ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 28.06.10
STATUS: PARTENER
LUNA
JUL-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Raport calitate / pret foarte bun

TIPĂREȘTE

Cunoastem acest restaurant modern inca de la deschidere care a fost cu multi ani in urma, timpul trece repede cred ca se apropie de 10 ani. La inceput a fost o terasa care s-a extins treptat dar a pastrat arhitectura. Cea mai mare extindere a avut loc anul acesta sau poate la sfarsitul anului trecut. Astfel s-a marit foarete mult zona inchisa a restaurantului, a aparut un bar nou mai mare, s-a extins bucataria si au aparut grupuri sanitare noi la acelasi nivel cu restaurantul. La intrarea in restaurant exista o terasa deschisa dar acoperita care asigura umbra pe durata intregii zile, in trecut erau umbrele care la anumite ore lasau unele mese fara umbra.

Asa cum am mai scris avem o mica casa de vacanta in Gura Teghii si la ducere ne oprim destul de des sa mancam aici. Deasemenea mai mancam cand facem cate o mica excursie spre Siriu unde am incercat mai multe restaurante care ne-au dezamagit si mai facem cativa kilometri si mancam la Green Garden.

In spatele restaurantului exista de ceva vreme un salon de evenimente iar anul acesta deasupra restaurantului cred ca ridica cateva camere de cazare care sunt inca in constructie.


despre SERVICII

Personalul care serveste este tanar, amabil, politicos imbracat curat si elegant. Am observat totusi ca nu exista o stabilitate a ospatarilor si se pare ca patronul nu iarta micile abateri. Am observat ca la bucatarie are totusi o doamna cu experienta pe care o stiu din vedere inca de la deschidere. Bineinteles ca se lucreaza in ture iar numarul personalui este variabil in functie de ziua saptamani si de intervalul orar. Au fost vizite in care timpul de asteptare a fost foarte mare chiar aveau un afis anuntau ca timpul de asteptare este de 45 min.

Anul trecut am observat ca au servit o masa mai mare cu niste turisti din Ardeal inaintea noastra care cei drept comandasera mai mult ca noi mai ales in domeniul bauturilor alcolice, noi comandam de regula doar o apa plata Perla Harghitei la 0.7 l si poate 2 cafele, pentru ca suntem cu masina. Chiar am atras atentia ospatarului ca nu este corect pentru ca noi am comandat inainte acestora iar ardeleni nu mai trec curand pe la ei pe cand noi le facem cel putin 5-6 vizite pe an iar de multe ori mai avem si invitati. De regula ne consultam cu ospatarul cu ce ne poate servii mai repede si timpul de asteptare este in medie de 15 minute.

Cu toate micile nemultumiri pe care le-am avut intodeana am lasat in plus cei 10% potrivit traditei, mai ales ca suntem siguri ca vom reveni. In zilele de post pentru ca nota era mai mica poate am lasat in plus 15-20 %.

Nu imi place ca pe mesele din lemn lacuit nu pun nimic, daca nu fete de masa macar niste dreptunghiuri de plastic, bambus sau hartie. Cred ca colega care a postat anterior a intalnit fete de masa pentru ca erau un grup organizat.

Mai ales la pranz restaurantul se adreseaza turistilor aflati in trecere si unor localnici cu locul de munca in apropiere care doresc sa manance pranzul, deci trebuie mai multa promptitudine. Desi se spune ca au meniul zilei care la ei costa acum 30 lei, noi nu l-am gasit, mereu s-a terminat desi poate era ora 13. Pentru noi era importantant nu datorita pretului dar mai ales ca presupunem ca putea fi servit repede.

Apreciez ca in toti acesti ani notele de plata au fost corecte si nu a existant tentatia unei note de plata unflata.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

In general suntem foarte multumiti de calitatea mancarii din aceasta cauza venim mereu aici cand suntem in zona. Portile sunt mari si nu exista riscul sa te ridici de la masa nesatul mai les daca comanzi doua feluri. Ciorbele sunt foarte gustoase indiferent de tip iar bolurile in care sunt servite sunt mari. Cred ca in timp am gustat toate ciorbele pe care le servesc dar s-a intamplat sa mai lipseaca una sau doua ciorbe din meniu.

La fel este situatia si cu felul principal, mereu gustos, proaspat si o portie mare.

Meniul este foarte divers, patronul care este relativ tanar a cautat sa orienteze restaurantul catre tineri astfel exista o mare varietate de salate, paste si pita. Deasemenea exita mare varietate in domeniul bauturilor. Anul acesta a introdus si inghetata la cupa, destul de buna. La toate categoriile din meniu preturile sunt mult mai mici ca la terasele - restaurantele din Bucuresti iar portiile sunt mari.

Voi pune cred doua fotografii cu meniu unde se pot vedea preturile si ultima nota de plata. Personal recomand ciorba de vacuta, tochitura locala, snitelul de pui cu legume la gratar si ceafa de porc la gratar.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cu riscul de a repeta unele aspecte din postarea anterioara am sa fac o descriere sumara despre amplasament si cadrul natural. Restauranul este am plasat pe marginea D N 10 pana la intrarea in Nehoiul in satul Paltineni. Daca mergeti spre Nehoiul este pe partea stanga si cam trebuie sa calcati linia neintrerupta pentru a intra in parcarea restaurantului. Parcarea nu este foarte mare dar este suficienta daca nu sunt evenimente. Cladirea se incadreaza perfect in arhitectura locala, partea de jos este din piatra de rau iar apoi predomina lemnul lacuit. Deasemenea mobilierul este din lemn masiv lacuit.

Restaurantul este amplasat intr-o padure de pin si are o varietate de specii ornamentale, (predomina tuia) care au fost plantate de patron. Se realizeaza astfel o atmosfera placuta iar noi ne simtim ca la casa noastra de vacanta. Marea majoritate a meselor din interior au vedere catre raul Buzau si versantul din fata. Pentru noi care venim de atata timp aici totul pare obijnuit, iar acum nu pot mentiona unele aspecte care ies in evidenta la prima vizita.

Imi pare rau ca fotografiile cuexterior restaurantului nu se pot incarca si deschide, dar sunt aproape identice cu cele postate in articolul anterior.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de olteanul2010 in 05.08.23 14:10:03
Validat / Publicat: 05.08.23 15:22:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ].

VIZUALIZĂRI: 951 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Detaliu terasa restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[05.08.23 17:05:11]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

olteanul2010PHONEAUTOR REVIEW
[05.08.23 17:36:56]
»

@webmaster: mulțumesc mult pentru apreciere

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
olteanul2010
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Nehoiu:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07467794418335 sec
    ecranul dvs: 1 x 1