ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.02.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Câmpulung [AG]
ÎNSCRIS: 16.07.20
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2021
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

La pas prin Capitala Culturală Europeană a anului 2007, Sibiu

TIPĂREȘTE

Pentru că încă e frig afară, piscinele nu sunt deschise decât cu mici excepții și încă mai aveam tichete de vacanță din 2019, am vrut să îmbinăm vechiul cu noul, să ne bucurăm de oameni calzi și primitori, renumiți de altfel, de un loc plin de istorie, leagăn în care se întrepătrund armonios mai multe culturi. Așa că am ales orașul Sibiu, Cibinium după prima mențiune a cetății făcută în decembrie 1191, sau Hermannstadt, care datează din anul 1336, în prima atestare documentară.

Ne doream o cazare care să accepte tichetele și, dacă se poate, să ne ofere și micul dejun. Nu am găsit foarte multe oferte. Căutând amănunte, am descoperit Poet Pastior Residence, care se afla, în plus, foarte aproape de centrul vechi al orașului, ca să îl putem vizita cât mai mult pe jos.

Am sunat la pensiune, ca să am siguranța că înțeleg bine detaliile pe care urma să le stabilim și am dat de un domn foarte amabil, care m-a resunat imediat de pe un număr de mobil, ca să putem comunica mai ușor. Spre surprinderea mea, am aflat că prețul camerei, pe noapte, pentru două persoane, nu este 250 lei, așa cum găsisem pe net, ci 136 lei, la care se mai adăugau câte 20 de lei/persoană/zi pentru micul dejun. Printr-un mesaj i-am transmis datele de contact, perioada și modul de plată, totul cu o zi înainte de plecare.

Drumul a fost destul de liber, chiar dacă era după amiaza și am străbătut și Valea Oltului. Cu ajutorul aplicației de pe telefon am găsit foarte ușor pensiunea și loc de parcare chiar în apropiere. (toate parcările sunt cu plată în oraș, 10 lei /zi sau 2 lei/oră, cu autotaxare). Prin telefon am primit codul de la interfon ca să putem intra în curte, apoi am fost ghidați să ne alegem una dintre cele trei camere libere.

Prima impresie a fost foarte plăcută. Cum afară era destul de rece, ne-au întâmpinat niște camere primitoare și calde. Am ales camera 3, situată la parter, puțin mai depărtată de stradă.


despre SERVICII

Am simțit amabilitatea gazdei încă de la primul telefon. Fiind pe drum, a avut grijă să ne sune, ca să ne anunțe cum ne vom caza. Am ajuns pe seară, după ora 19.

A doua zi de dimineață domnul de la Recepție ne aștepta zâmbind. Am stat de vorbă ca niște vechi prieteni, am completat documentele de cazare și, până a fost gata micul dejun ales de noi, a apărut și directorul pensiunii, de la care am aflat lucruri inedite despre oraș și am ascultat o veritabilă lecție de istorie contemporană, plină de amănunte fine, știute numai de cunoscători pasionați. O adevărată plăcere!

Pe parcursul celor trei zile de ședere, atmosfera din pensiune a fost la fel de deschisă, chiar dacă între timp au sosit și alți musafiri. Gazda a răspuns cu mare drag la toate solicitările noastre.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Chiar dacă pe dinafară este doar o clădire veche de 400 de ani, nerefăcută, acest amănunt nu m-a deranjat deloc. După ce intri pe poarta mare, tipică zonei, dai de holul cu tavan arcuit, pavat cu piatră și gresie, decorat cu sculpturi din lemn, aduse după desfășurarea unei tabere de gen din zonă.

Camera noastră era spațioasă, foarte curată, cu o căldură plăcută, cât să te facă să te simți confortabil, cu parchet melaminat și mobilier nou, dar cu pereții și tavanul lăsați special nefinisați, ca să păstreze ceva din vechimea clădirii. Dulapul avea pe ușă o oglindă mare, iar în interior erau perne de rezervă și papuci de unică folosință. Pe masă erau așezate pahare, o cană cu fierbător și pliculețe de cafea, ceai și zahăr. Lângă, se afla frigiderul. Patul mare, foarte confortabil, avea lenjerie și prosoape albe, mari și mici, calitative. Pe perete erau așezate o plasmă mare și două tablouri care îți invitau imaginația să alerge pe unde vrea ea. Perdeaua era dintr-o pânză densă, de culoare gri, care se armoniza fericit cu o draperie vișinie, care împiedica lumina să intre în cameră când aveai nevoie de întuneric odihnitor.

Baia, la fel de spațioasă, curată, cu tot ce era necesar, cu mobilier nou, modern, era pavată cu gresie fină în nuanțe calde de griuri și bejuri. În cabina de duș generoasă, pe semirotund, gresia era bej-maroniu deschis, care, atunci cînd o atingeai cu piciorul, te ducea cu gândul la pietrele de pe faleză, fine și puțin aspre în același timp.

Fiind situată la parter, camera nu avea nevoie de balcon, pentru că, ieșind pe ușă, dădeai în curtea interioară, nu foarte mare, pavată cu piatră, care era mărginită în partea opusă de o terasă mică, pe care erau așezate 2-3 mese cu scaune din lemn.

Camerele pensiunii erau fie de această mărime, fie mai spațioase, cu un mic intrând, ca aceea în care, pentru o vreme, a locuit chiar poetul Oskar Pastior, scriitor de limbă germană sas, din România, înainte de a părăsi definitiv țara, în 1968, pentru Germania. În 2009 a devenit celebru în calitate de colaborator al scriitoarei Herta Müller (laureată a Premiului Nobel pentru Literatură din acel an) și ca model pentru personajul Leo Auberg din romanul ei Atemschaukel „Leagănul respirației“.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Pensiunea nu este foarte mare, de aceea sala de mese face corp comun cu Recepția și tot domnul recepționer servește micul dejun, preparat în bucătăria de alături de o doamnă foarte pricepută. Meniul era scris în română și engleză și se putea alege din cinci variante, de la ochiuri sau omletă, la avocado, ton sau cereale cu lapte sau iaurt. Proaspăt, foarte gustos, bogat, însoțit de ceai sau de o cafea excelentă!

Mesele, aranjate în careu, dar cu spațiu suficient între ele, dau senzația că toți musafirii sunt de ai casei. Ambientul este completat de mici amănunte foarte plăcute ochiului: câteva tablouri, o bucată de perete pe care s-a păstrat zugrăveala inițială a clădirii, un altul îmbrăcat într-o faianță frumos decorată, un radio vechi, câteva obiecte din fier de pe vremea bunicilor... totul trăda pasiunea cuiva care nu s-a mulțumit doar cu partea de marketing, ci s-a gândit și la minte și suflet, ca o invitație pentru cei care trec acel prag, fie și doar pentru o zi sau două.

Pentru masa de prânz sau cină, sunt deschise în fața restauratelor terase încălzite, cu bucate delicioase, dar și pizzerii și plăcintării.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pensiunea este așezată în imediata apropiere a Pieței Mari, la câteva minute de mers pe jos. Dacă mergi în direcția opusă, intri pe Strada Cetății,” cea mai frumoasă stradă din Sibiu” . Pe stradă se îmbină asfaltul cu piatra cubică, iar zidurile clădirilor sunt colorate armonios, înveselite de ferestre de la care îți zâmbesc flori, păpuși, ... pisici... Ferestrele mărginite de stinghiile albe dau personalitate clădirilor. Mi-a plăcut foarte mult că numele magazinelor sau ale instituțiilor sunt scrise pe suporturi mici, discrete, nu distrug din frumusețea clădirilor cu insistența lor.

De aici, ai o mulțime de locuri interesante de vizitat: Palatul Brukenthal, despre care toată lumea a auzit, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Vânătorii, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Artă Contemporană, Piața Mare, Piața Mică, Podul Mincinoșilor, cum spun sibienii, primul pod din fontă din țara noastră cu formă arcuită, Turnul Sfatului cu cele cinci etaje ale sale, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Sfânta Treime, Catedrala Evanghelică, pentru moment în restaurare, Turnul Dulgherilor, străduțele cu case cu ferestrele în stradă și cu nelipsiții” ochi din acoperișuri” și cu porți înalte, cu decorațiuni din fier sau ghips, toate comunicând unele cu altele. În această zonă, îmbinarea dintre vechi și nou vine de la sine, spațiile generoase, relieful ușor în pante line dând un aer de măreție clădirilor de atunci sau de acum.

Dacă ai la dispoziție mai mult de o zi, e păcat să nu iei mașina și să ajungi la marginea orașului, la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale” Astra” , o minunată lume a satului adunată pe câteva hectare, la marginea pădurii. Poate unii dintre noi am mai prins casele bunicilor micuțe, cu sobele cu plită, poate chiar cu acoperișul din paie. Dar cei foarte tineri sau copiii numai aici se pot bucura de o autentică lume a satului, cu mori de vânt sau de apă, cu care și trăsuri, cu sănii simple din lemn și multe alte minunății. Tot pe același drum, la câțiva kilometri, se află Cisnădioara, în centrul căreia tronează” Biserica - cetate” , niciodată cucerită de invadatori, sobră și protectoare.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Cum suntem în vreme de pandemie, nu ne putem bucura de prea multă distracție, dar relaxarea și shoppingul nu se lasă așteptate. Fiecare este liber să aleagă. La parterul clădirilor sunt nenumărate magazine, restaurante, cofetării, baruri. Toată lumea e calmă, zâmbitoare, iar citadinii îî primesc cu căldură pe vizitatori.


[fb]
---
Trimis de Flalex in 13.02.21 00:32:09
Validat / Publicat: 13.02.21 08:57:06

VIZUALIZĂRI: 407 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Flalex); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Sfânta Treime
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.02.21 08:54:46]
»

Foarte complet review-ul 

​Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

FlalexAUTOR REVIEW
[13.02.21 12:23:44]
»

@webmasterX:  Da, coordonatele GPS  sunt corecte.

Mulțumesc frumos pentru aprecierea review-ului meu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Daisy Petal
[15.02.21 13:54:41]
»

Sibiul fascinează și nu-și dezvăluie” secretele” la o singură vizită. De fiecare dată când îl vizitez mai descopăr câte ceva nou, trecut cu vederea la vizita precedentă. Într-adevăr, Strada Cetății este una dintre cele mai frumoase străzi ale orașului, în parte datorită conservării clădirilor din zonă, precum și a turnurilor cetății. Imaginile surprinze de obiectiv sunt sugestive, iar în ceea ce mă privește mi-au plăcut toate și în special chiuveta din sticlă Felicitări pentru articol și pentru impresiile plăcute pe care vi le-a lăsat vizitarea orașului. Votat cu mare plăcere. Să auzim de bine din următorele dumneavoastră călătorii.

FlalexAUTOR REVIEW
[15.02.21 21:19:25]
»

@Daisy Petal:  Multumesc foarte mult pentru aprecieri, draga mea Daisy Petal! Așa este, locurile pe care le vizităm ne dezvăluie mereu ceva nou. Depinde fiecare vizită de multe variabile... anotimpul, cu cine mergem în călătorie... și, nu în ultimul rând, ceea ce ducem cu noi în suflet. Când mergem cu sufletul deschis și locurile ne răspund la fel, iar bucuria este amplificată.  

În ce priveste articolul de mai sus, aș fi vrut să adaug și poze din Dumbrava Sibiului, de la  Muzeul Civilizației Populare Tradiționale” Astra” , dar nu am mai avut loc. Acest muzeu în aer liber mă fascinează de câte ori îl vizitez. Și cum spuneam... mereu descoperim lucruri noi. Data trecută am găsit acolo un domn care ne-a descris cu lux de amănunte căsuțele de la Dunăre.   De data aceasta am descoperit o popicărie din lumea ​satului. Provenea din Păltiniș, județul Sibiu. Cine știe ce voi descoperi data viitoare?

Și ne-a mai rămas ceva la care nu am reușit să ajungem, Muzeul de Vânătoare” August von Spiess” și cine știe ce va mai apărea?!...

Mulțumesc încă o dată pentru aprecieri și să auzim numai de bine! ​​

Daisy Petal
[16.02.21 14:03:57]
»

@Flalex:  Despre Muzeul Astra sunt așa de multe de spus... Este unul dintre cele mai mari muzee din Europa  în aer liber, iar dacă mergeți acolo în timpul verii, veți avea parte de surprize plăcute. În august de Sf. Maria are loc Târgul meșteșugarilor. Toate aleile sunt ocupate de artizani din toate părțile țării, fiecare cu meșteșugul specific zonei din care face parte, fiecare artizan își poartă cu mândrie straiul popular specific zonei de unde provine, iar pe scena din poiană au loc spectacole de muzică, dansuri etc. Dacă vă place, vă sfătuiesc să faceți o vizită la muzeu și în timpul verii. Sigur nu veți regreta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
FlalexAUTOR REVIEW
[16.02.21 14:17:30]
»

@Daisy Petal:  Am fost și primăvara și vara, dar cred că nu am prins perioada respectivă, că vara-i lungă... Iar anul acesta mă îndoiesc de faptul că ar fi vreo șansă să se desfășoare târgul. Voi fi atentă la acest amănunt. Mulțumesc foarte mult!  

Vă salut cu drag! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Daisy Petal, Flalex
Alte impresii din această RUBRICĂPoet Pastior Residence:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057168006896973 sec
    ecranul dvs: 1 x 1