ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.02.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
FEB-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
76.67%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O experienţă comme-ci, comme-ca la Mon Paris restaurant & lounge

TIPĂREȘTE

Prietena mea cu care fusesem în 2021 la etajul 36 la restaurantul din SK Tower v. aici (vezi impresii) văzând că s-a mai încălzit puţin, mi-a propus să mergem la o crâşmă dar să fie de calitate şi preţurile să nu ia pielea de pe noi.

Sarcina găsirii locantei a căzut pe capul meu şi graţie AFA unde sunt postate 700 impresii despre mâncătorii în Bucureşti (doar nu credeţi că le-am citit pe toate), am ales Hanul lui Manuc. Mai fusesem o singură dată în epoca de argint, adică premergătoare celei de aur, respectiv prin anii ˝60. Serviciu, copii, meditaţii, părinţi de îngrijit, mai târziu cozi la alimente, rate de tot felul, nu prea ne-au dat posibilitatea să ieşim la restaurante cu excepţia unei beri şi doi mici serviţi pe unde apucam la botul calului. Deci Hanul lui Manuc să fie!

Au apărut câteva probleme: 1. eu veneam cu taxiul şi nu ştiam unde putea opri şoferul pe strada Franceză în Centrul Civic care e pietonal? 2. dacă de la locul unde mă lăsa era mult de mers până la intrare? 3. prietena venea cu mijloace de transport în comun şi cum Hanul lui Manuc are faţade atât pe Splai cât şi vis a vis de Curtea Domnească, riscam să orbocăim până ne-am fi întâlnit. 4. preturile erau ameţitoare ca la orice restaurant cu tradiţie. Nu că nu le-am fi putut onora, dar cine ştie ce facturi la curent şi gaze ne vor veni luna aceasta? Vorbind la telefon la restaurant mi-au spus că pe str. Franceză nu circulă maşini şi ar trebui să oprească taxiul pe Splai, să urc vreo 200 m pe str. Halelor şi la dreapta e restaurantul. A d´autres! Aşa am ajuns la ˝Mon Paris restaurant &lounge˝despre care nu am găsit vreun review pe AFA dar era convenabil ca distanţă atât pentru mine cât şi pentru prietena mea. Mon Paris să fie!

Mon Paris restaurant & Lounge

Mică istorie şi amplasare.

Restaurantul Mon Paris a funcţionat din 2016 până în 2020 pe str. Drobeta colţ cu str. Mihail Eminescu, vis a vis de benzinăria Tunari. Comentariile citite din acea perioadă nu prea erau elogiative. Spaţiul fiind mic, s-au mutat în timpul pandemiei în apropiere, într-o clădire veche boierească pe Bulevardul Dacia nr 62, colţ cu str. Aurel Vlaicu. Această casă a fost construită în 1899. La alinierea bulevardului Dacia (numit iniţial Bulevardul Nou) făcută de primărie in 1910- (în scopul unei legături directe între Gara de Nord şi cea de Est) - proprietarul de pe atunci nu a vrut să primească bani pentru expropiere, aşa că până azi a rămas singura casă nealiniată de pe bulevard. Clădirea este declarată monument istoric. Trebuie spus că bulevardul Dacia este unul din cele mai de elită din Bucureşti, imobilele mici palate, găzduind ambasade şi instituţii importante proiectate de arhitecţii Petru Antonescu, Ion Mincu, Paul Smarandescu şi alţii.

Locaţia

Taxiul a oprit în faţa unei case de epocă compusă din parter şi etaj mansardat. Pe perete, aproape de acoperiş era inscripţionată sigla ˝Mon Paris restaurant& lounge˝ alături de turnul Eiffel. Într-adevăr casa nu era aliniată cu celelalte de pe bulevard, făcând loc în faţa ei până la gardul dinspre trotoar unei mici grădini cu mese şi vara cu umbrele. Până a sosit şi prietena mea am admirat imobilele din jur care m-au făcut să cred că sunt la Paris.

Clădirea mare nu era deschisă. În schimb funcţiona cu program 11-0, o anexă construită de curând probabil care ca design nu se încadra în arhitecura bulevardului. Restaurantul are trei grădini de vară:1. terasa Lounge Tour Eiffel amplasată la înălţime deasupra construcţiei de lemn. De acolo, probabil e o vedere frumoasă asupra bulevardului şi a parcului Ioanid (azi Ion Voicu); 2. terasa Dacia din faţa clădirii mari, sub cerul liber, cu câteva măsuţe de fier forjat; 3. terasa mare Jardin Mon Paris cu intrare din str. Aurel Vlaicu, prevazuta cu pergole retractabile pentru zilele ploioase de vara si bar propriu.

Unde şi ce am mâncat?

Am intrat în clădirea anexă în salonul numit Semineu pentru că într-adevăr are un semineu de cărămidă. Salonul, cu vreo zece mese e de fapt un hol din care se coboară la Crama cu o capacitate de 50 de locuri. Deşi era vineri şi ora prânzului, înafară de masa noastră mai erau două ocupate. Acest hol-salon era decorat rustic. Mesele, destul de micuţe erau împodobite cu flori şi figurine de Valentine´s Day. Văzut, plăcut şi debarasat masa de ele pentru că nu era suficient loc pe tăblie.

Restaurantul oferă bucătărie franţuzească, meridională sau tradiţional românească. Preturile, aşa cum se vede în lista de meniu prezentată sunt mari. Noi ne-am orientat spre meniul zilei care se serveşte până la ora 16. Era o singură variantă compusă dintr-o supă de legume bătută cu ou şi felul principal paste carbonaria, amândouă fiind gustoase şi cantitativ foarte mari. Meniul zilei costă 32 lei. Am servit şi o bere aşa că în total a costat pentru două personae 78 lei, cu bacşis 85 lei. Ieftin ca braga! Serviciul a fost impecabil, chelnerul îndatoritor se învârtea tot timpul în jurul celor trei mese ocupate dar cu tot efortul lui, impresia rămasă a fost de cantină. Chiar dacă am fi mâncat de mii de lei, salonul tot hol era, ori ambianţa contează mult la impresia generală. Este adevărat că la un asemenea număr mic de clienţi, costul încălzirii corpului principal al restaurantului i-ar băga în faliment, dar tu ai pretenţii de la un restaurant cu asemenea nume, amplasat pe un bulevard de elită.

Restaurantul oferă şi mâncare la pachet şi livrare la domiciliu prin firme specializate în tot Bucureştiul până la limita şoselei de centură

Dacă recomand locaţia?

A fost o experienţă, mai mult un prilej de conversaţie între două prietene. Probabil că vara în grădina Jardin Mon Paris să fie o altă atmosferă. În sezonul ăsta nu-l recomand, cu menţiunea că ar fi de încercat la vară şi pe terasa suspendată.


despre SERVICII

Serviciul a fost impecabil, chelnerul fiind prompt şi politicos


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Meniul zilei a fost gustos dar nu ar fi stricat să fie două ca să ai de unde alege


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Locaţia pe bdul Dacia este de elită dar am mâncat în anexa restaurantului, un hol-salon numit Semineu din care se coboară la cramă

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Michi in 18.02.23 12:09:48
Validat / Publicat: 18.02.23 18:43:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 625 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Clădirea anexă cu terasa suprapusă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095864057540894 sec
    ecranul dvs: 1 x 1