ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
MAR-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurant Most - tradiție și bun gust (la propriu și la figurat)

TIPĂREȘTE URM de aici

Alt loc deosebit ales de organizatori pentru una din cinele noastre în Ljubljana a fost Restaurantul Most (La Pod) , aflat chiar pe pietonala (Petrovškovo nabrežje) ce urmează cursul râului Ljubljanica, în dreptul podului cu lacăte, alături ne numeroase alte mâncătorii, baruri, cafenele și gelaterii. Aceasta este probabil una dintre cele mai îndrăgite și pitorești zone din oraș.

(În holul primăriei există un panou electronic interactiv pe care puteți vedea fotografii ale diferitelor puncte „fierbinți” ale Ljubljanei, gen „înainte” și „după” – veți înțelege că în unele locuri din lumea asta autoritățile chiar se preocupă a schimba în bine viața locuitorilor și a atrage cât mai mulți turiști! Spre exemplu, zona asta era nu de mult o imensă parcare; acum este destinată exclusiv circulației pietonale, devenind – evident – mult mai puțin poluată și, beneficiind de vecinătatea râului, de-a dreptul fermecătoare.)

Restaurantul Most este găzduit de o clădire istorică, dar are și o terasă în față. Fiind doar început de primăvară, terasa era nefuncțională, deci am fost invitați în interior. Genul de construcție din piatră, cu pereții acoperiți ulterior cu var alb, cu intrări boltite și uși de lemn nefinisat. Decorațiuni rustice – crengi de copaci, damigene, fotografii alb-negru și sepia, mănunchiuri de plante uscate. Și niște corpuri de iluminat haioase, de abajurul cărora atârnau... linguri și furculițe. N-am făcut prea multe poze, căci locul era plin de lume și n-am dorit să inoportunez.

Ne-am ocupat locurile la masa lungă, pregătită special pentru grupul nostru și am fost preluați de un ospătar simpatic, care ne-a pus apă în pahare din oficiu, în schimb despre culoarea vinului dorit s-a arătat foarte interesat. Eu am luat vin roșu și s-a dovedit că am fost foarte inspirată, deși nici cei care au vrut alb sau roze n-am auzit să se plângă. M-au distrat maxim colegii de vis a vis, A și B; așezându-se, au anunțat: „Nouă nu ne e foame defel, ne-am decis să nu mâncăm nimic în seara asta, am venit doar pentru socializare!” După 5 minute, doar ce-o auzim pe A, întorcându-se de la baie: „B, ții minte ce te-am rugat? Să nu mă lași să mănânc nimic?! Și eu să nu te las pe tine?!” B a confirmat, ținea minte, desigur. A: „B, te rog să uiți ce ți-am spus, că am văzut ce-au ăia prin farfurii!”

N-am primit meniuri, totul era precomandat, așa cum se obișnuiește când e vorba de grupuri. Dacă intrați pe site-ul restaurantului (restavracija-most. si), veți descoperi (și) oferta completă: aperitive calde sau reci, supe, paste și risotto, feluri principale cu carne sau pește, salate și deserturi. Există și o ofertă săptămânală, un fel de meniu al zilei. Prețurile mie mi se par medii, unii ar putea să le considere cam mari; în tot cazul, să ne amintim că vorbim despre un restaurant cu prestigiu, aflat în inima unei capitale europene, în plină zonă turistică.

Cina noastră avea să cuprindă aperitiv, fel principal și desert. Aperitivul a însemnat felii de carpacio de vițel presărate cu piper și cred că erau și un pic marinate, acompaniate de 2 sosuri cremoase, dispuse sub formă de grămăjoare. Gust excepțional, pur și simplu am savurat fiecare îmbucătură! A urmat un mușchi de vită cu cartofi la cuptor, completat de un sos genial și un „bănuț” de unt cu verdețuri. Hmm, îmi plouă-n gură când îmi amintesc... Carnea a fost gătită perfect, se topea în gură, combinația de arome – de vis! În consecință, toată lumea, inclusiv A & B, a lins farfuria. Lovitura de grație ne-a fost servită sub forma desertului: parfait de casă decorat cu șuvițe de ciocolată, frimituri de nuci pralinate și... ulei de dovleac! Uleiul de dovleac este considerat brand de țară pentru Slovenia și, într-adevăr, cum am gustat acolo n-am mai gustat niciunde. Absolut special! Și da, poate aroma cu succes o salată, dar, în egală măsură, un desert.

În concluzie – un loc special, în care ne-am simțit excelent datorită interacțiunilor umane, dar și, în egală măsură, preparatelor demne de mese princiare! Eu voi accesa din nou Restaurantul Most, dacă voi mai ajunge în Ljubljana și vă invit să faceți aidoma, căci nu veți regreta! A, posibil să fie nevoie de rezervare în avans...


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În centrul orașului, pe promenada râului Ljubljanica, în dreptul podului cu lacăte, aproximativ în dreptul pieței centrale.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 24.06.23 13:00:57
Validat / Publicat: 24.06.23 13:34:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLOVENIA.

VIZUALIZĂRI: 881 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Restaurantul Most; desert
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[24.06.23 15:43:56]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Ljublijana?:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.89396214485168 sec
    ecranul dvs: 1 x 1