada Kalendegatan o străbate exact pe mijloc, de la sud la nord. În această zonă cu o suprafaţă de mai puţin de 2 kmp, se găsesc şase parcări subterane şi şase la suprafaţă, dintre care două şi pentru autobuze!!!

Privind spre nord, de la ieşirea din parcare, se vedea deja turla de la Sankt Petri kyrka, Catedrala Sfântul Petru, unul dintre obiectivele vizitei noastre. Evident, nici nu a fost nevoie de hartă ca să ajungem acolo, pentru că turnul înalt de 105 metri ne-a călăuzit foarte bine. Catedrala are o vechime considerabilă, din secolul al XII-lea şi este construită în stil gotic, din cărămidă roşie, ca multe altele din nordul Europei.

În primii ani ai existenţei sale, catedrala a suferit două incidente majore, unul constând în prăbuşirea acoperişului şi al doilea în prăbuşirea uneia dintre cele două turle, motiv pentru care acum catedrala a rămas doar cu una singură. Evident, catedrala a fost refăcută, actuala construcţie datând din secolul al XIV-lea şi fiind cea mai veche construcţie din oraş.

În faţa catedralei, perpendicular pe Kalendegatan, începe o altă stradă, Kyrkogatan, din care, la capătul opus, se intră în Stortorget, Piaţa Mare din Malmö. Datând din secolul al XVI-lea, piaţa are o formă pătrată, cu latura de (am aproximat eu) vreo 200 m. Pe latura de est se află Malmö rådhus, Primăria oraşului Malmö, o frumoasă clădire, a cărei faţadă în stil renascentist olandez datează de la 1860. Clădirea în sine este însă mult mai veche, din secolul al XVI-lea. În faţa Primăriei se află o fântână arteziană, iar exact în mijlocul pieţei se găseşte statuia ecvestră a regelui Karl X Gustav, regele Suediei între 1654 şi 1660, cel care a cucerit Scania, deţinută până la acea vreme de danezi.

Latura de sud a pieţei este mărginită de frumoase clădiri vechi, la parterul cărora se află magazine, inclusiv unul de suveniruri, ţinut de un chinez.

Din colţul de sud-vest al pieţei se intră într-o altă piaţă, ceva mai mică, dar foarte frumoasă, Lilla Torg, Piaţa Mică, unul dintre cele mai populare locuri din Malmö, cu multe baruri, cafenele, terase şi restaurante, amplasate în clădiri vechi, unele datând din secolul al XVI-lea. Interesant este faptul că unele dintre ele dispun de terase în aer liber deschise pe orice vreme, pentru că fiecare masă are un sistem de încălzire propriu.

Din Piaţa Mică am pornit apoi spre vest, pe străzile din Gamla Väster, un pitoresc cartier de vile cochete, de unde am ajuns în Kunsparken, un frumos parc, aflat la extremitatea vestică a oraşului vechi, unde ne-am amuzat privind sculpturile şi gâştele sălbatice, dar nu am intrat la Casino Cosmopol, pentru că nu ne dădea mâna. Am trecut apoi pe Slottsbro, Podul Castelului, peste canalul dincolo de care începe Slottsparken, Parcul Castelului. De fapt, Kunsparken şi Slottsparken sunt despărţite doar de un canal, altfel ele formând un singur parc, în stil englezesc, cel mai vechi din oraş, inaugurat în 1872, unde locuitorii oraşului vin la un picnic sau la o plimbare în aer liber.

Înconjurat pe toate laturile de un canal, aici se află şi Castelul Malmöhus, cel mai mare castel în stil renascenist din Scandinavia, în care îşi au sediul Malmö Museer, Muzeele din Malmö, care grupează mai multe expoziţii: un muzeu de artă, acvarii şi terarii. Alături de castel se găseşte şi Teknikens och Sjöfartens hus, Muzeul de Tehologie şi Marină, unde, printre altele, este expus submarinul U3, de construcţie suedeză, utilizat între 1943 şi 1964 şi care poate fi vizitat şi în interior. Veterani ai echipajului însoţesc vizitatorii şi le povestesc cum funcţiona submarinul şi despre viaţa de la bord.

Ne-am întors tot pe jos la parcarea unde lăsasem maşina, pentru că ultimul obiectiv propus pentru vizitare este ceva mai departe. Ne-am urcat deci în maşină şi am pornit spre Västra Hamnen, un modern cartier rezidenţial pe malul mării, unde se înalţă emblema oraşului Malmö, Turning Torso, cel mai înalt zgârie-nori din Suedia. Turnul, proiectat de arhitectul spaniol Santiago Calatrava şi dat în folosinţă în 2005, are 190 m înălţime şi 54 de etaje şi este compus din nouă cuburi suprapuse şi rotite axial unul faţă de altul (90° în total), astfel încât el apare ca fiind răsucit, de unde şi numele.

Am oprit chiar în parcarea de lângă turn, de unde am pornit într-o plimbare pe malul mării, unde este amenajat un loc pentru plajă şi baie în mare, de unde se deschide şi o privelişte fantastică spe strâmtoarea Øresund şi podul Øresundsbroen. Se poate vedea chiar şi malul danez al strâmtorii, bineînţeles dacă vremea este favorabilă. Deşi în ziua călătoriei noastre nu erau mai mult de 20° Celsius în aer, de pe pontonul amenajat special, un grup de copii plonjau de la câţiva metri înălţime în apa rece. Privindu-i, am înţeles de ce nordicii au reuşit să realizeze într-o zonă cu un climat potrivnic, ceea ce alţii nu au reuşit în zone mult mai favorabile. Concluzia: climatul cald îndeamnă la lene!

---
Impresii încărcate de Costi in 15.11.2010 20:13:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ȚĂRILE SCANDINAVE.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 14161
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  7207 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster20
[15.11.10 21:29:44]
» mesaj pers

   Un review excelent dar, din păcate, regulamentul actual ne obligă să retragem punctele standard. Personal, am însă convingerea că voturile viitoare vor suplini această pierdere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- romanitzaa
[15.11.10 21:43:26]
» mesaj pers

   Sincer iti spun ca am citit de cate doua ori ultimile doua impresii scrise de tine.

    Mi-au placut tare mult si nu pot decat sa te invidiez (in sens pozitiv) pentru acest concediu in tarile nordice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[15.11.10 23:34:51]
» mesaj pers

   Rog un webmaster să ataşeze la review fondul muzical de la această adresă:

   http://www.trilulilu.ro/claude2468/2a066621e89332

   Nu e Abba, pentru că melodiile lor sunt blocate pe trilulilu, dar e pe-acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[16.11.10 05:32:08]
» mesaj pers

   am rezolvat muzica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[16.11.10 10:09:24]
» mesaj pers

   Mi-am adus aminte de nişte informaţii utile pentru cei care, ajunşi în Copenhaga, doresc să facă o călătorie de o zi în Malmö.

   Călătoria se poate face foarte bine şi comod cu trenul.

   Din gara centrală din Copenhaga pleacă spre Malmö cel puţin trei trenuri pe oră. Călătoria durează ceva mai mult de o jumătate de oră şi costă 80 DKK (corane daneze), adică aproximativ 45 lei.

   Gara centrală din Malmö este chiar pe latura nordică a centrului vechi şi de acolo puteţi pleca direct într-o plimbare î oraş. Se pot lua şi autobuze în orice direcţie doriţi să mergeţi (după ce v-aţi informat la centrul de informaţii turistice din gară).

   Păstraţi biletul de tren. Îl puteţi folosi şi pentru călătoriile cu autobuzul în Malmö. Dacă aţi luat bilet numai "dus", este valabil şi pe autobuzele din Malmö, timp de două ore.

   Dacă însă aţi luat bilet "dus-întors", el este valabil pe autobuzele din Malmö 24 de ore.

   Ah, da, era să uit. În tren, aşezaţi-vă pe partea stângă a sensului de mers. Aşa veţi putea vedea mai bine Øresundsbroen.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 5 voturi)]
- mariana.olaru
[16.11.10 18:20:41]
» mesaj pers

   Oare climatul rece să fi scurtat perioada de construcție a podului Øresundsbroen la numai 4 ani? E de înțeles atunci de ce la noi în 4 ani se finalizeză doar 40 km de autostradă, că doar avem un climat temperat continental, mai cald. Și în cazul ăsta, abia aștept să intrăm în mult previzionata nouă eră glaciară!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- vini
[24.11.10 20:08:43]
» mesaj pers

   Un review excelent despre un oras deosebit, in care putini au avut ocazia sa ajunga si pe care imi doresc foarte mult sa-l vizitez. De fapt, as vrea sa vad toate tarile scandinave, si daca tot sunt aproape, ar merge si Sankt Petersburg. Eh, vise taica, vise! Dar nu se stie niciodata ce-ti rezerva viitorul. Nici nu visam vreodata ca voi ajunge prin Hamburg sau prin Dublin, si uite ca am ajuns si pe acolo. Sa nu mai spunem ca acum 21 de ani nu visam sa trecem nici macar 1 metru peste granita.

   Dar sa revenim: de cand am vazut in Barcelona si in Valencia cateva din creatiile marelui Calatrava, cu atat mai mult imi doresc sa vad si Turning Torso (si nici macar nu ma prea pricep la arhitectura).

   Felicitari Costi, mi-au placut mult sireview-ul si foto!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- bartaiomu
[23.09.14 00:06:55]
» mesaj pers

   La Turning Torso a lucrat si un prieten de al meu, inginer roman. Din pacate pentru noi si din fericire pentru el :), dupa aceea nu s-a mai intors in tara, Suedia devenind tara adoptiva :). Suedezii nu i-au mai dat drumul acasa, dar nici el nu mai doreste sa revina in tara.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[29.04.15 18:17:56]
» mesaj pers

   @mariana. olaru - climatologii vorbesc despre incalzirea globala, iar noi chiar am anticipat acest fapt prin "elanul"cu care construim mai ales autostrazi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[29.04.15 18:21:56]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Multumesc pt. multele informatii legate de aceste locuri si superbele fotografii. Daca ne ajuta Dumnezeu vom ajunge curand sa vedem ceea ce ati descris si sper sa pot si eu sa -mi postez propriile impresii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- perseu
[01.09.15 22:42:57]
» mesaj pers

   Interesant descriere dar mult prea multe detalii tehnice despre pod si tunel sau alte constructii, pentru aceia care vor se viziteze. Voi face o escapade de jumatate de zi din Copenhaga sau putin mai mult dar m-ar interesa portul, piata pescareasca, zone turistice rapide si eventual costuri. Am observant ca nu se pot folosi cardurile VISA. Dar MASTERCARD - Raifeissen, BANCPOST, BRD SOCIETTE GENERALE? Ce se poate vizita comprimat? In Copenhaga voi sta 4 zile, venind din Germania.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- DOINITA
[02.09.15 07:32:11]
» mesaj pers

   @perseu - Daca referirea la utilizarea cardurilor este pt. Copenhaga atunci puteti fi linistit. Noi am folosit foarte mult Visa-card. In Malmo am vazut doar zona centrala si am si un rw vezi impresii

   Am stat doar 1/2 zi. Calatorie placuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2009] În tunelul Drogden, în drum spre Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161740">Şterge vot</a></div><span id="v9161740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2009] În tunelul Drogden, în drum spre Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2009] Øresundsbroen, pe porţiunea suspendată, lungă de jumătate de kilometru -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161741">Şterge vot</a></div><span id="v9161741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2009] Øresundsbroen, pe porţiunea suspendată, lungă de jumătate de kilometru
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2009] Strada Kalendegatan. În dreapta, Teatrul Municipal din Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161742">Şterge vot</a></div><span id="v9161742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2009] Strada Kalendegatan. În dreapta, Teatrul Municipal din Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUL-2009] Pe strada Kalendegatan se află şi acest interesant carilon, al cărui scop nu l-am identificat. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161743">Şterge vot</a></div><span id="v9161743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2009] Pe strada Kalendegatan se află şi acest interesant carilon, al cărui scop nu l-am identificat.
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2009] Cu 105 m înălţime, e firesc faptul ca turla Catedralei Sf. Petru să nu încapă complet în fotografie -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161744">Şterge vot</a></div><span id="v9161744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2009] Cu 105 m înălţime, e firesc faptul ca turla Catedralei Sf. Petru să nu încapă complet în fotografie
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2009] Catedrala Sfântul Petru datează din secolul al XII-lea -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161745">Şterge vot</a></div><span id="v9161745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2009] Catedrala Sfântul Petru datează din secolul al XII-lea
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2009] Vedere pe Kyrkogatan, de unde se ajunge în Stortorget. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161746">Şterge vot</a></div><span id="v9161746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2009] Vedere pe Kyrkogatan, de unde se ajunge în Stortorget.
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2009] Stortorget, Piaţa Mare a oraşului Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161747">Şterge vot</a></div><span id="v9161747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2009] Stortorget, Piaţa Mare a oraşului Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2009] Malmö rådhus, Primăria oraşului Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161748">Şterge vot</a></div><span id="v9161748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2009] Malmö rådhus, Primăria oraşului Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2009] Fântâna arteziană din faţa Primăriei oraşului Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161749">Şterge vot</a></div><span id="v9161749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2009] Fântâna arteziană din faţa Primăriei oraşului Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2009] Statuia ecvestră a regelui Karl X Gustav, cuceritorul Scaniei -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161750">Şterge vot</a></div><span id="v9161750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2009] Statuia ecvestră a regelui Karl X Gustav, cuceritorul Scaniei
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2009] Colţul de nord-est al Pieţei Mari din Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161751">Şterge vot</a></div><span id="v9161751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2009] Colţul de nord-est al Pieţei Mari din Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2009] Primăria oraşului Malmö, o frumoasă clădire în stil renascentist olandez. În spate se înalţă turla Catedralei Sf. Petru -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161752">Şterge vot</a></div><span id="v9161752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2009] Primăria oraşului Malmö, o frumoasă clădire în stil renascentist olandez. În spate se înalţă turla Catedralei Sf. Petru
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2009] Vedere din Piaţa Mare spre nord, de-a lungul străzii Hamngatan. În stânga, hotelul Scandic Kramer şi în dreapta, ceva mai departe, clădirea cu un turn este Elite Hotel Savoy -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161753">Şterge vot</a></div><span id="v9161753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2009] Vedere din Piaţa Mare spre nord, de-a lungul străzii Hamngatan. În stânga, hotelul Scandic Kramer şi în dreapta, ceva mai departe, clădirea cu un turn este Elite Hotel Savoy
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2009] În faţa magazinului de suveniruri din Piaţa Mare -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161754">Şterge vot</a></div><span id="v9161754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2009] În faţa magazinului de suveniruri din Piaţa Mare
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2009] Lilla Torg (Piaţa Mică). În stânga, Steakhouse. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161755">Şterge vot</a></div><span id="v9161755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2009] Lilla Torg (Piaţa Mică). În stânga, Steakhouse.
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2009] Vedere din Lilla Torg, spre est, de-a lungul străzii Skomakaregatan -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161756">Şterge vot</a></div><span id="v9161756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2009] Vedere din Lilla Torg, spre est, de-a lungul străzii Skomakaregatan
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2009] Lilla Torg. Vedere spre vest, d-a lungul străzii Tegelgårdsgatan -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161757">Şterge vot</a></div><span id="v9161757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2009] Lilla Torg. Vedere spre vest, d-a lungul străzii Tegelgårdsgatan
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2009] În cartierul Gamla Väster. Vedere de-a lungul străzii Hospitalsgatan -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161758">Şterge vot</a></div><span id="v9161758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2009] În cartierul Gamla Väster. Vedere de-a lungul străzii Hospitalsgatan
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2009] O compoziţie artistică (cu personaje) în Kunsparken -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161759">Şterge vot</a></div><span id="v9161759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2009] O compoziţie artistică (cu personaje) în Kunsparken
foto Costi [15.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2009] Malmöhus, cel mai mare castel în stil renascenist din Scandinavia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161760">Şterge vot</a></div><span id="v9161760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2009] Malmöhus, cel mai mare castel în stil renascenist din Scandinavia
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2009] Curtea interioară a Castelului Malmöhus -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161761">Şterge vot</a></div><span id="v9161761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2009] Curtea interioară a Castelului Malmöhus
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2009] Canalul ce desparte cele două parcuri, Kunsparken şi Slottsparken -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161762">Şterge vot</a></div><span id="v9161762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2009] Canalul ce desparte cele două parcuri, Kunsparken şi Slottsparken
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2009] O splendidă fântână arteziană, în Slottsparken -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161763">Şterge vot</a></div><span id="v9161763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2009] O splendidă fântână arteziană, în Slottsparken
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2009] Pe malul mării, în cartierul Västra Hamnen -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161764">Şterge vot</a></div><span id="v9161764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2009] Pe malul mării, în cartierul Västra Hamnen
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2009] Turning Torso, emblema oraşului Malmö -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161765">Şterge vot</a></div><span id="v9161765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2009] Turning Torso, emblema oraşului Malmö
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2009] Podul Øresundsbroen, văzut de la malul mării, din cartierul Västra Hamnen -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161766">Şterge vot</a></div><span id="v9161766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2009] Podul Øresundsbroen, văzut de la malul mării, din cartierul Västra Hamnen
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2009] La malul mării este amenajat un loc de scăldat, chiar dacă apa nu este prea caldă -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161767">Şterge vot</a></div><span id="v9161767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2009] La malul mării este amenajat un loc de scăldat, chiar dacă apa nu este prea caldă
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2009] Turning Torso, cel mai înalt zgârie-nori din Suedia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 15.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av161768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv161768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=161768">Şterge vot</a></div><span id="v9161768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(161768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f161768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e161768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2009] Turning Torso, cel mai înalt zgârie-nori din Suedia
foto Costi [15.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.128732919693 sec