Foaie verde de dudau
Mai in deal, pe la Buzau
Sint Vulcanii Noroiosi
Un picut cam mocirlosi
Dup-o ora cu masina
(unde n-am platit benzina)
Peisaje verzi, frumoase
Cu ulite si cu case
Animale si pasuni
C-asa-s buzoienii, buni
Renumiti si la covrigi
Maninci de-ti vine sa strigi
Si cirnatii de Plescoi
Is buni cu vin din butoi
De pe la Pietroasele
Ce-ti inmoaie oasele
Si-o pastrama afumata
Te face de bei indata
O canistra plina ochi
Ptiu! sa nu fii de deochi
Ajunseram sus pe munte
Dupa ce-am trecut de punte
Am platit bilet la "poarta"
4 lei pe o bucata
Soarele cam asfintise
Caldura ne cam topise
Fugi fuguta la clabuci
Ceva poze sa apuci
Top pe una, Top pe alta
Uite ce zglobie-i fata
Dau si cu namol pe fata
Ca sa fiu mai sugubeata.
Dupa o sedinta foto
Alergam in sus si-n jos
Insa fara de folos
Luna iese sus pe cer
Ca brinza scursa de zer
Alba, moale si pufoasa...
Si un pic alunecoasa
Ne retragem la Buzau
Si o sa va spui drept, ZAU
Ca pe la noi in judet
Ti se face parul cret
E -atita de vizitat
Nicicind nu esti saturat
De mincare, bautura
Nici nu mai incape'n gura
Dar si pentru ochi mai frate
Frumuseti, te dau pe spate
Cascada si Focul viu
Monteoru si mai stiu
Si-alte locuri mai vestite
Mai noi si mai nestiute
Ia poftiti, va rog pe toti
Insotiti de-amici si soti
Si-o sa plecati incintati
Nu va pas' de banii dati
Ca mincare, bautura
Chiar si putina caldura
Se gaseste peste tot
Cit sa te-ncalzesti la bot
In pozitia lingurita
Cu'n baiat si c-o fetita.
Cam atita pentru azi
Din padurile cu brazi
Conifere si foioase...
Si belsugul de la case
Nea Ilie, ce sa-ti fac
Miine o sa-ti viu de hac!
Nu poci sa inchei povestea
Fara-ati da si tie vestea.
In concluzie baiete
8 lei pe doua bilete
Cam atita m-a costat
Si reviuu' -am incheiat!!!
Trimis de adri-nico in 19.11.11 23:59:37
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Draga webmaster,
Pentru nea Ilie al meu, te rog sa atasezi melodia "Crismarita din Buzau", cintata de Benone Sinulescu
Done
Mi-a placut si poezioara asta!!! Un vot!!! Bine ca nu i-ai laudat si pe baietii cu radarele care n-au pierdut nicio ocazie sa-mi ia banii. Legal, normal!
Draga mea,
Merci pentru vot dar mai ales pentru apreciere. Sa-ti spun un secret: eu cind plec la drum, mereu pe scaunul din dreapta pentru ca nu sofez, ochii mei sint numai la "sofer" si la mediul incojuratorPolitistii nu fac parte din aceste 2 categorii. Ce sa am eu cu ei ca sa ii bag in... poezie? Dar daca te-au amendat, poate lasi mai usor pedala de acceleratie.
Despre ce vrei sa mai scriu?
Adri
@adri-nico
"Alo, Adrenalinico! ", de pe site esti cea mai tare/Si cea mai mare, la 2 m, cocotata acolo in pom/Ai si celular, a facut inimosul nea Ilie din tine om/Esti nascuta in 70, ai 41 ani? eu ziceam ca ai 20/Si esti frumoasa foc, azi am sa crestez in tinda/La tine-acasa cred ca esti de mult timp Miss Buzau/Nu-nteleg de ce din tara toti tinerii cauta s-o-ntinda/Cand noi avem si noroi pentru oase si fete frumoase/Propun pe site organizarea unui concurs de "miss"/Sa ne spalam si noi ochii imbatraniti de atata scris/Sa vezi atunci cum o sa revina toti veteranii retrasi /Nico ne-ai zapacit, nu mai scrie nimeni sau scrie rau /Ei, a dat si spuma noroiosilor o Afrodita ca-n povesti/Ce va ziceam eu, asta ne trebuie, schimb de generatii/Un pas inapoi dragi veterani! Faceti loc tinerei natii! /E-un pas mic pentru om, dar un castig pentru fiecare /Curaj, tineri umblati prin lume, v-astepam cu nerabdare!
Dom' senator Dorgo, (era să zic György Frunda) păi şi care ar fi propunerea dvs. pentru nambăruana concursului miss AFA? Mă bag şi eu la juriu...
Nostima poezia, simpatic personajul surprins in diferite ipostaze in poze... DAR... in ultimul timp se face prea mult "vaudeville" uitandu-se scopul principal al acestui site TURISMUL -fara suparare este strict parerea mea!
Draga Dorgo, fratioare
nea Ilie e zgircit
intr-o seara am vorbit
nu-mi da cadou telefon
ca sa stau cu el in pom
si sa-l sun pe nenea Dorgu'
sa-l intreb care e tirgu
sa m-aleaga miss boboc
ca sint frumusica foc!!!
hai, te pup salutare
talpa ma maninca tare
sa ma duc pin' la cascada
"aparatul" sa o vada
si sa o postez pe sait
ca sa zici "frumoasa, Hait!!!
@cristian,
Nu pot sa spun ca nu ai dreptate, dar doar puuuutintica. Daca vrea cineva sa citeasca despre compozitia chimica a namolului, sau despre indicatoarele de pe drum, despre politia rurala sau alte si alte amanunte, sint destule reviewuri cu asemenea informatii. Mai ales al lui Domn' Dorgo care e mai complex decit cartea de geografie. Putina veselie si niste poze atractive ale locurilor susmentionate nu crezi ca ar tenta turistii sa mai viziteze alece Namoale Europene?
Am zis de peisaj, am zis de oameni, de cit de gospodari sint, ba am zis si de pretul biletului. Cit despre vulcani, cred ca pozele mele au spus totul.
Pune mina pe inima si zi ca n-am dreptate!!!
Adri
@adri-nico: . Dupa atatea declaratii propun deschiderea unei noi rubrici AFA: MATRIMONIALE!!! ) ).
RASPUNS pentru @santana... poate ar fi trebuit sa-ti raspund pe "forum" dar nu stiu inca sa intru acolo...
Ceea ce e frumos, ii place si lui Dumnezeu, e-o vorba, si a fi frumos (oasa), nu e nici o rusine, la spartani, copiii urati sau schilozi erau aruncati intr-o prapastie iar grecii si romanii aveau chiar un cult pentru omul frumos... chiar si un gladiator, curajos si bine facut, era mai dorit la Roma de femei, decat un patrician laş, bogat si urat... cu timpul, lucrurile s-au inversat...
@santana, parerea mea e ca toate fetele de pe site sunt frumoase... intr-un fel sau altul, dar raspunsul acesta probabil ca nu te satisface...
Ca aparitie fotogenica, daca pozele de pana acum de pe site, nu sunt fotoshopizate... adica stii tu, disparut riduri, alunite, cearcane, etc, si daca fetele "sunt de gasca" (vorba lui Nico), si nu se supara, si daca web-ul va da curs la curiozitatea ta si la aprecierea mea (ceea ce ma indoiesc), parerea mea strict personala ar fi, la categoria "miss" pe anul 2011, ... (vai, e-atat de greu de stabilit)...
Locul 1-2, la mare batalie, @magdalena si @TORA si locul 3-4, tot la mare batalie @Nico si @a. sr... dar totul e relativ, eu apreciez doar dupa poze, tu, insa care ai vazut multa lume "live", cred ca ai o parere mai precisa sau diferita...)... (cred ca clasamanetul meu sau al tau poate fi publicat doar cu acordul forurilor competente si al fetelor).
(sa vezi ce-o sa-mi aud eu acasa, dupa asta!)
Hai bre, dom doctor, ce naiba! Vrei să ţi-o pui pe AndreeG în cap? Ea e prima mea propunere.
Sunteti rugati sa reveniti la subiectul turistic in discutie, Vulcanii Noroiosi. Multumesc.
- Aug.2024 Un traseu superb, de la Camping Be You💚 Văleni către Cascada Cașoca, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și înapoi — scris în 14.09.24 de Ioana202 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Vulcanii Noroioși Buzoieni — scris în 18.01.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Vulcanii noroioși - bâldâbâcii selenari din Buzău — scris în 05.10.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Vulcanii Noroiosi - o minune a naturii — scris în 05.07.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Din Berca mergem voioși, la Vulcanii Noroioși. Și, ca să-ntregim ghiveciu' — și la „Fierbătorile” din Beciu — scris în 06.10.21 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Traseu turistic Focșani - Vulcanii Noroioși - Siriu - Valea Doftanei, fără un plan prestabilit — scris în 19.03.23 de raluca banu din GOLEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- May.2020 În vizită la Pâclele de la Beciu — scris în 16.07.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ